Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nissan Almera 1.5, Opel Astra 1.4 sau Peugeot 307
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Nissan
Bogdan77766
Va solicit ajutorul in a efectua o alegere asupra unei masini. Suma maxima de care pot dispune este in jur de 14.000 de euro, circa 8.000 si un pic sper sa ii iau pe actuala mea masina, un Renault Clio Bicorp din iunie 2004 cu 9000 km la bord, motorul de 1,2L 16V, 75 CP, full-options (climatronic, parbriz atermic, 4 airbag-uri,etc) mai putin calculator bord si jante aliaj, restul sumei urmand sa o iau de la banca.
Am de ales intre Nissan-ul Almera (1,5 L in echiparea Acenta 2AE22 -13941 euro la care s-ar aplica o reducere de cateva sute de euro, cu jante aliaj si proiectoare ceata incluse), Opel Astra New Enjoy (1,4 L, cu climatizare electronica, pachet drumuri grele, computer bord, volan piele cu comenzi sistem audio si radio cu CD MP3 plus faruri ceata) la un pret de circa 14350 de euro cu vopsea metalizata inclusa (alarma cadou de la Opel-Radacini motors) si Peugeot 307 StarLine de 1.6 L, care la 14500 de euro ar fi aproape full-option, cu computer bord, climatizare bi-zona, stergatoare parbriz automate si faruri cu aprindere automata plus oglinda interioara cu reglaj automat antiorbire, fara culoare metalizata la acest pret.
Mentionez ca circul cam 10.000 de km pe an iar masina o utilizez 90% in oras, destul de rar in orele de varf. Diesel-ul este exclus.
Astazi am ajuns intamplator pe site-ul http://www.reliabilityindex.co.uk, unde in urma efectuarii unui test in Anglia pe un numar de 55.000 de masini si o durata de 10 ani (1997-2006), Nissan Almera se afla pe locul 7 la fiabilitate in top 100, devansata de 1. Honda Accord, 2. Subaru Forrester, 3. Mazda-MX5, 4. Mitsubishi Carisma, 5. Toyota Yaris, si 6. Honda Civic. Conform acestui clasament, Opel (Vauxhall) Astra ar fi pe locul 57, iar Peugeot 306 pe locul 75. Singura masina franceza mai bine plasata este Citroen XSara, locul 26.
Mentionez un singur lucru, cei de la Serus (dealerii Renault si Nissan) mi-au spus ca la Almera pot astepta pana la 3 luni in cazul in care imi cade o anumita piesa. Este adevarat, fiabilitatea este maxima vis a vis de altii. Am niste prieteni care au in ordine un Nissan Sunny din 1988 (cumparat second-hand in Germania, in 1994) care a ajuns la 320.000 km (in conditii dure de exploatare si accident urat), un Nissan Primera din 1992, cumparat tot second-hand la 3-4 ani vechime, care a ajuns la 240.000 km, ambele fara interventii la motor si au cumparat un Almera Tino nou, in 2002 din Romania, cu care au vreo 25.000 km la bord, fara incidente. Ei mi-au recomandat calduros Nissan.
Retinerea mea tine de problema pieselor de schimb, de un design putin depasit (din 2007 apare urmasul Almerei) si lipsa unui scut la motor, dar cred ca fiabilitatea conteaza la maxim.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat.
Va multumesc mult. Un week-end placut tuturor si tot ceea ce poate fi mai bun va urez.

Bogdan :wave:
Arheopterix
Bogdan]
Daca vrei fiabilitate si sa nu prea te plimbi printre mecanici ,te sfatuiesc calduros sa iei Almera.
Lasa acea primera cu 240.000.
Eu am mers cu un Cherry din 85 450.000,si porneste la prima cheie si acum.
Nu s-a umblat la motor inafara de schimb curele distributie.
Disc la 150.000 si 370.000 + placa si rulment.
Pompa apa si sptriz la 300.000
amortizoare spate la 185.000.
Burdufi planetare 275.000.
Toba la 145.000 si 320.000.
In rest NIMIC!
Bogdan77766
Multumesc mult pentru raspuns. Voi tine cont de sfat. Intr-adevar, vreau o masina cu care sa nu umblu pe la mecanici. Sunt un tip pedant, ingrijesc foarte bine masinile si nu numai, pun cel mai bun ulei si cea mai buna benzina, conduc nesportiv respectand masina.
Vom mai discuta oricum prin intermediul forum-ului, sper sa vand Clio-ul, l-am avut la ziar si vad ca piata nu merge prea bine.
Fostul inginer sef de la Tarom, mi-a spus ieri ca daca vreau sa mor de gat cu ea, sa-mi cumpar masina franceza. Sfatul lui a fost: masina japoneza sau coreeana. Cred mult mai mult in Nissan decat in Hyundai (noul Accent mi se pare grotesc de scump, 11900 de euro pret CIP la motorul de 1,6L si mai si arata atat de nefericit).

La buna reauzire si vedere,
Bogdan
Tarabostes
Multe dintre cele mentionate de tine sunt adevarate. Gandind retrospectiv, eu as fi optat pt Astra New cu un motor de 1.6, dar nu aveam banii necesari atunci si voiam masina foarte repede ( cateva zile)
O mare problema este timpul mare de asteptat la service pt piese. Am avut o serie de accidente mici si piesele vin foarte greu. Astept de 2 saptamani pt o bara fata si un rezonator filtru de aer ( adica piese care se distrug mai la orice accident frontal ). Ideea este ca nu au mai nimic pe stoc, iar la traficul din Bucuresti se poate intampla orice.
Over all masina e OK, tinuta de drum super, cu mici nemultumiri inerente, si cu designul cam depasit, mai ales la interior. Un minus ar mai fi cutia de viteze care are o cursa prea lunga din punctul meu de vedere.
Bogdan77766
Intr-adevar si eu in momentul in care voi vinde masina doresc sa o pot lua pe cealalta rapid, Bucurestiul este un oras in care nu te poti descurca fara masina. Opel livreaza dupa circa o luna jumatate-doua. Astra-ul de 1,6 am inteles ca este destul de energofag, iar diferenta de pret intre motoare este de 900 euro. Iar finisarea interioara m-a dezamagit si la Opel. Un plastic negru, care are aspect de ceva neterminat, nefinisat.
Situatia pieselor de schimb cu Nissan-ul este insa foarte ingrijratoare. Slava Domnului, am avut un singur accident in 1990, merg prudent, insa nu poti sti niciodata cum se comporta ceilalti. Daca mi s-ar intampla sa am nevoie de o piesa si sa ma uit o luna la masina, m-as gandi imediat sa o vand.
Multumesc mult pentru aceste informatii, in aceste conditii ma voi gandi bine inainte de a lua un Nissan. Este de neconceput sa astepti atata timp dupa piese. Dealer-ul meu de la Serus m-a avertizat ca pot astepta pana la 3 luni. Dar nici sa iau un Megane facut la turci.

Toate cele bune,
Bogdan
madalina
Pana acum am avut nevoie de piese de la nissan de 3 ori. de fiecare data le-au adus in 3 saptamani. La fel Opel.
Tarabostes
dap, asa e, depinde insa ce piesa
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.