Help - Search - Members - Calendar
Full Version: nubira gpl se merita?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
aurel71133
Vreau sa-mi iau o masina si nu stiu cum sa ma decid..ceva in 5000-6000 de euro.M-am gandit ca o nubira pe gaz ar fi ideeala..are spatiu, arata mai bine decat un cielo si are si o leaka de demaraj.Am gasit o leagantza pe gaz tot cam in banii pt o nubira, dar stiu ca halesjte cam mult..din propria experientza ca am una la munca si scade acu de la benzina vazand cu ochii..cine poate sa-mi dea mai multe detalii despre o nubira pe gpl la consum si fiabilitate.mersi mult biggrin.gif bft
James Kilowatt
Io am una intre... Nubira si Leganza smile.gif adica, o nubira cu motor de Leganza smile.gif
Pe mine ma satisface consumul. In jur de 11% pe gaz in oras (trafic similar cu cel din Galati wink.gif ), si tot cam asa pe autostrada (+-140km/h).
La 100km/h la ora nu am avut ocazia sa-i fac consumul biggrin.gif
Presupun ca una cu motor de 1.6 si o setare economica a instalatie de gaz poate scoate si mai putin. Sunt tipi care scot 10-11 pe gaz in Bucuresti...
aurel71133
Deci s-ar merita intrun cuvant?!! wink.gif Am un audi pe carburatzie la care i-am pus gaz..si ma gandeam sa iau instalatzia de la audi si sa o pun la o nubira ..mai degraba sa consume o nubira de 1,9 10/100 decat un audi de 1,6..care oricum e in stare critica;):)La fiabilitate deci stau bine??
James Kilowatt
La Nubira Euro 3 se preteaza o instalatie de gaz mai cu pretentii... mai cu pretentii decat cea pe care o am si eu.
In ce priveste fiabilitatae, sunt ok.
Blidaru38069
am o nubira 1.6 pe gaz, si vreau sa va zic un mic amanunt nesemnificativ: daca pui o instalatie PROASTA (ieftina) pe ea, o sa consume in draci! 12-15 %, garantat. Dupa ce am pus instalatia pe ea, am fost la alt service sa mio regleze, la care ei miau spus: trebuie instalatie secventiala ptr fiecare injector in parte ... care costa cam 1000euro instalatia. deci...
James Kilowatt
PRoblema nu e neaparat de instalatie, ci si de mecanici. Sunt multi meseriasi care habar n-au ca instalatia GPL se regleaza electronic, prin conectare la LCS. In afara de reglajul de relenti (ca ala e cu surub si de surubelnita au auzit si ei) habar n-au sa mai faca si altceva.
Eu am instalatie "chioara", cu mixer, nu secventiala, si consum intre 10 si 12 in orice conditii, desi am motor de 2L.
aurel71133
Eu ash fi multzumit sa consume intre 10 si 12 pt un motor asha mare..dar cum adica instalatzie "chioara" simpla ..??!!nu pe fiecare piston??
James Kilowatt
"Chioara", adica are 4 'injectoare', insa nu sunt injectoare in adevaratul sens al cuvantului. Sunt doar 4 furtune care duc gazul din mixer in galeria de admisie, in preajma supapei. Are insa un calculator mai sofisticat decat cele uzuale de la noi, insa totusi nu e de ultim racnet, injectoarele nefiind comandate de calculator.

Instalatie secventiala inseamna una care are injectoarele comandate de calculator sau LCS, adica care se inchid si se deschid exact ca cele de benzina, controlul cantitatii de gaz facandu-se foarte strict si aproape instantaneu, spre deosebire de cele cu mixer la care calculatorul nu poate controla foarte exact cat gaz sa ia fiecare cilindru, ci doar global, cat gaz lasa mixerul sa dea actionand asupra motorasului pas cu pas.

In plus, au aparut unele si mai suparate, cu injectie de GPL lichid direct in cilindri. Alea am inteles ca nu mai au nevoie de benzina pentru pornire, insa nu stiu mare lucru despre ele. Daca sunt gandite direct pentru gaz, atunci au raport de compresie mai mare, alta distributie, alt avans, alte bujii (si pentru cele clasice exista bujii speciale pentru GPL), alt raport cursa-alezaj, etc... Iulian zicea ceva despre o Honda din asta, la topicul despre GPL, insa nu stiu exact daca e cu injectie de GPL gazos sau lichid.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.