IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
Alin112811 doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
Alin112811
novice
Age Unknown
Gender Not Set
Constanta
Birthday Unknown
Interests
No Information
Statistics
Joined: 27-August 07
Profile Views: 246*
Last Seen: 27th November 2007 - 05:39 PM
Local Time: Mar 28 2024, 11:41 PM
38 posts (0.01 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
Contact Private
* Profile views updated each hour

Alin112811

Membri

**


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
29 Aug 2007
Bun, asa cum ziceam intr-un alt topic mi-am 'tras' Forester 2.5 XT. Si sunt foooaaarte fericit. Este masina pe care mi-o doresc de ani de zile.
De ce am luat-o:
- suficient de mare - familie de 4 persoane, pot pleca cu ea in concedii (asa rare si scurte cum sunt) fara probleme.
- zdravana - drumurile mele in portul Constanta cereau asa ceva. Ma cam saturasasem sa sar liniile de macarale si de tren cu diverse masinute...mi-era mila de ele
- super rapida - ma caracterizez ca un conducator 'cu talpa mare' dar fara a exagera inutil. De obicei este si nevasta-mea langa mine care ma mai opreste din avant. In ultimul an din diverse motive am fost nevoit sa conduc un Mitsubishi Colt 1.3 de 95 CP (incredbil de sprintena masina asta, sta excelent pe sosea, chiar si la viteze mari, doar ca eswte foarte zgomotoasa in interior)
- mi-am dorit o japoneza. De ce, nu stiu exact. mi-am dorit acest nume, SUBARU, ptr ca m-am saturat sa vad atatia oameni care uita de unde au plecat in celebrele TDI-uri si FSI-uri. Si oamenii astia de la SUBARU momentan fac numai benzinare (si sper sa ramana asa)
Si acum...
Nu am mai condus pana acum decat ocazional (cateva sute de km, Cta-Buc si retur, doua ML-uri, un 420 si un 55 AMG - asta chiar mi-a placut, super masina) masini 4x4, cu atat mai putin TURBO. Recunosc ca nu ma pricep si am nevoie de cateva sfaturi.
1. la manual scrie ca prima revizie este la 5000 km (adica si primul schimb de ulei si filtru). Tot acolo scrie ca rodajul este de 1600 km (eu am dupa 7 zile vreo 1300 km) pe care l-am facut asa cum scrie acolo, adica nu am depasit 4000 RPM decat accidental si din greseala - nu sunt inca obisnuit cu sunetul motorului - si am incercat sa nu tin nici viteza nici turatia constanta (atat cat am putut, ca ma cam frigea piciorul). Pe forum insa am vazut ca voi recomandati schimbarea filtrului si a uleiului dupa acesti 1600-2000 km. De ce? Este obligatoriu sau o recomandare?
2. Franele - m-am lamurit din forum ca sunt/par mai slabe, cel putin cursa pedalei. Am inteles ca se poate rezolva cu schimbarea placutelor. Ce marca/tip de placute recomandati?
3. Cauciucurile - nu-mi plac si se vede ca nu sunt o alegere reusita pentru Forester de 2.5 XT. Probabil ca a fost o chestie de japonezi cu japonezi (SUBARU/YOKOHAMA). Scartie ingrozitor de tare daca franezi mai tare inainte de curbe (desi cred ca trebuie sa ma obisnuiesc sa nu mai franez asa tare si sa am mai multa incredere in masina, dar asta in timp). As trece pe Vredestein - mie mi-au placut pe masinile pe care le-am mai folosit. Sunt OK sau sunt si altele mai bune? Pentru Vredestein - care anume ptr vara si care ptr iarna?
4. Am citit de racirea turbinei inainte de a opri motorul. Cam cat trebuie sa astept dupa oprirea masinii inainite de a opri motorul? Cat de importanta este chestia asta nefiind obisnuit cu aceasta asteptare inainte de a opri motorul? Se recomanda tot timpul sau dupa un drum lung, in forta?
5. Nu am de gand sa folosesc masina in conditii extreme de off-road, doar ocazional/la nevoie. Este nevoie de scut metalic ptr diferentialul spate? Aceeasi intrebare ptr scutul fata - este recomandabil a fi schimbat cu unul din tabla?
Cam astea sunt intrebarile pentru acum. Sper sa ma ajutati si sa-mi lamuriti nedumeririle.
Multumesc anticipat!
Last Visitors
hdi


27 Jan 2009 - 17:22


12 Nov 2007 - 10:17


7 Nov 2007 - 20:14


7 Nov 2007 - 19:55

Comments
Other users have left no comments for Alin112811.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th March 2024 - 09:41 PM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here