Help - Search - Members - Calendar
Full Version: PEUGEOT 307
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Peugeot > 307/308
Bogdan20
M-am uitat prin toate subiectele forumului si am vazut ca nu s-a discutat mai nimic despre aceasta masina, care, mai nou, a inceput sa imi placa super mult. Ce parere aveti despre ea? Isi merita banii? Sincer sa fiu, nu am auzit pe nimeni sa se planga de aceasta masina. E chiar asa de buna? Mai buna decat "super dotatul" megane? Astept parerile voastre. Plusuri, minusuri.. etc.... stiti voi.

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-01-29 15:36 ]
horatiu7
o masina excelenta din toate punctele de vedere, in special motorizare si tinuta de drum.
ptr date exacte, competente si comparatii directe cu principalii sai competitori te sfatuiesc sa cauti la chioscuri o revista specializata ( pe luna februarie ) ce tocmai a aparut - cred ca vei gasi tot ce vrei acolo.
de asemenea un drive test cu 307 te va lamuri pe deplin.
Bogdan20
Care revista? Ca sunt multe reviste de specialitate...
M i h a i
si mie imi place cum arata 307. E unul pe langa mine, negru, gemuri negre...te baga in boala.
Insa URASC 307 caci m-am dat cu unu si la 150 km/h m-a facut. Damn 307 Nu-l cunosteam pe individ, ne-am inteles din priviri si deci nu stiu ce motorizare o fi avut caci pe el nu scria Oricum belea masina la design. Megane e câh
Rai
E o masina eleganta si placuta am condus un diesel mergea foarte bine si sunt economicoase dar masina ar fii costat vreo 20.000 euro si cu bani astia sunt multe trebuie sa-ti placa mult sau sa fie pe gust nici eu nu am auzit inca nimic rau dar masina e inca noua pe piata si sunt sigur ca mai vin si probleme.
Mircea11
Eu am un 307 2,0 HDI de 110cp ! merge super,ii putin modificat si intoarce multe capete! il am de 1 an jumate si vreau sa-l vand acum (ii pe leasing) pt ca m-am indragostit pur si simplu de 307 CC pe care vreau sa-l am!daca te intereseaza masina pot sa-ti trimit poze dar numai maine!

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-01 22:04 ]
Bogdan20
Am citit un articol in Auto Motor si Sport despre un test de anduranta la un Peugeot 307 2,0 HDi. Se pare ca m-am convins despre fiabilitatea acestei masini din ceea ce am citi in revista. Costurile de intretinere pe durata a 50.000 km. au fost de 372 lei/km. 3 revizii plus o alta problema care o spuneau ei pe acolo ca a aparut din cauza neatentiei soferului au costat 18.600.000 lei. Un pret destul de bun zic eu.
Chirila27991
Se vorbeste prea putin despre masina asta. Ma intereseaza calitatea service-ului asigurat de Peugeot fiindca sunt interesat sa cumpar un Peugeot 307 si n-am nici o informatie de la oameni care s-au confruntat cu aceasta problema. Orice informatie de natura asta va fi apreciata. Multumesc.
Chirila27991
Am auzit ca service-ul e tare nasol. E adevarat??
Doby28228
Servisu mi se pare bun. Da n-am avut nevoie pana acum.
G e o r g e
pai service ul de la tine o fi bun, dar la noi in bucuresti este o problema.
Bogdan28474
Daca esti in Bucuresti recomand service-ul din Militari. Mi s-a parut mai bun (poate din cauza ca nu e asa de cunosct si lumea inca merge in Otopeni).
Calitatea lasa de dorit, nu e asa cum mi-as fi dorit, insa per ansamblu e acceptabila, poti rezolva multe probleme si la telefon. Oamenii sint in general amabili, dar te cam duc cu vorba. Daca e un defect de fabricatie nu comenteaza (vezi problema arhi cunoscuta cu blocul de semnalizare care se pune automat contra, sau cu centura de siguranta care in foarte scurt timp nu mai este tensionata).
Daca ai probleme la tinichigerie, atunci esti ghinionist... chiar si pt o zgarietura mica stai minim o saptamana, dar intradevar nu se observa ca tabla a fost sifonata.
Daca ar fi sa-mi mai iau inca o data Peugeot as sta totusi mai mult pe ganduri. Mai ales la 307 sint probleme de stabilitate daca drumul este denivelat. Asta se observa de la sine daca mergi prin fata Cotroceniului cu peste 70 km/h, indiferent de sens (cobori sau urci panta), in curba.
Inca un aspect, daca mergi cu geamul deschis, la motorul Diesel se simte un miros neplacut de plastic incins (eu personal am motor de 1.4 70 CP).
Un alt aspect sesizat, este senzatia de pierdere din putere cand intra mizerie la ardere... Au curatat deja filtrul de motorina, dar cred ca asta e ceva universal la consumatorii de motorina din Romania.

Acum sa trecem la aspectele pozitive... consumul este exagerat de mic. Am scos sub 5% mergand constant cu 110 din Bucuresti pana la Balea Lac, cu aer conditionat pana pe Transfagarasan. Stilul de condus destul de nervos, de genul depasesc tot ce prind. Mai ales pe serpentine.
Pana la viteza de mai sus, masina raspunde excelent la pedala de acceleratie. Frana este incredibila, si cred ca este punctul forte al masinii. Manevrabilitatea este exceptionala daca ai de evitat un obstacol.
Spatiul este generos, portbagajul de 380 l fiind indeajuns pentru un cuplu. La versiunea in 2 usi poti merge cu 90 Km/h cu geamul jos fara probleme (usa fiind foarte mare).
Masina este bine izolata fonic, mai ales pentru un Diesel. De asemenea vibratiile sint insesizabile.

Sper sa fie o parere pertinenta pentru cei interesati.
Petre32220
Am un 307 2.0 HDI, cu care am facut 70.000 km, de la 0. Nu sunt un specialist in masini, dar dupa cat am condus-o am urmatoarele pareri. Are un motor foarte fiabil, nu am avut absolut nici o problema cu motorul desi am exploatat-o pe distante lungi, in regimuri inalte de turatie, fara menajamente. Are o tinuta de drum foarte buna, stabilitate acceptabila, este foarte comod de condus, comenzile sunt foarte 'usoare'. Este silentioasa pentru o masina pe motorina dar in prezent nu mai reprezinta un avantaj competitiv fata de Renault carora le-a venit in sfarsit mintea la cap si au scos dci-ul, renuntand la tractorul de dti. Are un design exterior frumos, dar cel interior este slabut. La variantele fara imbunatatiri, interiorul este chiar saracacios, prea mult plastic. Franele sunt excelente. In concluzie este o masina care exceleaza la functiile de baza, dar este un dezastru la tot ceea ce inseamna finisaje, in 2 ani de cand o am, mi s-au defectat semnalizatorul, claxonul, reglajul (manual!) al oglinzilor, dispozitivul de prindere roata de rezerva (apropos, coarba din dotare este inutilizabila - se stramba), i-am spart scutul care era din plastic, i-am pierdut de 2 ori banda de la masca fata, s-au stricat centurile de siguranta, mocheta are un sistem de prindere foarte prost, iese tot timpul din acesta, pompita de apa pentru parbriz deci chestiuni mici, dar care iti macina nervii. Si asta punand si la socoteala service-ul care in principiu este ok la partea tehnica, dar stai de ti se lungesc urechile si se produc tot felul de incurcaturi. Prin comparatie cu Megan Classic dti este mult mai sexi, nu pot spune mai bun - am avut un classic si nu am avut probleme cu el, nu stiu daca se poate pune cu Megane 2 sau cu Sedan...
James Kilowatt
In franta este mai scump decat un Fiat Stilo MJT 140CP, de exemplu, si ca performante e mai slab. Insa e foarte confortabil, chiar daca nu e luxos. Eu am mers cu el doar inchiriat, nu l-am exploatat foarte mult timp, si mi-a placut. Pe aici se zvoneste ca atata timp cat il servesti cu motorina curata, nu are probleme de fiabilitate. Totusi,costa cat un Golf TDI... si parca as avea mai multa incredere in VW....
Cristian34844
QUOTE(M i h a i)
si mie imi place cum arata 307. E unul pe langa mine, negru, gemuri negre...te baga in boala.
<BR>Insa URASC 307 caci m-am dat cu unu si la 150 km/h m-a facut. Damn 307 <IMG SRC="http://www.masini.ro/forum/images/smiles/icon_smile.gif"> Nu-l cunosteam pe individ, ne-am inteles din priviri si deci nu stiu ce motorizare o fi avut caci pe el nu scria <IMG SRC="http://www.masini.ro/forum/images/smiles/icon_smile.gif"> Oricum belea masina la design. Megane e câh


Daca te-a facut, atunci ori avea un 2,0 l la 90 CP sau 110 CP sau un 1,6 l la 110 CP (motorizare mai noua pentru ca cea de 2,0 l 110 CP se pune la 307 CC).
Tu ce masina ai?
Cristian34844
[quote="Bogdan28474"]
Daca e un defect de fabricatie nu comenteaza (vezi problema arhi cunoscuta cu blocul de semnalizare care se pune automat contra, sau cu centura de siguranta care in foarte scurt timp nu mai este tensionata).

Tu cum ai facut cu blocul de semnalizare? Ti l-au schimbat in garantie fara sa comenteze?
Daca ar fi sa-mi mai iau inca o data Peugeot as sta totusi mai mult pe ganduri. Mai ales la 307 sint probleme de stabilitate daca drumul este denivelat. Asta se observa de la sine daca mergi prin fata Cotroceniului cu peste 70 km/h, indiferent de sens (cobori sau urci panta), in curba.

Aici pot sa-ti spun ca ai dreptate dar presupun ca ai un 307 fara ESP. Ai condus unul dotat cu ESP? Incearca si ai sa vezi ca nu se mai intampla asa ceva. Nici eu nu am ESP pe al meu si stiu bine despre ce vorbesti.[/b]
Andrei6
Salut!

Eu am un 307 pe benzina (1.6) din 2003.

Cea mai mare problema, care oricum o sa vezi ca apare mai peste tot pe site-urile "din afara", dar care vad ca nu e mentionata de loc pe la noi e ca e LENESA.

N-am mers pe diesel, dar pe benzina la 110CP (1.6L) e super lenesa... In schimb merge fara probleme la 190Km/h (autostrada Soarelui) constant si fara sa fie extrem de zgomotoasa.

O alta "problema" care s-ar putea sa o remarci este ca are amortizoarele rigide (ceea ce e excelent pentru drumuri bune si viteza mare) si nu prea "ii place" sa fie scoasa de pe asfalt ca s-o bagi si pe vreo "potecutza" de munte.

Altfel este o super masina, finisarea este mai mult decat acceptabila, serviceul din Militari e ok (mai putin tinichigeria care intradevar te tine o gramada ...).

Yours,
Atlantis
Emanuel41856
Stiti cumva de noul 307 ceva?
bicycle.gif
G e o r g e
NU
mihai45467
sa zvonea ca ii face un facelift dupa 407 ...poate e doar un zvon ..dar am vazut si o poza pe net odata
George45817
Salut,

Intr-adevar o sa existe in vara un facelift la 307, care va adopta partea frontala de la 407 ( o tampenie dupa parerea mea ), cel mai probabil ceva in genul lui 1007.

Despre 307 in bune si rele biggrin.gif

Motorul de 1,6 si 110 Cp este in opinia mea f agil, dar intradevar nu la demarajul de pe loc ci in trafic - impinge incredibil la peste 3500 rpm in a 3-a si a 4-a. Face cam tot ce misca la 1,6, fiind la egalitate doar cu alfa 147 1,6 TS. Masina iarasi m-a impresionat prin faptul ca are mici amanunte f bine gandite- scoti cheia din contact se aprind luminile de interior, torpedoul inghide si 2 sticle de 2 l si este refrigerat, inele cromate in tabloul de bord etc.

Parti negative:

Franele in opinia mea nu sunt nici pe departe la nivelul restului masinii, ABS-ul intrand haotic pe piatra cubica sau la cea mai mica denivelare. Un mare dezavantaj sunt iarasi vastele suprafete de plastic - se zgaraie temeinic la cea mai mica atingere. Modelele pe benzina vin fara nici un fel de scut - chestie care m-a costat 60 de mil la o intalnire cu un trunchi de copac mascat de iarba pe marginea drumului.

Service-ul este sub orice critica comparativ cu tarifele practicate:

Otopeni:
- schimbat bec stop spate- 4 ore de asteptat - 430 000 +TVA (30 000 becul)

- luat masina dupa 2 luni de stat in service (pt incidentul cu copacul) cu suruburile lasate nestranse, senzorul de capota rupt si capacele inlocuite cu unele zgariate. Tin sa precizez ca masina era intacta exterior si m-am intors cu ea de la C-ta, deci nu era cine stie ce reparatie.

Militari - mult peste Otopeni:

- luat masina din service dupa 3 luni - nota de plata 367 000 000 - si a trebuit sa ma intorc a doua zi cu ea inapoi, cedase prinderea capotei, pompa de stropit parbrizul, stergatorul fusese montat prost si imi zgariase parbrizul si deasupra tuturor imi furasera scutul montat contra cost -approx 7 mil. Ce-i drept le-au reparat gratis si mi-au adus alt scut - nu nou ci imprumutat probabil - mare atentie cand luati masinile inapoi.
Ca o chestie nou aparuta ( ca de, s-a umblat si la motor), la 3000 rpm apare un zgomot ciudat si masina se opreste din accelaratie, fenomenul disparand in jur de 3500.

Sper sa va fi fost de folos
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.