Help - Search - Members - Calendar
Full Version: HELP !
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Adriana73690
Salutare

O sa-mi explodeze si unicul neuron ramas in viata. HEEEEELP !
M-am hotarat sa-mi dau masina ... relatie deosebita si lunga (8 ani). Azi dimineata, cu lacrimi in ochi am (con)dus-o pe ultimul drum catre o alta etapa a vietii ei.
Problema e cu ce o inlocuiesc. Service-ul unde am lasat-o are un Fiat Punto 1900 cc, diesel, din 2001 la 100.000 km. pret "pt mine" 5200.
Masina arata bine, la prima vedere, insa am dubii:
1. e cam batrana si cam rulata (a mea avea, jenant, 31000)
2. nu stiu nimic despre Fiat si cine m-a auzit ce vreau sa iau a stambat din nas
3. masina nu are nici o carte, nici o "istorie", adica nu pot sa aflu de revizii etc

Ca dimeniuni, e ceea ce mi-as dori. Azi probabil ca o pun la teste - noxe, frane, dar la cei care mi-o vand ca nu pot sa o duc eu in service Fiat.

Inainte sa innebunesc de tot, rog frumos sa aruncati o "vorba" de ajutor ...
Ce sa fac ?!?!?
eddie
Adica duci pe ultimul drum o masina de 8 ani si numai 31.000 de km si iei una ,,noua''de 5 ani cu numai 100.000 de km ? biggrin.gif
Eu zic sa te mai gandesti.... :angel:
Adriana73690
'Neata !

Multumesc. Cred ca eram in stare de soc blink.gif M-am mai gandit in week-end si pana la urma am ajuns la concluzia ca merit o masina noua. Acum ramane sa ma hotarasc spre ce sa ma orientez.
Grea decizie, insa. Masina mica, de oras ... sau una din clasa medie ? Adevarul e ca una mica parca nu-mi inspira siguranta, chiar daca au inceput sa-mi placa ca design (sunt femeie, totusi biggrin.gif ). Daca se pune problema financiara, nu as vrea sa sar peste 10000 eur.
Vreo sugestie ?
Radu69537
vezi ca fiatul punto a iesit cel mai bine in clasa lui la siguranta si este si masina mica
ma rog, parerile sunt impartite, multi considerand ca fiat este o masina proasta; a avut intr-adevar o perioada proasta dar acum se pare ca si-au revenit
la masini mici ar mai trebui avute in vedere Toyota Yaris, VW Polo, Opel Corsa si eventual Skoda Fabia daca iti place cum arata. In ceea ce priveste Totyota Yaris, cred ca este o masina super pt oras iar modelul asta nou arata chiar bine, aseara am vazut una la carrefour si mi-a facut o impresie buna
Adriana73690
Multumesc Radu,

Uite ca la Toyota nu ma gandisem. O sa vad ce si cum si cu ea.

Pana una-alta mi-au picat ochii si pe Mitsubishi Colt. Ce ziceti de ea ?
70 sau 95 CP sunt suficienti pt oras ?

Cred ca o sa imi ia mai mult decat mi-am imaginat sa ma hotarasc, mai ales ca ma pricep la masini straine putin mai sus de genunchiul broastei. Dar m-am pus pe documentat, mai pun intrebari ...
Daca-i bal, bal sa fie. Masina si barbatul perfect m-am convins ca nu exista, dar macar sa gasesc ceva sa mi se potriveasca.
Ciobanu45513
Salut,

Eu am un Punto si overall sunt f multumit de ea. Are 36k km si in afara de revizii singura interventie a fost curatarea contactelor de la demaror, ca uneori facea figuri la pornire.

Am condus si Toyota Yaris ceva vreme, si desi parca e finisata mai bine pe interior ca Punto nu ofera aceeasi senzatie la condus; nici nu e la fel de stabila in curbe. Parca e si mai scurta cu vreo 15 cm.

Asa ca lasand subiectivismul la o parte...eu as lua Punto biggrin.gif

Multa bafta !
Adriana73690
Saluti !

Am vazut ca cei de la Fiat au chiar o oferta in perioada asta. Cu acel Punto am fost intr-un scurt drive test, dar in dreapta. Cred ca nu mi-ar strica sa incerc una noua, dar din pozitia soferului.
air_wolf
salve,

poti lua in calcul si lancia ipsilon, citroen C3, ford fiesta sau smart 44. eu as lua toyota cu ochii inchisi. daca i-as deschide, nevasta-mea ar vrea lancia iar fi-mea smartul.

in general, cidn nu alegi o masina doar pentru ca "e la moda", trebuie sa te orientezi spre modelele care sint la final de cariera dintr-un mare motiv: au fost rezolvate foooooaaaaarte multe din problemele primelor modele de unde rezulta o fiabilitate mai mare.
asa ca poti incerca un peugeot 206 cu toata increderea.
a, si ia diesel - are valoare de revinzare mai mare.

bafta.

P.S. daca nu esti iubitoare de mecanica si doresti sa petreci majoritatea timpului in masina si nu pe linga ea, uita de second hand. mai ales de masinile preferate pentru "flota": punto, matiz, fiesta.
Adriana73690
Salve,

Mercic air. Despre Lancia nu stiu aproape nimic. Smartul 44 imi depaseste cu mult bugetul. Daca ar fi sa aleg o masina dupa care mi se scurg mie ochii pe strada, ar fi un Mini, dar ma uit iar la pret si ma calmez.
206 a fost candva in preferintele mele, o sa ma mai uit pe oferta Peugeot. Intre timp am ajuns cu studiul la VW Polo Happy.
air_wolf
salve,

lancia e o masinuta de oras (sa nu se gindeasca cineva sa compare ipsilon cu delta :boxing: ), special facuta (impresia mea) pentru doamne si domnisoare. am testat-o pentru nevasta-mea si am foat mai impresionat de cum arata decit de cum merge, dar cum eu am piciorul muuult mai greu decit o femeie... per total e buna si confortabila.

polo nu e rau si varianta asta arata chiar fooooarte bine, se descurca in oras foarte bine dar la drum lung nu e confortabil (deh, scaune nemtesti, nu dormi in ele).

peugeot 206 e bun, e mai mare decit polo si la aceeasi bani cred ca poti primi mai mult de la el. si e si confortabil la drum lung. dezavantajul ar fi ca e un model la final de cariera (sa traiasca, e bun).
Ionut45405
Lancia e un Fiat mai scump, iar VW cred ca e "chel" la banii astia.
gabriel cretu
Incearca si noul clio..........chiar daca am 'un dinte' pentru masinile frantuzesti.......asta e destul de dragut si bine dotat la banii astia,la 10 000 aproape te incadrezi.....ramane de vazut cum sta la fiabilitate , dar precedentul a fost bunisor.........bafta si nu te grabi,testeaza tot ce se poate :wave:
Adriana73690
Salutare,

Dupa lungi deliberari, am ajuns la Toyota Yaris, chiar daca imi depasec bugetul propus. M-am indragostit de masinuta asta. Acum ramane sa fac zeci de mii de calcule si sa aleg varianta cea mai avantajoasa pentru mine (motorizare, dotari, pret).
Multumesc mult tuturor pt sfaturi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.