Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cate zile (a 24 ore fiecare) mergi cu masina in 10 ani?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
sorin37756
1.Cate zile (a 24 ore fiecare) mergi cu masina ta, in 10 ani?
2.Cat la suta din timp, masina ta functioneaza? Cate minute pe zi, in medie, functioneaza masina ta?



1.Eu merg in 10 ani=3650 zile, cu masina, 6,57 zile X 10 ani,

adica 66 zile in 10 ani

unde 6.57 zile rezulta astfel: 6000 km/an impartit la viteza medie de 38 km/h impartit la 24 (cate ore are o zi).


2.Deci masina mea functioneaza in 1.8 % din timp(66 impartit la 3650), sau 26 minute pe zi (1440 minute,cate are o zi, inmultit cu 0.018).


Deci masina mea sta in 98.2 % din timp.
eddie
Daca mergi doar 6,57 zile/an cu masina,de ce ne obosesti cu calcule din astea ??? :bash:
sorin37756
QUOTE(E d d i e)
Daca mergi doar 6,57 zile/an cu masina,de ce ne obosesti cu calcule din astea ??? :bash:


Asta-i oboseala? Cenzurat
mike.omega
Nu prea vad care e rostul sa ne batem capul cu astfel de calcule blush.gif

Ah si Sorin, data viitoare te rog sa te abtii de la comentarii despre viata intima a membrilor! :bash:
BOGY
Interesant, oricum ~33% din timp dormi (7-8h/24), deci nu-i rau biggrin.gif
QUOTE(sorin37756)
viteza medie de 38 km/h

Cum ai calculat viteza medie?

Dupa mine cred ca ar trebui sa fie intre 20-30km/h (peste 30km/h fara autostrazi - mai greu)
sorin37756
QUOTE(mike.omega)
Nu prea vad care e rostul sa ne batem capul cu astfel de calcule blush.gif

Ah si Sorin, data viitoare te rog sa te abtii de la comentarii despre viata in
intima a membrilor! :bash:



Rostul?

Sa vedem daca se justifica investitia in masina, care la romani este prioritara ! (de exemplu, un tanar si-a cumparat Peugeot 307 in leasing, si era suparat ca din cauza ratelor la masina nu isi poate face credit pt o locuinta...!)


Viata intima? Am spus doar ca sunt alte chestii mult mai obositoare decat niste inmultiri/impartiri facute cu calculatorul.
mike.omega
Sorin, domnul Baruba53405 ce mai face? biggrin.gif
James Kilowatt
Viata nu e doar calcul de rentabilitate, iar oamenii nu sunt niste roboti care sa se multumeasca doar cu ce le este necesar.

La urma urmei pentru ce sa te insori daca tot faci sex in medie, mai putin de o ora pe zi, adica mai putin decat mergi cu masina? (la 20 ani e una, insa la 60 alta) biggrin.gif La urma urmei exista si fete ca "taxiul" sau chiar ca "autobuzul", nu? biggrin.gif
Watcher
Sincer, eu merg in zece ani probabil 3300-3500 de zile din 3650. In cazul meu se justifica investitia? (nu merg cu masina doar atunci cand nu sunt in tara-probabil ca max 1 luna pe an )
In plus, faptul ca scap de RATB in sine mi se pare ca justifica investitia, iar daca adaug si sentimentul de independenta fata de orice/oricine (dc vreau sa merg ACUM ACOLO ma urc la volan si plec) mi se pare ca iarasi justifica investitia.

Intrebarea e interesanta in sensul 'cate zile sta masina voastra nepornita? sau sta pe loc?' smile.gifsmile.gif
guerilla
sorin37756 ai mesaj privat
sorin37756
QUOTE(mike.omega)
Sorin, domnul Baruba53405 ce mai face? biggrin.gif


"N-auzi-i de satul asta !"
sorin37756
QUOTE(guerilla)
sorin37756 ai mesaj privat

Cam stricati topicul, d-lor administratori! Va spun lui dl.Roua ! Pune aici mesajul privat, n-am secrete si nici nu sunt curios.
guerilla
de pe IP tau sunt mai multi useri ceea ce inseamna ca ai clone, fapt interzis de regulament.
chiar te rog sa iei legatura cu Dragos sa te lamureasca in acest sens.
sorin37756
QUOTE(guerilla)
de pe IP tau sunt mai multi useri ceea ce inseamna ca ai clone, fapt interzis de regulament.
chiar te rog sa iei legatura cu Dragos sa te lamureasca in acest sens.

Nu pot fi mai multi de 2. La primul am renuntat de vreo 2 ani si acum ma cheama altfel. Mai multi useri inseamna ca nu s-a renuntat la cele anterioare, ceea ce nu este cazul.
VALI69784
Hei terminati odata.Daca merg 5 minute cu masina si vreau sa ma simt bine astea 5 minute cumpar masina care ma satisface.Asa simti ca traiesti.Daca nu iti convine mergi tu pe zi o ora cu dacia ca e mai rentabil economic vorbind.A! si o sa traiesti degeaba.Si mai e o chestie;cei care comenteaza sau rad de cineva cand cumpara o masina(ca de ce e daia si nu e ailalta etc) DE OBICEI MERG PE JOS
guerilla
sint mult mai mult de 2 conturi. ai toate detaliile in mesaj privat.
mike.omega
Te-ai gandit sa faci calculele astea pt utilizarea timp de 20 de ani a automobilului?
sorin37756
QUOTE(guerilla)
sint mult mai mult de 2 conturi. ai toate detaliile in mesaj privat.


Dragul meu, daca sunt mult mai mult de 2 conturi atunci e o greseala. Este imposibil.
Only God knows everything!
Am observat doar ca sunt si alti Sorini pe forum dar te asigur ca sunt persoane si locatii diferite. O zi buna. Sunt copil cuminte.
Do the same!
mike.omega
Iata si dovada!

V l a d
bre ce aveti cu omul, face si el probabil un sondaj de opinie aici ca daca apeleaza la o firma specializata costa, desi nu vad ce relevanta pot avea datele date aici blink.gif oricum in ziua de azi nimeni nu mai tine o masina 20 de ani asta 1 si 2 daca eu vreau masina ca sa merg cu ea 1 minut / an asta fac.. masina daca renteaza sau nu asta e strict treaba mea, in fapt a proprietarului. Nu toti fac afaceri cu masina si alearga ca nebunii pentru servici. Da renteaza in secunda in care iti da comoditatea si confortul de care ai nevoie la un pret bun. Nu vad relevanta acestor calcule si imi par o pierdere de timp, dar probabil ca lui sorin ii folosesc la ceva mai ales ca a mai deschis un topic cu o intrebare de genul asta...
Masina o pot tine si in curte nemiscata daca mie imi face placere sa ma sui in ea 10 minute pe luna, asta inseamna ca renteaza... vreau sa stau in masina, imi satisfac o dorinta, deci renteaza... nu ma intereseaza ca 98% din timp sta, probabil daca e sa o luam statistic nu avem nevoie decat de paine, apa si o buda, nu de alta, dar toate celelalte lucruri stau 98% din timp si ......... daca stau bine sa ma gandesc la buda..... biggrin.gif
HalbaSus
Presupunand ca nu vrei sa folosesti mijloacele de transport in comun (si ai motive suficiente sa nu doresti sa le folosesti), nu iti permite timpul sau picioarele sa faci distante mari pe jos (plus ca daca vrei sa mergi de la oradea la bucuresti ti-ar trebui cateva saptamani) si tii suficient de mult la sanatatea si siguranta ta incat sa nu circuli pe bicicleta sau motocicleta
atunci masina devine o necesitate (devenind chiar economica). Singura alternativa in afara de cele mentionate mai sus ar fi taxiul, la un pret mediu de 1 RON/km, presupunand ca faci 10.000 km an echivaleaza cu 10.000 RON adica 2850 euro, in 10 ani asta inseamna 28500, din aceasta suma scadem benzina consumata in 10 ani/100.000 km (calculele au fost facute pe un alt topic initiat de sorin) mai adaugam costurile intretinerii (asigurare, revizii) si ne raman vre-o 15-20 de mii de euro in functie de consum/costul intretinerii. Ca sa aflam ce putem lua de aceasta suma putem intra pe aria versus (sau eventual folosim functia de cautare si ne dam seama ca putem lua masini destul de bune)...
Alex-F1
Uau....da vad ca ati inceput cu statisticile pe forum... blink.gif ....e si asta o meserie....deloc usoara cred.... Pai acuma n-am chef sa-mi storc creierii ca sa scot niste cifre, dar pot sa spun ca la mine in masina un cd cu mp3-uri (~ 11-12 ore) ruleaza cap-coada in ~ 4 zile, deci asta ar veni in medie ~ 3 ore/zi de functionare a masinii (motorului)! E mult? E putin? :scratchchin: Who cares anyway? biggrin.gif
Maff
Eu zic ca este o statistica tampita.Ca reclama aia de la Vodafone cu cate zile folosesti telefonul sau asa ceva.Nu are nici o utilitate, dar probabil ca cel care a initiat topicul are mult timp liber la dispozitie.biggrin.gif
sorin37756
Am vrut sa aud alti posesori, cate zile se folosesc de masina din totalul zilelor masinii?

Dar poate nu conteaza, caci masina nu e ca calul, daca ai grija de ea poti s-o folosesti si o zi pe an, nu cere de mancare ca calul care are nevoie de spatiu, nutret si cate altele, in timp ce investitia in masina tine de imbunatatirea imaginii noastre si a celorlalti despre noi, de mutarea trufiei intr-o zona mai putin absurda, de dorinta de a arata ca existi.

Ce conteaza ca fondul lasa de dorit, ca masina este noua si proaspat vopsita iar soferul nu s-a mai spalat pe dinti pe o luna, important e sa se simta bine, el si deal-erul.

Acest forum este necesar, dar trebuie sa trateze obiectul sau in raport de omul care il conduce.

Concluzia acestui topic: Masina unii o cumpara sa se simta bine, la fel ca alcoolul, drogurile si tigarile.
mihai58026
POST-CONCLUZIE:
tu chiar te iei in serios?!?! wow!!
masina mea sta de cateva luni de zile, si stiu ca am cumpareat-o de "drog"... asta suntem toti pe acest forum, "mai mutl sau mai putin "petrolheads" cum spun unii...daca nu eram, si cumparam masini strict de utilitate si necesitate, am conduce toti Lastun: motor mic, spatiu de parcare si mai mic, confort zero [este strict necesara]...right?!
apropo, cred ca si INSOMAR avea un forum.. sau ai putea sa-l creezi!!
glumeam
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.