Help - Search - Members - Calendar
Full Version: becul indicator de la bujie, cel in forma de arc, la vw bora
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
marius72693
se aprinde la: 1,pornire. 2,in momentul in care am becul de la lampa de frina ars. si mai cind? am vw bora variant an 2002 cu motor de 1.9 tdi. :angel:
cioaba
in afara de pornire se aprine cand ai o defectiune la bujiile incandescente ( pt tot sistemul lor zice cartea). pe asta cu franele nu o stiam, dar am vazut la o octavia (1,9tdi) ca becul mentionat clipeste cand nu ai stop pe frana. si aici exista un buton pe sub pedale de unde nu stiu ce faci: le resetezi, rearmezi sau dracu site,dar merg dupa.
la renaultul meu s-a aprins indicand o defectiune la ansamblul de reglare turbo. (am zis ca e debitmetrul, dar a fost o electrovalva)
acuma cauta si tu un manual si vezi.
tommy59961
cel putin teoretic, se aprinde cand ai o defectiune la sistemele electrice ale masinii.
paun-3
ca tot se discuta de beculetul galben am si eu ceva de intrebat. azi am spalat motorul de la opel vivaro 1.9cdti(cod de motor F9Q760) si dupa am pornit motorul. primul lucru a fost ca a ramas aprins becul de la bujie. urmatorul a fost ca motorul nu mai vroia sa se tureze sau cind se tura o facea fara vlaga sau cu intreruperi si galopare. l-am lasat sa mearga la ralanti pina s-a incalzit la 90 de grade dupa care am iesit la drum si i-am dat o talpa competenta motorul functionind bine doar ca mai clipea acel bec cind schimbam treapta de viteza si acceleram. dupa care nu s-a mai aprins deloc. ajuns acasa am oprit motorul si l-am pornit din nou. becul s-a stins normal si a clipit doar in momentul in care am accelerat brusc facind asta la fiecare accelerare. ce ziceti, o fi luat apa calculatorul sau vreun traductor? oare isi revine sau trebuie sa ajung la diagnoza?
eddie
Tu nu stii ca astfel de motoare nu se spala ? Ai sanse mari sa ai astfel de neplaceri cu calculatorul....
paun-3
azi am mers cu masina si nu a mai facut probleme, se pare ca s-a uscat apa. ideea e ca nu cred sa mai spal motorul vreodata. si totusi cum se face ca la mercedes vito din 2003 indiferent de cite ori si cum am spalat motorul nu a facut asemenea figuri?
radu66490
n a ajuns unde trebuie dar o sa ajunga stai fara grija si la mertzan.....
ce drac trebuie tie sa speli motorul....????
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.