Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Consum Nubira II. Pareri.
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
Horia51591
Buna ziua.
Mi-am cumparat o Nubira II noua de vreo 3 luni. Am mers ceva cu ea, vreo 2000km pana acum dar nu-mi pot da seama cum ar trebui mers cu ea pt. a avea un consum "normal"... Mergand pe autostrada cu 130hm/h mi-a luat 11%. E mult, e putin? In oras n-am avut curajul sa-i fac consumul...
De fapt intrebarea ar fi "ce consum ar trebui sa aiba Nubira II in functie de viteza si eventual turatie" si cam care ar fi "regimul normal" de condus si ce ar presupune acest "regim normal"?
Multumesc.
James Kilowatt
E enorm consumul. Mergand afara cu viteze de pana jur de 110, se poate scoate sub 7l/100km. Ar fi bine sa mergi la tester, ca tot e in garantie si sa o verifice. Ar putea fi probleme cu o sonda lambda, injectoare, etc.
danmatyas
ar trebui sa consume vreo 12 litri urban si aproximativ 7 litri extraurban pe la 130 km/h.daca ia 11 litri in afara e fff mult.du-te la tester.pune-i gpl ..isi va scoate banii.
RUE
masinile daewoo sunt f folosite in orientul mijlociu.
aceia nu se uita la benzina :bandit:
la npo e dificil daca te uiti la masura cand mergi cu un daewoo.
exclus tico
James Kilowatt
Masinile Daewoo sunt folosite in toata lumea, in locuri unde Reno si Pejeu si alti meseriasi n-au loc. Reno si Pejeu se vand acolo unde sunt protejati de concurenta prin taxe vamale.

Consumul ala se datoreaza unui defect, nu faptului ca masina e proasta. Nubira Euro3 poate scoate consumuri sub 7 in afara orasului. Nici in Coreea nu curge petrol la robinet smile.gif
Lucian72846
Parerea mea este ca motorul are nevoie de cativa km sa se linisteasca , sa capete elasticitate . E normal ca un motor nou sa consume ceva mai mult . In general Nubira II consuma ceva mai mult decat concurenta .
Motoarele Daewoo au nevoie de mai mult gaz pentru a dezvolta puterea de pe hartie !
James Kilowatt
Chiar si asa e mult prea mult.
Mie mi-a luat ~12 pe GAZ, (in mod normal pe gaz consuma cu aprox 20% mai mult decat pe benzina), pe autostrada unde am scos o MEDIE de peste 170km/h (88km/31 min) Si a mea are motor de 2L, si e Euro2, si pe alocuri am fript-o cu 200km/h. Sunt curios daca un Reno sau un VW cu motor 2L si aceeasi generatie ar fi fost mai economice.
Una Euro3, cu motor de 1.6 ar trebui sa scoata consum mult mai bun, la doar 130km/h, si condusa cu manusi, fiind in rodaj.

E adevarat ca e inca in rodaj si consumul e mai mare decat normal, insa chiar si asa 11 mi se pare mult. Baietii cu Nubira de pe alt forum scot consumuri de 6-7 afara, ceea ce mi se pare foarte onorabil. Eu cred ca undeva este o problema, si un scanner si un mecanic bun nu are cum sa strice. Insa un scanner + mecanic prost nu ajuta la nimic.
Horia51591
Multumesc tuturor pt. ajutor.
Oarecum m-am mai linistit dupa ce i-am mai facut o data consumul: pe Ramnicu Valcea-Bucuresti, adica oras+drum national+autostrada, in total vreo 200km, la mers cu 80-90-100 pe DN, 160 pe autostrada, mi-a luat 8 si un pic. Cred ca e mai bine...
O sa repet povestea sa vad daca apare vreao schimbare...
Cristi32424
Salut! Si eu am Nubira II Euro 3 noua. Consumul nu e chiar mic dar avand in vedere pretul masinii in clasa ei si costul in service isi merita banii. Alte masini in clasa ei costa de la 14'000 EUR in sus.

Eu am obtinut pe autostrada soarelui 6,5 l/100 mergand cu viteze de 90-110 km/h. In oras cel mai mult 12,5, cel mai putin 11,1 l/100 km. Oricum, e clar ca nu consuma ca in carte (5,3 afara si 10,1 in oras). Toata lumea stie asta dar explicatia oferita este ca acele consumuri sunt masurate in anumite conditii (drum, viteze, temperatura, etc).
James Kilowatt
Oricum, eu imi mentin parerea. Trebuie pus GPL si devine una din cele mai economice masini de pe piata.
Lucian72846
Cea mai economica , in comparatie cu masini din era ei ! anii 90` .
James Kilowatt
Ma refer in comparatie cu toate modelele. Hai sa facem un calcul simplu
Un consum de 8% pe GPL, la pretul de 0.4E/litrul. Hai 0.5E/litrul, pretul din Ro. Cate masini contemporane sunt mai economice? Chiar si fara sa iei in calcul revizii, taxe, etc.

Chiar si pe benzina, nu consuma mai mult decat un megane,307 sau octavia din "secolul 21".
Cristi32424
Cei care au masini diesel sa nu se laude cu consumul decat daca fac min. 20'000 Km/an. Altfel, nu se amortizeaza ptr. ca: pret de achizitie mai mare, service mai scump! Orgasmul are loc numai la pompa...
ion96704
cat de curand incerc sa imi achizitionez o nubira II pe gaz.Din cate am vazut pe forum aici am inteles ca are un consum destul de mare pe gaz si la fel pe benzina, eu totusi tot la ideea asta raman la nubira II. Ca la ce optionale are eu zic ca e destul de bina dotata la pretul ei, eu zic ca merita sa imi iau. Astept pareri de ale voastre. :romania: :angel:
marius96537
la o masina care are instalat si gas consumul este mai mare!gas-ul este mai slab caloric(octan)si de aceea consuma mai mult gas in comparatie cu benzina!dar gas-ul este mai ieftin la pompa!!!deci......... !!
James Kilowatt
@Marius
Octanul nu are legatura cu puterea calorica, sau entalpia. GPL-ul are entalpia (J/l) mai mica decat benzina, insa are cifra octanica mai mare (adica se autoaprinde mai greu).

Teoretic pentru a obtine aceeasi putere ca benzina ar trebui sa consume 26% in plus. Practic, supraconsumul e ceva mai mic pentru ca se pot merge in regimuri mai economice decat pe benzina, cu avans mai mare si amestec mai "lean".
Si mai exista si reglajul... cu mici pierderi de putere se pot scoate superconsumuri.

Revenind la topic, Nubira nu consuma mai mult decat alte masini detalie si motor comparabil. Eu am scris ce experiente am avut cu consumul si pe topicul asta si aici
http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t...c&start=140

Nubira romaneasca are toate motivele sa fie mai economica.... motor mai mic, mai modern si instalatie de gaz mai moderna.
theodor90896
QUOTE(dan florin57283)
ar trebui sa consume vreo 12 litri urban si aproximativ 7 litri extraurban pe la 130 km/h.daca ia 11 litri in afara e fff mult.du-te la tester.pune-i gpl ..isi va scoate banii.


Nubirea mea consuma in oras 10%. Masina are 1 an si 5 000Km. biggrin.gif
Henry90720
Theodor, ai un consum foarte bun, in conditiile in care acesta este mai mic decat cel dat de producator pentru traficul urban.
Si eu ma raliez opiniei potrivit careia este de preferat a se monta o instalatie de gaz pe Nubira.
Stefan31204
A mea consum 6-7 L la 100 km in afara la 110-120km/h.Peste viteza asta sare de 8 L la suta.Oricum...e ok la consum. :wave: :wave:
Henry90720
Da, asta pare un consum absolut ok. Daca nu te dai la ea, si in oras poti avea un consum bun.
Cristi32424
Revin cu noutati. Am Nubira II, 10 000 km, 1 an vechime. Acum 3 saptamani am fost la revizia de 12 luni si in treacat i-am spus mecanicului ca mie mi se pare ca motorul se incalzeste cam greu - asta prin comparatie cu fostul meu Cielo pe care l-am vandut anul trecut si uitandu-ma doar la termometrul de la bord. "Pai de ce nu spui dom'le ca ai problema asta" zice el, "N-am spus pentru ca am crezut ca asa e ea de la mama ei pentru ca asa s-a incalzit de la inceput, nu s-a schimbat nimic fatza de momentul cand am cumparat-o". Ca sa n-o mai lungesc, termostatul inchidea si deschidea corect dar nu etansa perfect. Dupa schimbarea termostatului consumul in oras a scazut de la 12 - 12,5 la 10,75 L/100 km band.gif . Bineinteles ca in aceleasi conditii de mers: in principal drumuri de cate 9 km dus, 9 km intors, mers normal prin traficul din Bucuresti si fara a incerca un consum minim. Afara n-am iesit inca dar oricum aveam consum de 6-6.5 L/100 km daca mergeam cu viteza legala. beer.gif
carmen61284
Eu sunt proaspata posesoare de Nubira II. Am cumparat-o SH, fabricata 2003.
Arata foarte bine, ingrijita, kilometri putini etc.
Imediat cum am cumparat-o i-am pus instalatie GPL, secventiala, cu 4 injectoare de gpl, alea alea...ce mai, o caruta de bani am dat pe ea. Problema mea majora este consumul. La "prima strigare", asa, cand i-am calculat consumul - 15,3 urban!!!! :evil: (Cu aerul pornit aproape tot timpul). A doua oara, la a doua alimentare - 14.2.
Am plecat afara din Bucuresti, pus gaz, mers, calculat - 9,5!!!! :evil: (tot cu aerul pornit, pe vremea asta...)
Ce parere aveti? Ma duc sa ma cert cu aia de la gaz? Sau ma duc la service Daewoo la o verificare?
James Kilowatt
Pai 15 inseamna 7.x benzina in oras si 9.5 inseamna 4.x benzina. Crezi ca exista multe masini mai economice, chiar si din cele cu o clasa mai jos?
Se poate probabil sa consume si mai putin, dupa ce te obisnuiesti cu ea. Insa oricum e un consum ok. Crezi ca merita sa te chinui mergand super-economic sau sa te chinui cu tot felul de reglaje ca sa scoti inca un litru in minus? smile.gif
p3rv3r5ul
mie in oras imi consuma in jur de 10-11% dar in afara la mers normal batranesc consuma in jur de 8%. mai nou am observat o chestie. am facut un drum constanta-harsova in mare graba si sub 150 nu am lasat masina iar la 150 in depasire dadeam a4a. vreau sa va spun ca acul s-a miscat cca. 1mm ceea ce este mai mult decat bine pentru ca drumul ala are vreo 90km
Ovisan
Buna ziua tuturor.

Sper sa nu va suparati daca re-trezesc acest topic.
As vrea si eu sa imi iau o Nubira 2.
De, exemplu am gasit ceva din 2004, 98.000 km, 5300 E negociabil, model CDX-cred...inca nu am dat de proprietar sa vorbesc cu el.

Va rog frumos: orice sfat este binevenit !

Toate cele bune.
mike.omega
Preturile la SH, in special Daewoo, au scauzt foarte mult, poti gasi Nubira la 5000 de euro, aceeasi masina valorand 7000 acum 1 an smile.gif
Probleme: consumaaaa! Mai exact, eu n-am reusit sa scad sub 12% in oras sub nicio forma. Vara cand e aglomeratia aia nasoala am ajuns si la 14%, noroc ca mi-am pus GPL la timp biggrin.gif Nu stiu exact care mai e pretul unei instalatii acum insa avand in vedere diferenta de pret, mai renteaza si nu prea.

O alta problema ar fi suspensiile de barca, confortabile, nu pierzi aderenta decat foarte greu din cauza suspensiei independente dar se inclina foarte mult.

Partea buna e ca piesele sunt ieftine si in afara de revizii rareori mai cere si altceva wink.gif
Rebel

Consumul este afectat de "n" factori.

Doar ca prim sfat trebuie sa te asiguri ca anvelopele sunt bine umflate in conformitate cu eticheta lipta pe stalpul masinii, ca filtrul de aer este curat, ca aprinderea functioneaza in parametrii normali. Nu in ultimul rand trebuie verificat amestecul din in motor, cu o sonda la evacuare un mecanic va poate citi si regla amestecul, ori eventual spune ce anume ar trebui schimbat pentru a imbunatati situatia.
Nu in ultimul rand incercati sa scapati de orice greutate inutila sin portbagaj, lucruri inutile sunt deseori carate fara a fi macar folosite (piese, scule -unii au adevarate dulapuri instalate in masini- bike racks, ski-racks, etc).
Rotile umflate perfect la limita maxima (vara) si un motor care functioneaza corect va pot imbunatati consumul cu cca 10%. Cauciucurile radiale au cea mai buna rata in ceea ce priveste consumul de carburant.
Un filtru de aer murdar va poate afecta consumul cu peste 20%.
Bujiile "obosite" sau vechi pot creste consumul cu aprox 12%
Schimbati viteza in mod adecvat, exact cand motorul are RPM-urile necesare ca sa faca tranferul fara sa sufere. Urcarea in RPM fara motiv duce la un suplimentar consum de benzina. Este indicat sa ajungeti la treapta superioara cat mai repede pentru un consum mai mic.
Accelerati mai usor si treptat. Daca diminetile sunt racoroase nu tineti motorul la ralenti mai mult de 1 minut. Plecarea incet va ajuta suficient si va misca in mod benefic uleiul din transmisie. Daca stationati mai mult timp la o trecere de nivel cu cale ferata si aveti transmisie automata, puneti masina in neutral pentru a facilita racirea.

Cumparati benzina cand este mai rece afara, dimineata sau seara, pentru ca are o alta densitate, pompele de benzina masoara volumul si nu densitatea concentratiei. Nu uitati, la statie platiti volumul.


De mentionat, Nubira este totusi o masina solida, numai ridicand capota iti dai seama cat e de bine facuta.
star83741003
QUOTE (Ovisan @ Mar 17 2009, 06:45 PM) *
Buna ziua tuturor.

Sper sa nu va suparati daca re-trezesc acest topic.
As vrea si eu sa imi iau o Nubira 2.
De, exemplu am gasit ceva din 2004, 98.000 km, 5300 E negociabil, model CDX-cred...inca nu am dat de proprietar sa vorbesc cu el.

Va rog frumos: orice sfat este binevenit !

Toate cele bune.


salut . mi se pare putin cam "sus" pretul . dar n-ai specificat daca are sau nu gpl . si de cine e pus. de el sau de fabrica. chiar conteaza asta.in rest, sa-mi zici ce mai vrei sa stii si-ti raspund. salut.
Cristi32424
Bine de stiut: preturi bune in service. Consum in oras: 11-12. Consum afara: 6.5-8 (dar nu daca mergi cu 160...). Demaraj bun (0-100km/h in 11s)
Fiabila, solida, tine la tavaleala. Spatioasa, confortabila, se aseaza bine la drum.

Puncte slabe: cam zgomotoasa peste 140 km/h. A/C si incalzirea cam slabe in oras respectiv pe distante scurte. Rezervor mic ptr. lichidul de spalat parbrizul (un pic peste 2L).
manole40iulian
QUOTE (Horia51591 @ May 16 2006, 11:50 AM) *
Multumesc tuturor pt. ajutor.
Oarecum m-am mai linistit dupa ce i-am mai facut o data consumul: pe Ramnicu Valcea-Bucuresti, adica oras+drum national+autostrada, in total vreo 200km, la mers cu 80-90-100 pe DN, 160 pe autostrada, mi-a luat 8 si un pic. Cred ca e mai bine...
O sa repet povestea sa vad daca apare vreao schimbare...

eu am tot o nubira cu motor de 1.6 si pe autostrada la 120 pe ora mia luat exact 7,8 l la suta, iar pe gaz inghite cu exact un litru mai mult.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.