Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Achizitionarea unui LOGAN
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Logan Berlina/MCV/Pick-up
Pages: 1, 2
Claudiu60824
Salutare,

saptamana ce vine doresc in sfarsit sa dau comanda unui Logan, asta dupa vreo 2-3 luni de "investigare" si gandire.
Banii la dispozitie sunt cam 10000 euro si m-am gandit la unul full option, cred ca mai degraba motorizare 1.6, chit ca ia cu 0.5 - 1L mai mult la 100km decat cel 1.4, dar totusi sunt 90cp.
Cu ocazia asta, tin sa va anunt ca nu am nevoie de sfaturi gen "ia-ti un SH strain", pentru ca nu accept sa iau gunoaiele aruncate de altii, prefer o masina noua, sa simt folia sub scaun si mirosul de masina noua!
No offence celor care au masini straine luate la SH, dar asta e conceptia tipic romaneasca, sa iei ce arunca strainii.
In fine....as dori totusi de la cunoscatori sa-mi recomande care cred ei ca este cel mai bun dealer de DACIA?Am auzit ca meridian ar fi...

Va multumesc!
eddie
Asta e subiect de Dacia.
daniel40451
meridian vest sunt k ,asta daca esti din buc .
variante diesel dacia logan 1.5
opel astra clasic 2
skoda octavia tour 2
fiat albea
renault clio
nu stiu ce inseamna ca echipare pe fiecare presupun ca pretul creste in cazul octavia si opel (1000-2500 de e).
este un sfat . :wave:
marius44031
Fratioare te compatimesc................Nu pentru ca vei avea o folie sub fund si o gramada de plactic ieftin, ci pentru ca te astept sa compari masina ta cea noua cu un gunoi,asa cum numesti tu o masina la 10 miieur, dupa macar 40.000km.
Mentionez ca masinile astea aduse nu sunt toate masini.Vorbesc de o masina pe care te duci si ti-o iei cu minuta ta,e o diferenta, si aici intervine problema pt ca nu toti au posibilitatea sa mearga sa si-o cumpere singuri.Eu stiu ce se gaseste afara, si stiu ce vorbesc.
Ex:cind am fost vara trecuta si am luat ultima masina erau la vinzare printre altele:
Volvo2000-390.000km.Octavia-2001-240.000km-5500eur.Golf-2002-155.000km-6500eur.Cind gasesti asa ceva asa inseamna ca cel ce le vinde nu umbla la km, nu ca in tirgurile noastre unde toate au 130.000km, iar tu daca ai vorbit cu cineva sa-ti aduca una, sigur iti aduce octavia si cind ti-o vinde spune ca are 130.000 si la pret de una de una care intradevar are atitia km.Totusi ar fi o dif reala de 100.000km, pt unul ca mine care merge 10.000/an insemna 10 ani nu?De aici notiunea de gunoi si celelalte probl tehnice, pentru ca nu stii unde te afli dpdv tehnic cu masina.
Asa ca nu fa si tu ca guvernantii care spun ca un aflux de mercedesuri din 98 ne-ar polua si sufoca tara si de aceea tre luate masuri.Mai buna o fi Dacia lu tata din 76 frate!!!!
marius44031
Si apropo tot de gunoaie tataie!!!!!!!!
Am fini care traiesc si muncesc in germania. Bun.El lucreaza la o companie adiacenta Mercedes si datorita acestui fapt are avantaje in a-si cumpara masina noua la ei.Daca la trei ani el schimba si vinde masina.............. tot in categoria asta o bagi?Vroiam sa spun ca acolo sunt si alte conditii si nu tot ce se schimba se schimba pentru ca e epuizat si gunoi, ca la noi, tine minte asta.
Daca nu crezi, ia manualul de istorie si incearca sa vezi de ce nemtii dupa ce au fost de atitea ori cenusa si ruine, sunt tot primii la ceea ce insemna civilizatie, tehnica, si lista poate continua....... Sa nu-mi spui ca n-ai vrea, daca ai putea, sa iei Germ pe un faras si sa o muti in locul dezastrului de aici, macar drumurile, ai?Succes cu folia!!!!!!!
scoaba64138
10000 euro blink.gif ? LOGAN ??????? :bash: Cred ca daca l-as primii cadou ,i-as face vint rapid ptr 5000
Si, sincer sa fiu, arata de iti vine sa-ti tragi palme Sa nu uit : POSED O LADA 1200 BREAK,(si de care sunt mindru ) care in 1982 avea servo frina ,ambreiaj hidraulic si altele pe care dacia nici macar nu visa sa le aiba. Asa ca , fara suparare , la banii astia ma duc frumos in alte tari( germ,it,fr, etc) si imi iau o masina superba
Cipp
Imi permit sa intervin si eu in aceasta discutie avand in vedere ca si eu sunt in perioada de tatonari. Am o dacia solenza, pe care vreau sa o vand si pt. ca tot ai pomenit de meridian hai sa-ti povestesc ceva: in 2003 am lut un confort cu banii jos de la meridian. Entuziasmat peste masura, masina era noua, ''mirosea a folie'', ce mai-visam ca va fi masina mea. Dupa 2 zile am inceput sa aud un cloncanit ciudat la cuplajul cutiei de viteze. Imediat m-am dus la service cu ea. Tot la meridian. Acolo-vechea poveste: n-are dom'le nimik, ''asa face toate'' - e din timonerie, o strangem un pic si gata! Gata pe naiba... Rezultatul a fost ca la 30 000km a crapat placa de presiune!!! Bineinteles dupa ce am iesit din garantzie...
Iti spun asta pt. ca am impresia ca la solenza si la logan 1.6 cutiile de viteza sunt identice. Rezultat: in 35.000 km am schimbat: 2 bielete directie, 1bucata burduf planetara, placa si rulmentul de presiune, tobele de esapament, radiatorul, bateria, iar in caseta de directzie vaselina lipsea cu desavarsire-mecanicul spunandu-mi ca e o practica frecventa a celor de la uzina dacia sa nu lubrifieze casetele de directzie ca sa se uzeze dupa perioada de garantzie - toate astea costand in jur de 400 euro blink.gif ... la o masina cu care firma renault (intentionat am scris cu minuscula) se lauda ca au CERTIFICAT ISO !!! blink.gif blink.gif blink.gif Daca bieletele le pun pe seama drumurilor, NU INTELEG CUM DE S_A PUTUT SA CADA PLACA DE PRESIUNE LA 30.000km. Ca nici la Dacia lu tata din '72 n-a cazut ambreiaju sub 70.000 km! In concluzie, eu nu vreau sa-ti dau nici un sfat, vreau doar sa atrag atentzia ca eu mi-am pus sperantza ca macar 80.000 km nu voi baga banii decat in consumabile. Politica celor de la renault se pare ca este una duplicitara: afara e vopsit gardu si inauntru e ghepardu... Alegerea iti apartine insa trebuie sa te mai gandesti inca de 10 ori pana sa tai o data. mai ales ca la 10.000 de euro mai exista cateva optiuni de masini noi, poate unele mai bune decat loganul... S-auzim numai de bine!
G e o r g e
omul ia masina noua pe care poate sa o intretina . voi ziceti sa-si ia masina SH la care o revizie e 12-14 mil ... fata de 3 la dacia . la care piesele costa de 4-5 ori mai mult decat la dacia , si la care daca cade ceva pe ea , SI VA CADEA !!! va trebui sa plateasca din buzunar pe cand la dacia are garantie .

ba ... wake up , dacia , gunoi sau nu , desi pentru asta ai merita un avertisment , este o masina ieftina de intretinut , inca ...

prefer sa mearg cu un logan pus la punct si in stare de functionare 100% decat cu un SH la care n-am bani de bucse , de caseta de directie samd ...

la 10 000 mai exsita variante , vezi clio symbol , fiat albea ...
T u d o r
Si mie mi se pare ca astfel de interventii badarane ar merita avertismente. Se poate discuta in contradictoriu si fara sa jignim, asta este spiritul acestui forum.
O postare ca cele 2 de mai sus creeaza certuri, flame-uri si ar trebui sa ne mai temperam si noi pornirile.
Cipp
Sorry, eu n-am vb cu ''ba'' si nici nu cred ca am avut o atitudine de badaran.
La urma urmelor mi-am expus o parere si nimeni nu e obligat sa tina cont de ea. Asta in cazul in care suntem pe un FORUM(sic!) In ceea ce priveste expresia ''dacia-gunoi sau nu'' va rog sa nu-mi puneti in tastatura expresii pe care nu le-am scris eu biggrin.gif . Dacia nu e un gunoi e doar o masina care, din punctul meu de vedere, mai are inca multe probleme de rezolvat ca sa devina ceea ce asteapta romanul de la ea. Si consider ca marile firme au ajuns la performantele actuale tocmai pt. ca au tinut cont de sugestiile si reclamatiile clientilor lor. Eu vb din prisma omului care a patit-o si a patit-o pe bani buni. Nu doresc sa influentez pe cineva chiar am specificat ca nu sunt in masura sa dau sfaturi, le doresc tuturor posesorilor de logan sa se bucure cat mai mult de masinile lor ! :wave:
James Kilowatt
Genul asta de defecte exotice se intampla si la case mai mari, inclusiv la fratii lor mai mari renault, creatorii de automobile si liderii europeni. Diferenta este ca reparatia unui asemenea defect anormal este acoperita intr-o masura mai mica sau mai mare (mergand uneori la 100%) de constructor. Insa in romania asta n-o face nimeni, nu doar Dacia. Iar cand nu vor sa-si asume raspunderea , sunt dati in judecata asa cum a patit recent Reno de la posesorii de megane si scenic 1.9 dCI. Reno s-a asumat doar 80% raspunderea si nu a fost de ajuns...
Povestea cineva la nissan o istorie cu ambreiajul asemanatoare, iar nissan nu e dacia. Aici ar trebui sa intervina OPC-ul, dupa parerea mea.
T u d o r
QUOTE(dana76047)
Sorry, eu n-am vb cu ''ba'' si nici nu cred ca am avut o atitudine de badaran.


Stii ce ma distreaza de fapt? Ca nu ma refeream la tine ci la cel de deasupra ta. Stau si ma intreb de ce te-ai simtit cu musca pe caciula. :angel:
Vlady74561
Claudiu60824 intai de toate am Logan de 1.6 MPI Ambition

daca iti doresti o masina noua eu zic ca merita, dar precum ziceau si alti colegi de forum mai ai variante alte masini tot noi, poate la alt nivel de echipare da' noi.

cutia de viteze de pe Solenza este diferita de cea de pe Logan

Logan este un mare pas inaite fata de Solenza (parerea mea)


nu te astepta la calitate gen VW, dar e mai buna decat te astepti ( eu am fost pana acum placut surprins)

cat priveste parerile vs. SH nu-ti bate capul, e greu sa recunosti ca ai facut o afacere proasta ( 10 000 euro masina + cel putin 2000 euro piese apoi ) poate nu in toate cazurile dar precum ziceam nu-ti bate capul

Loganul poate nu va ajunge la aceeasi varsta ca cele SH, dar sigur va putea parcurge cel putin acelasi nr. de Km cu cheltuieli de intretinere mai mici.

Sa te bucuri de masina indiferent ce alegi ( ca mie spre exemplu imi place si Lada si Matiz si Logan smile.gif)
G e o r g e
eu ma refeream la marius , cel de deasupra ta , nu la tine , revin cam cu aceasi idee pe care a expus-o tudor ... de ce te-ai simtit tu cea atentionata .

nu era bã ci ba ... adica intelegi tu ...
Cristi2
QUOTE(Vlady74561)
cat priveste parerile vs. SH nu-ti bate capul, e greu sa recunosti ca ai facut o afacere proasta ( 10 000 euro masina + cel putin 2000 euro piese apoi ) poate nu in toate cazurile dar precum ziceam nu-ti bate capul


eu nu inteleg un lucru. dupa 2-3 ani de la fabricatie, oricare dintre masini e deja second hand, iesita in marea majoritate din grantie si te poti astepta sa-ti pice ceva de la masina. ce faci, tii masinile doar cate un an ??
si de unde vina ala cel putin 2000 euro ??
Cristi2
scuze, post dublu
Vlady74561
una este sa iti pice ceva dupa 2 ani si ~30000 Km si alta dupa 10 ani (spre ex) si 150000Km.

In cazul 2 sigur e mai scump ( si pentru ca e masina gen VW sau audi) si piesa este mai importanta ( subansamble care se schimba la 60000 sau 120000 Km)

ala 2000eur vine din ce am vazut ca schimba posesorii de SH (nu toti) la masinile proprii, si daca ii intrebi nu recunosc nici sa-i pici cu ceara, doar ca se scapa cand se vaita ca uite ce amarat e a trebuit sa-si repare masina si a schimbat si aia si aia si per total l-a ars la buzunar

oricum putem sa o tinem asa ba ca-i bine ba ca-i rau si vreo 2 luni pe forum si fiecare va ramane la parerea lui

so peace man :wave:

acum am vazut ca in semanatura ai VW variant, masina pe care mi-o doream si eu dar nu-mi pot permite una noua smile.gif
scoaba64138
Eu unul nu cred ca merita Loganul 10 000 euro .NU INCA !!!!!!!! Poate va venii o vreme , cine stie cind, cind vom putea sa ne luam una si sa nu ne fie " frica" ca dupa doi - trei ani nu o sa mai luam un pret bun pe ea.Dar cind inca se mai merge pe principiu de revizie la 5000 km , si acea revizie se face fara sa-ti verifice transmisie,electrica, si altele atunci am sa ma duc sa imi cumpar Logan.
Si ca fapt divers vineri mi-am dus un prieten la Arad cu o dacie 1305 ri drop side , se ducea la un concurs de ciclism rutier in Ungaria, iar la intoarcere in Timisoara ( la semafor ) la plecarea de pe loc ,fara scartaituri si alte chestii de genul,sa rupt planetara.SI NUMAI CE A FOST IN SERVICE PTR REVIZIE 35 000 KM!!!!!!!!! Cum va suna asta ?
Asa ca prefer sa dau pe una straina noua / sh 10000 - 12000 si sa platesc la revizie 6 mil la 1 an , care suma sa fim seriosi nu e cine stie ce , decit sa dau la fiecare jumate de an 3 - 4 mil.
Fiecare cumpara masina in functie de buget , necesitati, placere, si nimeni nu-i poate impune ce sa-si cumpere.Daca omul vrea sa dea atitia bani pe un Logan sa fie sanatos si la citi mai multi km fara evenimente
Eu mi-am exprimat doar parerea. Multumesc beer.gif
Vlady74561
Doresc sa fac cateva observatii:

1. Revizia la Logan se face la 15000Km (benzina) respectiv 10000Km (diesel); aaa ca Dacia recomanda ca in anumite conditii este bine sa se schimbe uleiul, filtrul de ulei si cel de aer la 7500Km respectiv 5000Km e altceva si e doar o recomandare

2. comparatia berlina , papuc, drop side, double cabine etc vs. LOGAN nu are sens pentru ca sunt doua concepte diferite inclusiv la suspensie si directie

3. reviziile la SH depasesc 6 mil. ROL, poate mai degraba pretul corect este pe undeva pe la 12 mil. ROL (revizii la service autorizat VW, Skoda ,etc )

Acest mesaj nu e o replica, ci o informare!
Cipp
De ce sa nu isi ia omu Logan? La urma urmelor fiecare e liber sa-si ia masina in care are mai multa incredere... Faptul ca ne place sau nu, am avut probleme sau nu, asta e alta questie. Cine stie, poate omu e norocos si isi ia un logan bun, fara probleme, in care 100.000 km sa bage ulei, benzina si consumabile... Daca va uitati pe un certificat de garantie Dacia oamenii sunt ''modesti'' si recunosc ca perioada medie de utilizare a pieselor dingama Dacia sunt proiectate sa tina 8 ( opt ) ani. Da, am scris corect !!! La mine au tinut 2 ani, exact pana s-a stins garantia... EEEE dar ce sa va povestesc ca in caseta de directie n-au gasit baietii nici urma de vaselina ... si burdufurile erau intacte... Asa ca la 10.000 de euro poti sa devii , cu putin noroc, FERICITUL posesor al unui superb Logan diesel full-option si ce mai vrei tu. Treziti-va fratilor, traim in Romania, nu ne ocupa asta tot timpul? wink.gif
Ionut72466
"Daca nu crezi, ia manualul de istorie si incearca sa vezi de ce nemtii dupa ce au fost de atitea ori cenusa si ruine, sunt tot primii la ceea ce insemna civilizatie, tehnica, si lista poate continua....... "
Ma scuzi ca intervin, nu vreau sa credeti ca iau partea daciei, dar totusi tipul asta (marius) vorbeste despre istorie si nu are nici o treaba cu realitatea (gen inviatul din cenusa) blink.gif biggrin.gif biggrin.gif
IIIIncultura!
Asa pentru tine, dupa cel de-al doilea razboi mondial germanii au primit fonduri de la americani, pe cand noi, care eram de "partea castigatorilor"( asa curve cum am fost), am fost dati pe seama rusilor. deci.... mai studiaza frate ca esti varza! Daca ai fost in Germania nu inseamna ca stii si istorie.
Te credem ca ai rude in Germania, asta de acum nu inseamna ca numai germanii fac masini.
Iar un mercedes de trei ani nu il iei in 10000 de euro.
din cauza unora ca voi care cumparati sh nu se dezvolta industria autohtona (pe toate domeniile, nu numai auto)
scoaba64138
Nu e vorba de a influenta omul,dar la banii care are de gind sa-i cheltuie sunt oferte destul de bune la masinile din import. Sa spun doar peugeot partner ( poate sa isi ia in rate ) , care e cu 1000 -2000 mai scump, dar care sa fiu sincer nu-l poti compara cu loganul nici la spatiu ,motorizare si nici design.
Dar cum am mai spus sa-si cumpere omul ce doreste si nu ce zicem noi. Asadar sa-si cumpere ce-a ce doreste !! :wave:
scoaba64138
"" din cauza unora ca voi care cumparati sh nu se dezvolta industria autohtona (pe toate domeniile, nu numai auto) ""
Nu cred ca vina " dezvoltarii " o purtam noi cei care ne luam masini sh cu vechime de trei ani.Aici sunt alte sfori trase de catre cei care stiu sa invirta legea.Si din cite stiu nu numai noi ne cumparam masini sh.Pe planeta asta amarata sunt 193 state " inmatriculate ".Unii traiesc sub limita de saracie , altii nu mai au loc de bani.
Si in majoritatea statelor se vind, implicit cumpara , masini sh.Ca sa pot da un raspuns ( cu riscul sa ma repet )_ daca l-as primii cadou , logan-ul , l-as expedia rapid.
Pur si simplu NU IMI PLACE !!! Mai simpatica mi-a fost,imi este , solenza !!!
T u d o r
QUOTE(scoaba64138)
Sa spun doar peugeot partner ( poate sa isi ia in rate ) , care e cu 1000 -2000 mai scump, dar care sa fiu sincer nu-l poti compara cu loganul nici la spatiu ,motorizare si nici design.


Stii, uiti sa precizezi ce-ti ofera Peugeot pentru Pertner-ul tau. Aici ma refer la modelul cel mai ieftin, ca mai sus...sunt si alti bani, nu doar 2-3 mii euro. Asta, ca sa nu zic ca pentru unii, cateva mii amarate de euro nu sunt chiar de colea.

So, hai sa ne uitam putin pe la dotarile Partner-ului XR 1.4 E, cel care costa 10246 euro DDP.

1 airbag
fara AC
fara geamuri electrice
etc...

Adica nivelul de dotare pe care-l gasesti la Dacia Logan la varianta de baza. Ori, aia e 6000 si ceva euro, deci 4000 mai mult pentru Peugeot Partner.

Daca tu faci comparatii de genul asta, poate ca are sens sa ne gandim ca pentru inca 4000 euro pusi la pretul Partner-ului ce poti sa-ti iei, si apoi, tot cu 4000 mai sus...etc

Pai 4000 euro sunt ceva bani, nu crezi?
Ionut72466
QUOTE(scoaba64138)
""
Si in majoritatea statelor se vind, implicit cumpara , masini sh.Ca sa pot da un raspuns ( cu riscul sa ma repet )_ daca l-as primii cadou , logan-ul , l-as expedia rapid.
!!!

Si atunci cum imi raspunzi la intrebarea- de ce prefera germanii loganul, in defavoarea golfului 4 sh, sau alte marci sh? de ce au facut cei de la revista aia germana(scuze nu ii stiu numele), testul ala comparativ? Asta nu aprinde vreun beculet, nu chinuie vreun neuron?
Hai sa incercam totusi sa fim obiectivi, sa vorbim folosind ca argumente faptele concrete,,, nu impresii...
scoaba64138
da, corect nu mai am ce spune.Este adevarat ca se cumpara loganul in prostie peste granita, ptr ca oferta pret - calitate este buna.Ma arigato.gif acestor dovezi si nu mai zic nimic.
Cipp
Pai Loganu se cumpara peste granita pt. ca si in UE sunt oameni cu posibilitati materiale reduse. Dar: Loganul de afara se vinde numai in varianta 1.6 si 1.5 si cu 3 ani garantie. Asa ca la banii astia e o masina bunicica, iar neamtul dupa 3 ani o vinde. Unde? Sa nu fiti surprinsi peste vreo 2-3 anisori cand vor fi la mare cautare Loganurile sh din export !!!! biggrin.gif
Ionut72466
totusi eram curios de fiabilitatea loganului 1,5 dci si vroiam sa vad mai multe pareri ale celor care poseda aceasta masina si care au facut mai multi km cu ea. am creat si un topic dar nu am primit prea multe raspunsuri.
Vlady74561
dana76047, Loganurile vandute in Germania sau alte tari din Europa de vest nu vor fi asa de cautate ( nu mai mult decat alte sh-uri) pentru ca pana atunci vom fi in UE si vor fi multe variante SH, doar daca se vor dovedi fiabile si mai ieftin de intretinut.

Ionut72466 este prematur sa vorbim de fiabilitatea Loganului diesel, este de prea putin timp pe piata. Totusi in afara de posibile probleme la pompa de motorina ( din auzite, nimic sigur) nu pare sa aibe vreo hiba. Am un coleg care are 1,5dCi si e foarte multumit inclusiv de consum.
scoaba64138
Deci iar ne intoarcem la varianta sh , intrare UE, si binenteles la intrebarea : La 10000 euro nu gasesti o alta masina?
Ce pot sa mai zic de un 206, an 2005 08 cu doar 7000 / km la bord diesel,ac, geamuri electrice,dublu airbag ( sofer + pasager ) ,etc ( nu de altceva dar nu mai stiu ce dotari avea) ? Cu numai 8000 euro .
Si sa mai spun ca a fost de curind la service si nu a platit decit 6 mil ? Sa nu punem la socoteala felul in care a fost preluata masina de catre cei abilitati si sa notat pina si odorizantul ,aflat in masina ,pe procesul verbal de predare primire?.
Si mai pot mentiona ca au fost 5 persoane care sau ocupat de masina din momentul intrarii in service pina la predare,fiecare ocupindu-se de anumite parti ale masinii ( electrica , mecanica,etc ) Iar ca fapt divers , la predarea masinii , ia fost atrasa atentia ca are o anvelopa ciupita si sa aiba grija .C-am cu va suna????
Cea ce nu mi-sa intimplat la dacia cind am fost cu ea in service , de am fost nevoit sa imi fac " curatenie " de cd-uri ,pixuri , si alte maruntisuri.
Deci ,in concluzie, prefer sa dau un ban ban in plus ( 2000-3000 ) chiar daca o iau in rate,decit sa ma mai duc prin service dacia.
Din cite banuiesc ,am sa fiu luat in suturi de foarte multi dintre cei de pe forum.Oricum ati face va multumesc ca ati citit mesajul!!!
PS : ASTEPT REPLICI biggrin.gif
scoaba64138
""" Tudor


So, hai sa ne uitam putin pe la dotarile Partner-ului XR 1.4 E, cel care costa 10246 euro DDP.

1 airbag
fara AC
fara geamuri electrice
etc...

Adica nivelul de dotare pe care-l gasesti la Dacia Logan la varianta de baza. Ori, aia e 6000 si ceva euro, deci 4000 mai mult pentru Peugeot Partner. """"

Pot sa spun ca la nivel de confort ,stabilitate,motorizare , m-am simtit foarte bine in partner.Si, mai zic , ca in Logan am stat in spate trei persoane ( toti 1,80 cm ) si eram cu capul in plafon .Cea ce in partner nu mi-sa intimplat.Daca te mai ajuta sa-ti faci o idee cum aleg o masina, in primul rand ma asez pe locurile din spate sa vad daca stau confortabil si nu cu genunchii in freza, ptr ca nu pot sa spun ca voi conduce numai eu masina , si poate voi avea un prieten cu mine, sa ma pot odihnii la drum lung.
Ionut72466
E clar tipul asta are partner sau 206!
N-ai ce vorbi cu el! :bash:
pentru inceput, doar asa ca o precizare: nu am logan, in schimb sunt interesat de unul diesel.
206 motorul diesel in comparatie cu cel al loganului nu cred ca iese in evidenta, din contra
ca design arata exact ca o broasca
plus ca e pentru femei
daca crezi ca ti se potriveste incearca una pe rosu
iar partner e mult mai scumpa, si e pentru marfa(mai degraba imi iau un tir).
Ionut72466
E clar tipul asta are partner sau 206!
N-ai ce vorbi cu el! :bash:
pentru inceput, doar asa ca o precizare: nu am logan, in schimb sunt interesat de unul diesel.
206 motorul diesel in comparatie cu cel al loganului nu cred ca iese in evidenta, din contra
ca design arata exact ca o broasca
plus ca e pentru femei
daca crezi ca ti se potriveste incearca una pe rosu
iar partner e mult mai scumpa, si e pentru marfa(mai degraba imi iau un tir).
scoaba64138
Ptr ionut 72466 : Nu am nici unul dintre cele mentionate.Imi plac modelele de la peugeot. Hm ,masina de femei? Oare de ce s-a alergat, si se alearga in continuare, in world rally car cu 206 in foarte multe etape? Ptr ca e masina de femei?
Sau sa fie Marcus Gronholm o doamna? Si din cite imi aduc aminte Dacia noastra nu a mai concurat de cind eram pustan ( sa nu zic copil de ... ) la vreun raliu.Sa vazut pina acum in campionatul national de raliu vreun Logan ??? Raspuns categoric NU !!! Si partnerul nu este doar pentru marfa,uita-te la opel combo, renault kangoo,vw caddy,etc.
Este un segment de piata care se adreseaza unor persoane ( si NU MA INCLUD ) ce se pot folosii la maxim de aceste modele.
Deci nu influentez omul ce sa isi cumpere ,spuneam ca la banii ( 10 000 ) astia se poate lua o masina NOUA in care sa te simti mult mai bine.
Apropo am o Lada 1200 break, din 82 cu 90 000 km/bord si care comparativ cu daciile din acelasi an e in stare mult mai buna.Si pot sa spun ca cu rabla asta mi-au scartait rotile si in treapta a treia cea ce cu dacia nu am prea reusit nici macar cu a doua.
Si ma repet Loganul are un design URAT.Cea ce ma deranjeaza cel mai mult este spatele si plafonul .Astept sa scoata breakul care arata ,pot sa spun,frumos comparativ cu berlina.
T u d o r
QUOTE(scoaba64138)
Daca te mai ajuta sa-ti faci o idee cum aleg o masina, in primul rand ma asez pe locurile din spate sa vad daca stau confortabil si nu cu genunchii in freza, ptr ca nu pot sa spun ca voi conduce numai eu masina , si poate voi avea un prieten cu mine, sa ma pot odihnii la drum lung.


Ok, i'm back. biggrin.gif

Scoaba, tu recomanzi 206-le in conditiile in care ti se pare Logan-ul mic? blink.gif Pai frate, te-ai urcat vreodata macar in fata in 206? Eu am 1.88 inaltime, si pot sa-ti spun ca 206-le nu este de mine. Nici macar in fata... ca in spatele meu nici fiu-meu nu mai intra. smile.gif

Iar faptul ca Partner-ul ti se pare mai confortabil decat Loganul la drum....nu stiu ce sa zic. Fiecare cu parerea lui. biggrin.gif
adi.mitrea
QUOTE(scoaba64138)
""" Tudor


So, hai sa ne uitam putin pe la dotarile Partner-ului XR 1.4 E, cel care costa 10246 euro DDP.

1 airbag
fara AC
fara geamuri electrice
etc...

Adica nivelul de dotare pe care-l gasesti la Dacia Logan la varianta de baza. Ori, aia e 6000 si ceva euro, deci 4000 mai mult pentru Peugeot Partner. """"


Pai pentru tine, scoaba, 4.000 euro nu insemna nimic? Dar de dotarile alea pe care le-ai enumerat ce zici? Mai exista oameni care pretuiesc cele 2 airbag-uri ale Loganului, ABS-ul, geamurile electrice, oglinzile incalzite. Si toate astea sub 10.000 euro pt orice Logan fie el diesel sau nu.

Cat despre stabilitate... Logan merge excelent pe serpentine daca ai vana si curaj. Am mers cu Logan 1.4 pana la derapaj controlat cu toate 4 rotile si nu mi-a fost frica ca ma rastorn. A fost chiar fun. Singurele care trebuiesc schimbate la Logan sunt pneurile, in rest e o masina foarte ok... si pot sa afirm ca la fel de fiabila ca partner si 206.
petre 1
QUOTE(scoaba64138)
10000 euro blink.gif ? LOGAN ??????? :bash: Cred ca daca l-as primii cadou ,i-as face vint rapid ptr 5000
Si, sincer sa fiu, arata de iti vine sa-ti tragi palme Sa nu uit : POSED O LADA 1200 BREAK,(si de care sunt mindru ) care in 1982 avea servo frina ,ambreiaj hidraulic si altele pe care dacia nici macar nu visa sa le aiba. Asa ca , fara suparare , la banii astia ma duc frumos in alte tari( germ,it,fr, etc) si imi iau o masina superba


Daca Loganul arata de iti tragi palme pentru Lada din 82 ce iti mai tragi ? blink.gif
Paul46623
Palme cu piciorul cel mai probabil.
scoaba64138
K ma retrag ca nu are rost sa ne luam la cearta arigato.gif .
Si revin cu citat de la mine : " Dar cum am mai spus sa-si cumpere omul ce doreste si nu ce zicem noi. Asadar sa-si cumpere ce-a ce doreste !! "
Sa fim iubiti si sa avem la cit mai multi km fara pagube si cheltuieli !!!
Claudiu60824
ehe, vad ca s-a incins aici discutia...

in fine, din 16 mai am un LOGAN Laureate 1.6 cameleon cu care am parcurs pana azi 1180km.
Am avut de ales intre LGN si Clio Symbol 2 care erau cam la acelasi pret si am ales LGN, deoarece este mai spatios si mai inalt iar personal forma lui Clio nu prea imi place.
Pana acum sunt multumit, motorul merge perfect, directia este de vis, demaraj este cat cuprinde, iar consumul mi se pare foarte bun: 8.5 - 10.5 in oras (Bucuresti!) si 5.5 - 6.5 afara (in conditiile in care merg cu 100 - 130km/h) cu aer conditionat pornit.Franele, sunt o surpriza foarte placuta, chiar si fara ABS in 1180km nu mi s-au blocat rotile vreodata si am pus si frane la limita si etc, in nici un caz cum spuneau altii.Stabilitatea mi se pare buna, simt un control deosebit la volan, chiar si la 120km/h +

Surprize neplacute (sau defecte) ar fi:
- ambreiajul, care nu este hidraulic, are cablu (ca si Clio de altfel) si cateodata scartaie;
- sonorizarea , care nu este perfecta, in conditiile in care merg pe piatra cubica sau pe un drum mai rigid, de la 50-60km/h se aude un uruit enervant.
florin55503
ambreiajula logan rigid??!!! eu zic ca din contra. pai la supernova era hidraulic. eu stiam ca e hidraulic.
la 120-130 ai un consum de 7-8%. consumul de 5.5% e poate la 90 km/h (sa nu exageram)nici la diesel nu e la 130 consum de 5.5

pai daca ai ai franat in conditii critice brusc cum nu ti s-a blocat franele. la orice masina fara abs se blocheaza.

demaraj cat cuprinde. pai tu te-ai dat de ea deja in rodaj??!!! demarajul e ok

directie de vis??? cu ce masini ai mai mers?

e o masina ok pt pretul ei si pt romania dar mai alesdin punt de vedere al reviziilor. dar la piese e la fel de scumpa ca cele straine
Claudiu60824
Ambreiajul la LGN, cat si la Renault Clio Symbol 2 (nu stiu la 3) nu este hidraulic! Are cablu, poti intreba la un service.
Nu am vb de un consum instantaneu, ci de unul mediu.Cand am zis ca ia 5.5%,m-am referit la o viteza medie de 100km/h! De la 100 normal ca urca direct proportional si consumul, dar nu mai mult de 6.5%, hai maxim 7% afara, daca mergi cu 130+!!! In oras nu are rost sa comparam, pt ca difera foarte mult.

Referitor la frane, nu mi s-au blocat niciodata si asta pentru ca stiu sa calc pedala, nu ca altii care se plang ca li se blocheaza instantaneu rotile.Cum frate? Da' ce draku faceti, calcati cu ambele picioare??Asa ca povestea cu franele depinde 100% de sofer.Nu mai dati vina pe frane, sau luati-va ABS daca nu sunteti in stare.

Tocmai , ca nu m-am dat la ea mai sus de 3000 de ture in 1000km.Dupa ce am sarit de 1000, am incercat si la 3500-3800 de ture si demarajul e ok.

Am mai condus Dacia 1310, Oltcit, ARO, Audi 80, si Solenza.

Bafta!
Vlady74561
Claudiu60824 sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea cat mai multi Km fara evenimente.

Nu stiu cum e frana fara ABS (pe Logan) ca eu am varianta cu ABS dar e util ABS-ul. Inainte de a avea si eu am zis ca stiu sa franez dar dupa ce mi-a intrat la niste franari de urgenta ABS-ul mi-am dat seama ca nu sunt asa priceput smile.gif.

Legat de ambreiaj nu stiu daca cel hidraulic e asa grozav. Eu am avut pe Lada si cand am avut probleme m-a enervat f tare ca ai multe de bibilit la el.
Fade80475
Salut,

Desi citesc demult forumurile Dacia si Renault abia acum m-am decis sa ma inscriu ca sa imi exprim si eu opinia.
Asadar, sunt pe cale sa imi cumpar si eu automobil, ma tot documentez si culeg pareri de la diversi, oricum decizia o sa o iau eu dupa placul meu.
Traind in Romania, zic eu ca e dificil sa iti gasesti o masina buna cu care sa nu fi la fiecare 6 luni in service.
Cat despre Logan, mi-as lua cu mare placere, doar daca n-as fi locuit in Ro.
Una e cand se duce Gigi in service la noi cu masina si primeste raspunsuri de genul "asa face toate" sau "zgomot tehnologic" sau ca sta o luna dupa o piesa si cu totul altfel e cand merge neamtu' suparat foc ca si-a luat masina noua si scartie usa sau ca are probleme cu vopseaua. La ei garantia e garantie si service-urile nu se eschiveaza si fac treaba ca la carte.
Ma mai gandesc la Clio Symbol (nu cred ca arata mai urat ca Logan) care are un pret de 10200E DDP in varianta Fidji 80CP diesel, dar nu stiu daca se mai fac, sau la un Clio III tot 80CP care nu stiu cat costa, dar oricum astept o perioada de reduceri.

Spor la condus!
T u d o r
Symbol este modelul care nu se va mai fabrica. Clio 3 este super, dar nu are inca in Romania motorul de 80 CP, ci doar pe cel de 65, din pacate. Oricum, daca il vrei, sa te pregatesti sa scoti din buzunar cel putin 12000 euro. smile.gif

Cat despre service, in Valcea concesionarul Dacia este acelasi cu cel Reno si Nissan, si este de calitate. Service-ul este comun.
Cipp
Cu tot respectul pt. Dom' moderator: service-ul este comun, PROBLEMELE DIFERA! ( daca intelegeti ce vreau sa zic cu asta tongue.gif
eddie
Daca despre mine vorbesti,sa stii ca ,,asta e subiect de Dacia'' inseamna ca am mutat topicul asta de altundeva.... biggrin.gif

P.S. E bine ca ai citit tot topicul de la cap la coada,ma gandeam ca cine stie ce am zis.. ?! :angel:
T u d o r
Neah, cred ca ne-a incurcat un pic. Dana, eu nu sunt moderator, sunt un simplu user ca si tine. biggrin.gif

Si nu, nu am inteles ce ai vrut sa spui, te rog sa detaliezi. Eu am avut o oglinga sparta (my mistake) si am rezolvat la ei in mod multumitor. Altceva nu am avut de remediat, dar in service-ul cu pricina au fost bagate cateva milioane de dolari, asa ca te asigur ca arata si este la cele mai inalte standarde. Nu am de ce sa ma plang, poate doar de preturile pieselor la Logan, care sunt realmente la nivelul celor pentru masinile straine. Care, ca sa zic asa, nu e problema de service.
vio77749
un amic de-al meu a reusit sa parcurga 95oookm in 2 ani(o masina "de serviciu") cu o dacia logan ambiance,condusa pe toate categoriile de drumuri din tara,fara a avea vreo problema...smile.gif
E de mentionat ca masina nu a fost "menajata"...dimpotriva ,exploata la maxim.
TLS-09
QUOTE(Fade80475)
Cat despre Logan, mi-as lua cu mare placere, doar daca n-as fi locuit in Ro.
Una e cand se duce Gigi in service la noi cu masina si primeste raspunsuri de genul "asa face toate" sau "zgomot tehnologic" sau ca sta o luna dupa o piesa si cu totul altfel e cand merge neamtu' suparat foc ca si-a luat masina noua si scartie usa sau ca are probleme cu vopseaua. La ei garantia e garantie si service-urile nu se eschiveaza si fac treaba ca la carte.
Ma mai gandesc la Clio Symbol (nu cred ca arata mai urat ca Logan)


Vezi ca argumentul legat de service nu este tocmai valabil. Vad ca si la Renault se pling destui ca ar fi fost pe la service (poate nu asa repede ca la Logan sau poate chiar mai repede).
Oricum service-ul este acelasi fie ca iei Logan, fie ca iei Renault. Aceeasi mecanici, aceeasi locatie asa ca argumentul in mod sigur trebuie sa fie altul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.