Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nou Skoda Octavia 2
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Butnaru71161
Azi, dupa multe cautari si dupa ce am citit toate mesajele de pe forum-urile VW si Skoda, am dat comanda pentru o Octavia 2 Elegance, 1.6 Benzina, 102 CP.
Va rog pareri (bune si rele, si ce probleme au aparut la benzina) despre comanda (oricum acum e cam tirziu, dar asa pentru sufletul meu) in conditiile in care:
- am familie cu 1 copil (de cand a ramas sotia insarcinata nu mai am "luat" nici un radar si nicio amenda);
- pe an fac maxim 12.000 de km (cei mai multi in Bucuresti,);
- nu mai merg cu viteza (cu maxim 150-160 pe autostrada, in localitatile fara radar, 100) . Aceste date sunt realizate cu o Dacia Solenza si singur in masina.Cand sunt cu familia scad 30-40 de Km/ora
Multumesc.
P.S. Nu vreau comparatii cu alte marci.
alexandru-179
salut. eu cred ca ai facut o alegere buna...motorul putea fii si cel de 115 cp fsi dar era ceva mai scump si nu stiu cat de mult se justifica diferenta de pret...oricum la 12000 km pe an, ai facut alegerea potrivita adica pe benzina pt ca diferenta de aproape 2000 euro pana la tdi de 105 cp era cam mare si se amortiza dupa 50-60 mii km, daca nu si mai mult si cel ce beneficia de ea era chiar cel caruia ii vindeai masina ulterior...in concluzie, super alegere, s-o stapanesti sanatos!!! :wave:
a3des
Ai grija ce benzina bagi, respecta intrevalele de service si s-o stapanesti sanatos, mult si bine.
Butnaru71161
multumesc pentru urari.
ce benzina si de unde imi recomandati? cred ca este o intrebare fara raspuns. Eu am o cunostiinta care lucreaza la o benzinarie si care imi spune de la ce pompa sa iau. Au mai multe rezervoare in care pun benzina de calitati diferite dar la acelasi pret.
Deocamdata nu ma gandesc sa o vand (cica daca e pe benzina se vinde mai greu), in pana mea mai sunt cam 6 saptamini pina vine....nu-mi sta capul sa o vand...si dupa 3 ani cine stie ce o mai fi.
Butnaru71161
ma intereseaza cum se "infinge" 1.6 fata de 1.9. TDI.
La drive test a fost mai bine dar nu am avut timp sa-mi dau seama.
DORU
Salut! S-o stapanesti sanatos. Raspunsuri pe scurt:

1= benzina buna este MOL TempoPlus 98 (pun de 6 ani de la MOL), dar tot seful de statie e important sa fie de incredere si sa nu o matraseasca

2= benzinarul de 1.6 MPI nu se infige mai bine decat 1.9 TDI 90CP, cu atat mai putin in fata lui 1.9 TDI-PD 105 CP. Cuplul da acceleratiile, puterea mai mare se obtine la turatii f mari. Insa motorul ales de tine este matur si fara probleme, daca este atent intretinut.
BRAC
La TDI apare efectul turbo (te lipeste in scaun) destul de pronuntat in special pentru treapta a doua si a treia ,la turatii corespunzatoare, pentru reprize scurte,dar asta nu inseamna per total ca se duce cu mult mai bine.
Cu motorul pe care l-ai luat o sa ai mici probleme in zona de deal-munte sau cand masina e incarcata la capacitate pentru ca are un cuplu destul de mic ,oricum fata de Solenza e un salt major.
Butnaru71161
am citit sute de pareri de pe cateva forum-uri despre skoda 1.6 benzina si ce probleme au aparaut la octavia 2.
SUNT INGROZIT!
eu vreau o masina buna (octavia 2 o consider ffbuna) la care:
- sa nu am probleme cu geamurile
- sa nu intra apa
- sa nu-mi moara motorul (din cauza benzinei, a nu stiu carui surubel, capacel, etc.)
- sa nu suiere la viteze mari
- sa porneasca iarna
- si alte defecte "minore" dar enervante.
Toate astea le-am citit pe forum-uri.
Toate acestea nu le-am avut la Solenza (doar cu geamurile, si dupa un pumn made in romania nu am mai avut nicio problema).
incep sa ma gandesc daca nu e mai bine sa pastrez si Solenza (doar pentru consum mic si doar pentru ).
Apropo: cica Octavia 2, 1.6 (102 CP) nu se-nfige (citit pe alt forum.).
Gresit.
Coboriti din Solenza si urcati in Octavia sa vedeti cum e... (eu m-am dat jos din O2 cu parul zburlit pe miini, cu un ranjet care a disparut dupa 5 minute si cu priviri de maniac).
Sunt doar un sofer care nu a pus "mina" pe ceva mai tare.
Eu sunt FFFFFF incantat: Octavia 2, 1.6 (102 CP), Elegance (+ alarma, senzori parcare, stergator luneta) = 14.600 CIP (nu platesc taxe si TVA). Super pret.Super masina.Super incantat (mai am cam 7 pina vinee biggrin.gif )
Lucian72846
Sa o stapanesti sanatos ! este o masina ok din toate punctele de vedere , nu o sa ai probleme . Intretinere si revizii la timp si totul o sa merga ok !
gabi67272
Si cum ai facut de nu ai platit taxe si tva?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.