Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mercedes CLS 500 Versus Orice altceva apropiat
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
_Constantin_
Hmmmm, sa nu credeti ca vreau sa imi iau CLS dar azi dimineata s-a intamplat un lucru care mi-a schimbat viata toatal si ireversibil. Fac aici un versus al unei masini ipotetice, al unor experiente revelatoare, al implinirii unui vis sau adancirea altora mai vechi. Nu vreau pareri, vreau experiente, povesti daca vreti... ce ati trait voi si cum v-a marcat chestia asta.

In dimineata asta de 19.03.2006 subsemnatul a urcat prima data intr-un CLS 500, e al unui prieten adica al tatalui sau, el nu are carnet, si ta-so a plecat 1 sapt la munte deci masina era "libera". M-a sunat sa vin sa vad si eu masina si asa mai departe si m-a lasat sa merg cu ea pana pe la 11. Mda.

Nu ca nu ar exista masini mai frumoase sau mai rapide sau mai destepte dar un Merc cu un V8 sub capota are ceva magic. Cauciucurile erau pantofi prada, jantele erau versace, vopseaua era Armani, L-am privit mult, m-am pierdut in formele alea care parca imitau vantul si m-am trezit privindu-l ca pe o femeie. M-am scuturat si mi-am zis ca poate exagerez si ca mai bine as intra sa vad ce au mai nascocit nemtii.

Interiorul m-a primit cu o familiaritate care greu mi-a fost dat sa o intalnesc. Avensisul meu ma primeste parca intr-o haina de piele, tare, rece, perfecta, fara suflet. Aici lucrurile stateau altfel, eram parca intr-o haina de blana pe care o stiam, dar totusi nu era a mea. Era ca si cum prietena din anii liceului a crescut si desi nu mai e a ta nimic de atunci nu a mai fost la fel. Nu eram intr-un tanc, eram intr-o patura de plus care ma dezmierda cum avea ocazia.

Motorul a pornit sec, fara prea mult fast. Nimic din ce am simitit pana acum nu avea cum sa ma pregateasca pt ce aveam sa simt cand am accelerat prima data. Imaginea de vis din grecia antica, de sentimente aproape sexuale au fost spulberate instantaneu de sunetul furois al V8-ului care de abia astepta sa fie "abuzat".

Am pornit instalatia audio si parca imi sunau alarmele in cap si ma pregateam sa decolez in Spitfire-ul meu ( avion englezesc din WWII) si sa dobor orice mi-ar fi iesit in cale. Fiecare curba imi ridica parul de pe spate, fiecare acceleratie ma imbata si mai tare, fiecare schimabre de viteza imi parea o evolutie personala, parca si eu mergeam mai repede.

Am ajuns in final la destinatie si desi nu am mers mai mult de 150kmh am ramas uluit. Stiu acum de ce o sa fac 8 garzi pe luna, de ce dorm 4 ore pe noapte, de ce am 6 zile de concediu pe an. Pt asta, pt momentul in care,poate si la 60 ani o sa merg in fiecare dimineata sa imi pornesc visul, idealul, munca a 40 ani si o sa ma simt inutil pe pamant si o sa plang si voi regreta fiecare leu care l-am dat pe ea dar cine a zis ca toti trebuie sa murim fericiti...




Va astept cu experiente similare si va rog fara date tehnice*( strica sentimentul) tongue.gif
Skywalker
Asta este masina de care vorbesti?
ion70797
Imi permit sa raspund pentru el Skywalker, sigura ca aia este masina despre care vorbeste. Ce alt model de la Mercedes are forme care " parca imita vantul" asa de pronuntate:)
Constantin , sincer " imi curg balele " anatomic vorbind:D. Ai si inclinatie de poet pe deasupra. Sunt sigur ca totul este exact cum ai descris tu. Daca vrei o senzatie in egala masura de puternica si poate cu arome si mai tari ceva mai devreme in viatza, ca vad ca iti permiti Avensis atunci iti recomand calduros un BMW M5, 400 HP luat din Germania. Il gasesti pe la 25 000 - 30 000 euro bine intretinut si sunt ferm convins ca ar avea multe sa-ti povesteasca:) .
florin55503
e o masina atat de frumoasa incat cuvintele sunt cam fara sens. e probabil printre foarte putinele masini asupra carora mai totio au cazut de acord ca e daca nu foarte frumoasa e macar deosebita si speciala. dupa cum bine ai zis masina asta e o poezie

cat despre performantae la un asemenea motor si sunt de asteptat. am mers cu un m3 si cu un 525 cu turbo de la bmw . pot sa iti spun ca dupa ce m-am dat jos din 525 nu mai puteam sa ma opreasc din tremurat aveam golurin in stomac eram pur si simpleu extaziat. nu am trait o experienta asemanatoare
T u d o r
Sincer, Constantin, te-ai gandit vreodata sa te apuci in mod serios de scris? smile.gif Daca nu ai facut-o pana acum, ia si varianta asta in considerare. Cred ca este o metoda mai rapida sa-ti vezi visele realizate, si as spune ca si mai placuta. Ce, crezi ca Dan Brown este vreun pui de Shakespeare? wink.gif

Sa revin on-topic, mie masina aia mi-a trezit cam aceleasi sentimente ca si tie, chiar daca nu am avut un asa close contact cu ea. Din pacate, nu am prieteni chiar atat de bogati... :angel: down.gif :pray:
ion70797
Imi permit sa raspund pentru el Skywalker, sigura ca aia este masina despre care vorbeste. Ce alt model de la Mercedes are forme care " parca imita vantul" asa de pronuntate:)
Constantin , sincer " imi curg balele " anatomic vorbind:D. Ai si inclinatie de poet pe deasupra. Sunt sigur ca totul este exact cum ai descris tu. Daca vrei o senzatie in egala masura de puternica si poate cu arome si mai tari ceva mai devreme in viatza, ca vad ca iti permiti Avensis atunci iti recomand calduros un BMW M5, 400 HP luat din Germania. Il gasesti pe la 25 000 - 30 000 euro bine intretinut si sunt ferm convins ca ar avea multe sa-ti povesteasca:) .
_Constantin_


de fapt asta e masina. Exact aceiasi culoare. Doar jantele sunt altele.
Otto73
[quote="Constantin69575"]
. Stiu acum de ce o sa fac 8 garzi pe luna, de ce dorm 4 ore pe noapte, de ce am 6 zile de concediu pe an. Pt asta, pt momentul in care,poate si la 60 ani o sa merg in fiecare dimineata sa imi pornesc visul, idealul, munca a 40 ani si o sa ma simt inutil pe pamant si o sa plang si voi regreta fiecare leu care l-am dat pe ea dar cine a zis ca toti trebuie sa murim fericiti...



Nu astepta foarte mult sa o iei ca este un model ce va dispare in viitor si vor aparea altele si altele dar din pacate sunetul magic al V8-ului va disparea si el deoarece viitorul este rezervat masinilor electrice ca combustibilii fosili sunt pe terminate si in momentul de fatza alternative ioc, dar totusi electricele sunt viitorul(cred eu). Cu hidrogenul e greu si scump de procurat, si cu atati teroristi statiile de hidrogen vor fi tinte.


PS. Sorry daca ti-am acrit visul
Skywalker
Mercedes?! E doar un autovehicul si asta si orice alt autovehicul te transporta de la pt A la B.
Eu consider ca din snobism platim atat de mult pentru o masina.
_Constantin_
Si un penis e tot un penis, ajuta doar la perpetuarea speciei, atunci de ce vrem toti unul cat mai mare?


In esenta tu ai mare dreptate, dar nu cred ca e vorba de snobism. Mie nu mi-a creat senzatii masina pt ca ma admirau altii, ci pt ca imi placea mie si iar zic pt senzatii nu pt lux sau pret sau performante.
T u d o r
QUOTE(Skywalker)
Mercedes?! E doar un autovehicul si asta si orice alt autovehicul te transporta de la pt A la B.
Eu consider ca din snobism platim atat de mult pentru o masina.


La fel e si cu femeile. smile.gif Dar atunci de ce cautam toti frumosul intr-o femeie? Pentru ca estetica ne face viata mai frumoasa.
T u d o r


Asta pentru ca totusi este un "versus", dar de abia din 2008 sau 2009... blush.gif
T u d o r
Si inca cateva



Skywalker
Una e viata de zi cu zi si alta e o masina scumpa, intradevar este o masina frumoasa la design.
Cu femeile ne putem descurca usor pentru ca nu sunt ca si masinile; daca te plictisesti de nevasta fugi la "muncitoare" in schimb la masini e mult mai greu asa ca te multumesti cu ce ai pentru ca nu ai la ce fugi biggrin.gif .
T u d o r
Si inca un concurent potential, Aston Martin Rapide (inca in faza de concept-car)





_Constantin_
Hai ca am inceput sa oi luam razna. Ideea e ca orice barbat, parearea mea, isi doreste la un moment in viata o masina care macar in mintea sa sa-i implineasca neajunsurile sau ratarile din viata. Pt unii masina e mijloc de transport, pt altii e refulare a complexelor.

Indiferent de ratiune, CLS ala e o bijuterie.
T u d o r
Stiu sigur ca si BMW pregateste un competitor in clasa "4 door coupe" pe care CLS-ul a creat-o, dar nu gasesc decat stiri, nici o poza de concept, nimic... :evil:

In fine, ideea este ca sunt lucruri pentru care notiunea de "util" este nedreapta. Sunt lucrurile dupa care poate tanjim toata viata far sa le putem atinge... Dar nimic nu ne impiedica sa speram, sa ne dorim si sa visam mai departe. Pentru ca speranta moare ultima.. smile.gif
romb
@constantin , avem in oras un singur CLS500 si anume unul negru cu niste jante enorme.cu ala te-ai dat , nu?

ce pot sa spun , superba ! nu mi-ar strica si mie niste prieteni cu astfel de masini.... cand m vazut topicul am crezut ca iti iei CLS si ma pregatisem sa iti dau un PM , poate ma plimbi si pe mine .... biggrin.gif biggrin.gif

e V8-ul vechi de 300 cp sau asta mai nou de 367 ?

te inteleg perfect ce sentimente ai trait , si eu sunt mort dupa Merc , cel mai adevarat care l-am condus a fost un "biet" E270 CDI si am ramas profund impresionat .....
_Constantin_
Romb sunt cel putin 3, asta cu care m-am dat eu nu o sa-l vezi parcat niciunde pt ca omul respectiv are masina de serviciu si cu asta pleaca doar in afara. Mai sunt doua aurii, dintre care una e a tipului aluia care are Si SLK ala tunat la maxim (Piticu) cu culoarea aia rosu-vinetiu perlat. Oricum fiti siguri ca daca mi-as lua CLS sau macar ceva apropiat v-as plimba pe toti cu ea.

Hai vreau sa aud ce aveti si voi de povestit. De exemplu sunt tare curios de un Subaru WRX sau un EVO, ceva hardcore.
romb
al tipului cu SLK-ul e CLS350 (nu ca nu ar merge si ala , dar parca cu V8 e altceva).Nu stiu de ce nu isi cumpara mai multa lume CLS , pt ca de S-class e plin orasul si e si mai scump.Oricum bravo lor ca au destui bani sa isi permita astfel de bijuterii pe roti ....

cat despre experiente , cea mai rapida masina cu care m-am dat a fost un Opel Speedster a unei cunostiinte din Germania si desi avea doar 150cp accelera fantastic (greutatea redusa) , plus senzatia superba de a sta practic pe asfalt , masina este extraordinar de joasa . problema a fost cand am iesit din masina ca la suta mea de kile au trebuit 2 oameni sa traga de mine ca sa mai ies.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.