Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Vectra A
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Alex72215
Am cumparat de curand un Opel Vectra A Diesel 1.7D... si sunt foarte mandru de ea, cel putin la consum este super. Mi-am permis sa ma duc la munte de 3 ori intr-o luna doar ca sa ma plimb.In oras un pic peste 7 dar afara este un chilipir (cel putin dupa calculele mele) intr-o viteza nu mai mare de 110 lejer 3,7 litri biggrin.gif ! Am o problema, am nevoie de o toba de esapament... imi puteti da o idee de unde sa i-au una? De la dezmembrari este o idee buna???
Va multumesc
Alex
Skywalker
Cumpara una noua te va costa pe la 200ron cu montaj.
Eduard RO
QUOTE
Mi-am permis sa ma duc la munte de 3 ori intr-o luna doar ca sa ma plimb.In oras un pic peste 7 dar afara este un chilipir (cel putin dupa calculele mele) intr-o viteza nu mai mare de 110 lejer 3,7 litri !

3,7 la suta?! blink.gif Invata-ma si pe mine sa conduc :pray:
Din cate stiu parca asta e recordu detinut de cehu ala cu o skoda.
Acuma serios un consum sub 4,5 mi se pare poveste de adormit copii.
Si sa nu-mi spuneti de cel instantaneu care arata si 0 :harhar: .
Alex72215
Si de unde sa i-au una noua....? adik aici este BUCURESTI...crede-ma mai degraba comand de undeva....daca ma poti ajuta?? :angel:

Cat pentru tine Eduard e simplu....nu te duci mai sus de 110(la mine viteza asta este viteza de croaziera de fapt cea de 115)... si niciodata nu te bagi nervos si apesi acceleratia doar cu varful degetelor niciodata sa nu treaca de 1/3 iar in a 5-a abia o atingi....crede-ma am mai lucrat pentru o firma care avea un opel corsa nou nout si incercam sa treag motorina si pentru mine si asta ma determinat sa conduc cat mai linistit biggrin.gif .... cat despre oprirea motorui in panta nici nu poate fi vorba....totul e servo...
vma
3.7% si mie mi se pare mult prea putin. A mea cu pilotul automat pus la 110 ia 4.6%. Imi vine greu sa cred ca ai putea tine masina la viteza mai constanta decat tempomat-ul.
Alex-F1
Felicitari pt. noua masina si s-o stapanesti sanatos si fara probleme! beer.gif Si io am una la fel, dar e TD, cu motor Isuzu! arigato.gif Consumul meu in oras este de ~ 7,5, iar afara ~ 5,3! Am cartea tehnica a tuturor Opelurilor Vectra A si acolo da consumurile la toate modelele! O sa ma uit cat da producatorul si pt. modelul tau (la al meu extraurban da 4,9), dar oricum nici la tine nu cred sa fie in carte sub 4,6 - 4,7.... Si pt. mine 3,7 suna cam SF... :ban: Cum ai calculat tu consumul??? Daca te-ai luat doar dupa acul din bord, atunci e clar....te-ai inselat rau de tot....ala arata doar informativ, nu prea are precizie! :brilsmurf: Cel mai sincer consum il obtii astfel: faci plinul, faci fix 100 km extraurban la un stil de condus cat poti tu de economic si apoi alimentezi din nou si vezi cat iti intra! Ai incercat asa? Incearca si mai vorbim.... Succes! :wave:

Hai pa
ALEX
Alex72215
Consumul iti spun si mie mi s-a parut super putin..eu am mai condus o Corsa 1.3 CDTI (cam vreo 20.000 de km) si iti pot spune ca la fel si la aia nu am avut probleme la consum si cam tot asa imi scotea in afara ....
Stii acesta este un motor Diesel si nu TurboDiesel si cam nimieni nu tine cont...calculu l-am facut la 100 de km de pe Kilometraj si nu cu acul la rezervor... beer.gif...apropo probleme cu toba nu am avut...ci doar capacul la filtrul de aer(am uitat sa pun clamele :bash: ) biggrin.gif acum am alte probleme la radiator imi scapa tot antigelul dar am disutat cu un meserias si a spus ca ma va ajuta...
ai intradevar dreptate aceste masini sunt super si merg mai frate....sper sa mai vorbim si sa ne povestim unul altuia drumetiile...la multe zeci de mii de Kilometri...
mai vb
Alex72215
Alex-F1 Imi otinda si mie carea tehnica pentru vectra A...astept sa imi spui cum iti este mai bine...Mersi anticipat
Alex-F1
Io ti-o dau cu placere, dar zii tu cum sa facem, ca io nu prea am idee.... :scratchchin: Ca are vreo 50 de pagini si io mai bine imi beau un ou decat sa stau sa scanez toata cartea sau sa pozez fiecare pagina cu aparatul digital....sunt o persoana fara rabdare.... :bounce: Gandeste-te tu la alte solutii si eventual vorbim pe PM.... :wave:

Hai pa
ALEX
Skywalker
Alex, cartea e la mine.
Tip motor 17DR clasic aspirat
urban = 6,9
extern la 90kmh = 4,4
extern la 120kmh = 6,0
pentru 17YD nu am consumul
pentru ce are Alex
TC4EE1 (fabricatie Isuzu) cu turbo
6,9
4,8
6,6
Alex72215
mersi Skywalker...si acum o intrebare "tampita"...??? ce naiba inseamna stelutele care le aveti voi....adica specialist......pilot....sofer ....ma rog acum nu ma deranjeaza ca eu sunt trecut cu novice....dar am citit pe aici ca astia cu mai putine stelute au ideii mai bune...: biggrin.gif ...
Skywalker
offtopic.gif
Stelutele acelea apar in functie de numarul de posturi pe forum.
P.S. Nu se posteaza aiurea doar de dragul de a avea mai multe stelute
Sorin85057
Hi!
Am cumparat recent si eu un Opel Vectra A din 1993, 1.6 i benzina. Pot sa spun ca imi plac f mult acste masini, in special cele din anii '93 - '94 - '95. Si un coleg are de 3 ani la fel un vectra din '94 si nu a avut absolut nici o problema cu el. Merg ca unse masinile astea. Chestia e ca n-am turometru si asta nu prea-mi place. Totusi am avut o problema mica cu el, intr-o zi nu mai pornea deloc, nici sa o descui nu mergea, trebuia sa o descui de la cheie..practic a ramas fara curent masina... pana cand am pornit-o cu niste fire de la un Olticit si am mers 5 km pana la service. Am rezolvat problema era un scurtcircuit.
Am fost cu ea vara asta pe A2, am prins 210 cu ea.. si nu o calcam la podea..putea si 220.
Bine.. sunt si unele chestii care nu-mi plac, cum ca nu are aer conditionat, geamuri electrice sau airbag(a mea nu are). In rest sunt foarte multumit de masina, are 123.000 km la bord.. am luat-o de la un unic proprietar, cu 4200 E.
Alex te-as ruga(daca tot ai toate manualele tehnice de la vectre A) sa-mi scanezi si mie doar partea cu becurile de bord... as vrea sa stiu fiecare bec la ce se refera.
Bafta
Skywalker
BRR, motorul de 1598cmc si 75cp de pe Vectra A nu duce masina in 210 kmh nici macar cu vant din spate si la vale, eu iti zic sa mergi la un electrician auto bun sa-ti verifice toate electrica din bord + regulatorul de tensiune pentru ca daca ala e pe cale de duca nu-ti mai indica bine ceasurile de bord. viteza maxima atinsa de o vectra (a mea) in conditii de drum uscat, fara vant, fara greutate a fost 180 kmh indicata de vitezometrul masinii la 5500rpm.
Daca tie ti-a indicat ceasul 210kmh ceva nu "pusca", in general erorile de vitezometru sunt undeva la 10%.
Unic proprietar in toata istoria masinii sau doar unic in Romania, 123.000km e suspect de putin, mi se pare cam "tras de par" kilometrajul ala.
Opel Vectra A sunt masini ieftin de intretinut in comparatie cu modele (clasa medie) din an similar.
Bordul fara turometru s-a montat pe Vectra doar pana in 1992, dar nu-ti fa probleme pentru ca iti poti cumpara unu de la dezmembrari care sa aibe si turometru pentru ca masina are toata instalatia electrica de bord la fel la toate modelele de Vectra A cele fara turometru au o alta clasa de finisare.
Tare cred ca masina ta a fost putin facuta la kilometraj cu un alt bord din dezmembrari.
Sorin85057
Sincer stiu ca kilometrajele au o abatere de 10% dar a mea pe bord a indicat fix 210 km/h..presupun ca avea 6000 rpm desi pe la 6500 e deja rosu. Am mai vazut filmulete cu opel vectra de astea din '92 - '32 NETUNATE care au atins 200 km/h.. deci merg. Viteza maxima constructiva in certificat la mine e 176 km/h, deci gol sigur poate mai mult. Kilometrajul nu cred ca a fost dat inapoi, cunosc persoana de la care am cumparat masina, e serioasa nu ca toti bisnitarii. A luat-o noua din fabrica pe atunci, toti km au fost facuti de acea persoana. Cat de turometru, cred ca a fost montat la seriile de PANA in '93... am mai vazut multe vectre din '93 fara turometru, pe cand cele din '90 de ex. au toate. Am fost.. si la service sa verifice toata masina de la A la Z, atat a fost problema un mic scurtcircuit ca ramasesem complet fara curent intr-o dimineata. in rest nici un fel de problema. Sunt f multumit de ea am ales o masina buna.
Acu ma intereseaza sa stiu toate becurile de la bord.. daca are cineva cartea tehnica a masinii sa scrie pe forum.
Bafta
Skywalker
O am eu!!
Da-mi un e-mail si ti-o trimit.
Sorin85057
roger_mdx@yahoo.fr
Trimite te rog tot ce ai despre vectre A.
Danke!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.