Help - Search - Members - Calendar
Full Version: dacia logan ieefffftiiin vezi ungurii
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
daniel40451
Dacia Logan mai ieftină dacă este adusă din Ungaria



Cetățenii din nordul țării, în special din Satu Mare, Maramureș și Sălaj, încep să cumpere autoturisme Dacia Logan din Ungaria datorită faptului că sunt mai ieftine decât la noi în țară, anunță AMOS NEWS.

Deși autovehicolul își pierde garanția odată cu înmatricularea lui în țară, "afacerea" este rentabilă pentru că nu se plătesc taxe vamale și se returnează TVA-ul de 19% din prețul autoturismului. Cel mai ieftin tip de Logan, care la noi în țară poate fi achiziționat cu circa 6.200 euro, poate fi achiziționat din țara vecină, Ungaria, cu 1.360.000 de forinți, echivalentul a circa 5.100 euro. Prin urmare, câștigul "la bucată" este de minimum 1.000 euro.

Pe de altă parte, pentru produsele de proveniență românească, cum este cazul pentru Logan, nu se percep taxe vamale. Potrivit Noului Cod Vamal, orice produs fabricat în România și achiziționat dintr-o țară care este membră a Uniunii Europene este scutit de taxe vamale.

De asemenea, potrivit Codului fiscal și Codului vamal, la ieșirea produsului respectiv din spațiul UE, cumpărătorului i se returnează taxa pe valoarea adăugată. Dacă la cel mai ieftin tip de Logan, economia este de minimum 1.000 euro, la tipurile mai sofisticate, care în România sunt vândute cu peste 8.000 euro, economia pe care o face un cumpărător care l-a achiziționat din țara vecină este mult mai mare.
HalbaSus
Chiar am trecut pe langa 2 loganuri 1.4 noi (unul inca avea numere de ungaria celalalt era inmatriculat aici) care se vindeau pt "5650 pret fix". Nu e prima oara cand se aduc diverse obiecte din ungaria/UE, pt ca se returneaza TVA-ul platit acolo.
daniel40451
tot vad in fata la stadionul dinamo exemplare de logan inmatriculate in ungaria ,romanul este inventiv
Dan70034
Dar la intrarea in romania nu se mai plateste TVA ! Nu inteleg care este afacerea ?? :ban:
RUE
articolul e si in gsp. nu se plateste taxa vamala pt masinile produse in ro si importate de afara.
si cu tva ul asta nu stiu, il recuperezi de la unguri.. dar parca la noi se platea.

oricum, cine stie si se foloseste nu prea spune ca e painea lui doar.
Cristi72616
Salut,
Vazut acum o luna jumate, in Germania, Dacia Logan 1.6 full, noua - 7000E.
Daca ne gandim ca nu se platesc accize, iar TVA se recupereaza.....faceti un calcul.
Salutare!
S O R I N
Au aparut si la Pitesti ....Am vazut doua si mi am dat seama ca erau variantele cele mai slab dotate,pt ca aveau acele jante din tabla cu un capac mic peste si cu nr de Ungaria.....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.