Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ce sa cumpar, golf5 1,9 TDI sau octavia2 1,9 TDI ?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
george71302
Salut, oameni buni ! Am si eu o rugaminte la cei care se pricep, poate ma ajuta si pe mine cu un sfat, si anume: vreua sa-mi cumpar o masina noua, sa fie diese, pe la 18500 de euro; am ajuns la alegerea dintre volkswagen golf 5 si octavia 2; am un copil mic si pentru mine este foarte importanta siguranta; am studiat destul de mult ofertele celor de la reprezentante, m-am uitat pe testele euroncap, si dupa multe deliberari cu stia mea am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa ne luam un golf 5 (eu initial fiind adeptul octaviei 2, deoarece este mai mare si mai spatioasa); va rog sa-mi dati cateva sugestii; masinile comparate sunt: golf 5, 1,9 TDI, cu alarma si computer plus, faruri de ceata, climatronic si aibag pe spate si cap pentru golf 5; pentru octavia 2 am ales varianta Ambiente, 1,9 TDi cu celeasi dotari suplimentare ca la golf 5 , dar fara aibag lateral, pentru ca nu exista ca oferta; hotarat sunt pentru golf 5, dar paraca o mica umbra de indoiala tot mai am; chiar sa fie golful mai bun decat octavia, adica una are 5 si cealalta 4 stele, dara oare nu este doar o strategie de vanzari din partea celor de la volkswagen, ca sa nu-si faulteze propriile masini ? nu stiu ce sa fac, astept sfaturile celor avizati; va multumesc anticipat :wave:
V l a d
versus
romb
daca nu iti trebuie portbagajul enorm al octaviei cea mai buna alegere e :

Opel Astra 1.9 Cdti 150 cp Enjoy , 17.050 E TTI.

dupa cum vezi e mai ieftina decat golful , bine dotata , are 5 stele la crash - test iar echipata cu acest motor matura pe jos cu un G5 1.9 TDI .
george71302
da, ce sa zic; opel-ul nu a fost luat in calcul si pentru faptul ca masina dupa perioada de leasing vrem s-o vindem; si intr-un fel scade la pret vw si in alt fel opel; dar este o parere; am facut un drive test cu g5, si mi-a placut; voi incerca sa vad si masina asta propusa de tine; multumesc tare mult; :wave:
romb
eu am facut drive-test cu 1.9 cdti de 120 cp si tragea extraordinar , mult peste G5 1.9 TDI , deci pot doar sa imi imaginez ce bine se comporta cel de 150 cp.
ar fi bine daca ai gasii la drive-test chiar versiunea asta , masina e foarte solida , aspectuasa , bine dotata , iar pretul este imbatabil pentru o masina nemteasca.
george71302
voi incerca sa ajung azi la un dealer opel sa vad si eu masina; dar referitor la g5, mie mi sa- parut super ok; materialele din interior sunt de calitate, aspectul masinii mi se pare ok, iar ca spatiu interior mi s-a parut generos; eu am 1,90 m si am stat pe bancheta din spate cat a condus sotia mea, si nu am stat deloc rau; drept sa-ti spun, mie mi se pare mai frumoasa pe dinafara g5 decat opel, si mai frumoasa o2 decat g5; chestie de gust; sotiei mele i "s-a pus pata" pe g5; dar vom vedea; ce rugaminte am: sa nu uitam de cererea mea initiala, si anume g5 sau o2 ? oricum, multumesc (p.s. cu reducerea de 1500 e, opelul ajunge la 17500 e cu tti, pretul de lista fiind de 19050 e tti); va tin la curent; multumesc inca o data. :wave:
cristian71051
daca faci sub 25.000 km/an, vezi si preturile pentru un Passat pe benzina, cine stie..
Maff
Daca ai copii iti recomand totusi Octavia II.Vei vedea cand incep sa mai creasca ca ai nevoie de spatiu.
florin55503
de acord cu rombcu mentiunea ca o astra cu motor de 150 de cai se va devaloriza mai putin totusi. si una e sa ai 105 cai si alta 150. diferenta e cam un motor de berlina biggrin.gif
HalbaSus
Eu as alege octavia 2 sau Astra cu 150 cp... mai ales daca are IDS... Sa nu uitam ca siguranta nu se masoara doar in numarul de airbag-uri ci si in stabilitatea masinii.. iar o astra cu IDS e mai stabila decat un G5... iar cei 45 de cai in plus sunt si ei un element de siguranta, mai ales daca in depasiri...
DORU
In pretul mentionat de tine si pt ca ai amintit si de siguranta, gasesti Octavia Tour Combi 4x4. Motorizarea este diesel 1,9 TDI-PD, deci acelasi lucru cu motorizarea de pe Octi 2. In plus, platforma tehnica fiind de 4x4 iti ofera punte spate independenta si discuri spate, deci este moderna.
Eu o consider o optiune importanta...ramane ca tu sa decizi. arigato.gif
george71302
oameni buni, am fost si am vazut o2; foarte frumoasa masina; dar, nu stiu de ce, mie locul din spate mi se pare mai mare la g5; eu am 1,9 m si parca stateam mai lejer in g5; ca preturi pentru dotari optionale o2 mi se pare foarte scumpa, atat la airbag-uri, clima si celelalte accesorii; doar la esp are 348 fata de g5 care are parca 500; din punct de vedere al copiilo, nu-mi fac probleme, adica masina o voi vinde imediat dupa ce am terminat leasing-ul; o problema foarte importanta mi se pare pe langa siguranta, si pretul cu care o voi vinde ulterior; un opel cu 150 de cp nu ma favorizeaza atat de mult pentru ca , nu cred ca voi merge cu 150k/h cu fetita in masina; asta mie mi se pare iresponsabil; despre octavia tour 4x4, asta poate da, ar fi o idee, dar asta nu are tabla galvanizata, si iar pretul de revanzare poate sa fie afectat; nu stiu, poate ca v-am innebunit, dar ceea ce astept de la o masina este sa fie sigura, accesorizata decent, si sa aiba un pret de revanzare bun; cam asta ma astept; acum, sunt atatea pareri ca nu stii pe care sa le mai crezi; cred ca de la un anumit nivel intervine si gustul propriu; cert este, este opinia mea, ca o2 este o masina extrem de scumpa pt. ceea ce ofera; daca o compar cu g5 este indiscutabil mai scumpa si pt mine , cel putin, nu are in plus decat portbagajul, care m-ar avantaja f. mult; in alta ordine de idei, eu fac cu masina aproximativ 15000 km/an; din calculul pe care l-am facut rezulta ca in 3 ani aproximativ imi recuperez banii dati in plus pentru varianta diesel; cam atat; vreau sa vad si opel astra var. enjoy si sa mai vedem; dar inainte de toate, voiam de la voi, cei care se pricep cu adevarat, nu ca mine, o comparatie stricta intre g5 si 02; va multumesc si scuzati-mi logoreea scriptica. :wave:
T u d o r
Daca vrei o valoare de revanzare buna, mergi pe Golf. In Romania, Golful este masina sfanta dpdv al pretului sh. Mai ales ca-ti place. Dar daca faci 15000 km/an, nu stiu daca nu ar fi mai buna o benzinara. Si mult mai ieftina. Cauta si ofertele de la 1.6, la amandoua modelele.
romb
pai nu prea poti face mari diferente intre G5 si O2 pt ca sunt practic una si aceiasi masina imbracate diferit , difera in principiu doar la portbagaj , motor , transmisie , sasiu , suspensie e acelasi lucru prin urmare si dinamica si fiabilitatea sunt practic identice.

la 15k km pe an nu are rost diesel mai ales daca o tii doar cat tine leasing-ul , vei plati mult degeaba.In grupul Vag motorizarile 1.6 nu sunt reusite atat clasicul cat ci FSI-ul care e foate scump.

Opel Astra 1.6 Cosmo 105 cp 14800 E DDP
+pachet Cosmo plus (scaun reglabil 8 directii , volan multifunctional , cotiera , climatronic , faruri ceata , bancheta rabatabila 3 directii ) 727 E
+vops metalizata 354
+pachet iarna (scaune incalzite , duze incalzite ) 232 E
+cd mp3 , 7 boxe , subwoofer , 73 E
pret final 16186 E

ti-am configurat o astra in echiparea de top Cosmo , care vine cu scaune profilate cu insertii de piele , jante de aliaj , badouri vopsite , si ornamente cromate , plus niste dotari optionala care satisfac toate gusturile chiar in exces zic eu , dar care garanteaza o valoare de revanzare excelente pe piata din Romania.

motorizarea e exelenta mai ales daca circuli cu fetita in masina (sa-ti traiasca :wave: ) , dinamica de asemenea excelenta , calitatea fabricatiei la nivelul Golfului , fiabilitatea buna , aspectul placut , 5 stele la testul Euro NCAP si o imagina foarte buna in Romania.
HalbaSus
gold benzinar ? nu se vinde dom'le... asa cum vw-ul e sfant in romania TDI-ul e preasfintit... am vazut anunturi in ziare in care se vindeau BMW-uri, Merc-uri, forduri TDI.
robert
In general benzina se vinde mai greu.Acuma, e greu de calculat la care o sa pierzi mai mult, ca nu stii cum o sa fie piata peste 3-5 ani cand termini leasing-ul.VW este mai apreciata la SH dar mai mult in sensul ca se vinde mai usor si nu neaparat ca se pierde mai putin. La toate masinile noi pierzi, mai ales in primul an, si de ce e mai scumpa, d-aia creste si devalorizarea.Dupa 4-5 ani o masina ajunge cam la jumatatea pretului nou.
Intre O2 si G5 este o diferenta a spatiului, mai ales portbagaj.Personal cred ca e folositor pentru o familie cu copii(carucioare,jucarii,chestii).D-aia as opta ptr o Octavia.E mult mai bine finisata decat generatia precedenta, poate chiar si decat Astra care are plasticele alea cam urate.
george71302
multumesc tuturor pentru sfaturi; ii multumesc lui romb pentru intentia de a-mi prezenta si o alta marca si o alta masina; asa cum am zis ma voi duce sa o vad; eu am pornit de la o logica simpla; sunt prea sarac ca sa-mi iau o masina proasta; masini scumpe gen mercedes, audi sau bmw , nu imi pot permite, renault m-a jignit, daca pot zice asa prin politica de scumpire a logan-ului, de toyota nu stiu prea multe, cu toate ca e plin forumul de laude la adresa masinilor, honda, am auzit ca este f. scumpa, s.a.m.d. si am ajuns la vw, care nu este o masina ieftina, dar nici nu este o masina super scumpa; e adevarat, asa cum spunea cineva, pe un alt forum, ca a devenit o masina premium; in masura in care salariile in Romania au o medie de 10 mil (dar cred ca este f. mult peste medie), toate masinile peste 12-13-14 mii devin premium; ceea ce este adevarat din ceea ce s-a scris pe acet topic, si nu poate fi eludat este ca la aceeasi bani se poate cumpara o alta marca, cu cateva accesorii in plus si aici ma refer la opel astra cu acel IDS, care chiar cred ca te ajuta in situatii deosebite; ce vreau sa va spun in mod concret, ca iar m-am lungit ca baba la povesti este ca la 15000 km/an chiar merita sa iei o masina pe motorina, si anume: un g5 pe benzina, 1,6, 4 usi, 102 cp, cu dotari optionale: aibag lateral spate si airbag cap (10 aibag-uri in total), alarma si computer plus, climatronic, cotiera, faruri de ceata si vopsea metalizata, ajunge la 13996 euro CIP; daca adaugi accize 2,5% si TVA ajungi la suma de 17010 euro DDP; acelasi golf dar cu 1,9 TDI, 105 cp, cu aceleasi dotari costa cip 15499 euro si 1883 euro DDP, deci diferenta este de 1873 euro; prima consuma 9,8 l benzina la suta in oras, a doua consuma 6,4 l motorina in oras; cum benzina si motorina sunt cam la fel ca pret, rezulta din diferenta de litraj, adica 3,4 l, un cost de 110000 rol la fiecare suta; asta inseamna la 15000 km 16800000 rol; daca-l inmultiti cu 4 ani va da exact diferenta dintre preturile celor doua variante, exprimat in euro; este adevarat ca service-ul la diesel e mai scum cu 30 euro, dar, la 15000 km/ an asta inseamna 1 milion in plus pe an; la un leasing de 5 ani, ramane un an in care castigi prin economia de carburant; daca nu mai vrei sa vinzi masina imediat dupa leasing, iar ai de castigat din economia de carburant; cam atat; multumesc pentru lecturare; o sa fac si o comparatie intre g5 si o2, asa cum o vad eu, pentru ca, totusi, dupa ce am baleiat site-urile celor de vw si skoda, am ajuns, prin calcule, sa constat ca o2, cat ar fi es de masina de familie, e cu mult mai scumpa decat g5, la aceleasi dotari, fara sa iau in calcul ca e ste euro 3, si fara sa mai spun ca la testele euroncap a luat doar 4 stele, cu protectie de 69% frontal, 89% in lateral si 76% la protectie copii;g5 - 81% frontal, 100% lateral si 76% protectie copii; in fine, scuzati-ma pentru logoree si multumesc pentru rabdare; revin cu informatii; maine, sotia mea se duce sa vb cu un director pentru un g5, si sper eu zilele astea sa ma duc sa vad si opel-ul; va tin la curent ! :wave:
HalbaSus
Vezi ca referitor la testele NCAP este un topic in sectiunea masini.ro, eu nu cred ca in viata reala sta mai prost octavia decat golf V... Apropo de NCAP, Astra sta un pic mai bine decat Golful la capitolul asta... desi iar nu stiu cat de relevant e... Daca te gandesti la devalorizare gandeste-te si la oferta care va exista peste 3 ani... Adica golfuri V cu motorul 1.9 TDI vor fi mii... mai ales ca importurile din germania nu vor mai fi supuse impozitarii... asa ca s-ar putea sa afecteze pretul SH al acestei masini. Pe cand o alta masina cu anumite optiuni ar putea avea un pret mai bun.

Succes.
florin55503
de acord cu halba in privinta revanzarii

totusi motorina nu e la acelasi pret cu benzina. poate cea mai scumpa motorina cu cea mai ieftina benzina. dar la o masina noua nu ii bagi cea mai ieftina benzina ci doar euro 4. deci mai adaugi la calcului tau3000 de lei (nu stiu exact cat e pretul benzinei scuze dar nu prea folosesc)
Gigi64744
eu iti sugerez sa faci un drivetest cu masinile intre care vrei sa alegi. eu cel putin asa am facut...si m-am ales cu o corolla 1.4 D4D 90HP. am facut testdrive cu Opel astra new 150 Cp ...masina e superba....senzatii extraordinare la volan dar cam scumpa pentru pretul pe care vroiam eu sa-l dau pe o masina. Am mai testat Skoda Octavia 2...spatiu foarte mare...consum bun....dar iarasi pretul destul de mare.Am mers si cu Ford focus....num-a impresionat in nici un fel. Si am ajuns si la Toyota.M-am simtit ca acasa. Totul era pus la locul lui..stiai exact unde sa-l gasesti...consum extraordinar....spatiu mai mult decat te-ai astepta...finisaje cum nu gasesti la alte masini...si dotari super...asta la pretul de 16600. Ca dotari are cam tot ce vrei...climatronic air-bag frontale si laterale, geamuri electrice fata-spate cd-player jante aliaj volan piele schimbator piele cotiera comenzi audio pe volan..si multe alte lucruri care te fac sa te simti extraordinar in aceasta masina. cel mai bine e sa faci un drive-test si sa vezi care masina ti se potriveste.
Gigi64744
eu iti sugerez sa faci un drivetest cu masinile intre care vrei sa alegi. eu cel putin asa am facut...si m-am ales cu o corolla 1.4 D4D 90HP. am facut testdrive cu Opel astra new 150 Cp ...masina e superba....senzatii extraordinare la volan dar cam scumpa pentru pretul pe care vroiam eu sa-l dau pe o masina. Am mai testat Skoda Octavia 2...spatiu foarte mare...consum bun....dar iarasi pretul destul de mare.Am mers si cu Ford focus....num-a impresionat in nici un fel. Si am ajuns si la Toyota.M-am simtit ca acasa. Totul era pus la locul lui..stiai exact unde sa-l gasesti...consum extraordinar....spatiu mai mult decat te-ai astepta...finisaje cum nu gasesti la alte masini...si dotari super...asta la pretul de 16600. Ca dotari are cam tot ce vrei...climatronic air-bag frontale si laterale, geamuri electrice fata-spate cd-player jante aliaj volan piele schimbator piele cotiera comenzi audio pe volan..si multe alte lucruri care te fac sa te simti extraordinar in aceasta masina. cel mai bine e sa faci un drive-test si sa vezi care masina ti se potriveste.
romb
@gigi , chiar nu te-a impresionat tinuta de drum a focusului ? sau motorul tdci (ca suta la suta cu asta ai facut drive-test) ?
romb
@george , ti-am facut 2 configuratii aproximativ la banii care vrei sa ii investesti si diesel cum ai preferat.

Golf 5 Comfortline 5 usi 1.9 tdi 105 cp
+climatronic bizonal
+vops metalizata
pret final 19.003 E DDP

Octavia 2 Ambiente 1.9 TDI 105 cp
+climatronic + jumbo box
+maxi dot (e nasol rau bordu fara el)
+telecomanda pt inchiderea centraliz (obligtoriu zic eu)
+vops metalizata
pret final 18.578 E DDP

octavia e intr-adevar sensibil mai slab dotata , cu airbaguri mai putine , fara proiectoare , jante de aliaj si inca cateva nimicuri...
george71302
oameni buni, a fost sotia mea la midocar si a batut palma; ne-am mai inteles si noi la pret (!); asa ca... masina este g5, 1,9 tdi, alarma si computer plus, airbag pt. toate locurile si pt cap, climatronic, cotiera, geamuri el. pe toate usile si vopsea metalica; ceea ce cred eu ca va trebui sa mai pun pe ea este
ESP (inclusiv ABS, EDS, ASR); cam asta e; ce pot sa va spun ... nu e batuta-n cuie, dar... Ma gandesc ca pretul g5 nu va scadea prin intrarea in Europa, din contra , cred ca va creste; ma uitam la preturile acelorasi masini in Germania, si sunt cu aproximativ 3000 de euro mai mari; iar prin intrarea in Europa nu se vor inlatura decat accizele, care sunt de 2,5 %, adica 400 euro, in final mai nimic; in ceea ce priveste opel-ul, am vazut ca este mai bine dotat; voi merge sa-l vad, insa sotia mea vrea musai g5; daca stau si analizez un pic, din punct de vedere al design-ului, din punctul meu de vedere - eu apreciind liniile simple, fara briz-brizuri, parca mai mult imi place
g5 in detrimentul opel-ului astra; la euroncap am vazut ca sta mai bine astra, d.p.d.v. frontal si la protectia copiilor; acum trebuie sa ne raportam la ceva, in speta la testele euroncap, ca altfel ... n-am mai avea nici un punct de referinta; ce pot sa va spun este ca de nimic nu poti sa fii f. sigur; poti sa zici doar "Doamne fereste !"; sotia mea este reporter pe domeniul medical si este la curent cu multe dintre stirile de tot felul care privesc sanatatea oamenilor; in fine, ce vreau sa spun este ca ea mi-a spus despre accidentul din urma cu 2-3 luni in care a fost implicata o masina volvo, careia nu i s-a deschis aibagul frontal, acest lucru determinand moartea pasagerului din dr. fata; in masina mai erau 2 oameni si ambii au scapat, iar impactul a fost frontal; daca nici volvo nu mai e masina buna, atunci ...in fine; va multumesc pentru sfaturi, ii multumesc lui romb , in special, pt ca mi-a prezentat o varianta reala la g5 si o2 (si pt. urarile pt. fetita) si tuturor pt ca v-ati dat o parere referitor la cererea mea; cred ca in 3-4 saptamani sa depunem banii de avans si dupa aia stam 3 luni si asteptam; asta, doar daca nu ne hotaram la altceva (chiar o sa ma duc sa vad astra); inca ceva: daca va intereseaza vw in general, va sfatuiesc sa-i incercati pe cei de la midocar; nu au in nici un caz aroganta celor de la po ro, (care afirmau in discutia cu mine printre alte ineptii, ca nu au timp de drive test), si se mai "poate discuta" la pret; cam atat; o sa va tin la curent cu impresiile despre astra, cat de curand; va multumesc, inca o data. :wave:
romb
si concurenta grupului VAG , dar tot masini nemtesti

Focus 5 usi Trend Champhions League 1.6 TDCI 110 cp
+vops metalizata
pret final 17859 E DDP

aproape aceiasi dotare ca si Golful , dar fara aer cond automat (nu se poate pune).

Astra 5 usi Enjoy 1.7 CDTI 100 cp.

+vops metalizata
+climatronic
+mp3 cu 7 boxe , si subwoofer
pret final 16402 E DDP

foarte bine dotata , in afara de jante de aliaj.
romb
se pare ca am postat in acelasi timp.felicitari pentru alegere.
de un lucru poti fi sigur si anume ca desi nu ai luat cea mai ieftina compacta ai luat pe cea care se va vinde cel mai repede si scump sigur.
daca poti (financiar evident) pune si ESP ca nu strica sa fie acolo.

la ce culoare te-ai oprit?
george71302
multumesc; dar inca nu am batut palma final; a fost sotia mea si a vb cu directorul de acolo; ca si culoare vom alege una din cele la 324 de euro - ma gandesc la un bordo ca visina sau un albastru (cred ca trebuie vazuta masina cu respectiva culoare, pt ca din mostrar nu poti sa-ti dai seama); si eu ma gandesc foarte mult sa punem si ESP, ca e foarte util; iar g5 este 18823 ddp, fara esp; (si am negociat un pic); skoda octavia cu tot ce are g5 pe el, sare de 19500 euro ddp, daca nu si mai mult; va fac un calcul mai tarziu; va salut oameni buni! :wave:
romb
calculul meu de mai sus are la baza un Comfortline , tu la <19k sigur ai configurat un Trendline . mie sincer la trendline nu mi-au placut scaunele si unele plastice. neaparat sa optezi pentru cotiera ca altfel arata naspa rau...
la golf eu as lua una din culorile inchise sa nu contrasteze cu spoilerul nevopsit jos , iar albastru metalizat arata superb , asta ar fi alegerea mea ...
george71302
da, asa este; am configurat un trendline; iar o2 cu optionalele de pe g5 ajunge fix la 19502 euro; cam scumpica pentru ce poate, zic eu; nu stiu pe dinafara diferenta dintre g5 trendline si confortline, dar configuratia ceruta de mine mi s-a parut suficienta (eiiiii, as fi vrut eu un 4x4, dar saream mult din buget, asa ca ...); am o intrebare, si anume: trebuie neaparat sa pun faruri de ceata ? sunt strict necesare ? multumesc; :wave:
DORU
Eu le-am considerat intotdeauna necesare !
La toate modelele de Skoda din 1996 incoace am avut asa ceva... recunosc, m-am si obisnuit cu ele.
romb
mai ales la pretul cerut de VW nu sunt vitale ... ma repet , pune neaparat cotiera , schimba radical interiorul + utilitate.
george71302
omule, am pus cotiera fata; de altfel, daca pui climatronic, este stict necesar sa pui si cotiera pentru a putea trimite aerul spre spate (prin doua guri de aerare); va tin la curent daca iau ESP sau nu; multumesc, rombule, esti un adevarat AMIC; si voi toti ceilalti. :wave:
_Constantin_
Domnu George felicitari. Golf as fi ales si eu daca eram in locul tau. S-o stapanesti sanatos si fara evenimente.
Mihai63349
George, felicitari!
Daca nevasta a ales Golf, e clar ca-i cea mai buna! biggrin.gif
Oricum, si eu as fi ales golf. Macar aleg originalul.
romb
pai e foarte bine ca ai pus cotiera . Pune si ESP , e mult mai util ca niste proiectoare oricum , iar la banii cu care pui proiectoare poti sa pui volanul in piele in 3 spite (110E parca) , care iarasi schimba radical aspectul masinii ...
asteptam poze cu masina , dar banuiesca ca mai e pana iti vine ...
george71302
salut domnilor ! Rombule, traiasca oltenii, ca bine m-am mai inteles cu ei ! sa vedem cu volanul in 3 spite...; cu ESP, de asemenea; cred ca pana la sfarsitul lunii asteia sau pana la 15 aprilie dam banii sigur de avans, dupa care urmeaza doua luni si jumatate sau 3 luni de asteptare; si tot sotia mea va alege si culoarea; dar nu rosu, fratilor, cum i-ar fi placut ei, ca ar mai ramane sa mai pun si niste baloane agatate de masina si sa ma urc eu la volan si sa ma duc la serviciu...; o sa alegem o culoare mai barbateasca, ceva sa tina si la tavaleala; o sa vedem; poze cand vine; as face si o filmare s-o pun pe net, dar nu stiu cum sa descarc filmele din camera video; in fine; m-ai bagat la idei cu volanul ala in 3 spite, rombule; dar cred ca trebuie sa ma trag de urechi un pic, pentru ca m-am obraznicit cu masina asta; nu o iau de fite, la 38 de ani (multi inainte ! multumesc, la fel si voua ! band.gif ) nu mai e cazul; rombule, mare om esti; poate am drum vreodata pe acolo pe la voi si tragem un pescuit pe undeva, ca sunt cam pasionat de sportul asta; in fine pun poze si va anunt cand fac contractul; si v-am ramas dator cu o configuratie la o2 cu aceleasi dotari ca si g5; o fac si pe aia si o postez; va multumesc pentru incurajari si pentru felicitari; dupa ce o iau, va invit (pe bune) la o bere in oras; hai, salut. :wave:
romb
la volanul in 3 spite nu e vorba de fitze , e vorba de aspectul mult mai placut care il confera interiorului , volanul standard e urat si cam strica ambianta placuta si calitativa din G5.

si eu sunt mort dupa pescuit , ar trebui sa facem un topic la offtpic sa ne laudam cu ce am prins , e pacat ca acum e frig , da prin mai te astept la o partida de crap la Dunareni . biggrin.gif biggrin.gif
george71302
Fratilor, am revenit; nu stiu daca trebuia sa fac un nou topic, dar eu scriu in continuare pe acesta; AM COMANDAT MASINA:GOLF 5, trendline, 1,9tdi, 10 airbag, climatronic, cotiera,faruri de ceata, computer si alarma plus, faruri de ceata, esp, in total vreo 19800 e; ca atat; o astept prin iulie, pe la sfarsit; si, pt romb , in mod special: am luat-o albastra (una din culorile metalizate); va salut pe toti. band.gif
HalbaSus
Felicitari, cand vine sa pui si tu poze... eventual poti face topic la "Totul despre masina mea". Ah... si sa nu uiti sa o uzi biggrin.gif beer.gif
george71302
Salut d-le Halbasus ! Poze o sa pun cand vine, cam pe la sfarsitul lui iulie, ca avansul l-am dat cam pe 5 mai; multumesc pentru urari; tranzactia am facut-o cu cei de la midocar, de care sunt foarte multumit, si pe care chiar ii felicit pentru modul cum trateaza clientii; in fine; ce as vrea sa mai intreb pe cineva care se pricepe, ete urmatorul lucru: cel de la midocar, care m-a consiliat pe mine in alegerea masinii, mi-a spus ca modelul care va veni este 2007, ca - vezi Doamne ! - tot ceea ce se fabrica spre mijlocul anului poarta amprenta modelului din anul urmator; si ca, oglinzile cu care va veni masina, printre alte mici modificari interne si externe, nu vor mai fi in culoarea masinii, ci vor fi negre; mie mi se pare de prost gust sa pui oglinzile negre si restul caroserie, exclusiv spoilerul de jos spate , sa fie in alta culoare; personal, cred ca cei de vw nu vor face o masina mai urata, dar poti sa mai stii ?; ma gandesc ca acest lucru, cu oglinzile in culoarea caroseriei, sa nu devina optiune, dar la o masina de 20 de mii de euro, mi se pare cam tras de par ! oricum, regret ca nu am luat un confortline, era cu 400 d euro mai scum, dar avea cateva failitati in plus; in fine, poate la urmatoarea masina; iar cu udatul, parca am mai spus, va invit undeva in oras, la o bere (sau doua bere ! blush.gif , vorba unui ungur din armata); hai, salut, si tote cele bune ! p.s. astept comentarii referitor la oglinzi, sau poate ca cineva stie mai multe; multumesc; :wave:
romb
felicitari pentru masina , si sa fie asteptarea usoara biggrin.gif

albastru metalizat e superb pe G5 , o alegere inspirata . E foarte bine ca l-ai configurat si cu ESP , safety first biggrin.gif .

asteptam poze la topicul masina mea ...
george71302
salut d-le Romb; cam greu vii ...; te lasi asteptat; multumesc pt. urari si cand vine punem pozele; ce zici de treaba asta cu oglinzile ? ai auzit ceva ? hai, toate bune si... la off topic... sa scriem si noi ceva despre un peste - o sa deschid eu un topic zilele astea; salut. :wave:
romb
nu am auzit nimic despre povestea cu oglinzile si in umila mea parere este foarte improbabil sa se faca un asa downgrade...poti sta linistit...
george71302
Domnilor, va salut. Din pacate, spun din pacate, pentru ca imi pare tare rau, azi, de fapt ieri, am avut confirmarea faptului ca masina mea golf v, trendline, cu cateva dotari optionale, pret final 19800 de euro VINE CU OGLINZI NEGRE. Da, asa au considerat cei de la VW Germania, ca trebuie sa doteze masinile golf v, cu linia de echipare trendline. Ma simt super dezamagit, o data pentru faptul ca are oglinzile negre si a doua oara ca la o masina de 20000 de euro, suma care mie mi se pare destul de mare pentru o masina, te zgarcesti la bani si incerci sa mai castigi ceva din nevopsitul oglinzilor; asta e primul element pe care il stiu ca va fi schimbat, dar sunt ferm convins ca nu este si ultimul; din pacate in mai rau. Cei de la care am cumparat masina, niste tipi foarte de treaba de altfel, nu au stiut sa-mi raspunda exact ce anume va mai fi schimbat la ea; cica modelul este 2007 si asta cu oglinzile face parte din schimbarile modelului 2007, la chestiile de siguranta, vezi Doamne !, airbaguri, abs, asr si altele nu s-a umblat... Stau si ma intreb cum poate o firma atat de mare sa-si permita sa faca lucruri atat de mici, dar cu un impact deosebit de mare asupra cumparatorului; adica alte firme incearca sa aduca accesorii suplimentare la dotarile standard, si ei se apuca sa scada calitatea; adica vorba lui Romb, sa faca downgrade. Am fost un admirator al acestei marci, in necunostinta de cauza, factuala, doar pur informationala, ca oricare dintre voi; insa acest aspect ma determina sa-mi schimb complet imaginea despre VW; nu, nu mai cred ca este o firma care tine la calitate, cu principii care sunt de neclintit, din contra cred ca sunt la fel de mercantili ca cei care profita de o situatie existenta, in speta, in cazul de fata, vanzarile foarte mari pe care le au in europa; astept cu nerabdare masina, care va veni in iulie pentru a vedea care sunt schimbarile fata de lista pe care am avut-o la dispozitie in momentul in care m-am decis pentru acest model; deocamdata, creierul meu nu face decat ata : :puke: . Va salut
george71302
Salut, iata ca revin. Am deviat de la subiectul propus initial, de aceea propun spre inchidere acest topic si voi deschide altul, avand ca subiect schimbarile efectuate la vw golf 5. Va multumesc tuturor. :wave:
romb
intr-adevar e aproape de necrezut ce a facut VW , dar se pare ca se intampla si la cei mai laudati . oricum daca acest aspect e foarte important pentru tine sunt sigur ca exista o rezolvare . intra pe vwforum si baietii de acolo sigur iti vor da indicatii clare cum sa vopsesti oglinzile mai ales ca pentru VW exista spray-uri in culorile de fabrica ale masinii.
george71302
salut rombule ! nu este vorba ca pentru mine este important acest aspect al oglinzilor; am vorbit deja la dealerul midocar, care mi-a zis ca le poate vopsi, dar nu o voi face; este vorba in primul rand de socul psihologic al unei inadvertente colosale intre cat costa masina si ce ofera si despre faptul ca o firma care pretinde ca vrea sa fie si ca este "stindardul: calitatii se preteaza la lucruri atat de marunte, cum ar fi castigul marunt obtinut din nevopsirea unor oglinzi; ca pana la urma asta e; domnule, e ca si cum eu ma duc la o petrecere cu o masina rolls royce, imbracat in frac, camasa de matase, iar in picioare imi pun adidasi, pentru ca nu am mai avut bani de pantofi din piele... in fine. Pe mine domnii de la vw m-au pierdut de viitor client; cred ca exista masini cel putin la fel de bune la bani mai putini; si ...cam atat; domnule, te salut, va salut pe toti cei care cititi si consider ca nu mai este chiar nimic de spus; ne mai intalnim pe alte topicuri :evil: p.s. le voi scrie un mail domnilor de la vw pe site-ul din germania, ca aceasta schimbare si alte cateva, in mai rau nu in mai bine, m-au surprins total neplacut si ca nu voi mai achizitiona in viitor un alt golf sau un alt model de masina care poarta aceasta sigla; macar sa-mi stie parerea;
Cornel001
George , eu am un Focus trend. Nici la mine la echiparea asta nu sunt vopsite carcasele oglinzilor. Si eu am facut niste spume la inceput cand am studiat oferta, ma gandeam io-te la ce se zgarcesc, cum zici si tu acum, da acu chiar nu ma afecteaza, nu ma mai intereseaza. O sa vezi ca nu asta e important.
Priveste partea buna a lucrurilor: daca mai stergi pe cineva cu oglinda, sau esti sters pe ea, nu o sa ai vopsea de zgariat.
george71302
salut Cornele ! asta cu zgariatul chiar mi-a placut. biggrin.gif Multumesc tare mult. Mare hatru mai esti. Romanul tot roman, face haz de necaz. Bine, chestia asta cu oglinzile este politica lor si este in oferta pe toate pietele unde este vinduta masina. Nu oglinzile in sine ma deranjeaza, ideea de "mai putin", ideea ca merge si asa : bicycle.gif. Vezi, fiecare ne cautam repere calitative de diferite feluri, si cand crezi ca ai gasit unul ... se schimba situatia ... si se "prabusesc turnurile gemene"...
Dar , in fine, tare mult mi-a placut intelepciunea din vorbele tale. Mare adevar ! Te salut cu deosebita stima. :wave:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.