Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Rugaminte !!!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Mercedes Benz
scoaba64138
Vreau informatii, pareri pro-contra ( de la actuali , fosti proprietari ) despre modelul w 123/ 124 , an fabricatie 1978-1982 , ce pret merita , defecte, etc.Tot ce este posibil despre acest model beer.gif
robert
Pai ori 123 ori 124.Dupa an cred ca 123 totusi.
Astea am auzit ca sunt indestructibile.Dar vreo totusi o masina asa de veche?
scoaba64138
E vorba de w 123 blush.gif . Nu vreau ,deocamdata , sa cumpar doar sa aflu cit mai multe despre acest model ( indiferent de motorizare, sau alte optiuni ). Ptr ca am tot auzit vorbe despre ele si vreau sa aflu parerile celor care au avut/ au modelul w 123. :wave:
adrian65853
eu nu am avut si nici nu am de gand sa-mi cumpar da iti spun ca sunt adevarate tancuri. in plus cele cu motoare diesel merg aproape de milionu de km (cu motorul original si bine-nteles ingrijit ca la carte).
andrei76464
Sal, eu am un W123 de doua luni si la cei 29 de ani ai ei se tine tare, probleme daca au, au la tabla, la chedere, si pe la garnituri in general care crapa de vechime. Eu pe a mea am luat-o cu 1500 EUR si am mai bagat in ea cam 400 de EUR pe 2 buc amortizoare spate 1 buc arc spate, schimbat filtre motorina ulei (pe ala de la directie nu l-am gasit inca) schimbat ulei, si ambele lampi de semnalizare fata, spalat motor intern inainte de schimbul de ulei si curatat injectie cu o solutie speciala inainte de schimbat filtre, si un cablu de kilometraj toate astea in 400 de EUR dar facuta toata treba de mine personal. Acum merge bine, nu scoate fum, iar consumul in oras e de 10l/100. Bafta si drum intins la toti.
andrei76464
.....am uitat sa adaug la lista de cumparaturi si 2 buc de cauciucuri de vara noi de alea ieftine Debica 195/60R14. Bafta.
scoaba64138
Am gasit un w 123 din 1982 la 2200euro si arata chiar foarte bine.Dar inca nu ma arunc sa-l iau ( mi se pare destul de mult 2200 ) dar daca nu gasesc unul mai jos , 1600 -1800, ma duc si-l iau.Multumesc ptr raspuns si mai astept si alte pareri. :wave:
Si mai lasat putin in intuneric : spalat motor intern ??
andrei76464
...da e vorba de o solutie care se cumpapa de la magazinul de piese auto si care se toarna in motor pe unde pui uleiul apoi se porneste motorul si se tine la relante cam 10 min dar cred ca depinde de la solutie la solutie, oricum scrie pe eticheta cat, apoi cu motorul fierbinte si oprit se scurge uleiul din motor si se scoate filtrul, se pune filtru nou se pune ulei si gata...daca ai desfacut vre-o data un motor vechi ai vazut sigur depunerile alea negre de pe piese (si nu vorbesc aici de uleiul ars care se sterge ci de carbonul care se depune pe piese), ei bine pe alea le curata substanta aia, o parte din ele pentru ca nu o sa iasa niciodata ca nou. Acum sa revenim putin, o cobra buna nu o sa iei la 1600 de euroi decat daca ala de o da e disperat in rest toate alea bune fac cam 2000 de euroi, sfaturi: daca motorul porneste la prima cheie nu scoate fum (mult) si tine relantiul regulat atunci sa stii ca e bun, tabla o verifici foarte simplu daca te lasa proprietarul sa scoti una din cele doua protectii de plastic de pe laterale din porbagaj (acele carcase de plastic care copie forma aripii din interiorul porbagajului) adica o treba de 30 de secunde si uita-te sa vezi ce e pe fundul lor, la frane stai linistit ca are discuri pe toate 4 rotile si e foarte eficienta chiar si roase placutele un set nou costa 80 ron, in rest un cauciuc un amortizor sau ce o mai fi mai cumperi tu ca se gasesc. Hai pa ca se incalzeste berea beer.gif
scoaba64138
Sa ma :bash: si tot nu am auzit de asa ceva .Tre sa intreb prin magazinele de piese auto. Cum se numeste ?
andrei76464
....mai nu mai stiu cum se chema solutia ca am aruncat ambalajul dar te asigur ca am avut de ales dintre trei sau patru marci si sa stii ca vanzatoarea stia de solutia asta... oricum daca nu te descurci am sa trec eu pe la magazinul de unde am luat-o si am sa ma uit la eticheta. Oricum cred ca era vorba de ceva de genul asta (vezi foto). Hai pa... beer.gif
andrei76464
e o problema cu fotografia nu stiu de ce nu o incarca poate de prea multa bere ... sa mai incerc o data...da tot nu merge...oricum incearca macar linkul...http://images.google.ro/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial_s&q=ENGINE+FLUSH+LM&hl=ro&btnG=Caut%C4%83+Imagini
scoaba64138
Revin spre a cere amanunte in privinta cautarii seriilor de pe w 123.Mai precis unde sa le caut ,seria motor si sasiu.
A si sa nu uit cum se face daca cumperi o masina din alt judet , ex eu timisoara -vinzator sibiu, ce acte trebuie sau proceduriile de rigoare.
MULTUMESC beer.gif
valentin61512
Seria de caroserie o gasesti in dreapta acumulatorului , ai grija ca aici se masluiesc ,trebuie sa aiba si capetele de serie adica emblema mercedes, ATENTIE! sa nu existe nici o sudura pe tot panoul caroseriei chiar daca iti aduce certificat de autentificare de la RAR. acesta ar fi bine sa-l faceti impreuna te va scapa de multe griji.Seria de motor se gaseste in partea stg. a motorului in spatele filtrului de ulei. Unde sa cauti de rugina si daca gasesti sa fugi de masina,ca vei avea tot timpul apa in ea [ Deschizi capota la maxim si iei o sticla de apa si o torni in dreptul balamalei unde este arcul .......si vezi unde curge inauntru ,astepti putin si contolezi in dreptul pompei de ambreiaj]
Bafta la masina!
PS. cind ridici capacul de la culbutori nu trebuie sa ai GAZE[e motor obosit chiar daca te asigura ca e bun si pleaca iarna ]
Cauta sa aiba pompa de injectie cu capac de vizitare.gasesti mai usor elementi de pompa noi.
scoaba64138
Multumesc ptr sfaturi.Deja mi-am luat un 300 d din 84 , si e in stare pot sa spun chiar excelenta ( daca nu punem la socoteala vechimea biggrin.gif ) Tabla e buna ,motorul bun si tot ce are pe el functioneaza.
Mai putin ce am belit deja cu minuta mea ( macaraua dreapta a sarit de pe un bolt ) si azi nu mi se mai opreste din cheia de contact.Scot cheia ca si cum as oprii motorul ,dar motorul continua sa functioneze.
Ce credeti ca are ? Banuiesc ca e de la contact ( la cita mecanica stiu blush.gif ) HELP :cry:
scoaba64138
Nu mai bagati de seama ultimele randuri .Sa rezolvat. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.