Help - Search - Members - Calendar
Full Version: alternator
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
cavalyere
am un vw passat CL din '82 cu un motor de golf I de 1.6 D si cand am cumparat masina nu stiam ca are alternator de dacie acum cand am aflat incep sa vad ce probleme are: cand aprind farurile sau pornesc ventilatorul motorul se tureaza altfel, e ceva grav ar trebui sa'l schimb? sau e alta problema?
stefan44002
Alternatorul da curentul necesar instalatiei electrice. La problema ta, daca turatia se modifica datorita folosirii mai multor consumatori electrici (faruri, radio, etc), inseamna ca alternatorul este subdimensionat. Daca indiferent de asta se produce o modificare, inseamna ca ai alta problema, cele mai probabil la pompa de injectie - care trebuie reglata la un atelier specilizat. Da si tu mai multe amanunte, poate te putem ajuta.
cavalyere
nu stiu ce amanunte sa-ti mai dau decat ca porneste mai greu decat pornea la -15 grade la a 2 cheie acum porneste doar la a 3 -5 cateodata, mi se pare ca vrea s'o ia dar nimic ceva o opreste am terminat bateria de vre'o 2 ori si n'am reusit cu bujiile noi . ce fac ma duc sa verifice pompa de injectie?
stefan44002
Daca motorul invarte, dar nu porneste si bujiile sunt bune - te duci la reglare pompa injectie. Asta pentru ca spui ca masina a pornit la -15.
Te va costa ceva treaba asta, dar nu strica sa-i faci mai multe verificari cum ar fi : injectoarele( daca nu sunt infundate) precum si compresia - poate vrei sa stii cam cata viata mai are motorul tau.
Daca vrei sa tii masina - incearca sa gasesti un alternator original Vw, de la dezmembrari.
La o "batranica " e bine sa- i faci totusi un set de verificari, nu stii niciodata ce poate sa cada -mai bine sa previi decat sa ramai in drum , sau mai rau
cavalyere
si eu m-am mirat cand a pornit la -15. mersi ma duc sa verific pompa speram sa fie ceva mai ieftin :furios:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.