Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Calificari Monaco si "greseala" lui Schummi
Masini.ro Forum > Auto Motor Sport > Formula 1 > History
Pages: 1, 2
CCI
Vi se pare corect si normal ce a facut Michael in calificari azi la Monaco? Mie mi se pare o mare magarie, si inca o bila neagra pentru Schummi si Ferrari. Alonso era de departe in tur de pole in ultimul tur cand Schummi a avut acea "problema" si a oprit sesiunea de calificari... Ar trebui penalizat, asa ceva nu este in favoarea imaginii lui si a acestui sport.
radu66490
nu am putut sa vad azi calificarile
poate cineva sa mi spuna ce sa intamplat azi?
cosmin45741
ar trebui penalizat ca a avut probleme tehnice?!? blush.gif
I'm sorry, dar regulamentul nu prevede asemenea sanctiuni... biggrin.gif
A inceput sa tremure fundu' la fanii reno de incepeti cu teoria conspiratiei? blink.gif
James Kilowatt
Nu cred ca "manevra" respectiva putea fi premeditata... la urma urmei Alonso i-ar fi putut bate cel mai bun timp cu un tur in urma. Oricum, Alonso in ultimul tur nu a fost mai bun nici la timpii intermediari.
ncristi
Oricum daca gestul a frost premeditat (si asa pare) este unul jalnic...

Eu am un mare respect pt ms dar este a nu stiu cata "scapare". Daca este adevarat RUSINE!
marius68582
Scopul scuza mijloacele :wave: Oricum F1 in ziua de azi este un mare joc de culise si e mai politizat decat niste campanii electorale,asa ca nu va asteptati la sportivitate.Mai ales intr-o cursa cum e cea din principat,mai inportante sunt lucruri ca si imaginea.
radu66490
vesti proaste
m.s. a fost descalificat
pleaca de pe ultimul loc la start
:bandit:
asta e...
go schumy!!!!!
Alex-F1
Iuhuuuuuuuuu....... :clapping: ce vesti proaste man???....asta-i o veste f. f. buna si asteptata!!!!!! :harhar: Nici nu stiti cat ma bucur, fiindca a dovedit-o pt. a nu stiu cata oara (daca mai era cazul) ca a fost, este si va ramane un porc si-un parsiv toata viata lui....cel putin pe pista!!! :bash: :minigun: :bandit: :ban: Rusine pt. un multiplu campion mondial....rusine pt. Ferrari...isi terfelesc numele prin noroi fara sa-si dea seama....dar asa le trebuie.... :evil: ....cu asa faze vrea el sa mai ia inca un titlu mondial???? :bash: ....pai da, ca altfel vede si el ca nu prea mai merge si acume e disperat....mai bine ar iesi dreaku la pensie, ca o expirat deja...sa mai lase si pe altii.... Bine i-au facut!!!!! BRAVO FIA....tineti-o tot asa....nu va lasati intimidati de nimeni si de nimic....FAIRPLAY RULEZ!!!! :notworthy:

"Michael Schumacher has been stripped of his Pole position at Monaco and will start the race from the back of the grid. Schumacher was found guilty of 'deliberately stopping his car in the middle of the track' - a polite phrase for cheating...."

Yeeeaaahhh..... :punk: I love this.... biggrin.gif :harhar: ....Deci ambii piloti de la Ferrari pleaca in cursa din coada plutonului....si asta nu pe un circuit oarecare, ci pe Monte Carlo.... biggrin.gif ....cool....sper sa-l tina toata cursa in spate pe Schumi si aia de la Super Aguri... laugh.gif
cosmin45741
Idiotii dracului!!! :bash: nu pot sa cred ca se inventeaza noi reguli pe parcursul campionatului :ban:

uite ce au declarat cei de la Ferrari:
“We totally disagree with it. Such a decision creates a very serious precedent, ruling out the possibility of driver error. Michael was on his final timed lap and he was trying to put his first place beyond doubt, as could be seen from the fact that his first split time was the best and could have seen him do another very good lap. With no real evidence, the stewards have assumed he is guilty."

Pt. alexf1: vezi ca o sa le crape motoarele la ambele reno-uri astazi devil.gif
CCI
Daca ceea ce a facut MS se numeste greseala, atunci nu merita sa fie de 7 ori campion mondial. Hai sa fim seriosi, nici aia de la Super Auguri nu au putut gresi in curba aceea, si s-a gasit MS sa franeze aiurea sa si se opreasca..... Daca se baga in zid, il mai credeam, dar a fost prea pe fata ce a facut. Si mai radeau aia la boxe ca niste porci.... normal ca stiau ei de ce.

S-a facut dreptate, oricum. Nu asa va trebui sa castige MS un nou titlu mondial, cu magarii de acest gen.

GOOOO RENO smile.gif
Alex-F1
QUOTE(cosmin45741)
Pt. alexf1: vezi ca o sa le crape motoarele la ambele reno-uri astazi devil.gif


Doamne da......sa te-auda Cel de sus.... :pray: ....daca n-ai stiut, io-s fan McLaren, asa ca ce-ai spus tu mi-ar conveni de minune....desi....de mult n-am mai vazut motor Renault explodat.... :furios: .....ar fi si cazul, ca prea merg bine motorasele alea frantuzoaice.... :naughty: GO KIMIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!! :1:
AZAZEL
este foarte bine ca un asa marlan ca MS a fost descalificat. este rezultatul faptului ca aceasta maimuta nu este in stare sa accepte ca sunt altii mai buni ca el.
CCI
Acuma nu as zice chiar ca MS e o maimuta, totusi sa nu jignim pe fanii Ferrari. MS este septuplu campion, insa trebuie sa accepte si el si Ferrari ca momentan nu este anul lor - si nici nu va fi smile.gif

Si nu e cazul sa ii ia pe toti de fraieri si sa faca astfel de scheme in calificari, ca poate poate mai castiga o cursa. Daca sunt tari, sa o faca pe bune.

Deocamdata s-a facut dreptate si MS va plati pentru ghidusia din calificari.

Cat despre motoare Reno puscate ... mai vedem smile.gif Nimic nu e imposibil, insa asta cu Reno e putin probabil. E mai probabil sa vedem un Merc puscat :angel:
James Kilowatt
Sunt curios ce dovezi au avut ca manevra a fost intentionata... si sa nu uitam ca ideea cu formatul asta al calificarilor a fost tot ideea FIA, asa ca ar trebui sa-si dea singuri palme daca noul regulament are lacune.... In fine, pe mine nu ma mai surprinde nimic din deciziile FIA.

Oricum, spectacolul in F1 e compromis datorita regulilor si restrictiilor astora de la FIA. Constructorii nu au voie sa-si foloseasca tehnologia, pilotii nu au voie sa-si foloseasca nervii... in curand F1 o sa ajunga o cursa de Renault Megane sau Alfa 147 toate identice conduse de roboti.

Deja cativa ani nu prea mai avem spectacol, depasiri, batalii pe pista, din pacate. Cand campionii mondiali sunt decisi de "strategii" si la la boxe, atunci e timpul sa incepem sa ne uitam la Moto GP biggrin.gif Sau la patinaj artistic, macar aia au voie prin regulament sa cada-n fund biggrin.gif

Iar MS ar trebui sa se retraga, F1 nu e pentru el. Dintr-un sport bazat pe oo si nervi a ajuns un sport de fetite scolarite cu codite smile.gif
CCI
Eh, acuma nu e chiar asa de slabut acest sport, ma indoiesc ca ar face fata niste "fetite cu codite" smile.gif Insa e corect, MS ar trebui sa se retraga, anul asta nu e anul lui. Si cu Kimi langa el la anul nu va mai fi la fel ca si cu Rubens. Cat despre uitatul la MotoGP, eu ma uit deja de cativa ani buni, acolo e intr-adevar spectacol pur. F1 e deja prea multa strategie si depasiri la boxe.
ncristi
Ms a facut o gafa uriasa si de neinteles.

Bravo RENO :yup: !

Pana una alta dau clase in F1 :notworthy:
James Kilowatt
@CCI
Exact asta ziceam si eu. "Spectacolul" e doar la boxe. Halal "mare circ"! Eu unul ii sugerez lui B.E. sa se lase de meserie pana cand F1 o sa ajunga la fel de plicticoasa ca un meci de golf biggrin.gif
Impulse
QUOTE(maryuskkk)
este foarte bine ca un asa marlan ca MS a fost descalificat. este rezultatul faptului ca aceasta maimuta nu este in stare sa accepte ca sunt altii mai buni ca el.


Cel mai bine justificat comentariu... tine-o tot asa...
HalbaSus
MS este motivul pt care am renuntat sa ma uit la acest sport... pe vremuri eram maniac, tin minte ca odata pt cursa din Suzuka am stat treaz toata noaptea (cursa incepea pe la 6-7 dimineata)... dar pe-atunci era cu totul altfel... era competitia enorma intre Ferrari si McLaren... razboiul sangeros intre Hakkinen si Shumi... regulile erau mai lejere... it was cool... Odata cu retragerea lui Hakkinen m-am retras si eu de la vizionatul acestui sport... care, mai ales dupa noile reguli, incepe sa devina la fel de interesant ca un meci de golf cum zicea cineva mai devreme...
gabriel cretu
offff ce sa mai zicem?????? daca se pote se poate........daca nu...nu........eu unul nu-mi voi putea scoate niciodata din minte cum "marele Senna" a luat titlul de campion pur si simplu intrand in Alain Prost,si nimeni nu a zis nimic........i s-a dat titlul si gata.........si a ramas tot 'marele Senna".....e drept ca numai pentru unii.........asadar cand astfel se castiga un campionat,ceea ce a facut Schumi (de-a lungul intregii careiere e nimic,scuzati-ma.......) sau ce sa mai zicem cand Montoya a intrat pur si simplu in spatele lui Schumi..........sunt gesturi la fel de incalificabile ramase fara nici cea mai mica urma de sanctionare.........
Intr-adevar cum spunea cineva mai sus erau timpuri cand pur si simplu nu puteai dormi asteptand cursele de la suzuka,australia,ce mai era.....era spectacol si tin minte ca nu mai aveam nici o unghie intreaga.....nu as fi crezut vreodata ca F1 va deveni un sport la care sa incep sa ma uit cu indiferenta si din ce in ce mai detasat...........
Sunt multe cauzele,nu doar cele de comportament ale pilotilor,a se vedea jocurile de culise cu roata lui Irvine,comentariile care pur si simplu iti produc greata(nu e deloc un termen dur,credeti-ma)faptul ca s-au"uniformizat" masinile,schimbarile astea atat de dese de regulament,idioteniile de anul trecut cu interzicerea schimburilor de cauciucuri,si multe altele,care te fac pur si simplu sa te orientezi catre altceva................
gabriel cretu
offff ce sa mai zicem?????? daca se pote se poate........daca nu...nu........eu unul nu-mi voi putea scoate niciodata din minte cum "marele Senna" a luat titlul de campion pur si simplu intrand in Alain Prost,si nimeni nu a zis nimic........i s-a dat titlul si gata.........si a ramas tot 'marele Senna".....e drept ca numai pentru unii.........asadar cand astfel se castiga un campionat,ceea ce a facut Schumi (de-a lungul intregii careiere e nimic,scuzati-ma.......) sau ce sa mai zicem cand Montoya a intrat pur si simplu in spatele lui Schumi..........sunt gesturi la fel de incalificabile ramase fara nici cea mai mica urma de sanctionare.........
Intr-adevar cum spunea cineva mai sus erau timpuri cand pur si simplu nu puteai dormi asteptand cursele de la suzuka,australia,ce mai era.....era spectacol si tin minte ca nu mai aveam nici o unghie intreaga.....nu as fi crezut vreodata ca F1 va deveni un sport la care sa incep sa ma uit cu indiferenta si din ce in ce mai detasat...........
Sunt multe cauzele,nu doar cele de comportament ale pilotilor,a se vedea jocurile de culise cu roata lui Irvine,comentariile care pur si simplu iti produc greata(nu e deloc un termen dur,credeti-ma)faptul ca s-au"uniformizat" masinile,schimbarile astea atat de dese de regulament,idioteniile de anul trecut cu interzicerea schimburilor de cauciucuri,si multe altele,care te fac pur si simplu sa te orientezi catre altceva................
gabriel cretu
singurul lucru dragut a fost clasarea "batranului" Culthard pe 3 ..........este un loc meritoriu,si mi-a parut rau de Rosberg,care ar fi putut obtine un rezultat dragut.......parca si de kimi am avut un pic de regret cu toate ca nu prea-l sufar,dar se vede ca e muncitor si "trage" mult.......din pacate sta cam prost la capitolul noroc si asta nu stiu daca se poate remadia vreodata........
Leone
@gabriel cretu: lasa-i man...ca oamenii is porniti tare impotriva lu schumy si n-o sa rezolvi nimic....doar ca o sa te enervezi degeaba...toata lumea il vede pe ms inamicul public nr1, persoana non-grata, cel care ar ucide-o si pe ma-sa numa sa castige un titlu....dar tot aceste persoane refuza sa creada ca si altii la randul lor au facut/fac chestii similare....si e chiar f f bun exemplul cu senna...dar nimeni nu mai vrea sa-si aminteasca de asta!
James Kilowatt
Ba eu imi amintesc! Baietii aveau nervi pe vremea aia, nu gluma! Imi amintesc ca la Monaco l-a tinut jumatate de cursa pe MAnsell in spate la 0.1s.... spectacol, chiar nu stiai daca reuseste sau nu sa-l depaseasca! Cand s-a dat jos din masina, Mansell nu se mai putea tine pe picioare....

Vreau sa mai vad un pilot care sa-si ia atatea riscuri. Si care sa traga la victorie cu dintii si cu orice pret, nu ca acum... "pastram motorul, cele 8 puncte pentru locul 2 sunt bune in clasamentul constructorilor, nu ne asumam riscuri"... vax albina. Daca erau 10 puncte diferenta intre locul 1 si d2 sa fi vazut atunci lupta pentru victorie si piloti care-si baga picioarele in indicatiile celor de la boxe.
gabriel cretu
Asta e intr-adevar un mare minus...........prostia asta de sistem de punctaj e de-a dreptul ucigatoare pt spectacol,iar ei umbla la tot felul de tampenii cu cauciucuri,motoare.ingustarea masinii,mai pine zis a trenului de rulare,eu nu stiu cum cred ei ca daca se foloseste un motor doua curse se reduc costurile..........pai va inchiputi ce materiale se folosesc,ce aditivi,si fel de fel de gaselnite care sa duca la conservarea motorului pentru doua curse in conditiile in care inaite un motor nu tinea de multe ori nici o cursa , macar...........
Dar comentariile............... wallbash.gif
Nu va suparati pe mine ,dar asa imi voi termina toate mesajele......... biggrin.gif
HalbaSus
Da, asta cu "protejatul motorului" e intradevar o mare tampenie, in curand o sa oblige masinile de formula 1 sa reziste "3 ani sau 100.000 km"... ce naiba... parca enzo ferrari zicea ca o masina de curse buna e una care se dezmembreaza dupa ce a trecut linia de sosire...
Leone
toate chestiile astea cu motoare care trebe sa tina n'spe mii de curse, cauciucuri cu 4 santuri, etc sunt incercarea disperata a lui bernie de a readuce spectacolul in f1 si de a reduce costurile....din pacate totul a iesit fix pe dos, spectacolul nu a reaparut (din mai multe motive pe care nu o sa le reiau pt ca s-au mai discutat) si costurile/an/echipa au crescut....dupa cum spunea si gabriel, alte tipuri de materiale, alte uleiuri pt motor,etc; inclusiv trecerea de la motoare v10 la v8 a impus cheltuieli in plus...pt dezvoltarea potentialului acestora
Andrey75353
Daca vreti sa vedeti inregistrarile video din timpul cursei si din calificari ...accesati www.asturianos.net.... si de acolo selectati video 2006.....
Greseala premeditata a lui Schumy dupa opinia mea.....se datoreaza in primul rand ordinelor de echipa ...dar si lui ..deoarece nu a trecut prin filtrul ratiunii aceasta decizie pripita.....Aceasta nu a facut decat sa dovedeasca inca o data ca M.S. este foarte vulenrabil cand se afla sub presiune ..si nu shtie sa piarda
Leone
schumy e vulnerabil cand e sub presiune? ok daca zici tu...poate mai vii si cu argumente!

cat despre ordinele de echipa...in nici un caz nu i-au fost comunicate in timp ce era in cockpit pt ca dc era asa ar fi auzit intreaga lume...nu uita ca de anu asta televiziunile au acces la ceea ce comunica pilotul cu cei de la boxe!
gabriel cretu
Pai cu ce argumente sa vina in sprijinul afirmatiei???????poate cu cele ale lui Miki..........altele.......
si daca se crede ca Schumi e un simplu executant de "strategie" fara ca in prealabil sa se discute cu el...........mai bine vorbim cu cineva avizat care sa ne confirme lucrul asta .........( miki???? nu de alta dar tot iau ei mereu masa impreuna........si omul e si un bun si fin psiholog,si comentator,si pilot,si descoperitor de talente,si strateg,si.... si....si.....si.... :bandit: )
a3des
Schumi e chiar foarte vulnerabil sub presiune, a dovedit-o de atatea ori de-a lungul timpului. Cine urmareste detasat F1 stie ce zic, de cate ori s-a aflat sub presiunea mare Schumi a gresit. Probabil ca e pilotul aproape de perfectiune cand totul merge struna, dar daca nu, o da in bara urat de tot.

Later edit.
Imi amintesc foarte clar, si acuma rad in sinea mea cu pofta, la o cursa -nu mai stiu cand si care - Mikidutza il lauda cum stie el mai bine pe Schumi ca ar fi "imperial pe ploaie" (cuvintele lui) si peste 1 tur Schumi paraseste pista si se izbeste de parapet foarte imperial (cred ca era Monte Carlo).
Cristi2
numai cine nu munceste nu greseste.
ca sa parafrazez, puteti sa-mi dati un exemplu de pilot 'perfect' ??
si inca ceva : cand ai o masina foarte bune, care este la limita peste a celorlalti competitori, faci mult mai putine greseli.
cand e mai slabuta si trebuie sa tragi de ea la limita, se mai intampla.
marius68582
QUOTE(gabriel cretu)
eu unul nu-mi voi putea scoate niciodata din minte cum "marele Senna" a luat titlul de campion pur si simplu intrand in Alain Prost,si nimeni nu a zis nimic


Faci aceeasi greseala ca si multi altii de altfel...Uite cum a stat treba in privinta asta,vad ca nimeni nu e in stare aici sa lumineze lucrurile.
In 1989 Prost a castigat campionatul tot in urma unui accident pe care i l-a provocat lui Senna.Acest lucru a fost ulterior recunoscut de catre Prost insusi.Acum ca stiti lucrul asta poate va ganditi ca daca Senna a vrut doar sa se razbune ar fi fost indreptatit sa o faca provocand accidentul de la Suzuka din 1990.Numai ca nu e chiar asa...Si aici intervin jocurile de culise pe care putini le cunosc
In aceea perioada presedintele FIA era nimeni altul decat Jean Marie Bellestre,un francez patriot si prieten la catarama cu Prost.Senna si-a adjudecat pole-ul la Suzuka,asa cum stim.Dar dupa ce Senna a facut acest lucru,J.M. Bellestre a hotarat ca startul sa se ia de pe parte interioara a circuitului,care la Suzuka se intampla sa fie parte mai murdara a circuitului,lucru care ar fii avantajat evident startul din pozitia secunda a lui Prost.Daca nu ma insel,asta a fost pentru singura data in istoria F1 cand cel din pole position a trebuit sa plece din partea interioara a circuitului.
Bineinteles ca Senna,cu sangele lui latin a avut un schimb de replici dure cu J.M. Bellestre,chiara declarat ca va face orice pentru a lua primul acel prim viraj de pe circuit.Acesta este motivul pentru care Senna s-a lovit de Prost,si NU pentru a castiga campionatul.Cred ca Senna se stima prea mult pentru a recurge la astfel de tactici la care Schumi recurge destul de des.

P.S.-pentru cei plictisiti de "spectacolul" din F1,va recomand sa incercati WTCC,in prezent primii 6 piloti din clasament sunt despartiti de 2 puncte biggrin.gif
Cristi2
marius, daca treaba sta cum spui tu, apare totusi un semn de intrebare : oare nu e la fel de 'vinovat' si Senna, care l-a atins pe Alesi doar pentru a apara un principiu ?? sau cum ar spune altii, doar pentru ca a fost contrat ??
in rest, sint sigur ca orice pilot nascut cu sange de campion impinge la limita (sau cateodatat peste) lucrurile, doar din dorinta de a trece primul linia de sosire, nu din alte motive, cum ar fi dezacordul cu comisarii de cursa.

cat despre Schumi, vad ca se bate moneda pe faptul ca el ar decurge des la astfel de tactici.
in afara de acrosajul cu jac, de altfel recunoscut si regretat de Schumi, la ce alt incident te referi ?? cand a mai fost penalizat Schumi pentru ca si-a scos adversarul de pe pista ???
gabriel cretu
gresesti.............in cursa de la Suzuka Alain Prost era polle position.........iar primul viraj era pe partea lui Senna care era pe doi..........
gabriel cretu
asta a fost si motivul pt care "marele" a intrat in Prost,pt ca daca ar fi castigat Senna lua campionatul chiar daca era Prost pe doi....... :wave:
Leone
chiar daca a fost asa cum zici, gestul lui senna a fost oricum urat...si nu stiu cu ce ar fi mai deosebit fata de schumy...

cat despre faza cu schumy care greseste sub presiune...da asa e, i s-a intamplat si lui de cateva ori...si va dau chiar eu un exemplu: Spa, 1999, cand, pe o ploaie torentiala, schumy nu l-a vazut pe coulthard in fata lui si a intrat in el....

dar, pdap, vreau sa va intreb ceva: aveti vre-un exemplu de vreun pilot care nu a gresit niciodata in cariera lui? ca eu sincer nu....
Andrey75353
Uite un exemplu de pilot care ..nu pot zice ca nu a gresit la viata lui.....Dar Alonso ..este foarte tanar si este un pilot foarte cerebral...(nu ca tin cu el)...dar a facut foarte putine greseli de cand a capatat ceva experienta in F1...Anul trecut nu a gresit decat in Canada...cand pe fondul nervilor pe care i-a creat Fisico.....Alonso a dat dovada de foarte multa rabdare in curse ...si nu spun asta din cele auzite de la Miki Alexandrescu...sau de la fonfalaul allalt de Victor .....ci din presa de specialitate cum e F1Racing...unde e prezentata realitatea..
Cat despre Schumy...toata lumea ai recunoaste suprematia...dar astefel de greseli nu sunt permise...Klien spunea ca Schumi nu e foarte bun actor in ceea ce priveshte mimarea greselilor....
Si el a facut acest lucru datorita ordinelor de echipa...
Ceea ce auzim noi la TV nu sunt redate decat partial...astfel de comunicari ..au loc foarte des intr-o sedinta de calificari...sau in cursa...iar asta cu orrdinele de echipa am aflat-o de pe site-ul oficial F1 unde au fost acuzati cei de la Ferrari tocmai pentru acest aspect...si tot de aceea l-au retrogradat si pe Felipe Massa
Cristi2
la faza cu coulthard, chiar david a recunoscut, dupa ani buni, ca poarta o mare vina. nu am la indemana declaratia lui, dar daca e nevoie o caut.
ce spuneammai sus : cand ai o masina foarte buna, nu gresesti. vezi cazul lui Alonso de anul trecut si anul acesta. gresesti doar atunci cand trebuie sa treci peste niste limite, din cauza ca nu te ajuta masina. vezi si Montoya, desi la el am impresia ca intervine si altceva in ecuatie.
:bash:

nu inteleg ce a mai facut Massa ??
gabriel cretu
cand schumi a intrat in culthard pe ploaia aceea,daca va amintiti,acesta din urma a franat brusc pe o portiune unde nu se impunea asa ceva........si accidentul s-a produs si pt ca erau de asa natura conditiile.......iar dupa aceasta cursa daca va amintiti,au aparut stopurile pe frana ,lucru pana atunci inexistent........eu cred in strategii de echipa,este "normal" ca asa ceva sa se intample,la fel cum este "normal" sa existe pilot principal.............evident este de bun simt sa le acorzi amandurora sanse la inceput,dar in partea a doua a campionatului trebuie ca cel clasat mai prost sa-si ajute colegul........pt binele echipei........si aici chiar daca sunt fan ferarri nu pot decat sa-i descalific pt celebra roata a lui Irvine.......pacat,asa ceva e nedemn de o echipa oricat de mare sau mica ar fi.............. :wave:
James Kilowatt
Unele guri rele spun ca au facut-o intentionat atunci... cu o zi sau doua inainte Irvine lovise un mecanic si i-a rupt un picior.
gabriel cretu
asa o fi ,cine stie? totusi Irvine a avut si o conjunctura nefavorabila atunci...ca el era sau nu campion ferarri oricum castigau la constructori,asa ca putin le pasa de el.......pe de alta parte cred ca putini sunt pilotii care sunt adevarati prieteni cu mecanicii,cred ca au niste impresii in cap........si uneori probabil mai si platesc "fumurile"astea....ma gandesc nu am o certitudine........am inceput si eu ca Miki Alexandrescu sa presupun .......... biggrin.gif .........bine la el sunt certitudini,spuse chiar de catre protagonisti....... biggrin.gif
Leone
Alonso n-a gresit niciodata?? hmm, asa sa fie dc ziceti voi...oricum mai are timp...e inca tanar biggrin.gif

Referitor la ordinele de echipa....este adevarat, sunt unul din lucrurile cele mai nasoale care se intampla acum in f1 (in principal pt ca sunt "fun killer") dar sunt necesare...in momentul in care o echipa are un pilot care este in batalia directa pt titlu si un altu care de-abia dc termina cursele (a se vedea cazul Renault) este normal ca echipa respectiva sa isi concentreze atentia asupra unui singur pilot, pt a-i oferi tot ceea ce poate astfel incat pilotul respectiv sa castige titlul! bineinteles ca in acesta problema intervine si factorul bani...din pacate

referitor la incidentul lui Irvine cu "roata buclucasa" biggrin.gif acesta nu e singurul; nu stiu cati dintre voi isi mai aduc aminte ultima cursa a sezonului 1996: atunci batalia directa era intre cei 2 piloti de atunci ai echipei Williams-Renault: Damon Hill si Jacques Villeneuve; Hill era la conducera cursei, Villeneuve pe 2, dar se apropia de Hill si foarte probabil urma sa-l depaseasca (era mult mai rapid), astfel acumuland suficiente puncte ca sa castige titlul mondial; dar, a urmat intrarea la boxe pt Villeneuve, dupa care la 2 sau 3 ture (nu imi mai aduc aminte exact), roata stanga spate a masinii lui pur si simplu pleaca de la locul ei si villeneuve abandoneaza spectaculos! initial s-a crezut ca a fost vorba de o defectiune a puntii spate, dar ulterior s-a aflat ca roata s-a desprins pt ca.....prezonul nu a fost bine strans in momentul efectuarii schimbului de pneuri! ceea ce este ciudat pt ca respectivul prezon este dotat si cu o siguranta care are exact rolul de a nu permite acestuia sa se desurubeze! coincidenta?? greseala neintentionata? yeah, right!! era ultimul sezon al lui Hill la Williams (care btw e echipa britanica) si deci si ultima lui sansa de a castiga un titlu mondial...
James Kilowatt
Mie Hill mi s-a parut cel mai slab campion de F1 pe care l-am "cunoscut". Un looser cu pretentii.
A reusit sa castige doar cand nu a avut nici un contracandidat serios, si s-a chinuit cativa ani la rand desi avea de departe cea mai buna masina din campionat.
gabriel cretu
PERFECT DE ACORD !!!!!!!!!!!!!!
Leone
Intr-adevar a fost penal de-a dreptu...uite el e un exemplu elocvent de pilot care gresea cand era sub presiune.....de n'spe mii de ori a facut asta!
radu66490
nu...cel mai slab campion de formula 1 a fost detasat villneuve
mansel a spus `cu masina w si o maimuta putea castiga campionatul mondial`
villneuve era cat pe ce sa l piarda in fata lui m.s.
loool
James Kilowatt
Villeneuve a iesit al doilea in primul lui an in F1 si a castigat campionatul in al doilea an. Si una e sa-i iei campionatul de sub nasul lui MS si alta de sub nasul coechipierului, asa cum a "izbutit" hill dupa indelungi stradanii smile.gif
Radu79208
Daca a axistat vreun dubiu referitor la intentia "premeditata " a lui Michael , puteau sa ii dea polul pui Alonso , dar sa ii lase locul secund neamtului . Faptul ca a fost descalificat pentru ceva ce nu va putea fi demonstrat vreodata ( chiar daca ar fi fost intentionat ) , arata ca Shumi reprezinta o mare problema pentru ceilalti .
Cred ca este singurul pilot din istorie din cauza caruia s-au modificat toate regulile posibile si imposibile privind desfasurarea cursei , a calificarilor ...si orice alte reguli din Formula 1 .
Oricum nu mai are ce si cui demonstra .
gabriel cretu
cu tot regretul...........nu cred ca mai prezinta pericol Schumi....e la apus........si mai are si o oboseala de masina comparativ cu renaultul...........
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.