Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Aer conditionat automat
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Ghita A.
Am o problema cu climatronicu din Ford. Cand este oprit imi intra aer de afara pe la picioare. Avand in vedere ca pe vremea asta aerul care vine de afara e rece, chiar daca e soare afara, produce disconfort (cel putin pe mine ma enerveaza).
Cand este soare, in masina se incalzeste chiar mai mult decat trebuie, si este normal sa pornesc aerul conditionat, sa se racoreasca in masina, dar nu intotdeauna pot merge cu clima pornita din cauza sotiei care nu suporta aerul conditionat.
Se poate face ceva ca aerul care vine de afara sa nu mai vina pe la picioare, sau sa nu mai intre deloc?
stiuca72786
Incearca sa dai pe recirculare, si sa ai toate clapetele de la climatronic inchise. Toate clapetele au cate un motoras individual de actionare, poate ti-a ramas la picioare blocat sau deschis![/b]
eddie
Gaseste o temperatura optima,de exemplu 21 de grade,daca e climatronic si las-o asa.Ar trebui dupa atingerea temperaturii sa nu se mai simta suflul.Nu cumva stai cu el mai mult oprit ?
Ghita A.
De obicei e pe 23 sau 24 de grade. Dar cand e soare afara se incalzeste mult mai tare in masina si intra AC. Pana acuma nu am mai oprit climatronicul dar am avut vreo 2 drumuri mai lungi si nu prea as lasa aerul nici din cauza fetitei (are doar 1 luna), si oricum nu este suferit de sotie. Mie personal imi place, dar nu circul tot timpul singur.
Pe ce temperatura sa-l las sa nu intre aerul conditionat? Pe 28 sau 29 poate! (cred ca fierb cu totul la temp aia).
Se mai intampla sa merg fara climatronic in cazul in care am drumuri scurte prin oras, dar asta e destul de rar. In general cam 75% din km ii fac cu climatronicu pornit.
eddie
Pai nu mai pornesti a/c -ul si nu mai porneste compresorul sa raceasca sau dai pe economic,nu stiu exact ce fel de clima ai pe masina,eu iti spun ce am pe Opel si pe Renault.
Eu merg cu clima in permanenta.Si eu am 2 copii si asa i-am invatat,la o temperatura optima,21-22 de grade,nici prea cald nici prea rece si aerul merge incet,fara sa deranjeze pe nimeni in masina.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.