Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Motorul nu porneste
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Ciobanu45513
Salutare,

Mi s-a intamlat in ultimele zile o chestie ciudata. Motorul nu a pornit din prima... pur si simplu pun contactul astept sa dispara beculetzele aprinse, incerc sa pornesc si nimic...nici macar un zgomot.
Se intampla cam aleator....dupa prima incercare, reiau procedura si porneste normal...

A mai patit cineva, stie ce poate fi?

Many thanks!
r4mp
eventual probleme cu contactul.. si la mine mai face figuri, sau exact cand bag cheia .. e intepenit.. scot , bag la loc si merge
mihai45755
nu mi s-a intamplat acest lucru, dar in manual scrie sa scoatem cheia si sa reluam operatia de pornire
air_wolf
pot fi mai multe motive:
1. contactul defect
2. ai cheie "code"? verifica daca e ok (la service)
3. e diesel, deci ai niste senzori: de la socul automat, de la pompa de injectie - trebuie verificati, evetual curatate fisele.
4. vezi bujiile sa fie ok
5. calculatorul
6. siguranta dusa
7. un fir
ideea e sa te duci la service daca nu stii de unde s-o apuci. ti-o baga la tester si iti spun daca e o componenta vitala sau nu.
Ionut45405
N-ai zis ce masina ai... Adica nu se invarte electromotorul, nu face "tzac"? Poa' sa fie carbunii uzati si cum starterul se inchide prin electromotor nu are forta electromagnetul.
Radu69537
e cam greu de crezut ca ar putea fi electromotorul...adik daca ar ramane intr-o pozitie dinc are nu mai porneste nu ar trebui sa porneasca nici la urmatoarea incercare decat daca il ciocanesti un pic sau ii faci ceva. cel mai probabil e contactul de vina. ar fi indicat sa mergi la un service. am o cunostinta care avea un passat mai vechi care avea probleme cu contactul iar la un moment dat incepuse sa se opreasca motorul si in timpul mersului din cauza asta. L-a schimbat si problemele au disparut.
Ciobanu45513
Multumesc pentru raspunsuri,

Masina e un Punto Multijet. Ciudata electronica asta; in ultimele 4 zile a pornit fara probleme, inclin sa cred ca e ceva legat de cheie/contact, pentru ca acum 4 luni mi s-a mai blocat de cateva ori cheia in contact la pornire.

Ionut, cand nu a pornit in adevar se auzea un 'tzac' electromotor smile.gif probabil...cred ca nu e ala cauza

Cred ca o sa o duc prin service sapt viitoare, e inca in garantie si dc e ceva de schimbat sa schimbe pe banii lor smile.gif
Ciobanu45513
Am rezolvat biggrin.gif
Era ceva cu codul cheii care dadea eroare in computer. A sters erorile din sistem, si masina porneste normal.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.