Help - Search - Members - Calendar
Full Version: EVO Diesel MOL vs PREMIUM Diesel OMV
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Toyxen
Care este mai buna?

Si ceva date tehnice:

EVO Diesel MOL -euro 5

Numar cetanic: >51
Punct de distilare 95%: <360
Hidrocarburi aromatice policiclice: <11
Continut de sulf: <10
Temperatura limita de filtrabilitate (iarna): <-30

PREMIUM Diesel OMV -euro 4,5

Este o motorina cu un continut de max. 10 ppm sulf si continut scazut de aromate policiclice, in conformitate cu norma EN 590/2000. Se utilizeza la autovehiculele dotate cu motoare Diesel cu aprindere prin compresie construite dupa norma EURO 4 si 5 si care necesita pentru buna functionare un carburant cu continut scazut de sulf. Pentru imbunatatirea performantelor motorului, aceasta motorina se aditiveaza cu aditivul P3. In sezonul rece ( perioada Octombrie – Martie ) aceasta motorina se aditiveaza suplimentar cu COLDEX, care imbunatateste temperatura de filtrabilitate a produsului si gradul de operabilitate al produsului.

------------------------------------------------------------------------------------

Ma gandesc ca daca ai o masina cu EURO 3 poti sa bagi linistit motorina Euro 4 sau Euro 5.

Astept dezbateri legate de cele 2 tipuri de motorina. Cum influenteaza cele 2 motorul masini, consumul precum si performantele masinii.
CRG
premium diesel de la OMV imi face motorul sa cloncane rau de tot dimineata. Tre sa astept cel putin 2 minute pe loc si dupa aia sa pornesc foarte usor, si chiar si asa cloncane. Sper sa fie de la detonatii si nu de la ungere sau alte chestii nasoale.

In schimb nu scoate fum motorul nici cand ii dau blana, spre deosebire de euro 4 sau inferior..

mol evo n-am mai pus deloc ca reactie a mea la faptul ca domnii de la mol nu informeaza clientii ca gama tempo include si euro 3, nu numai euro 4 (din cauza asta am pus juma de an euro 3 in motor euro 4).. deci nu stiu cum se comporta.
Ciobanu45513
Mai buna e Evo de la Mol. Trage mai bine motoru' si mai putzin sgomotoasa.
Pro'lema e ca imi consuma cu 15% mai mult in oras cu motorina Evo. :evil:
Aia de la OMV mi se pare la fel ca Super Euro 4 de la Petrom...o fi acelasi produs si iau mai multi bani la fraeri ? :scratchchin:

stie careva?
S O R I N
Pot sa mi spun parerea doar de benzina super 100 de la OMV si cea euro

5 de la MOL,pt ca masina diesel nu avem in familie.Preturile sunt la fel,

40 mii/ L.

Am bagat de la OMV Super 100,si nu am simtit nici o diferenta

notabila,inainte bagasem de aia mai ieftina.Am bagat si de la MOl,euro 5

si s a vazut MAAAAARE diferenta.Am tras eu concluzia ca Molu are

benzina mai buna,si s a vazut si la consum....Acum am vreun 8 si ceva ,

ce a ce zic ca este fff bine.
Alex-F1
Man, Molu-i Mol, baga cu incredere! Cu motorina aia bengoasa de la OMV nici io n-am simtit nici o deosebire la nici un capitol, dar cu cea de la Mol...alta viata....desi io am Euro 2, dar crede-ma ca se simte...consumul a scazut (extrem de putin, dar a scazut), trage mai bine, nu mai scoate fum decat cand ii dau blana (totusi e o masina veche de 11 ani, io zic ca e f. bine), motorul toarce mai frumos....am auzit motor de Mondeo din 2001 care nu torcea asa frumos ca al meu... arigato.gif Daca vrei detalii, vorbim cand ne mai intalnim, ca am in familie (din partea sotiei) niste sefi pe la Mol Romania si pot sa-i intreb tot ce vrei tu...sper sa aiba si timp sa-mi raspunda....dar in principiu tot ei mi-au spus si mie s-o folosesc cu incredere si s-o recomand tuturor celor care tin la masinile lor, fiindca "deocamdata e de departe cea mai buna motorina existenta pe piata romaneasca a carburantilor de larg consum" (citat)!!! :1:
Madalina64760
Cat costa motorina EVO de la Mol? Am inteles ca MOL are doar 2 tipuri de motorina: euro 3 si euro 5. Din cate stiu eu, daca ai motor diesel este bine sa alimentezi cu motorina corespunzatoare, altfel dauneaza motorului. Spre ex, daca ai euro 3 n-ar trebui alimentat niciodata cu euro 5, spre ex. Merge, la limita, euro 4. Voi ce stiti, este corect?

Daca este, inteleg ca cine are euro 4 nu gaseste la Mol motorina corespunzatoare...
Toyxen
Evo ii 36.600 la MOL. Mai au si Tempo diesel ii ceva mai ieftina(nu mai tin minte exact). Oricum nu vad nici un motiv pt care daca ai Euro 3 sa nu poti baga carburant euro 5.

@Alex - am alimentat cu Evo si acuma nu stiu daca placebo ii de vina da parca merge mai cu vana smile.gif De consum nu stiu inca, mai trebe sa merg putin sa-mi dau seama daca se schimba ceva.
CRG
eu alimentasem ca desteptu multa vreme cu tempo si dupa aia am trecut "cu brutalitate" la un plin de evo. N-am simtit nici o diferenta, in afara de detonatii mai puternice, ceea ce nu ma incanta deloc..

personal, daca as putea sa aleg intre euro 3, 4 si 5, as alege euro 3, am senzatia ca unge mai bine motorul. Nici probleme de pornire n-am avut in iarna (sfert de cheie all the time). ce-i drept, euro 4 si 5 trec prin stadii suplimentare de rafinare, deci impuritati mai putine.

cred ca n-are sens sa bagi euro 5 daca ai motor euro 3, dar euro 4 merge. avem totusi niste setari ale motorului in functie de calitatea motorinei.
robert
Interesanta chestia, eu ma gandeam ca de ce este Euro mai "mare" blush.gif , d-aia merge mai bine masina.Si credeam ca obligativitatea este sa alimentezi cu minim norma de poluare a masinii,nu fix cu ce scrie la carte. O sa reconsider deci ideea mea si o sa incerc sa bag cat mai apropiat de norma motorului....Deci ziceti ca daca alimentez cu Euro 5 poate dauna motorului meu, Euro 3?
Toyxen
QUOTE(robert)
Deci ziceti ca daca alimentez cu Euro 5 poate dauna motorului meu, Euro 3?


No way! N-are nimic daca dai cu Euro5 peste Euro 3. Uite ce zice pe site la MOL:

"Motorina EVO Diesel
Motorina EVO Diesel este recomandata atat celor mai noi autovehicule Turbo Diesel, cat si vehiculelor mai vechi. Datorita continutului de sulf practic nul (sub 10 ppm) si a vascozitatii scazute, motorina EVO Diesel este un carburant ecologic, care satisface normele EURO 5."
robert
Multumesc, deci o sa continui cu cel mai bun carburant de pe piata.
MARIUSC
norma de motor nu e acelasi lucru cu norma de carburant, eu asa stiu...de aceea, pentru orice motor, cel mai bun combustibil...cu conditia sa merite...in dacia 1310 degeaba pui super 100 OMV...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.