Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Soferi de TAXI. There is one rule: "There is no rules&q
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
florinm2all
De ce am deschis acet subiect? Pentru ca ma izbesc in fiecare zi de asa zisii soferi (taximetristii). Imi cer scuze daca cineva se simte nedreptatit de afirmatiil mele.(Mai sunt si oameni de treaba).
Lucruri care ma deranjeaza:
-pentru soferul de taxi nu conteaza unde parcheaza (totul sa fie clientul multumit) nu conteaza ca parcheaza in asa fel incat nu mai poti trece de ei si se formeaza cozi, ei trebuie sa opreasca
-pentru el exista un singur tip de prioritate... aceea de taximetrist
-agresivitate cat incape, nu cumva sa te ei de el ca e vai si amar de capul tau
Ar mai fi si altele de zis dar astea mi-au venit acuma in minte. As vrea sa aflu si parerea voastra despre subiect, eventuale experiente neplacute cu acestia.
mike.omega
Am intalnit un singur caz in care taximetristul a fost super ok!
I-am cedat loc pe banda a II-a deoarece a semnalizat din timp si nici eu nu ma grabeam si mi-a multumit printr-un semn cu avariile. Am ramas blink.gif din cauza faptului ca e taximetrist tongue.gif
Maff
Si eu m-am izbit de nenumarate ori de nesimtirea soferului de taxi.De fiecare data cand vad cate unul, sunt din ce in ce mai scarbit.
M-am saturat de replica :"N-am ce face, se grabeste clientul"
Ba are ce face, numai ca este el nesimtit.
Chestia cu prioritatea de taximetrist se intalneste frecvent prin Bucuresti, dar eu in ultima vreme nu ma mai feresc, sa intre in mine.Toti "sunteaza" coloanele care stau la semafor, ca sa poata pleca ei primii..............de nesimtirea este in floare.Apar mereu taximetristi care te roaga sa-i lasi pe ei sa-ti intre in fata, dar daca ai fi tu in locul lor, sigur nu te-ar lasa.
Tot timpul sunt pusi pe scandal, desi nu prea au dreptate, dar s-a impamantenit frica soferilor ca taximetristul este buricul pamantului si nu le zice nimeni nimic.Din cauza asta au atata curaj.Dar ce pot sa-ti faca?In momentul in care tu ai dreptate, apelezi la politie, sigur nu-ti vor mai spune nimic.
Si dupa cum am mai spus pe alt topic, au obiceiul sa-si aranjeze unul din faruri in sus, in asa fel incat sa te deranjeze cand sunt in spatele tau si tu sa-i lasi sa treaca.
Sunt de acord, sunt si ei oameni, insa si noi suntem si de ce unii sa fie mai oameni decat altii?M-am saturat de atata nesimtire.Ar trebui organizate niste filtre de catre politia rutiera, ca sa-i mai tempereze.
Vlad72257
Mi-ai furat ideea de topic biggrin.gif

QUOTE(Florin69729)
-pentru soferul de taxi nu conteaza unde parcheaza (totul sa fie clientul multumit) nu conteaza ca parcheaza in asa fel incat nu mai poti trece de ei si se formeaza cozi, ei trebuie sa opreasca


Aici tre sa te contrazic un pic,nu mult biggrin.gif.Taximetristului nu-i pasa de client,te asigur eu,ii pasa numai si numai de pielea lui.

Am de povestit 1000 de intamplari cu taximetristi.Cea mai recenta i s-a intamplat unui prieten.Si-a pierdut portofelul intr-un taxi si a sunat la companie ca sa vada daca l-au gasit,nu il interesau banii,ca nu erau asa multi,il interesau actele.Si primeste un telefon dupa cateva zile de la taximetrist care ii cerea 100 RON sa-i dea inapoi portofelul(gol de bani bineinteles).Nu putea sa-i faca nimic ca vroia sa faca "tranzactia" prin intermediar,un angajat la benzinarie.Asta spune mult despre ce fel de oameni sunt taximetristii.

Sa nu mai zic ca ei sunt cei mai trecuti cu vederea de politie,umbla beti,incalca cele mai multe reguli si daca politistul vrea sa-i faca ceva scapa cu scuza "haide frate,imi iei painea de la gura".

Mi se pare total degradant pentru un om ca in trafic sa se dea mare si sa incalce 99% din reguli iar cand il opreste politia sa se milogeasca ca un ostatic in irak.
HalbaSus
Taximetristii au 2 regimuri de mers:
1. Cand nu au client (viteza mare, mers pe interzis, contrasens, taiat calea, etc.)
2. Mers cu client (cel putin astia din oradea asa sunt), poti sa te bagi in fata lor ca franeaza ca arsi, dau prioritate la toata lumea, lasa pe toata lumea sa se bage in fata lor (ca se plateste si stationarea), am un coleg care cand vrea sa schimba banda sau sa plece de pe loc si vede un taximetrist cu client se pune in miscare si taximetristii deobicei sunt mai mult decat fericiti sa il lase. Desigur daca faci faza asta cand nu au client te claxoneaza/injura etc... ca atunci franarea e pe banii lor, nu banii clientului.

Cel mai enervant taximetrist care l-am intalnit avea un stil de condus destul de enervant (ca sa nu zic frustrant), accelera cu masina pana pe la 70-80 (cu un harb de dacie 1300) si apoi oprea motorul... si mergeam asa cu motorul oprit pana masina aproape ca se oprea... apoi pornea din nou si accelera din nou pana la 70 si iar oprea motorul... groaznic... :bash:
florinm2all
Ar mai fi ceva de zis care oarecum ar fi o zcuza pentru ei. Daca aveau ceva in cap se faceau ceva mai mult decat taximetristi. asta mi-o spun cand sunt mai putin nervos dar de obicei reusesc sa ma scoata din sarite prin aroganta lor. Mi-am adus aminte. Era o data unu sa ma calce pe trecere de pietoni, a trecut la 5 cm de mine, si tot era ala ofticat si a sarit chiar la scandal si bataie... Eu la unii le-as lua carnetul asa cam un an, nu ma intereseaza ca e painea lor. Daca tin atat la painea lor sa respecte regulile ca toti ceilalti... :ban:
Georgian40398
Daa, mari nesimtiti de oameni taximetristii, nu stiu cum dar printre ei multi din astia afumati, tuciurii...
Ultima faza cu un taxi in Bucuresti a fost cand asteptam la o trecere de pietoni din intersectia Dristor ( chiar la mc Donalds ) sa se faca verde si fiind cu un pas pe trecere se pare ca l-am incomodat pe un taximetrist sa parcheze pe trecere blink.gif Cica, da-te ba mai incolo, ca mai ai loc !

E plin de taxi parcate aiurea, care intorc pe trecerea de pietoni si care merg pe linia de tramvai, dar se pare ca politia nu ii vede ! Cred ca daca e cazul scapa de amenzi cu spaga, cine stie...
anamana
QUOTE(mike.omega)
Am intalnit un singur caz in care taximetristul a fost super ok!
Ala o fi fost la inceputul 'carierei'. Colegii de breasla il vor pune in curand in tema, ca nu e nevoie de asemenea gesturi. Nu are rost sa mai consume curentul sa clipeasca avariile. In scurt timp nu se va mai obosi nici macar sa semnalizeze, nici sa opreasca in asa fel incat sa nu blocheze circulatia.

Eu am impresia ca astia organizeaza "traininguri", unde se invata tehnicile de incomodare a circulatiei.
Altfel nu vad cum ar putea incurca atat de eficient circulatia. :bash:
marius60959
taximetristi care sa semnalizeze? f rar...
cel mai tare ma enerveaza cand ies din lateral sau pleaca de pe loc si iti taie calea...fara macar sa vada daca poti opri...si apoi daca cumva ii claxonezi...sunt zmei.tu daca vrei sa iesi, niciodata nu vei vedea un taximetrist care sa te lase :evil: :evil:
90% din taximetristi ar trebui sa ramana fara carnet :ban: :bandit:
chiar ieri mergeam intr-o parte a Bucurestiului pe care nu o prea cunosc, motiv ptr care eram mai atent (gropi, semafor, aglomeratie) si aveam un harb de dacie 1300 taxi in spatele meu care statea pur si simplu lipit. in momentul in care l-am atentionat cu o frana usoara...i-a sarit "mustarul" :boxing: :boxing:
Mihai52522
QUOTE(HalbaSus)
Taximetristii au 2 regimuri de mers:
Cel mai enervant taximetrist care l-am intalnit avea un stil de condus destul de enervant (ca sa nu zic frustrant), accelera cu masina pana pe la 70-80 (cu un harb de dacie 1300) si apoi oprea motorul... si mergeam asa cu motorul oprit pana masina aproape ca se oprea... apoi pornea din nou si accelera din nou pana la 70 si iar oprea motorul... groaznic... :bash:


Faza asta am intalnit-o si la un sofer de autobuz (poate era acelasi)... Pleca din statie, accelera, si apoi oprea motorul si se tara cu 10-20 km/h pana la statia urmatoare. De parca nimeni nu se grabea...
boty
Cea mai avansata clasa de soferi -taximetristul din Bucuresti :clapping: .
Tipul asta de soferi ar trebui trimisi la concursuri de genu WRC sau Paris- Dakar. Pai ce numai filandeji stiu sa intoarca de colac.... Pai la cate gropi ocolesc astia in fiecare zi un mers pe macadam ar fi o plimbare in parc pt ei, zapada pai au baietii experienta ca la noi nu se prea dezapezesc strazile( i-a luat prin surprindere iarna... bicycle.gif ) , traseu in viteza nici o problema : o cursa spre Otopeni noaptea se face si in 5 min din Romana ( nu glumesc, pe bune ) cu SLZ pe gaz nu cu cine stie ce 306 WRC cu 400 CP .
Concluzia este ca marii constructorii ar trebui sa vina in Bucuresti sa faca cateva trialuri sa vada ce poate taximetristul nostru. Ca poate asa ii ia pe toti si dupa aceaia ii vedem la tv si ne distram un pic pe seama lor.
Dar cel mai important e ca am scapa definitiv de ei si ar fi sosele din nou ale noastre ,ale soferilor.... :1:
Maff
Heh, ultimul post nu l-am inteles foarte bine, a fost un elogiu adus taximetristilor sau ceva ironic:D.Eh, glumesc.Azi-noapte erau sa intre 2 taximetristi in mine.In timp ce mergeam linistit inspre casa, mi-a iesit unul in fata (cu scartait de roti) de pe o straduta laterala (trebuia sa dea prioritate).Nici macar nu s-a uitat daca vine vreo masina.L-am lasat pe idiot in pace.Dar mai incolo altul mi-a luat fata in situatie identica.Zici ca sunt cretini pe cuvantul meu.Noroc pentru el ca eram mult prea obosit sa ma iau dupa el sa ma iau putin la scandal........
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.