Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Am o problema "mare"
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Pages: 1, 2
andrei73472
Deci, sa o luam cu inceputul,

Eu m-am hotarat sa cumpar un matiz E AC si eram ferm convins ca Luni ma duc sa fac comanda, dar sa vedeti ce am facut azi : m-a pus dracu` (scuzati) sa ma duc la Skoda si am vazut acolo o Fabia Hatchback cu 5 usi vernil inchis de mi-au ramas ochii acolo.

Sa va prezint situatia mai detaliat : eu am aici pe masa langa mine cei 1.000 de euro pentru avansul Matizului (leasing vreau) si aici si problema.

Sa ma duc luni la Matiz sau sa ma fac bani si sa mai pun 500 de euro si sa dau avansul pentru Skoda ?.

Va rog muuuult sa ma ajutati ca nu mai suport "chinul". arigato.gif
cristi65951
Skoda,fara dubii
eddie
Ia-ti mai repede gandul de la Matiz,comparatia nu-si are rostul,mai pune niste bani si ia Fabia !
andrei73472
Da, asa ziceam si eu.
Si inca o intrebare : am citit pe numai stiu ce forumuri Skoda, ca unii ar fi avut niste probleme cu apa intrata inauntru in fabia la o ploaie mai mare sau ca nu stiu ce alte probleme ar mai fi.

Ca m-am gandit ca Daewoo este autohtona si nu prea are probleme, dar eu stiu ?.

Deci : intrebarea urmatoare ar fi daca este mai putin durabila Fabia decat Matizul.

Haideti ca se apropie ziua de Luni. biggrin.gif

PS. Dar daca strang bani de un Polo nu-i mai fiabil decat Fabia ?. :wave:
MIHAI65513
Iti recomand Fabia 1.4 TDI daca poti ! o sa ramai placut surprins.Vino la BRADY AUTO CENTER vizavi de PRACTIKER Militari sa faci un Drive test cu ia.
MIHAI65513
Polo sau Fabia sunt aceleasi masini dar cu alt aspect ext
andrei73472
Punctul "unu" : de fel nu suport diesel-urile.

Punctul "doi" : eu nu prea sant de acord cu tine ca Fabia si Polo sant exact aceleasi masini, pur si simplu nu este asa.

Si hai sa o luam cu inceputul : in primul rand ca am vazut ca multe persoane pe alt forum s-au plans de Skodele lor (Fabia, Octavia, etc.) ca le intra apa inauntru, le scartaie bordul le trosneste plasticul prin habitaclu, le cade geamul in usa, si asa mai departe.

Si despre VW nu am citit asa ceva ?.

Asta vrei sa spui ca a fost imaginatia mea ?. NU cred.

Eu nu vreau sa pornesc un flame, dar aceste doua masini sant identice (dpdv tehnic) DOAR la prima vedere.

Si ia-o si altfel, de ce este Skoda este mai ieftina decat VW daca este LA FEL de buna ?.
Aer Curat
In proportie de cam 90% au aceleasi componente, difera designul si unele dotari, precum si pretul. Pt ca badge-ul se plateste bine.
Sunt destui care spun ca Fabia este mai atent facuta, asamblata, finisata decat fratele Polo, si alti care spun ca imaginea o are mai buna Polo. Depinde de fiecare cum considera.
Iti recomand Fabia, care oricum iese mai ieftin decat Polo, dar daca vrei benzina opteaza pt motorizarea 1,4 101cp. Cea 1,2htp are un consum destul de maricut pt ceea ce este si ofera. Oricum tine minte un aspect: grupul Vwag nu prea exceleaza in ceea ce priveste motorizarile benzina, cele uzuale ma refer.
Bafta.
a3des
Tot punctual:
1. Fugi de Matiz ca de dracu'...
2. Nu inteleg de ce "nu suporti" dieselurile
3. Eu nu am auzit inca de problemele pe care le-ai mentionat tu despre Fabia, desi lucrand la Skoda ma intalesc poate primul cu oamenii care vin cu probleme.
4. Acum cateva luni am facut o comapratie amanuntita fabia - polo, asa numai pentru sufletul meu, ca sa stiu asemanarile si diferentele, sa vad daca jurnalistii, care considera skodele masini foarte bine finisate, au dreptate, si am fost foarte placut surprins de ce am vazut.
DORU
Fabia 1.2 HTP daca mergi mai mult prin oras sau Fabia 1.4 16v 101CP, daca vrei ceva performanta si afara. Atentie, pt ultima varianta comanda si discuri spate!
andrei73472
Ok, oricum am exclus Matizul din lista, dar sa fug de el ca de dracu ?. Te rgo argumenteaza. Stiu ca sant destul de fiabile ?. Sau te referi ca este alta clasa ?.

Domnilor, eu stiu ca imi recomandati ce este mai ieftin, dar eu cred ca este destul de clar ca Skoda are o calitate mai scazuta fata de VW.

Credeti-ma, eu am citit pana acum zeci si zeci de topicuri despre cele doua marci si nu am ajuns la concluzia aceasta prin aurosugestie.

Si mai observ un lucru : se pune accent pe consumul motorului si cat de bine "se infige/trage/etc".; OK, este un aspect important, dar CEL mai important este ce fiabilitate are acel motor. Si daca ar fi numai motorul ... plasticele dinauntru care scartaie, trosnesc, si multe altele.

Si hai sa zicem ca eu sant destul de naiv si zic ca iau Fabia ca este la fel de buna (per total) ca Polo, dar cu design-ul exterior ce te faci ?. Ca daca pui aceste doua masini una langa alta este o diferenta izbitoare.

Ma scuzati ca m-am intins, dar eu asa vad lucrurile.
MadMax
QUOTE
Ca daca pui aceste doua masini una langa alta este o diferenta izbitoare


Sincer mie mi se pare designul mai reusit la Fabia decat cel de la Polo. Dar gusturile nu se discuta. Iar despre apa care intra in Fabie... nu am auzit asa ceva decat pe un forum, personal nu am cunoscut pe nimeni sa imi povesteasca.
Ghita A.
Recent am condus ambele masini si Fabia si Polo. Nu ma bag la motor, desi Polo imi parea ca suna mai bine, dar fiind masini mai vechi (3-4 ani) am zis ca nu am de unde sa stiu cum au fost exploatat fiecare in parte. Dar sincer Fabia mi-a lasat o impresie de "plastice" inauntru, pe cand Polo... nici nu se compara mult mai bine arata interior ca si insonorizare si aspect - nu din cauza ca nu ar fi fost intretinuta mai bine ci pt ca sunt alt fel de plastice... mai de calitate.
Dar asta poate fi o parere personala, nu inseamna ca la masini noi, e la fel. Poate ca Fabia s-a mai imbunatatit.
O zi buna!
edy62775
pretene iti recomand skoda!un prieten are o fabia 1.4tdi si am avut ocazia sa merg si sa o conduc.a scos consum minim 3.9(mers cu 90max) in afara iar in oras cam 6.motor f bun si silentios.cat despre plastice:e maxim ce se poate oferi la banii si clasa din care face parte masina,iar fata de noul polo nu e o diferenta majora,eu zic ca e vorba de gust. biggrin.gif
a3des
Nu iti recomand Matiz pentru ca in afara de motor care este destul de reusit in rest este jale. Nu iti zic de unde stiu ca nu este etic.
Iar cu comparatia intre Skoda si VW scuza-ma dar esti foarte departe de adevar. Ca fiabilitate intre motoare cum poti sa spui ca motorul cu serie ALH de exemplu este mai fiabil pe golf 4 decat pe octavia tour cand este ACELASI motor? skoda nu sunt masini perfecte, nimeni nu sustine asta, insa cel care sustine ca polo este superior fabiei trebuie sa aduca argumente solide.
andrei73472
Argumente solide/lichide/sau in stare de vapori ar fi :

(La Fabia) :
- scartait plasticaraie,
- relanti variabil,
- apa infiltrata inauntru,
- facelift mai putin reusit,

Stai asa, este acelasi motor, dar suna diferit !.

Este asamblat diferit si de, costa diferit. --- calitate diferita.

Sinder, decat Skoda (EU) mai bine iau Logan (de care oricum nu se pune problema).

Cred totusi ca astept sa strang bani de un Polo.
MadMax
Sa faci comparatie intre Logan si Fabie e deja tras de par.
Prietena mea are Fabie de 1.2 din 2003 si o conduc si eu, destul de mult :angel: :
- NU scartaie
- NU se infiltreaza apa
- NU are probleme cu relantiul
- iar faceliftul DA, e mai putin reusit

Pana acum doar reviziile si atat. Un prieten de al meu si-a luat Polo si intradevar, luminile albastre de la bordul lui Polo imi plac muuuuuuult. Dar spatiul din interior mi s-a parut mai mic decat la Fabia + designul exterior mai putin reusit (parerea mea). Iar caliatatea finisajelor nu mi s-a parut net superioara. Dar e Volkswagen, nu?... blush.gif
andrei73472
OK, am inteles.

Dar de Toyota Aygo si Yaris ce ziceti ?. Sant mai bune ca Matiz ?.

Mi-ar place Aygo gri de exemplu. biggrin.gif
BRAC
@andrei73472, stai linistit si Polo scartie prin interior binisor!
Aygo sau Yaris sunt mai bune dacat Matiz? Esti simpatic! biggrin.gif Daca ma gandesc ca de banii pe un Yaris imi i-au cel putin doua Matizuri atunci am si o imagine a diferentei de valoare dintre cele doua modele.
Eu te-as intreba daca e mai convenabil sa iei un Matiz cu 5000 euro sau un Logan cu 6200 pentru ca diferenta de spatiu cat si motorizare este imensa?
Alex64222
Cred ca faci cea mai mare greseala daca iti cumperi Matiz; eu merg zi de zi cu el la servici si parca sunt "calare pe o carioca cu volan" asa simt cand merg cu el.Parcurg in medie cam 50-100Km in oras iar consumul nu este chiar asa mic cum spun unii iar la drum intins pe autostrada pe la 130Km/H (Blana) nu te mai intelegi inauntru cu alti pasageri plus ca nu mai este stabil.Daca ai de ales cumpara-ti Fabia.
a3des
Andrei de unde ai scos tu argumentele tale asa de "solide"? Par mai degraba niste glume proaste in opinia mea.
andrei73472
Atunci stiti ce o sa fac baieti, o sa ma duc la Skoda sa ma urc in masina sa ma uit mai bine. Ca nu m-am urcat la volan data trecuta, doar e afara am vazut-o.

Si ziceti voi ca NU o sa am problemele acelea cu Fabia ?.
a3des
Mie personal NU mi s-a plans nici un client de asa probleme, du-te incearca masina si daca iti place sunt convins ca faci o alegere buna.
andrei73472
Sa inteleg ca esti angajat la un showroom / dealer Skoda ?.
a3des
Skoda si Daewoo, nu vorbesc din burta
stefan44002
Matiz-ul de acum nu mai e ce-a fost - este lucrat mai slab.
Sigur, Fabia e altceva decat Matiz. Dar mai sunt si alte variante, cum ar fi : Daewoo Kalos, Ford Fiesta, Pug 206, Citroen C3, Opel Corsa.
Eu m-as duce sa le vad pe toate si apoi as lua o hotarare.
CARMEN54575
Intre o Skoda Fabia 1,2 (55CP sau 64CP)) ,Matiz SE/AC R/SP si Chevrolet Aveo Elite (1.2 i,8v 72 CP) ce ati alege? blush.gif Nu radeti de intrebarea mea,incerc sa iau o decizie bazandu-ma pe raportul pret/fiabilitate...etc
a3des
Nu rade nimeni, eu as alege Fabia de 64 CP
DORU
Fabia 1.2 HTP 64CP
Lucian72846
QUOTE(DORU)
Fabia 1.2 HTP daca mergi mai mult prin oras sau Fabia 1.4 16v 101CP, daca vrei ceva performanta si afara. Atentie, pt ultima varianta comanda si discuri spate!


Fabia este ok , 1.2 htp este ok . Pentru 1.4 MPI 16 V 101 CP ai standard discuri frana spate . Nu trebuie sa mai comanzi !
CARMEN54575
Multumesc mult pentru sfaturile voastre,cred ca o sa optez pentru Fabia 1,2 cu ceva optionale (ABS,geamuri electrice,oglinzi electrice). :wave:

PASTE FERICIT !
Lucian72846
Poate fi o echipare Avantaj cu optiuni sau o echipare Elite cu optiunile mentionate in standard ( mai putin oglinzi electrice 85 euro CIP ) .
DORU
QUOTE(Lucian72846)
QUOTE(DORU)
Fabia 1.2 HTP daca mergi mai mult prin oras sau Fabia 1.4 16v 101CP, daca vrei ceva performanta si afara. Atentie, pt ultima varianta comanda si discuri spate!


Fabia este ok , 1.2 htp este ok . Pentru 1.4 MPI 16 V 101 CP ai standard discuri frana spate . Nu trebuie sa mai comanzi !


Lucian, din pacate discurile spate la motorizarile de peste 100CP la Fabia (exceptand RS-ul) nu mai vin standard. Am colega de servici care a cumparat acum 3 luni Fabia Sedan 1.4 16v (rosu) 101CP echiparea de varf de la AVIA si are tamburi spate !!!!!! :bash:
Lucian72846
Pe Sedan da , nu si pe Hatchback si Combi !
DORU
Exista si o explicatie argumentata logic pt aceasta diferenta? care? greutatea nu-mi pare un mtiv suficient... whistling.gif
CARMEN54575
Am de ales acum la final intre doua variante:leasing pentru o Fabia Avantaj 1,2 (64 CP) cu ABS,geamuri electrice fata,proiectoare ceata,airbag pasager,oglinzi electrice-14455,82 EUR sau Fabia Elite 1,2 HTP,1 an si 8 luni vechime,37.000 km (o sa finalizeze leasingul si o iau CASH)-8300 EUR.
Voi ce-mi recomandati? (proprietara actuala e o femeie )
Butnaru71161
mirosul de masina noua bate orice parfum de femeie
MadMax
Si totusi....daca stii persoana care are masina de 8300 (cred ca o scoti si la 8000 biggrin.gif ) si ii stii stilul de condus, nu ar fi o afacere rea, mai ales daca vrei sa tii masina doar pt 2-3 ani.
DORU
De acord, daca cunosti persoana si daca faci si o verificare la service a masinii, poti sa te gandesti la cea SH.
Lucian72846
QUOTE(DORU)
Exista si o explicatie argumentata logic pt aceasta diferenta? care? greutatea nu-mi pare un mtiv suficient... whistling.gif


Alegerea producatorului , se considera ca Sedanul nu prezinta caracter Sportiv ( Combi , din motive de repartizare mase ) .
DORU
Lucian, multumesc pt raspuns!
Voi urmari pe strada aceste modele (destul de rare, ca motorizare) sa ma conving personal... arigato.gif
Lucian72846
daca au fost comandate optional , te poate duce in eroare !
CARMEN54575
Multumesc tuturor pentru sfaturi,m-am decis asupra unei Skoda Fabia Elite 1.2 HTP (64CP). :wave:
Adr1an
Carmen, eu cred ca nu o sa iti para rau de alegere.. Consider ca raportul pret/calitate e unul foarte bun in cazul Skoda. Si poate ai observat ca popularitatea marcii in Romania este in crestere.
Succes cu noua Fabia Elite.
a3des
Felicitari Carmen! Iti doresc sa iti aduca numai bucurie.
DORU
Felicitari si asteptam primele tale impresii...
Lucian72846
Alegere buna , Carmen , nivel de echipare foarte bun pentru Elite . Bafta !
CARMEN54575
Multumesc mult tuturor pentru urari,am adaugat si optionale la Elite-oglinzi exterioare electrice si incalzite,EDS+ASR,proiectoare ceata,aparatori noroi spate si alarma.Mai am de instalat un radio CD-mp3,asta peste vreo 60 zile cand voi primi masina.Va rog sa-mi dati cateva sugestii in legatura cu acest ultim aspect de dotare al masinii.M-am tot uitat pe site-uri,am citit pe forum,dar nu ma prea pricep. blush.gif
N-am nevoie de ceva "ultimul racnet",vreau doar sa pot asculta rezonabil muzica in masina (radio,CD si mp3). arigato.gif
Lucian72846
Un RCD cu mp3 de calitate face treaba suficienta , poti opta mai tarziu daca nu este suficient pentru o schimbare a boxelor .
DORU
QUOTE(DORU)
Lucian, multumesc pt raspuns!
Voi urmari pe strada aceste modele (destul de rare, ca motorizare) sa ma conving personal... arigato.gif


Lucian, am vazut ieri o Fabia Combi 1.4 16V 101CP alba in leasing, pe Dreptatii la Avia, avea tamburi spate !! Deci e clar, mai nou discurile spate sunt numai la comanda. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.