Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masina Ramane Turata!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Claudiu72599
Am un Opel Vectra 92, motor C16NZ, injectie monopunct, bord fara turometru.
Cand pornesc masina se comporta normal, adica se pastreaza turatia in jur la 1000rpm, dar dupa ce merg, sau o fortez motorul, accelerandu-l, nu mai revine la turatia normala si ramane accelerata.
Daca opresc motorul si-l repornesc nu mai sta turata, isi revine sub 1000 rpm.
Am fost la un mecanic si mi-a zis ca este regulatorul de aer de pe corpul carburatorului(IAC-ul).
L-am schimbat cu altul dar second hand si la fel s-a comportat, ramane turata!(poate nu a fost bun)
Mi-a zis pe urma ca e Calculatorul (QJ), am facut proba si cu alt calc si tot la fel se comporta.
Ce sa fie, sau ce sa mai verific?
Uitam sa va spun, ca uneori dupa ce o opresc si incerc sa o repornesc, se comporta de parca s-ar ineca, porneste greu(parca isi modifica avansul).
HELP!
george72644
SALUT. ACEEASI PROBLEMA AM INTAMPINAT SI EU DAR LA SUPER NOVA CLIMA ... AM FOST LA SERVICE SI DUPA LUNGI CONTROALE AM CONSTATAT CA ERA DE LA CORPUL ACELA DE PLASTIC ( TULUMBA) NU STIU ACUM CUM AI SPUNE ,DAR ARE PE EL 2 MOTORASE : PAS CU PAS SI INCA UNUL ??? , MIE PE ACOLO I-MI TRAGEA AER SI SE TURA CA LA BALAMUC DE SE UITA LUMEA LA MINE CA LA CIRC. BINEINTELES CA CEI DE LA SERVICE HABAR NU AVEAU DE LA CE E DAR L-AM INLOCUIT DE VREO 4 ORI PANA A MERS UNUL SI NU AM MAI AVUT PROBLEME.
P.S. - LA NOVA, LOGAN, ETC. APROX. 7-8 MIL ... DOAR CORPUL FARA MOTORASE
Claudiu72599
Ms pt raspuns!
Si eu am fost la mecanic, am schimbat electrovalva de relanti(pas cu pas) cu alta second-hand si degeaba, masina tot turata ramanea!M-am dus la un alt mecanic care mi-a scos comanda electrica de la electrovalva, in momentul in acesta masina mergea normal la relanti(In acest caz masina se comporta foarte bine numai ca dimineata trebuia sa o tin turata din acceleratie).
Am fost la un alt mecanic care mi-a schimbat senzorul de relanti,(cel care citeste pozitia pedalei de acceleratie, care e tot montat pe corpul carburatorului) si a modificat putin si avansul, si masina a mers excelent o zi, in toate regimurile de lucru, mers forta, mers normal. Dupa aceasta zi masina merge iar nasol, se tureaza parca mai tare ca niciodata!
Cred ca o sa ma duc sa mai incerc sa schimb din nou electrovalva de relati, poate nimeresc una buna, daca asta o fi problema?
Lucian74808
Claudiu vezi ca motorul are 2 senzori de temperatura pentru apa. Unul trimite informatia la indicatorul din bord iar celalalt la calculatorul pt injectia de benzina. La tine al 2-lea este defect si in consecinta trimite informatii gresite la calculatorul de injectie. El citeste o temperatura foarte scazuta a motorului si actioneaza socul automat, inchizand aerul. Acest senzor trebuie schimbat (costa 4-500 000) si apoi neaparat trebuie resetat calculatorul ca sa-i stearga din memorie parametri cu probleme (la un service specializat Opel)
Ionut72961
Salut, unde se afla cel de al doilea senzor care da informatii la calculator?
cred ca aceeasi problema o am si eu, mai ales cand e mai frig, doar ca a mea porneste greu dupa ce motorul se incalzeste, de parca ar fi inecata si merge in suturi o perioada, dupa care isi revine. nu face asa tot timpul, dar....
Claudiu72599
MS pt raspuns!
Acum am rezolvat problema definitiv.
Am schimbat electovalva de relati(pas cu pas) de pe corpul de relati, cea cu 4 fire, si masina merge foarte bine!
Am pus inapoi senzorul de relanti care citeste pozitia acceleratiei si am schimbat doar Electrovalva de relanti si a dat rezultate.
Porneste bine dimineata isi tine relantiul, nu mai am nici o problema!
oricum Ms celor care mi-au raspuns si sper sa fie de ajutor celor care au acceasi problema!
Am vazut pe un Cielo aceleasi piese pe carburator, banuiesc ca se potrivesc senzorul si electrovalva de la Cielo la Vectra A!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.