Help - Search - Members - Calendar
Full Version: zgomot tacheti Renault Clio
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Iulia76013
Dupa schimbul curelelelor, la pornirea motorului am constatat un zgomot de tacheti dupa cum au zis meseriasii.Dupa ce au sarit la mine ca zgomotul a fost si acum il pun in spatele lor, am reusit sa-i aduc spre rezolvarea problemei. Mi-au spus ca motorul are tacheti hidraulici si ca se incarca ei, sau ca unul a ramas "descarcat" si ca pentru asta ar trebui desfacut si incarcati. Dupa 10 zile de mers tot nu s-a "incarcat" si sint pareri ca poate deveni o problema mai mare decit zgomotul existent acum - zici ca este un diesel nu prea zgomotos- si parca motorul nu mai merge asa rotund, imi intoarce un tremurat in levierul schimbatorului si parca este mai zgomotos. Cine poate sa ma ajute sa stiu cum sa pun problema cind voi merge inapoi, ce anume se poate face , ce s-ar fi putut intimpla, nu s-a pus cureaua bine!? Este bine sa desfac capacul, sa dau afara tachetii sa-i "incarce"?? Va rog mult!
James Kilowatt
Nu uita sa spui si despre ce masina e vorba wink.gif
Iulia76013
din titlu este Clio , apoi este simbol 1.4 benzina , 2001
Impulse
Daca ai schimbat curelele de distributie si zgomotul a aparut DUPA schimbare, problema este destul de grava. Inseamna ca cel care ti-a schimbat curelele le-a instalat gresit nerespectand semnele, deci este posibil sa ai un dinte de la o curea spre + sau - ceea ce duce la functionarea haotica a motorului. Ar trebuie consultat un alt service de specialitate, eventual remediat problema (si asta cat mai urgent).
Daca problema este intr-adevar din vina lor, obtine o hartie de la cel de al doilea service din care sa reiasa cauza defectului, hartie pe baza caruia sa dai in judecata sau ceri despagubiri din partea celor neglijenti.
petre 1
Impulse are perfecta dreptate ,cand ti-au montat cureaua un pinion a sarit cu un dinte,este foarte important; eu iti recomand sa mergi la un service bun iar daca ai posibilitatea sa nu folosesti asa mult masina pana o rezolvi.
sa ne ti la curent beer.gif
Iulia76013
Va multumesc mult pentru sfaturi, deja ma ia cu racori. Cit de bine poate fi determinata problema prin conectare la computer!?! ma intreb in ideea de a obtine niste parametri care sa arate ca ceva nu este in regula.Am sa revin cu noutati, dar cel mai sigur cu solicitare de sprijin.
Multam!
Horia49540
a patit-o un cunoscut cu un peugeot: era sarita un dinte si batea intre 1500-3000 ture; a pus cureaua cum trebuie si n-a mai avut probleme..
Iulia76013
Asa cum am promis am revenit cu rezultate. Dupa ascultari , lumea mecanicii mi-a spus ca asa se aude orice Clio, doar ca poate , dupa schimbul de curele l-am ascultat eu mai atent. Eu tot aud ceva gen tacheti, nu asa tare ca atunci, ori a slabit zgomotul, ori m-am obisnuit eu. Oricum, masina trage, vreau sa spun ca nu este mai puturoasa decit inainte. Va multumesc mult.
Guest_adi_*
am avut aceeasi problema si la service pur si simplu mi-a completat la ulei si nu mai suna.incearca
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.