Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme cu termocupla la Mondeo 2001+navigatie
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
dacian71001
Salutari la toata lumea
Este prima oara cand scriu pe forum, asa că imi cer scuze pentru eventualele stângăcii. Am achiziționat un Ford Mondeo Collection an 2001. Am observat o chestie ciudata la el. Dupa ce se incălzește motorul la 90 de grade, mai ales acum pe timp de vară, intră în funcțiune termocupla. Problema e că îmi intră cam la un interval de 45 de secunde si funcționează cam 10 secunde. Când pornește face un zgomot mare, supărător dacă ești în exterior. Din interiorul mașinii nu se aude foarte puternic asta probabil și datorită bunei antifonări. Am vorbit telefonic cu cei de la Ford care mi-au spus ca poate siguranța în trepte este defectă și pornește direct pe o treaptă de viteză mai mare, adică a 2-a sau a 3-a. A mai avut cineva asemena problemă? Imi puteți da ceva informații?

Mașina este dotată cu sitem de navigație VNR 9000. Am CD-ul cu Benelux dar pe Germania nu indică decât pe autoband sau când intru în orașele mari. Nu indică pe naționale. Are cineva CD-ul pe germania să fac o copie după el sau la schimb cu copie după Benelux?
danmatyas
si eu am un mondeo din 2001 motor 2000 diesel 116 cai face la fel ca si al tau.Al meu scoate acel zgomot puternic doar cand e pornita clima.M am gandit ca e ceva normal...se pare ca nu? smile.gif chiar am sa intreb la service.Cine ti-a zis ca ar fi defecte sigurantele? tine-ma si pe mine la curent, te rog..
danmatyas
m am interesat.e vorba despre o rezistenta care costa 1 500 000 lei.termocupla are 2 trepte.de aceea se aude asa de tare pt ca intra direct pe viteza a 2 a.trebuie inlocuita acea rezistenta ca sa functioneze si pe viteza 1 si sa nu mai faca zgomotul acela.bafta
dacian71001
Mersi. O voi inlocui si eu saptamana viitoare. Nu cunosti pe nimeni cu CD de navigare pe germania pentru ford?
danmatyas
rectific: e vreo 2 milioane rezistenta.
Gabriel67288
da..2,2 mil rezistenta pt treapta 1 la mine....se pare ca se intampla...nu prea ai ce face
Nicolae76882
eu am CD pt franta daca vrei pt acelasi system de gps
mi-ar trebuie si mie CD-ul de benelux... daca se poate biggrin.gif
mihai80304
dan florin57283, am un mondeo identic cu al tau. am aceasi problema cu zgomotul cind pornesc clima. si am impresia ca si puterea mototrului scade simtitor cind intra in functiune acea turbina (sau ce face zgomotul respectiv). i-ai dat de cap?
mihai80304
dan florin, aceiasi problema o am si eu la un model identic. compresorul scoate zgomot mare cind merge clima si scade puterea motorului cind porneste. pentru ca porneste la 30 de sec dupa care se opreste. tu i-ai dat de cap? merci
danmatyas
termocupla are 2 viteze.tie cand ti e pornita clima iti merge incontinuu pe treapta nr 1.ei,pt treapta nr 1 e o rezistenta, daca asta e arsa atunci din 20 in 20 de secunda iti intra venilatoru direct pe treapta 2 si scoate acel zgomot mare.teoretic pe treapta 2 ar trebui sa intre fffffffffffff rar.te costa 2.2 mil rezistenta, e undeva mai jos de ventilatoare.tre scos afara ventilatorul pt a fi schimbata, e destul de migaloasa treaba smile.gif sa o schimbi, pt ca iti poate arde si mufa,mie mi o ars jumate...si nici nu se gaseste mufa d-aia.bafta sa ai! daca mai ai intrebari, te rog sa le pui.
ps: piesa se numeste rezistenta de trepte, doar in reprezentanta o gasesti.
mihai80304
multumesc mult. miine merg la service si te tin la curent cu ce am facut. multzam inca o data
danmatyas
sa ma anunti cum ai rezolvat problema smile.gif si costurile..
mihai80304
am rezolvat, in sfirsit. dar la mine era sparta mufa care intra in ventilatorul de treapta 1 si nu mai facea contact. n-am gasit doar mufa si a trebuit sa-mi faca o improvizatie care pare destul de sigura: au scos mufa si mi-au legat direct niste papucei de contact pe care i-au izolat si i-au infipt direct in ventilator. sa speram ca tine pina gasesc o mufa.
danmatyas
cum naiba s o crapat mufa ? sa ma anunti unde gasesti mufa ca ma intere si pe mine.mersi
mihai80304
nu stiu cum s-a crapat. aia spuneau ca a imbatrinit, habar n-am. ziceau aia ca sa caut mufa la parcurile de dezmebrari. am fost dar nu am gasit. mai incerc. acum insa, mi se pare ca atunci cind intra pe treapta a doua merge mult mai mult ca inainte ca durata. ei au spus ca asa e normal. dar incep sa nu mai am incredere in acriturile alea.
danmatyas
verifica sa mearga incontinuu pe treapta1 cand e pornita clima, inseamna ca e ok..e normal sa intre si pe treapta 2 dar doar cand e ffff incins motoru smile.gif eu inca nu m am apucat de cautat mufe, cu toate ca asta arsa nu stiu cat va tine.
mihai80304
daca gasesc mufe iti iau si tie. totul e sa gasesc.
danmatyas
mersi smile.gif mare domn smile.gif
bogdan87696
salutare! Sunt si eu "putin" in intarziere, cu "stirile"....ati gasit mufe sau sigurante pt treapta 1 de la termocupla? ...cred ca si eu am aceiasi problema, ca imi porneste f repede termocupla cand stau in relantiu si scoate un zgomot de intorc toti capul la semafor :boxing:
danmatyas
mufe nu stiu daca a mai cautat cineva, la mine se pare ca e ok asta pe care o am.rezistente de treapta 1 gasesti la ford la reprezentanta doar..la 220 ron. te va mai costa ceva si montaju ca e ceva de lucru.cu siguranta aia ti-e arsa si tie smile.gif schimb-o si tu pana nu iti prajeste mufa.
bogdan87696
ms danut, sper sa nu fie deja prajita...iar vis-a-vis de pret, cred ca sunt destul de scumpe piesele la ford...220RON o siguranta :doh:
danmatyas
rezistenta e .. smile.gif
mialachi1987
CITAT(dan florin57283 @ May 12 2006, 10:20 AM) *
si eu am un mondeo din 2001 motor 2000 diesel 116 cai face la fel ca si al tau.Al meu scoate acel zgomot puternic doar cand e pornita clima.M am gandit ca e ceva normal...se pare ca nu? smile.gif chiar am sa intreb la service.Cine ti-a zis ca ar fi defecte sigurantele? tine-ma si pe mine la curent, te rog..

salutare...m-am "uitat" la problemele voastre cu racirea si as avea si eu o problema asemanatoare cumva.am un ford mondeo 2000 tddi din 2001 si nu imi urca temp la apa mai deloc.am zis k e termostatul,am cumparat unul nou care ma costat 85 lei si l-am schimbat..acum urca tem dar f putin(abia la prima liniuta la indicator)..am facut Suceava-Cluj cu ea si temp la apa a urcat doar knd am forjato prin muntii aia la deal,in rest temp la apa era jos.nu inteleg ce ar mai avea....daca stie cineva sau daca a avut aceeasi problema,rog sa ma ajute cu un sfat..multumesc
Mariustom
Motoarele Diesel de Mondeo, MK3, au ... 2 termostate.
Unul pt circuitul de apă și altul pt circuitul de ulei.

Posibil să ai probleme cu cel de ulei (blocat pe deschis), de aceea nu se încălzește motorul.

Poze cu acest termostat:

mialachi1987
din c stiu eu modelul meu de motor e D6BA (2.0 tddi din 2001),are si acest tip de motor termostat de ulei,de care ziceai tu?daca are t rog sa-mi zici cam pe unde se afla acel termostat...ms mult pentru ajutor..smile.gif
Mariustom
1.) Nu mai cita mesajul anterior !
2.) Nu mai scrie cu limbaj de mess/chat !

Poză cu acest termostat. E încercuit cu galben și se află (așa am înțeles) în zona pompei de apă.
Iată și un citat tot de pe acest forum:
CITAT(Potzocul @ Oct 16 2010, 09:34 PM) *
exista un termostat principal, acela e in forma de ciuperca, pe circuitul de apa si exista inca un termostat, pe circuitul de ulei, acela este invelit in plastic negru.
eu am schimbat prima data termostatul principal, fara efect insa, dupa 2 ani am schimbat si termostatul de pe circuitul de ulei si acum nu mai sunt probleme.
cum poti sa verifici care e defect.... smile.gif unii au dat jos termostatele si le-au pus la foc intr`o oala cu apa biggrin.gif daca ai chef de experimente sa imi spui ca iti explic cum sa procedezi.

mialachi1987
multumesc pentru ajutor.il demontez,il voi testa ca asa am facut facut si cu termostatul de apa,si il voi schimba..te voi tine la curent..
mialachi1987
am schimbat acel termostat,intr-adevar el era problema.acum se ridica temp. la apa imediat si sta la 90 gr.mii de multumiri,sanatate!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.