Help - Search - Members - Calendar
Full Version: renault sau skoda pentru soferita incepatoare?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
casandra

Am vazut o oferta de skoda fabia la 10300 si nu ma pot hotari. Sa sar sa o iau sau pe asta sau sa iau un renault? Am vazut ca renault Clio are puncte putine la crash test. Skoda pare mai rezistenta dar nu stiu cum e cu piesele de schimb....

As vrea sa iau ceva sub 10 000 de euro.
dan23
Casandra, din ce spui tu ca esti incepatoare eu iti recomand sa nu te bagi inca la masini performante sau scumpe inca din start!
asa ca , cel mai bine iti recomand un matiz se power-full, ca vine vara, si pana o sa te obisnuiesti cu traficul, cred ca este cea mai buna optiune!
dan23
Daca te intereseaza ceea ce ti-am spus, si crede-ma, stiu ce vorbesc, te rog sa ma contactezi si poate ca o sa te si ajut! Cred ca la sfarsitul acestei saptamani o sa primesc un matiz 2001-full, si destul de ieftin! Oricum , atat consumul cat si intretinerea sunt nesemnificative! Ori, tu acum esti inca la faza de inceput si pentru oras si trafic, este cel mai indicat!
Dan Tel. 0740315202

Cu respect!

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-18 19:33 ]
OMEGA
Perfect de acord
E mai bine sa iti iei un matiz, deoarece este mai mic pt a te obisnui cu traficul si cu orasul in care locuiesti
dan23


[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-18 19:32 ]
dan23
Omega, ma bucur ca-mi susti parerea! Am vazut masini de peste 25000 Euro, care practic au fost distruse de persoane incepatoare, ma rog ,cu posibilitati, dar sunt convins ca regretele existau si acolo- si ulterior au trecut la masini mai ieftine si mai domestice! Perioada de incepator e totusi o perioada de proba si virtuozitate in adevaratul trafic! Nu spun ca risca sa distruga o masina, insa sunt sigur ca cele mai multe zgarieturi si mici atingeri se produc in aceasta perioada- basca ambrejaj, articulatii, etc. Da, dupa 1-2 ani petrecuti intens in trafic, treci cu brio la alte categorii de masini!
M i h a i
Tehnic vorbind, amandoua sunt bune din ce stiu eu, insa personal as opta pentru Skoda Trend. E mai fumoasa atat pe din afara cat si pe dinauntru. In plus garatia e mai mare ca la Renault
Sunt contra ideii cu Matiz. iti iei Matiz, te obisnuiesti cu traficul in 2-3 luni si apoi ce faci cu el? Il vinzi in mare pierdere. Daca tot iti cumperi masina ia ceva klumea chit ca esti incepatoare. La o adica d-aia o sa ai casco
Oricum iti urez sa n-ai probleme
Ion
Nu as recomanda Matiz. Nu fiindca e rea, dar e o "jucarie". Daca vrei masina si avand in vedere ca esti "la inceput", iti recomand un second hand. La 3000 euro (sau chiar mai putin) gasesti ceva bun. Recomandari: Golf 2, Renault 5, 11, 19, Peugeot 205, 309.

Daca te obisnuiesti de la inceput cu Matiz sau Tico, dupa aia ti se va parea alta masina "prea mare" sau mai incomod de condus. Cred ca trebuie sa iti iei chiar de la inceput o MASINA. Nu cred ca sunt bune ideile preconcepute de genul "O femeie nu poate conduce o masina mai mare"

Nu stiu exact unde vei merge cu masina si nici care iti sunt necesitatile, insa cu Matiz nu ai foarte mult loc, daca vrei sa mergi in concediu sau sa transporti mai multe persoane si bagaje.

Nu as incepe cu o masina noua si lucrurile pot evolua "pas cu pas"

Mult succes si nu uita ca si inceputul trebuie facut asa cum trebuie!



[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-18 10:14 ]
OMEGA
Si CASCO e ceva
Eu stiu pe cineva care a luat carnetu din a 3-a incercare si era paralela cu condusu si si-a luat matiz E si a invatat incet, incet

Acele second-handuri vechi nu merita, ca stai mai mult in service si cu frica in tine ca sta sa-ti cada masina pe strada
Mai bine e nou ca ai si asigurare dar si garantie
Ion
Acuma nu cred ca trebuie vazuta situatia chiar asa. Accidentele mai apar si asta nu tine neaparat de cat de incepator esti. Si nici CASCO nu te fereste de ele. Ar fi de preferat sa nu avem nici un accident.

Daca ne uitam pe sosele, sunt pline de masini fabricatie '88 - '92 si cred ca merg foarte bine si ajung in service numai atunci cand e cazul. Si apropos de "accidente". Parca nu zambeste nimeni, cand isi sifoneaza o masina noua de 2 - 3 luni...
G e o r g e
imi pare rau dar nu sunt de acord cu voi. daca are posibilitatea sa-si ia o masina buna de la inceput de ce sa arunce banii pe un matiz.
un incepator are nevoie de o masina buna, sa nu aiba probleme cand da la cheie , sa nu aiba probleme cu motorul sau cu mai stiu eu ce.

sa -si ia matiz ca peste un an sa-l arunce. si banii pe el nu ii mai recupereaza, sau ce vreti sa spuneti?

eu zic sa-si ia masina noua! eu am condus o perioada la inceputul soferiei pe o dacia nu foarte veche , dar imi dorea si eu o masina ca atunci cand dau la cheie sa o ia s, si atunci cand apas acceleratia sa plece de pe loc fara sa urle motorul degeaba ...
Anubis
Parerea mea este ca mai intai sa treci de stadiul de incepator si apoi sa te gandesti la masini noi in zona de 10,000 Euro....asta bineneteles daca nu cumva pe tata il cheama Nastase, Becali, Tiriac, etc...

Eu sincer ti-as recomanda ceva in maxim 5,000 Euro...un second hand acceptabil si ieftin de reparat in caz de avarie. Chiar si o Solenza noua ar fi o afacere buna...

Mai mult decat atat tin sa iti spun faptul ca la o masina nu este suficient sa nu o lovesti ci trebuie sa inveti sa o "simti". Stiu destule cazuri de soferi incepatori care din necunostiinta de cauza au facut tandari motorul in mai putin de 6 luni de mers cu masina.

Nu uita...RESPECTA MASINA si ea TE VA RESPECTA PE TINE (indiferent de ce masina ai)

Numai bine
Valentin4
Casandra,
recomandarea tuturor este o masina secondhand. Parerea mea este sa cumperi o ceea ce-ti doresti tu cel mai mult. De lovit oricum n-o s-o lovesti atat de rau incat sa ai nevoie de punctele la crashtest, iar restul se repara. Daca ai nevoie de un consilier pentru CASCO, te rog sa-mi scrii, eu fac asigurari. Daca te hotarasti si vrei sa mai stam de vorba, poti sa-mi scrii la [email=valipopescu@yahoo.com.]valipopescu@yahoo.com.[/email] Succes,, si sa te bucuri de masina.
liviu8
Casandra,
Eu am permis de 3 luni si conduc un vw din 92 prin bucuresti.Sincer,nu recomand matiz ci,daca exista posibilitate,o masina mai buna,chiar si SH. Eu zic ca in cateva luni te inveti cu orasul,important este la inceput sa fii f atenta,sa ajungi sa simti masina,cum a scris cineva mai sus.
Ion
Valentin, termina domnule cu chestiile astea. Mai ramane sa ne scrie aici un doctor de oase sa ne spuna cat costa ghipsul si unul de la pompe funebre sa ne spuna cat e costumul. Nici chiar asa! ))
Rai
Eu iti recomand o masina medie la marime.De ce?Daca tot vrei mai mare mai tarziu o sa-ti fie mult mai greu.Si ar mai fii ceva cu banii au unii dreptate daca nu ai multi trebuie sa vezi bine ce faci.Dar daca tot vrei as cumpara Skoda si cat mai noua sa vezi ca merge si sa nu ai probleme.Si nu uita de asigurare e buna mai ales la inceput.
Rai
Si sa nu uit apropo de CRASH-Test la marimea asta poate sa fie cu cate puncte vrea la o anumita lovitura sau viteza se face praf.O masina cu cat mai mare e ai sanse mai multe de supravietuire.De unde stiu?Asist foarte des la teste LIVE cu multe tipuri de masini si cam stiu ce se intampla.
kozma
acuma...nu stiu cine ce ti-a spus de crash-test!ca skoda ar fi mai buna decit clio...!ma indoiesc....tare de tot!clio are 4 stele la impact!modelul scurt...si nu vad de ce cel cu partbagaj nu ar avea tot atitea!personal as cumpara clio dci!si sa iti spun de ce!!e foarte economic si motorul e de generatie noua!spre deosebire de skoda....care...e mai in urma!nemtii nu vor monta un motor identic cu cel de pe polo sau golf...in final e aceeasi politica ca la renault si dacia!noua ne-au dat motorul de 1.9 diesel.....model depasit!Si....oricum nu o masina veche!i-a ce vrei dar nou!e plina lumea de binivoitori cu sfaturi(inclusiv eu)dar.....ideea e ca o masina noua....ai alt sentiment!!oricum, indiferent ce alegi multa bafta si distractie in noul sport automobilismul!:smile:
dan23
Atentie!!! fereste-te de dacie, indiferent cum s-o chema: Nova-Solentza-X........
Mai gandeste-te la Matiz! O sa fi uimita cat e de bun!

Va rog frumos nu mai scrieti tot textul cu majuscule!
OMEGA



[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-20 09:56 ]
omul
Mai, soferita vine si intreaba ceva si voi absoulut "dezinteresati" vreti sa v-o faceti clienta... Pentru o femeie si mai ales incepatoare o masina noua este cel mai bun lucru. Oricum garantia este garantie, asigurarea este asigurare si daca ai bani de una noua go for it... o Fabia sau un Symbol este OK...
madalina
Sora mea si-a luat permisul in iunie 2003 si a primit si o masina>un opel corsa nou! Nu te sfatuiesc ce marca sa-ti iei dar iti trebuie o maisna noua care sa nu-ti faca probleme pt ca banuiesc cunostintele tale tehnice sunt mai mult decat minime! Daca, doamne-fereste, ti se intampla ceva la masina in timpul mersului te vei speria si nu vei sti ce sa faci de aceea iti trebuie o masina cat mai buna din punct de vedere tehnic! Marius are dreptate: cu cat o masina este mai mare cu atat este mai sigura (logic:se mareste partea care diminueaza forta impactului)! Nu ti-as recomanda Matiz deoarece sta foarte prost la siguranta inclusiv in cadrul clasei mici!
Apoi cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este sa conduci cat mai mult! Sora mea a mers din iunie si pana acum peste 15 000 km si se cunoaste! O masina noua insemna si mai multa siguranta din punctul de vedere al functionarii, dar si responsabilitate! Insa nu te lasa coplesita!
Inca ceva: lasa semnele de incepator in geam daca locuiesti intr-un oras mare si cu circulatie complicata:ceilalti te vor feri si nu te va claxona nimeni cand mai ai ezitari!
M i h a i
"lasa semnele de incepator in geam daca locuiesti intr-un oras mare si cu circulatie complicata:ceilalti te vor feri si nu te va claxona nimeni cand mai ai ezitari! "

eu as zice asa: lasa semnele in geam ca sa nu iei amenda. Daca nu te temi de amenda, da-le jos. altfel te vor claxona toti, iti vor baga faza lunga in ochi si iti vor striga "bagate-as in aia matii cu cine ti-a dat permisul". Iar daca vei ajunge la discutii, prima replica primita va fi: "nu-mi spune tu mie care am x ani de condus sau x mii de kilometrii".
Vor fi si multi cavaleri insa totusi, viata la volan a femii care greseste e destul de grea pe la noi.
dan23


[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-21 06:45 ]
Radu_
ia-ti skoda, e facuta de volkswagen acuma, sunt masini bune, nu merita sa iei ceva naspha, sa piaerzi timpul prin service-uri, daca ai gasit o skoda, negociaza cat poti, si ia-o, nu conteaza ca esti incepatoare sau nu, o masina buna te ajuta la condus....si inca ceva , skoda le place si la baieti, pe cand renalut clio, doar la fete.... ) glumesc, dar cred ca asa e
bafta


[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-19 15:01 ]
costelino
Daca vrei sa alegi masina pe care vrei sa o cumperi trebuie sa gandesti economic. Te folosesti de ea o vreme si apoi vrei sa o vinzi fara sa pierzi foarte multi bani. Daca ai 10000 Euro ai mai multe variante: Skoda Fabi, Opel Astra, VW Golf , Ford...

Va rog frumos nu mai scrieti textul cu majuscule!
OMEGA

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-20 09:53 ]
liviu8
Are dreptate Mihai.Si eu sunt incepator si mi-am pus semnele de incepator,crezand ca,astfel,ceilalti soferi vor fi mai atenti si nu ma vor injura la fiecare stangacie inerenta la inceput.Problema e ca aproape toti te injura si incearca sa te depaseasca,taindu-ti chiar calea,oricum orice numai sa nu mai stea in spatele unui incepator.Hai ca am dat-o in povesti!Dar asta mi se intampla.
Daca as fi in situatia Casandrei,as lua Fabia.Nu am mers niciodata,doar am auzit cum merge.Oricum,conduc un vw SH si apreciez motoarele vw.
horatiu7
domnilor, cu tot respectul, Casandra va cere parerea daca sa aleaga intre skoda si renault, nu ce vi-ar placea voua! nu inteleg de ce trebuie sa se "canoneasca" cu o masina second care oricat de buna ar fi tot un second ramane! de ce sa nu sofeze pe o masina noua, mai ales ca este masina ei?
Casandra, sugestia mea este sa te orientezi catre Renault Clio Bicorp care la acelasi pret cu Skoda iti ofera mai multe facilitati, are o retea service acceptabila si un consum rezonabil. anul asta apare ( daca nu a aparut deja ) un clio cu un usor facelift - se remarca mai ales in interior dupa stilul megane 2. oricum orice ai alege sa te bucuri de masina, nu sa stai sa te uiti sub capota!
casandra
wowww...am uitat sa intru pe forum ieri si aproape am cazut de pe scaun cind am vazut ce dezbatere am stirnit cu cuvintul "incepatoare". Imi cer scuze, am uitat sa spun ca am condus pina acum o Dacie break....Sorry...Am cam trecut prin experientele clasice ale incepatorului - pana, amenda, ocazie de accident.

Sunt inca in dubiu vizavi de marca. In acelasi timp va multumesc tuturor, pentru ca am inteles cam ce este important de considerat atunci cind cumperi o masina noua: rata de depreciere, asigurarea, piese de schimb, service...

Cum este cu piesele de schimb la SKoda? Sunt mai scumpe decit la Renault?
horatiu7
daca tot nu esti f. hotarata, de ce nu mergi sa faci un drive test? oricum recomandabil este sa faci drive testul inainte de achizitionare, indiferent ce masina ai dori. cu ocazia asta te si interesezi de intervalul reviziilor, manopera etc si chiar abordarea profesionala a reprezentantilor de vanzari. cat priveste piesele de schimb, la o masina noua nu ar trebui sa te intereseze prea curand. bafta!
Ion
Chestia asta cu "nu trebuie sa stai sa te uiti sub capota", nu cred ca e cel mai bun sfat.

Fie second hand, fie o masina noua si indiferent de cate cunostinte tehnice are sau nu soferul, e bine sa-si cunoasca masina.

Am intalnit cazuri in care oameni ramasi in pana cautau disperati roata de rezerva (ex. La Oltcit, cautau rezerva: in portbagaj, sub masina, in masina si nimic...) Nu e de ras, e de plans. Daca ramai doamne fereste in pana pe un drum necirculat, poti sa stai acolo toata noaptea si nu vine nimeni sa te ajute. Cred ca fiecare trebuie sa incerce macar sa invete cate ceva: Unde e bateria si cum arata, cum se demonteaza, unde e joja de ulei, unde e vasul de expansiune, unde e pompa de frana si vasul cu lichid, unde e filtrul de aer, de ulei, unde sunt bujiile. Cum se face verificarea nivelelor de lichid(ulei, apa, frana, spalator parbriz)

Sunt lucruri elementare si nu necesita mare efort. Nu spune nimeni ca trebuie sa-ti schimbi singur uleiul sau placutele de frana. Dar nici imposibil nu e.

Iarasi un lucru care nu trebuie neglijat: Anvelopele - nu circulati cu ele dezumflate sau uzate.

Sunt lucruri pe care, poate nu ti le spune nimeni. O verificare de numai 5 minute a masinii, inainte de a pleca la drum, te poate scuti de neplaceri.

O alta remarca: Am intalnit foarte multi conducatori auto, care nu stiu cum sa porneasca o masina impinsa. (nu se da la cheie) Cel putin la masinile moderne, cu distributia pe curea nu e recomandat, dar uneori e necesar.

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-20 10:18 ]
M i h a i
dan am intrat la
http://www.masini.ro/?cont

care-i poanta?
casandra
Ai dreptate Ion, chiar daca nu stii nimic despre masini inveti. Oricum numai in partea asta de cercetare dinainte de a cumpara o masina si inveti o gramada de chestii.

Un coleg de birou tocmai mi-a spus ca Meganul este mai convenabil ca raport pret/calitate decit o Skoda Fabia.

Ce parere aveti?
horatiu7
sunt de acord cu tine Ion, era o constatare si nicidecum un sfat!
cat o priveste pe Casandra, daca suma de 10000 ramane valabila poate sa-si ia si un Megane II bicorp de 1.4 l fara a/c, masina dintr-o clasa superioara - asa numitele compacte, insa imi aduc aminte ca discutia pornita se referea la clio si fabia...
Ion
Daca e de ales intre Megane 2 si Fabia, as spune Megane 2. Nu inseamna ca Fabia e mai rea. Megane e alta clasa masina, fiindca e ceva mai mare.

Ca sa poata cineva sa spuna care e mai buna ar trebui "sa cumpere" ambele masini si sa le exploateze in conditii similare pe o perioada mai lunga de timp.

Nu ai precizat ce motorizare preferi. Daca te referi la benzina, nu ti-as recomanda motorul cel mai mic, pentru nici una dintre masini. E de preferat un motor mai mare. Explicatia: daca la un motor de 60 CP, in conditii normale de utilizare folosim circa 60% din resursele motorului, la unul de 90 CP, folosim in aceleasi conditii numai 40% din resursele motorului. Asta se va reflecta atat in durata de viata a motorului, confort cat si in consum. Teza, cum ca motoarele mici consuma putin, e relativa si nu presupune o dinamica a masinii corespunzatoare traficului dintr-un oras aglomerat. Diferenta de confort se simte si la deplasarile pe distante lungi, unde la motoarele mici, depasirile trebuie facute "cu avant" sau trecerea intr-o trepta inferioara de viteza, la un regim de turatie ridicat.

Din punctul asta de vedere as recomanda un diesel, dar nu cred ca ajung bani. Nu totul se rezuma la puterea motorului. Mai degraba cuplul motor e parametrul interesant si aici dieselul sta mai bine ca benzinarul.
dan23
Daca e de ales intre Megane 2 si Fabia, as alege Nissan Primera!!!
Casandra, ia-ti un Matiz pentru inceput! Cu tot casco si masini in garantie, pana or face astia drumurile, risti sa bagi o masina noua toata ziua in service!

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-21 11:26 ]
Rai
Eu as pleca de la Renault sunt si alte masini bune.Fiat,Toyota,VW,Seat,ai de unde alege dar sa fie noua e mai bine.
Ion
Marius, ma dezamagesti.

Ma asteptam sa recomanzi un BMW second hand.

Era doar o gluma
Rai
Stii Ion eu ma gandes ca nu toti au bani multi si nu tot dau cu BMW-uri dar m-am cam saturat tot de Renault de parca altele nu ar mai exista.
Ion
Marius, BMW e o super masina, insa nu place tuturor. Si daca o iei sa o tii in garaj si sa mergi o data pe luna, nu e cazul sa-ti cumperi asa ceva decat daca esti pasionat sau colectionar. In Romania, fata de piata vest, nu e atat de apreciata ca afara si nici valoarea de revanzare la noi, nu e asa de buna. De fapt asta decurge din faptul ca nu e foarte cautat. La capitolul asta la noi sta mai bine Mercedes si VW.

Ceea ce e tare la BMW e ca motorul ala nu te lasa. Stiu un prieten care avea un BMW 320 de prin '85 si a tras de masina de a rupt-o, dupa care a vandut-o la un prieten din gasca, care a alergat-o si el. Acuma masina e la alt tip, tot din gasca aia si se mira toti de unde mai merge masina. E drept ca motorul a inceput sa piste ulei, dar la ce talpi ia masina, e nimica toata. Se mira toti de unde mai merge masina asta. Daca era orice altceva, cred ca trebuia schimbat demult motorul. Asta pt cine se intreaba de calitatea BMW
Rai
Ion eu folosesc BMW ca pentru mine e iefti si primes 6 buc pe an dar si in familia mea tata a fost cu Audi acum cu VW polo iar prietena tot cu Audi sau VW deci eu inteleg ca fiecare are gustul lui dar exista o groaza de masini si ieftine in Ro nu trebuie sa fie todeauna un Renault.
Ion
Nici nu spun ca ai sau nu dreptate.

Dar daca zici NU RENAULT, .... OK, vreau argumente. Nici eu nu aveam cea mai buna parere despre R si eram adeptul masinii germane. Asta pana mi-am luat un Renault 5 Diesel, fabricatie 1987. La calitatea fabricatiei eu il pun langa Golf 2 Diesel fara probleme. Ce-i drept R5 a fost o masina foarte reusita a celor de la Renault.

Si daca tot suntem aici, nici cu Peugeot 205 Diesel nu mi-ar fi rusine, la care motorul merge de intrebi cand se mai strica?

Altfel, BMW e masina mea de suflet. Mercedes, Audi, VW sunt masini foarte bune, dar Opel si Ford, chiar daca sunt facute in Germania, consider ca Peugeot si Renault le concureaza cu succes si chiar de pe o pozitie avantajata.
Rai
Ion am deschis eu un subiect cu BMW as vrea sa trecem acolo sa nu mai deranjam pe nimeni.Ok?
costelino
Majoritatea modelelor de la Renault sant fabricate in TURCIA daca nu chiar toate iar ca orice lucru facut de turci nu se poate compara cu cel fabricat de nemti
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.