IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
klm doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
klm
Asa?!
42 years old
Male
Galati
Born Aug-2-1981
Interests
No Information
Statistics
Joined: 10-January 08
Profile Views: 1.372*
Last Seen: 27th May 2017 - 12:26 PM
Local Time: Mar 19 2024, 05:04 PM
3.821 posts (0.65 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

klm

Membri

******


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
21 Oct 2011
Buna ziua,

Am observat de ceva vreme ca datele personale cu care m-am inregistrat pe forumul masini.ro (in speta adresa de mail) au ajuns intr-o baza de date comuna folosita pentru tot felul de comunicari care nu au nicio legatura cu activitatea specificata in regulament si pentru care am optat atunci cand am devenit membru.
Ultima comunicare a venit din partea unui site cu care eu nu mi-am dat niciodata acordul (nici expres, nici subinteles) sa colaborez, chiar daca inteleg ca face parte din reteaua Inform Media de aceea va rog sa considerati ca acest mesaj reprezinta opozitia cu privire la prelucrarea datelor mele personale de catre masini.ro/Inform Media in scopuri de marketing.

Multumesc pentru intelegere,
O zi excelenta!
28 Sep 2011
Despre taxa auto s-a discutat si s-a rasdiscutat deci de ce merita acest articol mai multa atentie?
Pentru ca ne invata cum sa evitam plata acesteia.

CITAT
Desi subiectul taxei auto a fost indelung dezbatut, consideram ca anumite aspecte de ordin teoretic si practic se impun inca a fi abordate. Astfel, in acest articol ne propunem sa analizam pe scurt ilegalitatea taxei pe poluare prin raportare la dispozitiile Codului fiscal, de Procedura Fiscala, respectiv dreptul comunitar si totodata sa oferim solutii practice cititorului in vederea (i) evitarii platii sau (ii) restituirii taxei, in cazul in care aceasta a fost deja platita.
Organele fiscale romane incalca regulile de procedura fiscala

In practica organelor fiscale din Romania, trebuie remarcata o problema majora: neemiterea unei decizii de impunere pentru stabilirea cuantumului taxei auto.

Intrucat Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor nu inmatriculeaza masinile fara dovada platii taxei pe poluare, contribuabilul este fortat sa achite valoarea taxei la unitatile Trezoreriei Statului, in numerar sau prin virament, pe baza de ordin de plata pentru Trezoreria Statului, pe numele Administratiei Fondului pentru Mediu, cuantumul acesteia fiind stabilit prin decizia de calcul a organului fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

In acest sens se impune, credem noi, urmatoarea intrebare: care este actul administrativ-fiscal in temeiul caruia organele fiscale au perceput si percep in continuare taxa speciala?

Aceasta deoarece, potrivit dispozitiilor art. 85 din Codul de procedura fiscala, individualizarea unui impozit se poate face fie (i) in baza declaratiei fiscale a contribuabilului, fie (ii) printr-o decizie de impunere emisa de organul fiscal. Or, niciunul dintre actele care stau la baza incasarii taxei pe poluare (decizia de calcul, referatul de calcul, chitanta de incasare) nu sunt acte administrative fiscale, respectiv titluri de creanta in sensul Codului de procedura fiscala, pentru motive ce tin in special de definitia actului administrativ fiscal si de modul lui de comunicare, acestea constituind singurele modalitati care justifica individualizarea si obligatia corelativa de plata a taxei.

Asa cum vom vedea mai jos, pe langa ilegalitatea acestei taxe din cauza incompatibilitatii cu dreptul comunitar, putem sustine si ideea de abuz a organelor fiscale in incasarea accizei fara emiterea unei decizii de impunere, cu incalcarea corespunzatoare a prevederilor Codului de procedura fiscala.

Cum sa evitati plata taxei auto

Pentru a evita taxa pe poluare, trebuie sa actionati in judecata Institutia Prefectului, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor.


Asadar, in lipsa unei decizii de impunere prin care sa fie prevazuta obligatia contribuabilului la plata taxei pe poluare, acesta nu datoreaza nimic. Refuzul explicit al autoritatilor de a elibera certificatul de inmatriculare a autovehiculului pe motivul ca persoana in cauza nu a achitat taxa pe poluare este abuziv si constituie refuz nejustificat de a solutiona o cerere in sensul prevederilor Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004.

Amintim aici si art. 52 alin. 1 din Constitutia Romaniei, potrivit caruia „Persoana vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, este indreptatita sa obtina recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim (...) si repararea pagubei”.

In consecinta, dupa ce contribuabilul a obtinut in scris refuzul de eliberare a certificatului de inmatriculare, se poate adresa direct instantei de contencios administrativ pentru a obliga serviciul public comunitar la procedarea inmatricularii vehiculului, fara plata taxei pe poluare.

Pasi de urmat pentru recuperarea taxei

In lipsa unei decizii de impunere, taxa achitata reprezinta o plata nedatorata care are ca urmare juridica dreptul contribuabilului de a cere repetitiunea (actiune in restituirea unei plati nedatorate). In plus, conform jurisprudentei constante a Curtii de Justitie Europene, taxa pe poluare reprezinta o masura discriminatorie in raport cu produsele second-hand provenind din alte state membre ale Uniunii Europene, prin aceasta incalcandu-se prevederile art. 90 din Tratatul CE.

Avand in vedere temeiurile de mai sus, puteti demara o procedura in vederea recuperarii taxei, procedura ce poate fi structurata in trei etape (primele doua etape fac parte din procedura administrativa prealabila, iar cea din urma reprezinta procedura contencioasa), dupa cum urmeaza:

1. Formularea unei cereri de restituire a taxei la Administratia Finantelor Publice;
2. Daca cererea se respinge (solutia cea mai probabila), se contesta solutia in cadrul procedurii administrative prealabile, potrivit art. 205 din Codul de procedura fiscala;
3. Daca se respinge si contestatia, se adreseaza o actiune in contencios-administrativ, impotriva Administratiei Finantelor Publice, cu chemarea in garantie a Administratiei Fondului pentru Mediu prin care contribuabilul aduce in discutie legalitatea taxei si prin prisma incalcarii dreptului comunitar.

Aceasta procedura permite contribuabilului sa puna in discutie legalitatea taxei in conditiile contrarietatii dintre prevederile legislatiei nationale si normele comunitare.

23 Mar 2011
Suntem nebuni ?

Apa plată este la același preț cu berea .
Brânza e mai scumpă decât carnea (brânză telemea 19 lei, brânză de burduf 28 lei, carnea de porc 16 lei).
Carnea de pui este mai ieftină decât ciupercile.
Nucile noastre mai scumpe decât nuca de cocos.
Laptele simplu mai scump decât laptele bătut.
Portocalele mai ieftine decât merele.
Cărțile sunt mai ieftine decât revistele.
Biscuiții fără ciocolată sunt mai scumpi decât ciocolata.
Muzica bună e mai ieftină decât muzica proastă.
Măslinele umplute cu gogoșar sunt mai ieftine decât măslinele umplute cu propriul sâmbure.
Ceasurile mici sunt mai scumpe decât ceasurile mari.
Hârtia nescrisă (A4) este mai scumpă decât hârtia gata tipărită.
Vinul este mai ieftin decât strugurii.
Pixul cu mînă este mai ieftin decât mina de pix fără pix.
Și se mai presupune că omul este o ființă rațională…
Și ca o încununare … :
Oamenii neinstruiți sunt mai “scumpi” decât oamenii valoroși care, pentru a supraviețui, se “vând” ieftin.
Se pare că suntem mari amatori de etichete, nu de conținut

Stația metro L’ENFANT PLAZA în Washington, DC, într-o zi friguroasă, pe 12 ianuarie 2007.



On om cu o vioară a cântat șase piese de Bach timp de 45 de minute. În timpul acesta aproximativ 2000 de oameni au trecut prin acea stație, majoritatea în drum spre serviciu. După vreo trei minute un om între două vârste l-a observat și s-a oprit să-l asculte pentru câteva secunde, apoi a grăbit pasul, mânat probabil de programul sau strict.
4 minute mai târziu:
Violonistul a primit primul său dolar, o femeie i l-a aruncat în pălărie fără să se oprească.
6 minute:
Un tânăr se reazemă de perete ca să-l asculte, după care se uită la ceas și pleacă în trap ușor spre peron.
10 minute:
Un copil de 3 ani se oprește în fața muzicianului dar maică-să îl trage grăbită de hăinuță. Copilul se mai oprește odată să-l privească pe violonist dar maică-să îl împinge nervoasă înainte, așa că cei doi se mișcă, el inrorcand capul din când în când. Lucrul asta se repetă cu mai mulți copii iar părinții îi împing de la spate, grăbiți să ajungă la treburile lor.
45 minute:
Muzicantul a cântat în continuare. Numai șase oameni s-au oprit să-l asculte pentru câteva momente. Circa 20 au aruncat niște bani.
Omul a colectat în total $32.
După o oră:
El a terminat de cântat și s-a lăsat tăcerea. Nimeni nu l-a observat, nimeni nu l-a aplaudat…
Nimeni n-a remarcat, dar acesta era Joshua Bell, unul dintre cei mai buni muzicieni ai lumii. El a interpretat câteva din cele mai dificile piese scrise vreodată, pe o vioară estimată la $3,5 milioane. Cu câteva zile înainte, umpluse o sală de concerte din Boston.
Valoarea medie a biletelor $100.
Povestea este adevărată. Concertul din stația de mertro, a fost organizat de către Washington Post ca un experiment social asupra percepției, gustului și priorităților oamenilor.

Problemele care s-au pus:
* Într-un loc public, la o oră nepotrivită, santem în stare să percepem frumusețea?
* Ne oprim s-o admirăm?
* Putem, oare, să recunoaștem talentul într-un context neașteptat?

O concluzie posibilă în urma acestui experiment, ar fi aceasta:
Dacă nu avem câteva momente să-l ascultăm pe unul dintre cei mai buni soliști ai lumii cântând cea mai bună muzică scrisă vreodată pe unul din cele mai bune instrumente făcute vreodată, oare de cât de multe alte lucruri minunate ne lipsim în existența noastră?
15 Mar 2010


Formula1.com si Vodafone au lansat in mod gratuit aplicatia pentru telefoane mobile prin intermediul careia se pot vizualiza timpii, rezultatele curselor, clasamentele in timp real.



Aplicatia este compatibila cu telefoanele mobile de pe piata dotate cu Java (adica majoritatea) si se downloadeaza cu browserul telefonului de aici

Toate drepturile rezervate FOA Ltd

via
24 Jun 2009
"Inainte de a face o plangere oficiala la autoritatile competente mi se pare de bun simt sa cer un raspuns si o rezolvare din partea administratiei acestui forum.

In urma unui mesaj privat pe care l-am primit am sesizat ca forumul dv are acces la continutul mesajelor private ale utilizatorilor:

Reduced 86% 1024 x 768 (139.48K) //

asa ca am testat trimitandu-mi mie niste mesaje in continutul carora am scris anumite cuvinte (o sa cenzurez adresa blogului pentru ca nu intentionez sa-i fac reclama, la cerere pot pune si printul nemodificat).

Reduced 86% 1024 x 768 (138.37K) // Reduced 86% 1024 x 768 (130.09K) //

Reduced 86% 1024 x 768 (140.85K) //
Reduced 86% 1024 x 768 (142.15K) //

Acum poate ca nu inteleg eu bine textul legii fundamentale insa conform Constitutiei Romaniei:

CITAT ARTICOLUL 28
Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poștale, al convorbirilor telefonice și al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.

O astfel de prevedere exista si in Codul Penal al Romaniei:

CITAT Art. 195. - Violarea secretului corespondentei

Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta, fara drept, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci când a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar în cazul în care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din întâmplare.

Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.

Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.

Problema mea nu consta in faptul ca nu pot sa trimit numele unui site prin mesaj privat ci faptul ca o entitate (Softpedia) are acces la ceea ce comunic eu si imi poate cenzura sau modifica mesajele.

Mai mult, mesajul care inlocuieste adresa site-ului respectiv este injurios si imi aduce prejudicii asa ca ar fi normal sa-l modificati deoarece: domeniul respectiv nu gazduieste nicio aplicatie, imagine, aplicatie (intr-un cuvant: niciun bit de informatie) care sa incalce drepturile de autor iar in cazul in care dv sau altcineva imi face o sesizare in acest sens voi verifica si in cel mai scurt timp voi elimina acele materiale (in cazul in care sesizarea este justificata); deci acel domeniu nu este ilegal iar proprietarul lui de drept (Ndrey) nu are niciun mesaj (din totalul de 13) in care sa faca spamm.

Acestea fiind spuse intrebarea mea este urmatoarea: cine/ce va da dreptul de a viola secretul corespondentei private a membrilor Softpedia?

PS: voi printa si acest topic pentru a-l atasa intr-o eventuala sesizare adresata autoritatilor competente."


Raspunsul dumnealor spune ca mesajele sunt procesate in mod automat de un filtru care blocheaza o baza de cuvinte, fara a fi deschise si distruse.

Acu eu stau si ma intreb: cum poti modifica un text daca nu-l deschizi si daca-l modifici nu inseamna ca-l distrugi?

Maine ma voi interesa de modalitatile de sesizare ale acestei practici si voi reveni cu detalii.
Last Visitors


16 Jun 2014 - 14:19


31 Mar 2012 - 17:36


27 Feb 2012 - 14:10


15 Sep 2011 - 14:48


2 Aug 2011 - 9:14
RUE


1 Mar 2011 - 18:12


31 Jan 2011 - 16:50


2 Aug 2010 - 20:57


28 Jun 2010 - 11:30


26 Apr 2010 - 9:44

Comments
Other users have left no comments for klm.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th March 2024 - 04:04 PM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here