Help - Search - Members - Calendar
Full Version: mi s-a pus pata pe hyundai.e rau?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Hyundai
valentin75641
ajutati-ma!
Sebastian39516
Salut, Valentin! Vad ca esti din Braila, locul unde m-am nascut eu biggrin.gif Ei bine, nu stiu cat te poate ajuta cineva in privinta problemei tale pt ca intr-o astfel de chestiune nu poti gasi raspunsul decat singur: fa un drive test si vezi ce impresii ai. Eu am un coleg care a vrut sa-si cumpere un hyundai, in primul rand pt ca i-a placut cum arata masina iar in al doilea rand pt ca nivelul dotarilor era super ok, insa cu banii a avut unele probleme. Asa ca si-a luat Logan pana la urma :evil: Motorizarea pt care optase el era parca 1.4 benzina(sau ceva de genul asta)...Deci, daca ti s-a pus pata eu zic sa faci o tura cu masina. Hyundai-urile stiu ca sunt masini bunicele spre bune, oricum mai bune decat Logan-urile. Deci, daca ti-am fost de folos sper sa te poti decide acum ce trebuie sa faci...
Otto73
super fiabile
guerilla
rau n-are ce sa fie.
fa un drive test. vezi daca te impaci cu ea (nu m-am prins la ce model faci referire). daca iti convine si financiar nu vad care e problema biggrin.gif nu uita sa ceri discount blush.gif lumea are tendinta sa uite din cauza nerabdarii, emotiei smile.gif
oricum daca te referi la accent nu prea sint multe variante in zona aia. bine, e logan dar eu pe ala nu-l recomand si nici nu e cazul sa vorbim aici despre el.
Maff
Eu iti recomand Hyundai, s-a dovedit o marca foarte buna si are masini fiabile.Preturile la Accent sunt foarte bune in raport cu ceea ce ofera.Pot zice ca nu prea exista masini in aceeasi plaja de preturi care sa fie mai atractive.Si din punct de vedere al motorizarilor si din punct de vedere al dotarilor.Pe scurt, chiar este o masina care merita banii.
valentin75641
m-am tot zbatut.sun foarte incert intre ce sa aleg:1.4 sau 1.6.stiu ca 1.6 are cele mai multe obtiuni(de accent vb aci,ca asta vreau sa-mi iau) dar eu vreau sa stiu daca se simte diferenta serios.asta asa pentru mine ptr ca imi iau tot de 1.6( e prea mica diferenta de la 1.4 la 1.6 ptr.dotarile care apar 1000k ).intrebam si din punctul de vedere al consumului care nici asta n-ar fii prea mare,dar imi era teama la inceput sa nu fie vreun moft.pe viitor tre'sa ma gandesc bine cand aleg intre un1.4 si un 1.6?e puturoasa o masina de 1.4 la o caroseria acceptabila.oricum abia astept sa intru putin in scaun cu un 1.6 :boxing:
Maff
Merita diferenta de pret, diferenta de consum nu este asa de mare, oricum ambele motoare consuma putin.Eu zic sa-ti iei pe cel de 1.6, este si mai sportiv decat del de 1.4 si are si dotari mai multe la o diferenta mica de pret.
valentin75641
crezi ca masinile pe motorina sunt facute mai mult pentru firme?Consumul mi-a facut cu ochiul la motorul de 1.5 cdi.Intrebarea mea este legata de intretinerea(de reviziile)motorului de 1.5.Stie cineva sa-mi dea niste sume la o revizie la o masina pe benzina si la una pe motorina?E prima mea masina si de aceea intreb.Sunt destule pe care nu le stiu.Recunosc.
oltetz58244
sa nu crezi consumurile date pe site.
am accent 1,5 crdi (model 2005) si consuma 8 in bucuresti si 5,5 la drum
Maff
Heh, consumurile date de constructori sunt pentru conditii ideale de trafic, asta nu o sa gasesti niciodata intr-un oras de dimensiunile si cu traficul Bucurestiului.Daca o sa gasesti o masina care respecta intocmai consumurile specificate de constructor, sa mi-o arati si mie.Nu exista asa ceva.Si crezi ca un consum de 7.5% in Bucuresti (cum am eu) este consum mare la traficul de aici?Eu zic sa te mai gandesti.Benzinarele consuma peste 11% la motoare incepand cu 1.4.Si totusi 7.5% la un motor de 110cp, in aglomeratiile astea infernale, este un consum foarte bun.Eu sunt foarte multumit.Mai ales ca am vazut ca a inceput sa se mai lase motorul (abia am 3700km).Din cate am inteles pe la 5000km consumul va scadea cu in jur de 1%.
oltetz58244
solenza pe care am avut /o inainte de accent lua in bucuresti intre 8 si 8,3.
consumul urban specificat de constructor era de 8,5.
in conditiile astea, am crezut ca prostul specificatiile la hyundai
Chestia e ca nu aveam neaparata nevoie sa schimb solenza, dar cum merg destul de mult, am zis sa trec la un diesel, si am ales pana am cules accentul, care consuma tot atat cat solenza, desi e diesel
De fapt problema cu consumul este singura critica pe care o aduc, in rest e o masina jos palaria.

Fata de serioazitatea dealerului hyundai in ceea ce priveste consumul specificat, pe celalt forum am postat consumurile specificate de mai multi dealeri hyundai, din diferite tari, pentru acelasi model si bineinteles aceeasi motorizare. Poti constata ca aceste consumuri difera intre minim si maxim cu aproape 1l la 100km, ceea ce mi se pare aberant.
cred ca aceste specificatii sunt puse aproape din burta.
Mai mult, exista masini diesel cu motoare apropiate ca cilindree si putere, care chiar consuma 5,5 - 6,5 % in Bucuresti, si aici ma refer la opel astra classic 1,7 cdti si renault megane 2 1,5 dci.
am condus masinile astea cat am avut accentul meu in service, si cum eu le /am facut plinul, pot afirma ca atat consuma.
Mai mult, daca intri pe pagina hyndai mototr romania si cauti consumul la getz 1,5 crdi, veyi un consum urban de 8,2 %, ceea ce este consumul real si pt accentul meu.
Pot afirma ca daca ar fi specificat dealerul un consum de 8,2 % la accent 1,5 crdi, ma gandeam de 2 ori inainte sa /l cumpar, si probabil in final strangeam cureaua si luam un megane 2 cu reducere.
Oricum toata faza lasa un gust amar fiindca ma simt furat, si arunca o lumina neplacuta asupra unei masini care altfel e f buna.
Georgian77143
[b]Este stiut ca dintotdeauna masinile consuma un pic mai mult (cam cu 10%) decat scrie in cartea tehnica iar asta se datoreaza faptului ca un client obisnuit nu stie sa faca corect operatiunea de calcul al consumului.In cartea tehnica a Hyundaiului Accent cu motor de 1,5 CRDI la capitolul consum scrie asa:urban5,6 ;extraurban 4 ;mediu4,6.Deci masina ta ar trebui sa consume de exemplu in Bucuresti cam 6,2 - 6,5. Daca nu este asa,atunci trebuie sa te duci la un service bun(reprezentanta) care sa se ocupe de problemele autovehicolelor Hyundai care sunt in garantie iar acestia ati vor rezolva problema care cred ca ar putea fi din calculatorul masini. Te salut si nu fi dezamagit deoarece ai ales o masina care are un raport calitate/pret extraordinar de bun.[/b]
Atar
din cate stiu eu consumurile difera in functie de "talpa"(stil de conducere), conditii atmosferice(temperatura exterioara, umiditate, presiune atmosferica), incarcarea masinii, trafic, anvelope(dimensiuni si stare tehnica), combustibil, starea tehnica a sistemului de suspensie, suprafata de rulare, etc.
In consecinta nu cred ca ai sa vezi doua masini care sa consume la fel la virgula.
Atar
scuze; si in functie de AC oprit-pornit
Georgian77143
QUOTE(Atar)
scuze; si in functie de AC oprit-pornit

Ai mare dreptate,numai ca eu am pus problema la general.
Si tot asta incercam si eu sa explic :ca ,consumul variaza in functie de solicitarile masinii.
Iar acum sa o vorbim pe aia dreapta:in Bucuresti consuma extrem de mult orice masina si oricat de noua si economica ar fi ea.
Deci concluzia : NU POTI CARACTERIZA CONSUMUL UNEI MASINI DUPA UN TRASEU PRIN BUCURESTI .
Maff
Oricum, consumul in marile orase nu poate fi nici pe departe cel declarat de constructor.In Bucuresti, de exemplu, un consum de 7-8% la un diesel, poate fi considerat unul destul de bun.
Pricinosus81794
Salut
Ma gandesc la un Noul Accent 1.5 CRDI (1.5 VGT STD CU A.C.)
sau la un
Noul Accent 1.4 DOHC (1.4 GL STD CU A.C.)
Avem asa: 5,6% respectiv 8% (spun ei) consumul urban
avem si 110CP vs 95CP
avem deasemeni € 9390 respectiv € 8390 pretul Cip
mai avem Top Euro Diesel 4 3,39RON/L respectiv Premium 99+ 3,77RON/L

Eu merg in medie 12.000 Km pe an mai mult in oras, o masina noua nu o tin decat 2 ani dupa care o revand.
Din calculele mele simpliste reiese o diferenta de vreo 2500 de RON.

Intrebari:
Ce sa aleg: 10 luni de mers gratuit cu 1.4 GL STD CU A.C. sau 15CP in plus de la 1.5 VGT STD CU A.C. si sa bag motorina de 2500RON pt aprox 12
luni ????

Am omis ceva din ecuatie ?
Jonin
De ce calculezi la CIP?Si in plus iti mai cer cam 250 de euro,cica transportul,pregatirea de vanzare,etc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.