Help - Search - Members - Calendar
Full Version: noua octavia sau noul accent dela hyundai?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
gabi67272
Vreau sa-mi iau alta masina!La 13-14.000euro.Varianta 1.octavia 2 diesel fabricata in2005,ac,aibaguri,samd,dar cu cateva mii de km la bord la 14000e sau varianta 2. accent nou,CRDI,full,la 13.000e? .Eu tin masinile max 2-3 ani,la revanzare care dintre cele 2 masini o sa-si pastreze o valoare mai buna si cam cat o sa valoreze comparativ?
ncristi
Masinile din grupul w isi pastreza f bine valoarea la revanzare asa ca daca te gandesti la aspectul asta alege skoda.

Pe de alta parte am mers cu noul accent 1.5 crdi 110hp si motorul este excelent...cred ca unul din cele mai bune dieseluri de cilindree mica de pe piata.

La noul accent m-a cam dezamagit interiorul (puteau sa puna si ei o textila ceva pe "tapitaria" de la usi in banii astia) si sistemul audio care este jalnic (putin mai bun ca cel de pe logan).
O alta chestie ciudata sunt butoanele de la luminile de interior...sunt puse undeva in spate si trebuie sa te intorci sa ai acces la ele.

Interiorul accentului este salvat de culorile f bine (si placut alese). La capitolul asta skoda sta clar mai bine.

Alegerea ramane a a ta si nu uita ca hyundai are 5 ani garantie la motor blush.gif
DORU
Desi eu as alege Skoda, te invit la un drive-test cu cele 2 modele avute in vedere. Parerile sunt subiective, fa-ti deci singur o parere. Nu uita ca spatiul interior la O2 este f mare!
HalbaSus
Daca tii masina doar 2-3 ani orice masina noua este o afacere paguboasa... iar un hyundai este o afacere si mai paguboasa (devalorizare destul de puternica)... eu as alege skoda.
romb
daca are decat cateva mii la bord si esti sigur de asta alege skoda!
Radu69537
si eu zic la fel...daca vanzatorul e de incredere, categoric skoda, nici nu se compara...calitatea materialelor interioare este net superioara! si cred ca si la fiabilitate sta mai bine
ncristi
QUOTE
si cred ca si la fiabilitate sta mai bine


Aici ramane de vazut. Eu am avut tangenta cu masini facute de hyundai si la fiabilitate stau extraordinar de bine.

Masina de aproape 100k si de firma pe deasupra sa nu schimbi nici macar o bucsa este raritate la noi...fiabilitatea este fantastica. Hyundai sta mai prost la calitatea materialelor dar in rest cam da clase blush.gif
Radu69537
da,dar totusi accentul este facut in turcia acum si s-ar putea sa apara ceva diferente. si ar mai trebui luat in calcul si pretul de revanzare, daca peste cativa ani vrea sa schimbe masina, unde Skoda sta mai bine
Bodi
De ce vinde Octavia cu cateva mii de KM la bord? Vezi sa nu fie vreo teapa...in principiu nu vinzi o masina buna asa repede...
Si eu as merge tot pe Octavia...
Cipicanu`
Ia-ti o Octavia Tour nou-nouta, motor de 1,9 TDi, 90 CP, la 14.000 cash. Eu zic ca e pret bun, si ai pe ea ABS, centralizata, computer de bord, AC, etc.
Iulian HondaFan
parca tot O2 ar fi mai buna... iar daca revanzarea te intereseaza atunci cu atat mai mult O2. Hyundai-urile se devalorizeaza bine desi par a fi mai fiabile decat VW. Pe de alta parte si Skoda st a mai bine decat VW si cam pe acolo cu Hyundai.
romb
QUOTE(Cipicanu`)
Ia-ti o Octavia Tour nou-nouta, motor de 1,9 TDi, 90 CP, la 14.000 cash. Eu zic ca e pret bun, si ai pe ea ABS, centralizata, computer de bord, AC, etc.


dar nu ai inchidere centralizata cu telecomanda , nici gemuri electrice , si mai lipsesc cateva dotari de bun simt care in final duc pretul la 15.000 pentru o masina cu un motor inferior Accentului la un pret mult mai mare . singurul avantaj ar fi spatiul mai mare.

concluzie : nu se merita .
ncristi
QUOTE
Pe de alta parte si Skoda st a mai bine decat VW si cam pe acolo cu Hyundai.


Sta mai bine ca-i mai ieftina nu neaprat mai buna. In fond sunt aceleasi componente.
Iulian HondaFan
aproximativ aceleasi componente (80-90% comune) dar asamblate in locuri diferite.
Maff
Eu te sfatuiesc sa iei Hyundai Accent.Motorul de 1.5 Crdi este excelent.
Radu69537
mai oameni buni, voi ati vazut ce calitate au materialele la accent?ce naiba, nici maca nu suporta comparatie cu skoda, iar la capitolul fiabilitate nu am auzit de probleme la nici una din ele...intr-adevar, skoda la 14.000 euro are mai putine pe ea decat accentul...
DORU
Pt a avea o imagine completa, imaginati-va un accident usor sa zicem cu fiecare model, listati subansamblele ce ar trebui inlocuite si apoi sunati la Skoda si Hyundai. Va asigur ca astfel veti alege repede intre cele doua modele ! (nu va spun care are costuri mai reduse, faceti si voi exercitiul astfel nu veti fi sceptici). arigato.gif
Maff
Dar in cazul unui accident, nu ar trebui sa suporte asigurarea costurile?Zic si eu asa ca omul........Cred ca ai pus destul de gresit problema.Sincer! :wave:
Mihai63349
Dorule, presupun ca va avea CASCO...
Intre cele doua as alege Octavia, daca as cunoaste vanzatorul. Totusi, Octavia e mai aproape de Elantra decat de Accent.
DORU
Nu toti au bani de CASCO...sau au dar prea tarziu.
In plus, daca masina e in leasing, mai trebuie sa ai in vedere si completarea primei de asigurare daca ai un accident costisitor.
Ce se intampla daca esti nevoit sa inlocuiesti un reper ce nu face obiectul garantiei sau iesi din leasing cu masina? Atunci conteaza pretul pieselor, in caz ca esti in situatia sa cumperi cate ceva...asta am vrut sa scot in evidenta.
Radu69537
cel mai indicat e sa ai casco la masina. eu spre exemplu am avut un accident destul de nasol iar reparatiile au costat 10.600 RON. norocul meu ca a platit CASO, daca nu, trebuia sa umblu dupa RCA (nu am fost eu de vina) si nici nu sunt sigur ca ar fi iesit la fel de bine; indiferent de masina pe care si-o ia, parerea mea e ca se merita un casco; eu cred ca cine isi permite sa cumpere o Octavia 2 sau un Hyundai Accent imposibil sa nu isi permita sa mai scoata niste bani din buzunar pt un casco. Ganditi-va numai ca va gasiti masina lovita in parcare...
gabi67272
mai e o diferenta pe care o consider majora,accentul 1,5 crdi are euro 4 iar octavia 2,77kw-105 cai,euro 3.incativa ani va conta un motor euro 4?
Cipicanu`
Octavia 2 are Euro 4
Maff
Eu cred ca este importanta si garantia oferita de Hyundai.
gabi67272
Revin si precizez octavia 2 motor 1,9 tdi 77 kw-105 cai este euro 3,iar cel 2,0 tdi 103 kw-140 cai este euro 4.CINE NU CREDE SA VERIFICE CA ESTE ASA!Si cred ca peste cativa ani v-a conta f mult normele de poluare,poate va fi obligatoriu euro 4!
HalbaSus
[quote=gabi67272]Revin si precizez octavia 2 motor 1,9 tdi 77 kw-105 cai este euro 3,iar cel 2,0 tdi 103 kw-140 cai este euro 4.CINE NU CREDE SA VERIFICE CA ESTE ASA!Si cred ca peste cativa ani v-a conta f mult normele de poluare,poate va fi obligatoriu euro 4![/quote]

Eu nu cred ca este asa... si culmea, am verificat... motorul 1.9 TDI 105 cp este EURO4 (poate ca la inceputul carierei sale au existat si versiuni euro3 dar cele care se vand la ora actuala (si se vand de ceva vreme) sunt euro 4):

[quote]Engine / Electrics
Type of engine
Inline 4-cylinder diesel engine with VTG turbocharger, OHC; TDI direct inj.

Valve gear / number of valves per cylinder
Hydraulic bucket tappets / 2

Displacement in cc / bore x stroke in mm / compression
1896 / 79.5 x 95.5 / 19.0

Max. power output in kW (bhp) / at rpm
77 (105) / 4000

Max. torque in Nm / at rpm
250 / 1900

Engine management
High-pressure pump-injector direct injection; intercooling, rapid pre-heating, Bosch EDC 16; volume, injection-start and boost-pressure control

Exhaust emission control
Oxidising catalytic converter, controlled exhaust-gas recirculation

Emission category
EU 4

[/quote]

Sursa: Audi
[/quote]
gabi67272
Pe site la skoda- noi ,scrie lucrul asta,dar cred ca nu s-a mai reactulizat de anul trecut.Intr-adevar de anul asta 105 cai este e4,anul trecut era e3.
_Constantin_
Putem sa ne certam cat vrem: MASINA NOUA E MASINA NOUA, garantia e garantie.
Hyundai nu mai e ce era, e o marca serioasa iar noul accent imi place la nebunie, mai ales motorul diesel chiar se comporta bine. Cari varza cu ea, gogosari sau muraturi?
Ce tot ne legam atat de spatiu. E destul loc si in Accent si argumentul absolut : E NOUA.
Cipicanu`
Poate sa fie noua dar si Skoda e [size=24][/size] MASINA[color=red][/color]
_Constantin_
raspunusl tau vine doar de dragul de a ma contrazice sau....?
Cine a zis ca skoda nu e masina?
Si logan e masina si trabant intra tot in categotia masini.
Aici era o disputa intre nou si second. Eu va indemn sa va luati toti second ca sigur aia care le vand le vand ca sunt bune si sunt foarte multumiti de ele. Nici faza cu "vrea alta mai buna ca s-a plictisit". Cand ai bani doar de octavia sau avensis sau orice masina relativ accesibila nu ai DREPTUL sa te picitisesti. Iar de un Accent nou in nici un caz nu te vei plictisi in urmatorii 4 ani.
Maff
QUOTE(Cipicanu`)
Poate sa fie noua dar si Skoda e [size=24][/size] MASINA[color=red][/color]

Eu cred ca ar trebui sa aduci si niste argumente, nu doar o afirmatie aiurea.Nu e nici un moderator?Parca astfel de afirmatii nu erau conforme cu regulamentul.De ce Skoda ar fi masina si Hyundai nu?
Cipicanu`
Daca esti posesor de Hyundai nu te tot agita ca noul Accent e cea mai buna masina....nu il poti compara tu cu o Ocatvia. Am condus vechiul Accent diesel mii de km....si Tucson ... (imprumutate), iar acum mi-am luat o Octavia Tour...nici nu se compara cu Hyundai-urile. Sa te vedem noi la revizia de 15k cum vi si te plangi ca ti-au luat o caruta de bani, pe cand la Octavia e 200 RON, si alte chestii de genul. E masina noua noul Accent, si de aia trebuie luat dupa un an de la aparitie(eu asa as face) , intre timp sa te interesezi ce probleme apar la motoare, la tren de rulare, etc. Nu mai fa din Hyundai Mercedes ca nu e asa.
Mihai63349
QUOTE(Cipicanu`)
Daca esti posesor de Hyundai nu te tot agita ca noul Accent e cea mai buna masina....nu il poti compara tu cu o Ocatvia. Am condus vechiul Accent diesel mii de km....si Tucson ... (imprumutate), iar acum mi-am luat o Octavia Tour...nici nu se compara cu Hyundai-urile. Sa te vedem noi la revizia de 15k cum vi si te plangi ca ti-au luat o caruta de bani, pe cand la Octavia e 200 RON, si alte chestii de genul. E masina noua noul Accent, si de aia trebuie luat dupa un an de la aparitie(eu asa as face) , intre timp sa te interesezi ce probleme apar la motoare, la tren de rulare, etc. Nu mai fa din Hyundai Mercedes ca nu e asa.


Nu poti compara Accent cu Octavia, intr-adevar. La 13000 DDP, iti iei Hyundai diesel, 110 CP, cu de toate. Lucru care nu-l realizezi nici macar cu o Fabia :puke:
Daca Skoda e masina pt. ca platesti 200 RON la o revizie... inseamna ca Logan e supermasina! :1:
Octavia Tour nu se compara cu Hyundai-urile... cu care din ele? Cu toate?
La "ce" nu se compara? Intr-adevar, Skoda suna mai bine, Hyundai e greu sa-l pronunti.... Cred ca niciodata n-o sa-ti iei un Ssangyong! biggrin.gif
G e o r g e
nu e 200 ron revizia la octavia smile.gif
Radu69537
nu am nimic cu hyunadi, ba chiar imi place la nebunie noul accent si este foarte bine ca au inceput sa puna de toate pe ea. DAR: haideti sa nu comparam octavia cu accent, ca nu are rost, octavia este NET ma buna. Daca privim prin prisma pretului, intr-adevar, este de preferat accentul, deoarece o octavia cu tot ce vrei si ce nu vrei e vreo 20k, ceea ce e cam mult, dar daca ne uitam la calitatea materialelor, la linii, la tot, inclusiv la motor, care la octavia poate fi un 1,9 sau un 2,0 si credeti-ma ca se simte diferenta intre un 1.9 si 1.5 chiar daca puterea este echivalenta (mai conteaza si cuplul si turatia la care se atinge turatia aia). De probleme de fiabilitate la octavia nu cred ca se poate plangte cineva in realitate. Chiar weekendul asta am fost acasa si am mers cu octavia tatalui meu care are 60k km in bord si a fost alergata cu 180 kmph in afara si forjata in oras dupa nevoile omului si credeti-ma ca merge la fel ca atunci cand era noua, doar ca s-au cam dus anvelopele si s-au mai inmuiat amortizoarele, dar in rest nimic de reprosat. De asemenea, mai am un cunoscut cu o octavia cu care a facu 100k km si nici el nu are motive sa se planga de ea.
Acum sa privim si din alt punct de vedere: eu daca as avea de ales intre accent nou si octavia sh nu as opta pt octavia decat daca as lua-o de la o ruda sau de la o cunostinta foarte apropiata si as sti sigur ca masina nu are absolut nici o problema. In general cei care au avut octavia le-au alergat si in conditiile astea conteaza foarte mult cum le-au intretinut.
T u d o r
Putem sa discutam 100 ani despre avantaje "masina noua" vs avantaje "masina sh". Intotdeauna masina sh la aceiasi bani ca una noua va fi mai accesorizata, poate o clasa mai sus, poate de o marca mai nobila. Dar cealalta e NOUA... Important este de fapt ce inclinatie are cel care vrea sa cumpere, pentru ca rar gasesti 2 pareri la fel.
subiectiv vorbind, eu inclin spre masina noua.
gabi67272
apropo cat costa si la ce km se fac reviziile la octavia 2 -105cai,tdi
Cipicanu`
La toate Skodele reviziile se fac din 15.000 in 15.000 de km. La Hyundai te cheama dupa 1000 de km la schimb de ulei si de filtru. La mine la Octavia Tour revizia la 15.000 este 200 RON iar la 30.000 este 500 RON. Nu va luati voi dupa preturile de pe site la reviziile la Accent...parerea mea.
Maff
Heh, revizia la Octavia II este 200 RON cand o zbura porcul..........Si sa stii ca preturile din graficul de la Hyundai chiar sunt respectate.Si prea esti pornit cu Skoda asta, sigur nu lucrezi prin apropiere?Si daca ai condus vechiul Accent, ai avut vreo problema?Eu zic ca nu.Eu am avut un Accent 90000km si nu a avut nimic, doar filtre si ulei.Eu zic ca este mult mai fiabila decat crezi tu, daca ne gandim ca marea majoritate au fost facuti in Bucuresti.Si chestia cu reviziile, "las-o jos ca macane", sora mea are o Fabia 1.9 TDI 101cp, nici o revizie nu a costat mai putin de 500RON, daca-mi spui tu ca la Octavia II reviziile sunt mai ieftine decat la Fabia........cred ca exagerezi.Eu doar i-am dat omului un hint.Tu te-ai pornit si ai inceput sa faci afirmatii complet deplasate.Poate chiar lucrezi la Skoda, cine stie, insa chiar de ar fi asa, nu mai induce lumea in eroare cu reviziile tale de 200RON, ca nu are rost.Nici la Logan nu costa atat o revizie si Loganul chiar este o masina ieftina.Si chiar n-am facut Mercedes, chiar daca sunt vandute sub aceeasi umbrela.Pana una alta marca Hyundai este cu mult peste Skoda la vanzari.Poate asta iti spune ceva.........Si altceva, Accentul intr-adevar nu se compara cu Octavia pentru ca sunt clase diferite, el se compara cu Fabia, care sincer este cu mult sub Accent.Elantra este in clasa Octaviei, si momentan este destul de prafuita, insa anul asta apare noul model, care ii da clasa Octaviei din zbor.
Oricum, linisteste-te, nu se cearta nimeni cu tine, doar iti prezinta toti anumite fapte (reale pot spune eu).
Deci dupa cum am zis, eu recomand Accentul, macar din prisma faptului ca este masina noua, a faptului ca are o garantie demna de invidiat si ca, in ciuda a ceea ce se spunea mai sus, reviziile sunt mai ieftine la Accent decat la Octavia.
Mihai63349
Cineva mai sus zicea ca -extraordinar!- nu-s-ce preten a facut 100000 km cu o Octavie si nu s-a stricat nimic. Pai eu am avut vreme de 5 ani un Hyundai Sonata si, drum de 180000 km, n-am schimbat decat bujii (la 96000), curele si filtre. OK, e Hyundai si nu se compara cu Skoda ... Pt. ca la 160 de cai nu poate merge cu 210 ca o Skoda de 110 cai. :spam1:
DORU
Oameni buni, Octi 2 si Accent fac parte din clase diferite, deci e dificil sa compari asemenea modele. Maff are dreptate, concurentul Skoda pt Accent este Fabia Sedan.

Nu ma hazardez sa fac aprecieri despre calitatea sau performantele Accent sau Skoda (Fabia sau Octi Tour sau 2), cu atat mai putin despre preturile de la revizii. Totusi, eu platesc la o revizie anuala obisnuita, fara repere suplimentare schimbate, ~ 100 Euro.

P.S. Singura motorizare de pe Octavia 1 care asigura o viteza maxima de peste 210km/h este 1.8T (dela 211km/h la 237km/h la RS), la Octavia 2 este 2.0 (T)FSI. Diesel-ul este performant (1.9TDI 110 sau 2.0TDI 140) insa stock se plafoneaza sub 210km/h.
Maff
Oricum vad ca cel care a pornit topicul nu a mai zis nimic.Oare s-a hotarat deja?
gabi67272
Azi,26 aprilie 2006,in sfarsit am facut test drive si cu noul accent.Rezultat-nu putem compara noul accent cu octavia 2.E ca si cum a face o comparatie intre un leu si o pantera,evident octavia e leul.Daca nu credeti faci teste cu amandoua!
HalbaSus
Adica leul e mare iar pantera e agila... sau cum ?
T u d o r
Sau poate leul e lenes si pantera e mai incolo... biggrin.gif
Maff
Hehe, daca mai astepti putin apare NEW ELANTRA.Si atunci o sa ai cu ce sa faci comparatie.Pana atunci, depinde ce vrei......O masina noua, cu garantie buna, motorizare buna si dotari foarte bune, sau o masina mai mare, cu dotari bune dar SH.Pana la urma hotararea iti apartine.
gabi67272
Am vrut sa fiu delicat si sa nu spun exact ceea ce am simtit.Leul e regele,asa ca skoda e cu muuuuuult inainte la toate capitolele.
Radu69537
pai este absolut normal...sau credeati ca octavia e mai scumpa degeaba? smile.gif
Mihai63349
Iti recomand sa incerci si un BMW de 4-5 ani. La aceeiasi bani. Si vei vedea ca ... leul nu mai e asa leu!
Sau ce zici de un S- klasse de 8-9 ani? Tot la aceeiasi bani. Cine va mai fi leu atunci? biggrin.gif
Radu69537
hehehe...aici era o comparatie intre accent si octavia. bmw si mercedes sunt cu totul alte clase de masini, indiferent de varsta. De la Mercedes pana si un Cobra sau un bot de cal e comfortabil asa ca...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.