Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Performanta Corsa 1.2 + intrebare
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Sebastian39516
Am tot vazut pe diverse forumuri ca sunt destui oameni care se plang de consumul corselor lor, mai ales cazul motorizarii 1.0. Vreau doar sa va spun o chestie, nu ca o lauda: am pus 4.32 litri de benzina biggrin.gif (adica am pus de 15 roni) si am reusit sa parcurg 108 km, distanta reprezentand drumul de acasa pana la serviciu de doua ori in urmatoarele conditii:
-sambata dimineata prin oras + DN1, mers lejer
-sambata seara pe DN1 mers pe o banda pt ca asfaltau baietii + mers prin oras pana acasa destul de lejer
-duminica dimineata oras + DN1, mers lejer
-duminica seara DN1 + oras, mers oarecum lejer
A scos cineva un consum asa de mic cu opelul lui, exceptandu-i aici pe cei cu diesel...?
Si o intrebare: in ultima vreme ledul ala cu cheita + masina nu mi se mai stinge la punerea contactului. In mod normal el se stingea inainte de a da la cheie. Acum se stinge dupa ce pornesc motorul. Totul a inceput cu o clipire de cateva ori. Nu am remarcat vreo schimbare esentiala in functionarea motorului insa astept parerile voastre:e cazul sa o duc la doctor sau o las asa?
Multumesc!
eddie
La doctor sa ce ?Pai fii fericit ca-ti consuma 4 l/100 km afara.In oras cat iti ia?Acolo e problema....
Motorul mic nu intotdeauna e si economic,mai ales daca e benzinar.

Off Topic: Am un coleg care nu m-a ascultat apropos de motorul cel mai mic dintr-o gama care nu il recomand nimanui.Sa il iau doar ca e cel mai ieftin ?A luat pentru sotie un C3 de 1,1 care ii consuma 10l/100 km urban.
Sebastian39516
In oras, daca mergi fara sa ma sparg in figuri, imi ia 7.5%. Ma rog, calculele sunt mai mult sau mai putin exacte...Ideea e ca, referitor la ceea ce am scris mai devreme, am pus benzina cand a inceput sa-mi clipeasca ledul iar in momentul de fata acesta inca nu se manifesta!!!(adica doar s-a aprins, nu si clipeste). Am remarcat o ciudatenie la masina asta: daca esti pe rosu cu benzina, ledul doar s-a aprins fara sa clipeasca iar a doua zi, cand e motorul rece, pornesti si faci cateva sute de metri, dintr-odata vezi cum iti suge benzina si incepe ledul sa clipeasca. Mi se pare very very strange! Unde naiba se duce benzina aia? Am inteles ca motoarele astea ar avea un sistem de preincalzire a apei, ca sa ai caldura mai repede iarna si implicit sa se incalzeasca si motorul intr-un interval de timp mai scurt. Nu ma refer aici la Webasto, ca nu au asa ceva, dar vazusem chestia asta pe un forum...Ma rog... ?!
De ce sa o duc la doctor? Pai din cauza ca nu se mai manifesta ledul ala cu cheia si masina cum o facea mai acu' ceva vreme, asta pe de-o parte, iar pe de alta parte mi se pare mie sau poate m-au lasat urechile dar parca nu mai aud electrovalva de purjare a gazelor sa mearga. Inainte facea un tacanit care acoperea usor zgomotul motorului la functionare pe loc. Poate coincide clipitul ledului ala cu ce mi se pare mie ca am remarcat...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.