Help - Search - Members - Calendar
Full Version: opel astra caravan sau ford focus turnier ???
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
cristi70593
Vreau sa-mi iau o masina second-hand, adusa din Germania si optez intre Opel Astra Caravan si Ford Focus Turnier, ma rog inca nu m-am hotarat in ceea ce priveste capacitatea motorului, dar ma intereseaza la modul general, ca masina.Nu sunt un specialist in domeniul asta, de aceea as vrea sa cer sfaturi, m-ati putea ajuta ce sa aleg? In conditiile in care fac aproximativ 7000-8000 km/an, ce ma sfatuiti sa iau, benzina sau diesel?
Va multumesc anticipat pt sfaturi!
Valentin40278
Salut, ia-ti un Opel Caravan insa un 2.0DTL 16V (este dieselul cu 101CP) deoarece este cel mai reusit motor dintre toate de la ei(motorul asta mai apare si pe Vectra si pe Zafira) !
Fordul are urmatoarele dezavantaje:
- consuma in medie cu 2-3litri mai mult decit Opelul
- este mult mai zgomotos, la viteze de peste 100km/h
- este mult mai rigid in articulatii.
- are consumabilele mai scumpe cu 5-10% mai scumpe.
Sper ca m-am facut inteles, tu... faci insa..... pina la urma ce vrei cu banii tai biggrin.gif
Tot ce ti-am scris mai sus sunt doar constatarile mele personale, mi-au trecut prin mana ambele masiini cu diferite vers. de motoare si diferite dotari... conducindu-le destul de multisor ca sa imi dau seama... (1700-2200km, cit est un drum din Germania sau din Belgia pina in frumoasa noastra patrie)
wallbash.gif
Dan27
auleu ce aberatii..la 2 motoare diesel de aceeasi capacitate sa consume unul cu 2-3 litri mai mult trebuie sa ai spart rezervorul!nu mai spuneti prostii.Folositi www.globalautoindex.com ,gasiti acolo toate consumurile.In rest fa un drive test cu amandoua, o sa-ti dai seama imediat.Garantat!daca nu revino!
danmatyas
intradevar! a spus aberatii! daca circuli asa putin ia-ti motor pe benzina.1.6 100 cp e suficient pt masina.Iti recomand Ford Focus este o masina foarte fiabila, nu am auzit pe nimeni sa se planga, si lucrez intre forduri toata ziua.In plus consumabilele nu sunt mai scumpe decat la alte firme, astea is prostii ca is mai scumpe cele de ford.Consumu este in limite normale.
Valentin40278
Cristi, revin pt ca vad ca au inceput "specialistii" sa te informeze....smile.gif) si sa isi dea cu parerea..ca si in politica,fotbal si mecanica.. :clapping:

1. "la 2 motoare diesel de aceeasi capacitate" prietne.. e vb. de alti CP intre ford si opel.. alte kg..ale caroseriei , alte capacitati(Ford 1.8tdi,tddi..sau 1.9 vs 1.7DTi, 2.0DTL...... si diferentel pot continua.....

2. eu vind masini... mi-au trecut prin mana..multe.., nu 1-2 sau 3masini.. si nici nu am "lucrat printre ele toata ziua si nici nu am auzit pe nimeni sa se planga" .....dar in momentul cind faci acelasi drum Germania - Rom si stii ca treb. sa bagi motorina de "n" euro.. si un ford.., 2,3,4 forduri.. consuma intr-adevar mai multishor... te cam intereseaza de buzunar.. nu de statistici datate de producator.... bag mana in foc.. ca si Dacia Logan are un consum dat de producator... de invidiat..

Revin, tu ... fa ce vrei.. sunt banii tai.. la fel fac si eu... insa "aberatiile de mai sus" le-am simtit personal "pe buzunarul meu"....
T u d o r
Valentine, nu te contrazic ca motoarele Ford diesel or consuma mai mult decat cele Opel, dar nu cred ca sunt diferente de 2-3 litri. Diferenta de 2-3 litri este intre un motor diesel si unul pe benzina, si nici asa nu e intotdeauna. smile.gif
Cat despre aluziile tale "fine" la adresa consumului Logan-ului, ma intreb cate ai adus din tarile calde, sa fii asa de "specialist"? biggrin.gif
Andrei Suzuki
QUOTE(Valentin40278)
2.0DTL 16V (este dieselul cu 101CP)


2.0 DTL are 83 cp. Ala de 101 e 2.0DTI
mugur69932
La cati km faci pe an iti recomand un benzinar, indiferent daca e opel sau ford.
Fara a fi subiectiv(am un focus tddi tournier), iti recomand fordul focus-gandeste-te cate premii internationale a obtinut din 1998 de cand a aparut(nu cred ca s-au dat pe ochi frumosi).
Vsv de articulatii, ideea ca fordul e mai slab-fals total-suspensia independenta spate iti va face placere mai ales la drumurile noastre.
Consumul e cam acelasi, revizia la un focus diesel-schimb ulei, filtru ulei, filtru aer si polen-doar 3 milioane-deci nu cred ca e f mult.
Ca aspect(chestie de gust) fordul e mai inovativ.
Un alt plus pt ford-spatiul interior ceva mai mare.
Alta comparatie la diesel daca te intereseaza: opel are la 1.7dti 75cp, ford la 1.8tddi are 75cp sau 90cp
Daca te decizi la ford cauta sa-ti iei un TDCI.
Alegerea iti apartine, sper ca nu am fost f subiectiv, dar imi place masina mea si nu as schimba-o cu un astra.
eddie
Eu iti recomand Opel Astra Caravan 2.0 DTI 100 c.p.,motorizarea asta o am si eu si e foarte reusita zic eu si are si un consum bun.
Daniel67689
Are dreptate Mugur69932 !
Daca vrei Focus cauta un TDCI ! Diferenta se vede clar.
Dar esti sigur ca vrei un diesel ?
Pentru ca nu prea pot fi obiectiv.... FOCUS rules !!! band.gif band.gif
_Constantin_
Eu am o intrebare : De ce brei break? Iti trebuie neaparat portbagaj mare sau asa iti place?
cristi70593
Multumesc celor care mi-au raspuns !!! In discutiile mele cu prietenii, unii m-au sfatuit sa iau astra caravan, altii focus, eu nu sunt tocmai un specialist in masini, de aceea am cerut si parerea voastra in legatura cu acest subiect.Nu tin neaparat sa fie diesel, pt ca stiu ca dieselul e un pic mai scump, deasemenea nu circul f mult, undeva asa cum am zis la 7000-8000 km/an.Imi trebuie practic o masina pt mers la serviciu si in concediu/weekend, de aceea vreau sa aleg un kombi.Ma rog, nu dispun eu de sume f mari, imi pot lua numai o masina second-hand si de aceea m-am orientat spre aceste 2 marci.
Dan27
dute intr-un drive test cu astra si sa-mi spui cum stai in scaun si sa-mi spui ce parere ai despre cum merge frana..te rog eu!
in alta ordine de idei,nu conteaza cate masini am adus eu sau tu(fratele din Bucuresti) din germania,dar personal cu 2 focusuri tdci de 115cp am avut consumul undeva la 5,directia mannheim-cluj,viteza sa zic in jur de 110-120-130 nu mai mult.Sunt curios daca tu ai scos cunsum de 2-3l/100km cu astra.Daca da adu masina la Cluj ca iti dau 13000euro pe ea,ti-as da si mai mult da' acuma nu am.Sper sa fie ok pretul asta.Numai bine!
eddie
Deci aici este vorba de masini second-hand inainte de 2003 cred,nu noul Ford Turnier sau noul Opel Astra,deci nu mai comparati consumuri de la Ford TDCI,cu consumul de la Astra G de 1,7.
Comparati consumul de la Ford Turnier vechi cu Opelul Astra de 1,7 daca vreti sa comparati ceva...
Dan27
copilu',ford focus tdci se fabrica din 2001!!1753cmc,85kw!si oricum 1.8 tddi are consumul tot acolo sau un pic mai mic,insignifiant oricum ceva de genul 0,1/litru.
eddie
Da tati,corect,am uitat ca ai tu unul din 2001,dar oricum nu consuma mai putin decat 1,7 de la Astra,nu are cum la 115 c.p. fata de cei numai 75 c.p.
Paul46623
Hah. Ia zi-mi, atunci, cum se face ca 1.5 dCi 80 cp consuma mai putin decat 1.5 dCi 65 cp ?
Se numeste "power-to-weight ratio", motorul cu putere mai mica depune mai mult efort sa urneasca masina (la o greutate relativ egala).
eddie
Se numeste intercooler si alta presiune in injectoare,dar sa nu deviem de la subiect.
Dan27
nu are importanta cati cp are,tocmai iti spuneam ca in cazul asta consumul la 1.8tdci e aproximativ egal cu 1.8 tddi de 90cp sau 75cp,adica sa fiu mai exact cunsumul mediu e de 5,4 in cazul tdci la 5,1 tddi.Sa nu-mi spui ca te uiti la 0,3l/100km adica la 1leu..oricum la asa diferenta mica conteaza mai mult alte aspecte,gen stil conducere,anvelope.In orice caz eu nu am spus ca nu ar consuma mai putin Opelul dar cu prea putin ca sa merite sa fie consemnat la avantaje,in nici un caz diferenta de 2-3 litri!la ford din pacate se mai duc injectoarele care daca sunt reparate la nea mitica poate face ceva cu ele dar creste consumul.Nu se prea pot repara,trebuie schimbate si nu sunt ieftine.La opel sunt alte probleme,mai ales la 1.7 cam mananca ulei.Treaba e oricum relativa pt ca dupa cum spunea Eddie am doua forduri focus tdci din care unul are cam 300000km si merge perfect de ceva vreme buna si al doilea are 150000km si unul din injectoare face figuri,adica se opreste masina in mers,clipeste intermitenet becul de bujie incandescenta dupa care pornesc din nou masina si nu mai are nici o problema nu stiu cate sute de km..asa ca inca nu am ce-i face.Stiu ca e unul din injectoare de la diagnoza.deocamdata ii dau ceva solutie sonax de curatat injectoare..
florin55503
din cauza asta spuneam ca fordul sa pejoul nu se preteaza in romania. motorina este proasta. eu cum am bagat din altra parte cum a inceput sa-mi clipoceasca bordul. nu sune nimeni ca fordul nu e o masia buna dar e destul de pretentioasa la motorina si nu imi place pt ca nu se simte efectul turbo.

1.7 dti nu consuma ulei, 2.0 dti consuma putin ulei
Dan27
vreau sa iti spun ca focusul care are acum 300000km l-am adus in Ro cand avea 230000 si nu a avut nici o problema,pe cand asta care are 143000 km de um l-am adus are problema asta si nu a mancat motorina decat de la mama lui asa ca teoria ta pica.Cat despre efectul turbo urca intr-un tdci..
florin55503
am mers si nu se simte. masina urca linear in ture. asta nu inseamna ca masina nu trage super bine mai ales cu overboost(1.8)fapt se simte boostul. de aceea in oras eu zic ca e mai usor sa conduci un focus decat o astra sau un golf. e mai manevrabila, si motorul mi se pare mai elastic. interiorul mie nu imi place sub nici o forma materiale la fel. pe mine la o masina ma intereaza mai mult interioru. imi place sa ma simt bine in masina sa am materiale placute la atingere

eu am obesrcat o chestie. posesorii de ford sunt celputin la fel de fanatici cum sunt cei de logan sa nu mai zic bmw sau VW. nu accepta nici in ruptul capului ca o masina are avantaje si dezavantje.

eu am spus de nenumarate ori ca focusul e mai avansat tehnologic dect astra G. eu spun doar xca pentru RO astra se preteaza mai bine si atat nimic mai mult. eu din persoanele care le cunosc co ford la fiecare revizie nu exista sa nu schimbe ceva de genul biliete, bucse etc. si sunt si destul de scumpe mai scumpe decat la astra.
Dan27
smile.gif)ce sa zic,adevaru e ca "Bmw is mehr"!se zice ca dupa ce ai avut bmw nu iti mai trebuie nimic altceva si in cazul meu se aplica,cele 2 focusuri care le am nu le conduc eu:)dar la banii aia am ales focusul fata de golf sau astra.Vreau sa-ti spun ca interiorul e o chestie de gust dar nu numai iar ca sa fii obiectiv:
1.scaune cu sustinere laterala focus si golf,astra nu
2.volan imbracat in piele la fel si maneta schimbaturului de viteze,asta nici pe passat din 2003 nu gasesti standard,cel putin la comfortline nu au,de aceea imitatia aia de piele de pe maneta schimbatorului arata ca naiba dupa cateva zeci de km..rusinica vw
3.in rest oricum sunt materiale mai ieftine,nu chiar ca pe logan,dar nici de top la toata clasa,se simte ca sunt mai ieftine chiar si la diferenta focus-mondeo,mondeo e deja altceva incepand cu pozitia soferului in scaun,sa nu vb de bmw sau altceva
4.e adevarat consumabilele si piesele sunt cele mai ieftine la Opel!dar asta nu e totul,atunci am vrut sa zic ca ne-am lua logan dar nu stiu zau cat de ieftine sunt piesele la Logan
5.tabla e mai proasta,uita-te la vectra mai vechi ca e plin de ele cum sunt toate ruginite pe la aripi
6.opel e considerata cea mai proasta marca germana
7.ce e fain la motorul de 2l opel astra distributia e pe lant ceea ce la focus si golf nu gasesti
8.pretul cel mai mic o sa il gasesti la astra.
9.directia e de invidiat la focus
eddie
Am impresia ca ori lucrezi la Ford ,ori cum s-a spus mai sus,esti fanatic Ford...
Eu unul spun ca masinile sunt apropiate si la pret si calitativ,dar service-ul de la Opel la noi e mai de bun simt si mai ieftin. Asta e realitatea si o stie toata lumea.
Dan27
smile.gif)nu lucrez la ford,in service la ei nu ma duc decat daca ii musai,adica inca nu am fost niciodata ca stiu cum se lucreaza in reprezentante..si ma indoiesc ca e altfel la opel.In momentul in care pe mine nu ma lasa sa stau langa masina cand ei lucra,adio!realitatea e ca astra e mai naspa si asta o stie toata lumea:)ca sa te citez.
Am un prieten care numai astra aduce din germania si recunoaste ca masina e cam pasta,dar argumentul suprem primeaza la romani:PRETUL.Din 5 astra 3 mananca ulei- motorul de 1.7.Eu as alege astra doar pt pretul la piese care e f bun.Nu sunt absurd dupa cum spui,vad si partile bune numai ca sunt prea putine:(
florin55503
QUOTE(Dan27)
smile.gif)1.scaune cu sustinere laterala focus si golf,astra nu
2.volan imbracat in piele la fel si maneta schimbaturului de viteze,asta nici pe passat din 2003 nu gasesti standard,cel putin la comfortline nu au,de aceea imitatia aia de piele de pe maneta schimbatorului arata ca naiba dupa cateva zeci de km..rusinica vw
3.in rest oricum sunt materiale mai ieftine,nu chiar ca pe logan,dar nici de top la toata clasa,se simte ca sunt mai ieftine chiar si la diferenta focus-mondeo,mondeo e deja altceva incepand cu pozitia soferului in scaun,sa nu vb de bmw sau altceva
4.e adevarat consumabilele si piesele sunt cele mai ieftine la Opel!dar asta nu e totul,atunci am vrut sa zic ca ne-am lua logan dar nu stiu zau cat de ieftine sunt piesele la Logan
5.tabla e mai proasta,uita-te la vectra mai vechi ca e plin de ele cum sunt toate ruginite pe la aripi
6.opel e considerata cea mai proasta marca germana
7.ce e fain la motorul de 2l opel astra distributia e pe lant ceea ce la focus si golf nu gasesti
8.pretul cel mai mic o sa il gasesti la astra.
9.directia e de invidiat la focus


1. ai dreptate. scaunele de pe focus au o sustinere laterala mai buna. doar la varianta de echipare sport gasesti la astra scaune cu sustinerea laterala buna
5. problema la opelurile mai vechi era faptul ca tabla nu era galvanizata. de la astra G si vectra B lucrurile s-au rezolvat. dar cea mai solida tabla o are VW. nu stiu cat de mult mai conteaza in ziua de azi cand la pejo am aipile de plastic.
6 e cu dus si intors afirmatia asta. pana acum cativa ani era cat se poate de adevarata. acum se poate discuta. despre ford circula in germ destule glumite (pleci fu fordul vii cu trenul)
7 asta e intr-adevar o chestie buna. dar eu stiam ca si la focus sunt motoare cu distributie pe lant
8. asta e la fel discutabil. nu e neaparat adevarat ceea ce spui tu. cauta focusuri pe mobile. de si le vei gasi la aproximativ aceleasi preturi ca astra. la noi cam a fel. golful si la noi si la ei e mai scump
9. perfect adevarat

motorul de 1.7 nu mananca ulei cum am mai precizat ci cel de 2.0 in specificatii. poate amicul tau cumpara masini super alergate si obosite cu multe sute de mii de km le reseteaza KM si apoi le vinde in RO spunand ca sunt aproape noi si e normal sa consume ulei. asa cum PD dela VAG manaca ulei asa si 2.0 DTI papa putin ulei dar cel de 1.7 in nici un caz.
pt ca altfel cum iti explici faptul ca unele motoare de 1.7 mananca si altele nu?
Dan27
acuma sa nu crezi ca masinile vin cu 100000km:)astea sunt povesti pt oamenii care au nevoie de asa ceva.Eu nu stiu nici un fous cu distributie pe lant.Da,poate cu pretul ai dreptate focus si astra sunt pe acolo amandoua.Partea cu aripile din plastic am auzit si eu ca sunt si pe megane2,ma gandesc ca nu-i o idee rea mai ales daca o lovesti usor o lipesti cu superglue:)).Totusi cred ca mai degraba au recurs la asta din cauza costurilor mai reduse de fabricatie.
florin55503
eu cand am intrebat mi s-a s[pus ca vezi doamne deformare programata si alte chestii. dar cred ca si tine ca se urmareste doare reducerea costurilor. in curand vom conduce masinute de jucarie cu motoare electrice
Mihai63349
Nu vad rostul sa mai discutam despre motoare diesel, atata timp cat omul vrea sa faca 7-8000 pe an. In concluzie, motorizarea ideala este pe benzina... Gasesti masina mai putin rulata si vei avea mai putine probleme. Cat despre Astra vs Focus ... care arata mai bine intretinuta si mai nerulata. In fond, cand cumperi sh, nu prea alegi...
Un sfat: nu te baga la chilipiruri!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.