Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pb pornire Y20DTH.
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Andrei59324
De vreo 2 zile nu mi se mai aprinde becul care arata ca intra bujiile.....si porneste f greu.A inceput sa mi se aprinda si un beculet la bord care simbolizeaza un motorash...care se stinge dupa ce o turez peste 2000 d ture.....asta stiu de la c e.Am o bujie arsa.Dar d 2 zile nu mi se mai aprinde nici becul de la bujii(sarma aia incolacita)si porneste f greu.Sa se fi ars toate bujiile???
A K U
Becul de la bujii nu ti se aprinde deloc, nici cand pui contactul?
Eu nu am ajuns in service pentru problema asta pentru ca de ceva timp pur si simplu nu mi s-a mai intamplat biggrin.gif Si mie mi-au fost schimbate toate bujiile pe motiv ca erau consumate. Inainte sa mi le schimbe, imi pornea greu de fiecare data. Dupa ce le-am schimbat, se intampla mult mai rar, iar acum, dupa cum ti-am zis, nu mi s-a mai intamplat de o bucata de vreme. Poate ar fi bine sa te duci totusi sa-ti verifice bujiile si sa ti-o (ti le) schimbe pe cea (cele) care iti face (fac) probleme, pentru ca daca mergi asa nu faci altceva decat rau motorului. arigato.gif
Andrei59324
Cand nu-ti arata ca intra bujiile pornea greu???Acum dupa c ai schimbat bujiile cum porneste at cand nu-ti arata ca intra bujiile??Am auzit ca chiar daca nu-ti arata cica intra f putin si nu se mai aprinde becul....mie cand nu-mi intra bujiile imi porneste f greu.
A K U
Masina porneste foarte usor chiar si cand nu-mi intra bujiile. Nu stiu ce s-a intamplat pentru ca ma enerva la culme chestia asta, dar de ceva timp, fara sa-i fac NIMIC, pur si simplu nu mai am aceasta problema blink.gif Nu stiu cum s-a rezolvat, dar se pare ca a disparut (sper sa nu "recidiveze"). Cred ca mai frustrant in cazul asta e faptul ca, daca te duci la 5 service-uri diferite, o sa ti se spuna sa schimbi 5 piese diferite si probabil nici unul n-ar avea dreptate :bash: Asa ca, imi pare rau, dar chiar nu stiu ce sa-ti spun. Nu am facut nimic, n-am umblat la motor, problema pur si simplu a disparut. arigato.gif
Andrei59324
Pai tu ce ai schimbat la ea???Doar bujiile??
E posibil sa fie releul....nu stiu c sa fac sa-mi schimb bujiile....ma enerveaza rau d tot...eu cu opel vectra din 2001 porneste f greu si am prieteni cu dacii care pornesc la sfert...chiar faceau si misto d mine...
Ma enerveaza ca nu stiu c are,,...daca as stiii n-ar fii pb...schimbam si gata...pls help. beer.gif
A K U
Nu am schimbat decat bujiile. Incearca sa tii cheia un pic mai mult (2 sec.) la capat atunci cand pornesti si vezi daca o ia. Ai schimbat furtunasele de la injectoare?
Andrei59324
Pai asta e faza,....cand nu intra bujiile dau prea mult la demarator....dar dimineata la prima pornire porneste la sfert.
Despre furunase....am schimbat unu singur ca at nu-mi pornea deloc...era fisurat si se depresuriza instalatia de alimentare.
Deci....cand intra bujiile, o ia la sfert ....si at cand e cald motorul la fel...asta nu pb. Dar atunci cand...d ex vin noaptea pe la 1 si dim la 8 plec....nu mai intra bujiile ca motorul nu e asa d rece.....si porneste f greu.
Sau cand afara e o temp intre tmp care sa intre bujiile si temp necesara sa asigure o buna pornire....iar o ia f greu..
Daca era de la furtunase nu pornea greu mereu???Eu asa zic...nu??
A K U
Nu stiu ce sa zic, mai ales ca nu am nici macar cunostinte mecanice minime...Daniel, un alt forumist, are aceeasi problema. Chiar nu am o explicatie. Un mecanic priceput, care sa-ti spuna despre ce e vorba, e greu de gasit, iar daca te duci in service probabil o sa-ti spuna ca trebuie sa-i schimbi motorul... :bash:
daniel74501
este culmea ca nu poti gasi solutie la o astfel de problema;eu am fost la opel si au zis ca masina nu are nimic dar eu stiu ca uneori porneste greu sunt depasiti zic eu. mie imi porneste la o cheie mai lunga sau la a doua cheie dar numai dupa un interval de peste 5 ore in timpul zile, este cred asemanator ca la tine andrei. daca afli ceva te rog spune-mi o sa incerc sa schimb bujiile, mi le-au masurat si zic cei de la opel ca sunt bune dar cine stie.......
Andrei59324
Pai sa-mi spui si mie daca se modifica cv dupa ce-i schimbi bujiile.Daca descopar ceva o sa te tin la curent.
Despre bujii.... eu mi-am luat una la 525 mii(Bosch Duraterm) de la Augsburg.
A K U
Eu le-am schimbat pe toate, de fapt ei mi le-au schimbat in service, au zis sa sunt toate necorespunzatoare blink.gif Un milion bucata... :bash:
Andrei59324
Am auzit de la cineva ca solutia ar fii schimbarea simeringurilor de la injectoare...nu ma intreba ca n-am habar despre c e vb.
A K U
Da, oringuri le zice, da' deja situatia se complica mult in cazul asta...Eu unul nu mi-as lasa masina acolo sa-mi umble "meseriasii" :puke: de la service la injectoare, ca n-am chef sa-i schimb motorul dupa aia... :bash:
tommy59961
daca ar fi de la oringuri, am face figuri si la pornire atunci cand intra bujiile. plus ca ar mai da si ceva motorina pe afara...
A K U
Dar trebuie sa existe totusi o cauza...Ar putea fi pompa de motorina care se dezamorseaza dupa o anumita perioada? Care naiba e explicatia? blink.gif
Andrei59324
Nu are cum sa fie pompa d motorina...
Mie mi-a plecat dupa 4 zile ..dar au intrat bujiile..
Cred ca are legatura cu aprinderea.Ori nu a fost proiectat motorul klumea...ori...nu stiu c sa zic...pb este ca nu se produce temp. necesara ca sa asigure pornirea.....asta cred.
Ti-e cum iti porneste vara cand sunt afara 25-30gr...dar cand nu intra bujiile??
tommy59961
de la 23 grade in sus porneste ok. ca si cum ar intra bujiile.
A K U
Eu nu pot sa-ti spun cum imi porneste vara pentru ca am cumparat masina in noiembrie anul trecut... biggrin.gif
Ciprian70326
Va salut!
Mie nu mi se aprinde de fiecare data becul de la bujii, este in functie de temperatura de afara. Iarna mi se aprindea dar acum daca ma urc dimineata si plec se aprinde o perioada de timp foarte scurta. Dupa ce merg si o opresc si o pornesc din nou nu se ma aprind.
Va inteb eu este normal sa se aprinda becul de bujii daca ele sunt incalzite sau intrun timp scut ajung la conditiile optime de pornire?
Andrei59324
Bujiile intra in functiune numai atunci cand ECU considera ca este necesar....in general at cand temp este scazuta,.......ca sa asigure o pornire buna.
Daca motorul este cald sau daca afara este destul de cald nu mai intra bujiile pt ca motorul poate sa porneasca fara ajutorul lor.
A K U
Nu mai suport! Foarte curand (cred ca saptamana viitoare) o sa fac o programare la service. Doua zile la rand (marti si miercuri), a pornit greu :bash: :minigun: :puke: , ieri la sfert blink.gif , azi dimineata iar dupa 1 tona de fum si zgaltaieli cat cuprinde :puke: Vreau sa-mi spuna ce ma-sa are de face asa, cand i se scoala ei, dupa o perioada in care a fost foarte cuminte. O sa va tin la curent.
Mircea76560
ADI,stai calm insa sa nu te duci la reprezentanta la OPEL,gaseste un service bun unde poti sa te uiti si tu la ce iti fac ei si spune-i sa-ti dea pompa de injectie jos sa o desfaca si sa o curete la pistonasul hidraulic si sita,sau daca nu trebuie alta,sorry!!este boala generala la Vectra B,cu pompele de injectie.Eu am curatat-o dar apoi a trebuit sa o schimb si-mi facea la fel ca la tine.Am un coleg cu un B din2001,si are exact aceeasi problema.Bafta.
Andrei59324
hai frateeee......cum sa fie pompa d injectie.
At explica-mi si mie dc at cand intra bujiile o ia la sfert...at nu mai e defecta pompa?
A K U
Da, poate ai dreptate, Mircea, dar la ce service sa ma duc eu ca sa fiu sigur ca sunt profesionisti? Tu nu vezi si aici pe forum cate pareri sunt cu privire la problema asta? Oricum, de dus cu ea o sa ma duc...undeva. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.