Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Spalare motor
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
scoaba64138
Salutare ! Trebuie sa ma duc la verificare , dar intai vreau sa spal motorul.Ce parti trebuie protejate si cum ? Ce detergent/ sampon / alte produse recomandati ? biggrin.gif Stima !
k.68177
Salut! In general trebuie sa protejezi delcoul, electromotorul, si daca speli si pe langa motor, trebuie sa protejezi partea electronica blush.gif . Eu nu prea iti recomand sa-ti speli motorul cu apa si sampon. Cel mai bine ar fi sa-l stergi cu o carpa umezita in benzina/diluant :boxing: . Mie odata mi s-a spalat motorul la o spalatorie (cu jet de apa sub presiune), din gresala :minigun:. Partea electronica a rezistat f. bine, cu exceptie delcoului . Pt. ca a intrat f. putina apa, sau s-a umezit, a facut figuri. Cand mergea in 3 cilindrii, cand imi pusca una motorul, nu prea tragea bine ( eram nevoit sa urc o panta cu a 2-a, pt ca in a 3-a imi murea ), si avea sunet & feeling de masina WRC blush.gif . Imi amintesc ca in spatele meu era unu cu un Renault, si radea de nu mai putea, dupa ce a vazut ce i-am certat pe cei de la spalatorie, si nu mi-o pornit la prima cheie. Dupa a 2-a cheie a pornit in 3 cilindrii, si pana ce am ajuns acasa, totul a revenit la normal. Deci iti recomand sa ramai la carpa cu benzina/diluant. Apropos, sampoanele nu prea pot sa indeparteze uleiul ars, si grasimea ceea ce de obicei e pe motor.
Horia49540
stiu ca cel mai bine se spala motorul cu petrol, dar oare se mai gaseste?...
gabriel cretu
Eu sa stii ca am spalat motorul asa cum scrie la carte,cu periuta de dinti,motorina,detergent,carpe, lavete,tot tacamul,dar cand l-am spalat la spalatorie.............nici nu se compara cu ce facusem eu si cu ce chinuiala
Au astia un solvent ,ceva,care curata ,frate, de zici ca nu-i adevarat........il lasa cat ti-o spala in exterior ala moaie tot ce e de muiat si cand vine cu jetul ala il face de nu-l recunosti (fara exagerare)
In privinta izolarii n-am avut probleme.....iti recomand sa dai jos capacul de la delco si sa pui in locul lui una sau doua manusi chirurgicale,in felul asta n-are cum sa mai intre apa....in privinta electromotorului ni mi-as face probleme nu intra apa in el,mai degraba in alternator,dar n-am avut probleme niciodata la nici o masina careia i-am spalat motorul.
Oricum daca te hotarasti la spalatorie,sa-ti iei si un buretel la tine si unde crezi ca este adunata apa,adun-o cu buretelul
Si inca un lucru important,odata pornita sa nu o mai opresti ceva timp ca sa aiba timp sa se usuce........si mare grija sa ti-o spele neaparat cu apa fierbinte,ca altfel.........
Horia49540
corect
la o spalatorie buna cu sampoane ok se spala cel mai bine si nici nu te chinui biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.