Help - Search - Members - Calendar
Full Version: dati-mi un sfat va rog!
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
CARMEN54575
ce ma sfatuiti??
ce masina ma sfatuiti sa cumpar,tinand cont de faptul ca am la dispozitie 6500 EUR? :help:
CARMEN54575
Multumesc anticipat pentru sfaturile voastre,am uitat asta... blush.gif
Cristian57688
Eu zic ca ai o gramada de posibilitati. Depinde daca vrei una noua (poti opta pentru Logan) sau daca vrei second hand. Mai depinde si de marimea masinii, de puterea motorului si de combustibil. Ca sa fiu mai concret eu mi-am luat Ford Focus hatchback, 1.6l, benzina, din decembrie 1999 cu 7000 de euro. Cred ca poti gasi si mai ieftin.

Cristi
CARMEN54575
Multumesc mult pentru sfat Cristi,sincera sa fiu sunt posesoarea unei Dacii (f.veche ce-i drept),nu prea ma incanta ideea de a-mi cumpara un Logan,din cate am auzit consumul e cam mare.Imi doresc o masina nu foarte mare,cu un consum cat mai mic (in afara orasului).
cioaba
personal as cauta un megane1 varianta de 1,6 16v. ieftin si bun (parerile celor care au si noi si second). nimic spectaculos, dar dotate si incapatoare. eu am dat mai mult pe a mea dar e disel si e 2003. gasesti in banii astia un 2000-2001, iar daca cauti bine prinzi si un disel (presupunand ca iti plac diselurile).

si sa stii ca loganul nu are consum mai mare ca altele. depinde de ce faci cu ea.
Alex72641
Ultimile 2 masini pe care le-am avut au fost second-hand. Un Tico si actuala, Skoda Felicia. Ambele cand le-am cumparat aveau 40000km si persoanele erau de incredere. Char si asa a trebuit sa schimb destul de multe piese la ele si mai tot timpul aparea cate ceva. La o second-hand nu poti sti cine a mers cu ea si mai alea cum a mers. Ca sa numai vorbim de samsari care sunt la tot pasul. Loganul este totusi o masina noua, la care ai garantie si in mod normal 2-3 ani nu ar trebui sa-i schimbi decat consumabilele. Trebuie sa te gandesti bine, pt ca sunt destul de multi bani si o masina noua este intotdeauna mai buna. Sa vezi ce senzatie ai cand rasucesti pt prima data cheia la o masina, cand miroase totul a nou. Oricum piesele la un Logan vor fi mai ieftine mereu decat la una straina. Mai gandeste-te
CARMEN54575
Adevarul e ca si mie mi-e cam teama sa-mi iau o masina second hand,ar trebui sa o iau de la vreo piata de masini si lucrul asta nu-mi inspira incredere.Daca m-as pricepe sa o aleg (verific) ar fi altceva,dar asa...e mai dificil.
In concluzie...ce masina noua pot lua cu 6500 EUR? Logan,Matiz...mai e ceva? :scratchchin:
Skywalker
Chevrolet Aveo dar numai pe leasing.
Alex72641
Masinile second hand se pot verifica la Targul vitan la Autovit. Ti-o urca pe un aparat si iti spune tot ce a avut masina de cand a iesit din fabrica contra a 50 euro. Masini noi in afara de Logan si Matiz la bani astia nu sunt. Intrebarea este daca banii astia i-ai strans ( ma refer daca nu i-ai imprumutat ) pt ca daca este asa te poti baga la o rata ceva pe 5 ani si astfel opriunile cresc.
CARMEN54575
Din pacate cei 6500 EUR sunt imprumutati prin credit de la banca,ceea ce inseamna ca nu mai pot solicita un alt credit. unsure.gif Asa ca...leasing..(?)
Ce parere aveti daca mi-as lua un Matiz?
Multumesc tuturor pentru sfaturi si astept cu interes raspunsurile voastre in continuare.
stefan44002
La bani tai m-as baga la o Solenza sau un Matiz second -hand.Incearca sa o verifici bine inainte de a o cumpara
Daca ai banii imprumutati, baga-te la o masina cu intretinere ieftina, nu uita ca ai si rate de platit.
Matiz-ul nou nu mai are calitatile celor din 2001-2002.
Alex72641
O colega si-a luat un Matiz acum 2 luni, in rate, cu 600 euro avans, si acum plateste timp de 60 luni 100 euro pe luna. Pt oras este excelent iar daca te superi poti merge si la mare cu el.
CARMEN54575
Multumesc pentru sfaturi dar tot nu stiu inca ce sa fac! :doh: Am optat deja pentru un credit bancar,asa ca nu mai pot lua Matiz in leasing...sau pot?
cioaba
la leasing esti proprietar dupa ce ai platit ultima rata, spre deosebire de credit. sper sa nu se modificat nimic, dar pana nu demult in evidentele contabile ale unei firme lesingul figura la "cheltuieli" nu la "imprumut", deci era considerat o forma de inchiriere cu optiunea de cumparare. asa ca teoretic poti face.
Alex-F1
Lasa masina noua....decat sa iei una noua si proasta, mai bine una SH, dar macar stii ca e masina serioasa, facuta de neamt etc....cu totul alta calitate....parerea mea! Cu un mecanic meserias poti verifica suficient de bine o masina SH, deci cauta-ti ceva de prin anii 1996-2000....Opel Astra/Vectra, Ford Escort, VW Golf/Vento, Daewoo Cielo, chiar Peugeot 206.... Baftoi! :wave:
marius44031
La banii astia masinile noi nu sunt masini.Matizul e o pacaleala, iar loganul o amagire pentru o perioada de ....Corect a zis cineva, miroase a nou, dar atit, si mai ales ce? Niste plastice ingrozitoare ca aspect, utilitate, culoare, uitativa numai la minerele alea de usi care nu se regasesc la nici un producator din lumea asta, cit de prost ar fi fost el, banchete ca la tren, samd. Concret........masina e o loterie, fie noua fie veche, iar cine pune preturile pieselor in balanta nu cunoaste. Intrebati cit costa piesele de logan si cele de focus sau golf4. La acestea ar fi impropriu sa aveti pretentia sa puneti semnul egal peste tot, una e sa bei bere la halba si alta heineken.Please!Totusi intr-un fel stai in una si in alt fel in cealalta.
Personal n-am dat niciodata bani pe masini noi si n-am fost dezamagit de cele avute.Trebuie sa mentionez ca de fiecare data am fost si mi le-am adus eu din Germania.
James Kilowatt
Eu as opta pentru masina noua, in primul rand pentru garantie. Din cate inteleg nu te dau banii afara din casa, asa ca probabil nu vrei sa ai dureri de cap cu reparatiile, sau cu taxele pe care or sa le puna probabil iubitul nostru guvern masinilor vechi.

In nici un caz nu m-as complica cu vre-o Astra din '97. Pe afara le gasesti la 1500E, si mai mult nici nu merita. In Romania preturile sunt mult mai mari decat calitatea masinii.

As opta pentru o masina autohtona noua. Fie un Matiz pentru consumul redus, fie un logan chiar chel pus pe GPL, tot pentru economia la combustibil. Un greiere sau un plastic de kko sunt mai usor de suportat decat o masina veche la care pica in fiecare luna cate ceva iar piesele si mecanicii care sa se priceapa sunt greu de gasit.
marius44031
La multi am vazut chestia asta cu piesele si garantia.
Sa va spun o treaba.Acum aproape un an m-am despartit de un bwm 320ursulet pe care l-am avut 9 ani.In aceasta perioada acestea au fost piesele pe care le-am schimbat:amortizoare fata+spate, 1pivot, distribuita pe curea, toba esapament spate, curea ventilator,pompa de apa, in rest consumabile.Mentionez ca atunci masina avea 9 ani si a mai stat la mine inca 9.Ce pare de speriat?Si am mers cu un bmw nu cu un matiz sau cu ce jucarie cu plastice noi.
Ce mi se pare mie esential nu este garantia, care in Ro este un calvar(azi nu avem veniti miine, stricta dependenta de dealer mai ales la logan -intrebatii pe cei care au de cite ori sau dus acolo pina cind rezolva o problema), ci felul in care te porti cu masina ta.Daca la trecerea peste linia de tramvai eu incetinesc si tu treci cu 60, normal ca ai sa te plingi de piese si mecanici, iar in 9 ani eu schimb un pivot iar tu 3.Aici se face diferenta.
James Kilowatt
Eu inteleg asta. Eu o sa ma despart probabil in curand de un Seat Ibiza care are 13 ani, si l-am rulat de la 105k la 175k si nu am schimbat decat consumabile (curea de distributie inclusiv, 13euro, in regie proprie biggrin.gif), un termostast de 7euro si cateva furtunase din cauciuc imbatranite, si am trecut cu brio prin doua controale tehnice care se fac pe bune si nu cu spaga.
Insa asta e totusi o loterie. Am avut noroc cu ea, puteam foarte bine sa nu am. Am dat pe ea 800euro iar daca luam plasa, nu pierdeam toate economiile si nu ramaneam indatorat la banca... Una e sa risti 800E si alta 6500 imprumutati de la banca.
CARMEN54575
Multumesc mult tuturor pentru sfaturi,sunt tot "in ceata" ,probabil asta se intampla atunci cand ai bani putini,vrei masina si mai tre` sa-ti ramana si bani s-o poti intretine si folosi.
Ma tot informez (inclusiv pe acest forum,unde citesc toate subiectele care consider ca m-ar putea ajuta sa iau o hotarare),astept in continuare sugestiile voastre.
Abia saptamana viitoare voi avea la dispozitie suma de 6500 EUR,asa ca...mai am putin timp. :wave:
Alex72641
marius, ai si tu dreptate dar una e sa te duci tu in germania si sa-ti alegi masina, sa dai pe ea exact cat merita, sa fie masina rulata numai in germania, si alta e sa ti-o aduca una care isi scoate la ea 2 mii sau una care a fost rulata nu stiu cati ani in romania. Tu ai avut BMW si nu poti sa concepi un Matiz. ea este fata si oricum la banii astia nu se poate gandi la cine stie ce viteza. Eu cred ca MR are dreptate si eu acum nu mia lua masina second-hand mai ales ca am banii imprumutati. La orice masina second-hand cum o iei bagi in ea 2-300 euro, daca ai noroc. De curiozitate, cat costa un schimba de ulei la Astra sau Golf si cat costa la un logan sau matiz in garantie?
Alex-F1
Pai chiar si in perioada de garantie, io stiam ca uleiul si/sau filtrul le platesti oricum, asa e? Daca e asa, atunci nu-i tot aia? Iar manopera e o nimica toata, sunt chiar si locuri unde iti schimba gratuit uleiul + filtrul, daca le-ai cumparat de la ei!
Poate ca in cazul de fata ar fi bun si-un Matiz sau Logan (desi Matizul e mai potrivit pt. o fata), dar ii dau perfecta dreptate lui Marius arigato.gif Nici io in momentul de fata, daca as avea 8.000 - 10.000 de euro alocati pt. masina, tot nu mi-as lua una noua, ci as merge ata dincolo si mi-as aduce o masina de masina!!! Poate pe la 12-13 mii m-as mai gandi la una noua, dar nici atunci nu-s sigur! Pai ia ganditi-va: de ex. cu ~ 13.000 (aici intra absolut tot, taxe, inmatriculare in Ro etc) iei de dincolo un Audi A4 diesel de prin 2002 de pica boul ca fularul, pe cand la aceiasi bani ce masina noua comparabila cu A4 iei??? Ciuciu, aia iei.... Pt. mine o masina diesel rulata dincolo pana in 100.000 km e ca si noua, asa ca....la urma urmei fiecare cu parerile lui, nu? arigato.gif Bafta oricum! Daca vrei noua, baga-te la un Matiz rosu!!! :wave:
CARMEN54575
:coffee: ,de care Matiz nou sa iau ,E/AC-5799 EUR,SE A/C R/SP-6599 EUR sau SE POWER R/SP-7099 EUR(are servodirectie)? :wave:
James Kilowatt
Eu ti-am raspuns dincolo wink.gif
Alex-F1
Consulta si tu link-ul asta (daca nu cumva ai facut-o deja): http://www.rodae.ro/modele/matiz/tehnic.php , uita-te atenta la dotarile modelelor amintite de tine si decide! Io as zice ca SE A/C R/SP ar fi cel mai convenabil, e fix in bugetul tau, dar decizia iti apartine in totalitate!!! La modelul SE POWER R/SP dai 500 de Euro in plus pt. servodirectie, bare pt. portbagaj pe pavilion, inchidere centralizata si geamuri electrice pe fata....e rentabil intr-adevar, dar iti cam depaseste bugetul... blush.gif Succes! :wave:
CARMEN54575
@Mr-merci!!

@Alex,multumesc,stiu deja datele tehnice de la Matiz pe de rost! :peacefingers: Acum ma mai gandesc la o varianta:sa pun avans maxim (50%) si sa iau in leasing un Chevrolet Aveo sau Spark...aici variaza rata de leasing intre (82 - 121,72) EUR/luna ,casco inclus.
Ar merita sa fac efortul asta? E mai indicat sa iau un Aveo decat un Matiz?
stefan44002
Bineinteles ca ar fi mai bun un Aveo, un Kalos sau un Spark. Repet, Matiz-ul care se face acum nu mai e la fel de bine lucrat -eu nu m-as baga la asa ceva, mai bine Logan chel.
Vezi ca la Kalos este o promotie acum - pleaca de pe la 5200 euro CIP
Cornel001
Aveo-ul a fost "declarat" de catre EURONCAP "sicriu pe roti" - a luat puncatj de protectie f mic, pana si Matizul si Kalos par ca stau mai bine la capitolul asta. Probabil ca o varianta viitoare revizuita a Aveo sa corecteze asta.
CARMEN54575
Multumesc tuturor,mi-ati fost de mare ajutor in alegerea facuta.Voi fi in curand posesoarea unei Skoda Fabia Elite 1.2HTP (64 CP) noua (leasing),nu SH. arigato.gif
Alex-F1
Bravo!!! :clapping: Tu sa fii multumita, asta e cel mai important lucru! Personal cand aleg o masina, in primul si-n primul rand trebuie sa-mi placa forma (caroseria) masinii....Skoda Fabia.... :puke: no way, nu e pe gustul meu, nu-mi place de nici o culoare cum arata.... Dar cum gusturile nu se discuta, felicitari pt. alegerea facuta si s-o stapanesti sanatoasa si fara probleme!!! beer.gif :wave:
CARMEN54575
biggrin.gif Multumesc!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.