Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Benzina in loc de motorina
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Uronon77721
Salutare fratilor,

am o problema mare de tot si va solicit, va rog, sfatul.

Am facut marea prostie de a pune benzina in loc de motorina in masina fratelui meu. Obisnuit cu a mea care merge pe benzina, asa am facut si la el absolut inconstient. Problema cea mare e ca nici macar n-am observat si mi-am vazut bine mersi de drum (am facut deja vreo 300 de km). Am observat gafa abia azi, cand, din intamplare, am deschis usita de la rezervor si am vazut ca scrie pe ea, in interior, "diesel".

Probleme n-am avut cu ea. Doar ca am bagat de seama ca trepideaza volanul pe la 90-100 km/ora si chiar ma gandeam sa-l intreb daca si la el se intampla asa.

Sfatuiti-ma va rog ce sa fac. Etic ar fi sa-i spun tot, dar mi-e groaza sa nu se ambaleze prea tare. Ce sanse sunt ca treaba sa treaca neobservata daca bag motorina? E f. nashpa situatia.

Mersi mult pt. orice sugestie. smile.gif
HalbaSus
Tot respectul pentru masina fratelui tau !!! Sa spui obligatoriu ce e pt ca asta e tare de tot. Stai linistit ca si eu am facut aceasi prostie, am bagat benzina in loc de motorina in opel, si mi-am dat seama dupa vre-o 5 km cand s-a oprit in drum (nici in aia 5 km nu a mers "exemplar")... In principiu nu ar trebui sa fie probleme (desi distanta parcursa de tine mi se pare un record, 300 km cu benzina... that's... blink.gif WOW)

Te duci la un service, le zici sa-ti goleasca rezervorul, pui motorina, apoi se scoate aerul din circuit (care apare inevitabil cand se face acest schimb), se dau cateva chei... si gata... e ca noua.
Uronon77721
Mersi tare mult!

Maine ma duc la service. Spune-mi, te rog, asa se explica si trepidatiile volanului?

Si inca o chestie: e ok daca mai merg cu ea asa (pana la service etc.)? Mersi!
HalbaSus
Pai daca ai mers 300 km nu cred ca ar trebui sa fie vre-o problema sa mergi pana la service... Masina mea a mers o vreme dar cu performante mai scazute (tocmai alimentasem si urma sa fac un drum in afara localitatii... si mi s-a parut ca nu trage masina... am ajuns cu greu pe la 130, apoi am incetinit ca am intrat intr-o localitate iar cand am ajuns la aproximativ 60 km/h motorul s-a oprit si a trebuit sa trag pe dreapta... asta la vre-o 5 km de unde alimentasem). Si de acolo am mers tractat la service blush.gif

Referitor la trepidatiile volanului, ele se pot datora detonatiilor din motor (foarte posibil), dar pot sa nu aiba nici o legatura cu motorul...

P.S: zi-ne te rog si noua ce masina are fratele tau... sa stim si noi ce masina diesel a mers 300 km cu benzina..
Uronon77721
Un Clio. Wish me luck! I'm about to break the news to my bro. Cred c-o sa ma jupoaie. :minigun:

Oare n-ar fi o idee mai buna sa aducem un mecanic langa blocul unde stam? Sau e o operatie ce necesita scule serioase?

Ce ma contrariaza cel mai tare e de ce s-a potrivit pompa?? Imi amintesc o data cand, de visator ce eram, era sa pun din greseala altfel de benzina in a mea si n-a intrat pompa. Aia da!
HalbaSus
Pai teoretic se poate face si in fata blocului, dar nu e recomandabil... daca nu mai vrei sa pornesti masina mai bine o tractezi la un service unde au rampa...

E nevoie de o pompa de vacum sau ceva cu care sa se scoata aerul din circuit... nu tot timpul e nevoie de aceasta pompa, uneori pompa de motorina face treaba asta, nu stiu cum e la clio, cred ca depinde si de noroc, sfatul meu e sa mergi la un service, eventual cu masina tractata (eu asa am mers, dar nu pt ca am vrut ci pt ca n-am mai putut biggrin.gif)
Uronon77721
Ok. Multumesc mult de tot pt. toate sfaturile!
Davidinho
F interesant topic pe bune. De curand am o masina pe motorina (prima din familie) si e de retinut ce s-a vb pe aici in cazul in care ma ia si pe mine visarea in fata pompei si pun benzina din obisnuinta.

Da alta intrebare. Ce se intampla daca pun motorina intr-o masina pe benzina? Am o presimtire ca nu o sa pot sa ies cu ea nici macar din benzinarie:)
HalbaSus
e mai nasol... s-ar putea sa se infunde filtrul de benzina... injectoarele, etc... depinde ce motorina pui... am auzit de un tip care a reusit sa "convinga" un trabant sa mearga pe motorina... convingerea a constat in tractarea trabantelului timp de vre-o 10 minute dupa care trabi-ul a pornit scotand un imens nor de fum in spate.
Davidinho
laugh.gif Ce oameni fara suflet! Zici ca parca incercau sa ii bage motorina pe gat fortat de parca ar fi vietate nu masina.
Cred ca e acelasi lucru ca si cum ai pune o girafa sa manance o halca de carne biggrin.gif
RUE
un coleg de serviciu a alimentat fosta lui nevasta cu motorina o dacie veche si a mers cat a fost motorul cald, dar ii strigau in trafic oamenii sa vada ca ia foc!!!!!!!!
la rece nu a mai pornit.

mie odata grabit, .. dar grabit.. nu mi pornea si am vazut ca indicatorul de benzina e minim. am fugit la portbagaj si din reflex (stiam ca am de obicei o sticla de 2L cu 1 L benzina in ea.. am pus cam un sfert de litru si apoi am vazut ca e antigelul..........
m-am oprit si am verificat la cama si totusi a inceput si indicatorul s ami spuna ca nu e gata laptele in ea si a pornit.
am mai mers destul cu apa aia ca sa ma scap de banzina imbunatatita si nu am avut probleme majore.

in dieselurile mai vechi, iarna unii soferi mai pun 1-2 L de benzina sa nu se faca parafina prea usor.
James Kilowatt
DAca pui motorina intr-o benzinara si-ti dai seama in timp util, poti sa o diluezi. La Nubira scrie ca merge accidental chiar si cu 30% motorina, chiar daca nu e recomandat. Oricum, mare lucru nu se distruge, doar se infunda.
Invers e mai nasol, daca se duce o pompa CR e albastra situatia.
Arheopterix
Important e cata benzina si cata motorina avea in rezervor.
Eu am bagat 11 ltri de motorina so 29 de benzina (dupa ce mi-am dat seama) si masina facea ca toti dracii.
Alex-F1
QUOTE(rue45709)
un coleg de serviciu a alimentat fosta lui nevasta cu motorina


blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif :wtf: Asta a fost prea tare.... :clapping: Mooor.....nu mai pot de ras....demential laugh.gif laugh.gif .....asta chiar a fost faza zilei....jur.... :notworthy: Daca e "fosta", e clar ca nu i-a placut motorina.... biggrin.gif ....bravo consatene....cand te intorci si ne vedem, fac o bere pt. asta....n-am mai ras atata de vreo luna.... laugh.gif Vorbeamos....drum bun inapoi spre casa!!! :wave:
iulian-52
S-ar putea sa mai mearga o vreme si sa...........ii cumperi cap hidraulic la pompa de injectie ,ptr ca nu mai are ungere capul hidraulic si(costa cam muuuuult)................motorina este nuuuuuult mai grasa decit benzina
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.