Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Accident stupid
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Vlad6
Sa va spun pe scurt ce am patit:
Episodul 1 - Accidentul
Stateam luni la semafor cand un idiot beat mort a intrat cu viteza mare in mine fara sa franeze deloc ba mai mult accelerand chiar si dupa momentul in care ma inpisese cu forta in masina din fata mea care la randul ei a lovit-o pe cea din fata ei.
Am vazut toti cei implicati dca ata era beat mort si l-am intrebat, incercand totusi din mila sa-l ajutam chair daca facuse ce facuse, daca vrea sa mearga atunci la politie sau o lasam pe a doua zi. A zis ca da si s-a tinut o perioada dupa noi insa cum a prins putin de trafic a fugit.
Episodul 2- La politie
Am ajuns la 8-30 la politie unde am stat pana la 2-30 ca sa se uite domnul ofiter la masina sa faca constatarea. Fiind intuneric si zapada a omis sa treaca un far crapat si un proiector cazut dar a lasat loc si sper sa le treaca in curand
Episodul 3 - Repararea automobilului
Am dus masina la service a doua zi dar dupa cum a zis domn politist le-am zis sa nu se apuce de ea pana nu spun eu ( a zis de la politie ca trebuie sa astept sa vina si cel ce a cauzat accidentul) apoi am fost la politie unde mi-au zis ca acel specimen ce se afla la volan n-a venit si ca e mai bine ca n-a venit cand era beat pentru ca in cazul ala RCA-ul lui n-ar fi acoperit daunele si ar fi trebuit sa platim si sa-l dam in judecata
Episodul 4 - Urmarile accidentului
In urma accidentului masina mea este vraiste si in fata si in spate ( dar vraiste in sensul ca impactul a ajuns pana la toba de esapament in spate si pana la instalatia de aer conditiona in fata
Cel din fata meaa are portbagajul stambat destul de mult ( nu-l mai poate inchide) iar din fericire in fata nu are decat numarul strambat
Masina bbetivului e vraisete pe partea din fata ( ce am observat la locul accidentului)
Eu nu mai pot sa misc gatul si ma doare incontinuu capul, colegul care era cu mine in masina are cucui cauzat de lovitura de tetiera. Partea buna este ca aveam centurile amandoi din masina mea si nu am patit nimc grav.
Episodul 5 - Urmatorii pasi
Acum trebuie sa astept sa vad daca a venit alcoolicul la politie si sa ma apuc de reparat masina. Trebuie sa ma duc la spital sa vad de ce am problemele astea.
Episodul 6 - Concluzii
Purtati intotdeauna centura de siguranta atat voi cat si pasagerii din masina pentru ca dupa cum ati observat nici stationati la semafor nu sunteti in siguranta
madalina
Vlad, trebuia sa spui pe loc ca te doare gatul si tot restul. Trebuie sa mergi la IML, iar incidentul capata si latura penala pentru respectivul. Imi pare rau, dar eu pentru betivii ce se urca la volan n-am nici-un fel de mila!
Vlad6
Acum regret si eu ca nu m-am dus dar atunci cand am vazut ca statea sa lesine ( probabil sperietur+lovitura+alcool) mi s-a facut mila si pe urma la 3 noaptea ( accidentul a avut loc la 8 seara) cand am scapat de la politie nu stiam cum sa ajung mai repede acasa plus ca aveam nevoie de alta masina sau taxiu sa ajung acolo pentru ca a mea nu prea putea fi deplasata distante lugi datorita radiatorului spart.
madalina
Nu e tarziu nici acum sa te duci!
V l a d
oribil.. ce ghinion... dar nu merita sa iti fie mila. Trebuia dus la politie instant. Un inconstient ca asta trebuie sa suporte consecintele faptelor lui. Sper totusi sa rezolvi.
costel31664
Nu e tarziu. Du-te la IML. Declara la politie ca era beat si sunt martori. Nu-ti fa probleme pentru problemele lui.Pentru ca a fost marlan trebuie sa-l dai in judecata si sa-i ceri despagubiri. Daca nu ai casco si politistu' a scris ca e din vina lui CASCO tau nu te despagubeste din cate stiu eu. Impacheteaza-l cu acte altfel ramai cu paguba. Dupa aia sa vezi ce frumos vine sa vorbeasca cu tine!!!!!
Andrei Suzuki
Nasol moment.Sper sa-ti treaca.
El ce masina avea?Pana la urma ai mai dat de el?
Paul46623
Asa cum au spus si ceilalti useri, ZERO TOLERANCE. Mila, nemila, a incalcat GRAV legea si trebuie sa plateasca.
Vlad6
El avea o Skoda Fabia in leasing.
Eu am casco la masina dar se pare ca service-ul nu are contract cu firma respectiva de asigurari deci va trebui a vad cum fac, insa deocamdata astept sa vad daca vine ala la politie.
Legat de IML partea nasoala e ca in loc sa-mi treaca ma doare din ce in ce mai tare si daca o tine asa trebuie sa ajung la spital si in functie de ce zic doctorii daca e chiar nasol ma duc si la IML pentru ca trebuie sa plateasca pentru ce a facut.
La politie am scris si eu si celalalt sofer implicat in accident ca mirosea a alcool asa ca s-ar putea sa aiba probleme din cauza asta. Am descris si cum a fugit deci cred ca si aici pot sa-i faca pobleme. Pe de alta parte mai exista posibilitatea sa se prezinte cu "un prieten sau o ruda" la politie si sa faca ceva sa-l scape ca de cat am fost la sectie au venit si d-astia si dupa ce am astepta mai mult de o ora dupa ei au plecat zambint de acolo ( venisera nervosi" nu l-am omorat asa ca sa ma lase in pace" ).
Pe mine ma intereseaza sa ma fac bine, sa-mi repar masina cat despre ala as vrea sa nu mai conduca vreodata, nu pentru ca ii doresc raul ci pentru ca asa om poate cauza niste tragedii daca mai urca la volan.
PS Mersi mult pentru urari
Radu69537
vlad, te compatimesc atat pt durerile de cap cat si pt masina...am trecut si eu prin asa ceva si stiu ce inseamna, numai ca la mine a venit si vinovatul cu mine la sectie (care nu era beeat, ca al tau), insa a fost nevoie sa alerg muuuult dupa asigurare (avea rca la asiban) si pana la urma am facut-o tot pe casco, urmand sa se rafuiasca societatile de asigurare intre ele...in ceea ce priveste durerile de cap care se accentueaza, nu prea e in regula, asa ca du-te cat mai rpd la spital la un control, ca sa fii sigur
madalina
Vlad, la spital daca spui ca e din cauza unui accident auto, medicii anunta in mod automat politia.
Alex-F1
Da....chiar ca nasol moment.... sad.gif ....imi pare rau Vlad pt. necazul tau, dar bine ca tu n-ai patit nimic grav si iti doresc recuperare grabnica! :pray: Ce mila, domnule? Cu betivii la volan....pfuaaaai....vorba Madalinei si a lui Paul: no mercy :evil: E de laudat ca esti o persoana miloasa/buna la suflet, dar unii pur si simplu nu merita sa beneficieze de bunatatea ta!!! Nu trebuia sa-l lasi singur pana la politie....pfuaaai, de gat il duceam, legat dupa masina.... :evil: Mie tot unu rupt de beat mi-a lovit odata vechea masina (Ford Escort) in parcare (am auzit lovitura si-am coborat imediat), el abia reusise sa iasa din masina pana am ajuns eu jos....nici nu putea sa vorbeasca :boxing: ! Cand am vazut cum sta treaba, cu greu m-am abtinut sa nu-i musc una, dar am sunat imediat la politie si le-am zis ca-i unu muci de beat care a cauzat un accident (nu era deloc grav, dar nu asta conta) si nu plecam nicaieri pana nu vine un echipaj la fata locului....si a venit in ~ 15 minute....l-au luat pe tipu, permisul suspendat 3 luni si mi-a reparat si masina! :coolspeak: Acuma, am si io o nelamurire: cum "s-a pierdut" betivul in drum spre politie? blink.gif Masina lui mai mergea dupa accident (s-a mai urcat in continuare beat la volan) sau cu ce masina a mers el pana la politie? Ai avut airbag la masina sau nu? Sper sa rezolvi cat mai repede problemele, dar mai intai cele de sanatate...alea is cele mai importante, apoi masina, iar betivul speram sa apara....! Macar numarul de la masina i l-ai luat dupa accident? Mai vorbim....

Hai pa
ALEX
Arheopterix
Vlad,un cunoscut a fost lovit tot asa la semafor,masina nu a patit cine stier ce,dar a suferit o leziune la o vertebra cervicala.
A neglijat,dar a ajuns sa nu mai poata misca mana stanga.
A suferit o operatie destul de fomplicata,si a fost imibilizat la pat cateva zile bune.
A cheltuit din buzunar o groaza de bani.
Asa ca nu neglija!
Dute la medic,fa radiografie la coloana si sa se mentioneze in procesul verbal toate acestea.
Vlad6
A plecat cu masina lui asa beat cum era dar de mers deabea mai mergea pentru ca partea din fata a masinii lui era comple disrtusa si acum ca isi strica motorul ca nu avea racire chiar m-ar fi bucurat ar fi demonstrat inca odata cat e de prost.
Airbagul nu s-a deschis, asta e alta situatie pe care vreau s-o lamuresc la service dacia ca doar am dat bani in plus ca sa il am ( sper ca exista dar nu s-a deschis smile.gif )
La spital cred ca ma duc maine dar chiar nu mi-as permite acum cateva zile de internare dar daca continua sa se agraveze in loc sa treaca nu prea am de ales. (Repet sfatul meu purtati mereu centura pentru ca dupa cum vedeti in cazul meu sigur eram la spital daca nu aveam)
Cat despre masina nu e o problema sa o fac pe casco pentru ca daca il baga ca a condus baut rca-ul lui cica nu plateste nimik.
Vlad6
Problema cu asigurarea sta in felul urmator:
Daca se constata ca era baut RCA-ul celui ce a provocat accidentul nu despagubeste. Intrebarea mea este: casco al meu despagubeste tinand cont ca nu-s de vina si se judeca pe urma cu ala?
Unde am dus masina nu are contract cu firma de asigurari unde am casco deci cum se va achita reparatia imi da CASCO banii sa ii duc la service, platesc eu si ramane sa-mi recuperz banii de la casco, vine reprezentantul companiei de asigurari la service sa vada ce daune am?
mike.omega
Vezi ca scrie si prin contractul de casco, cel mai probabil o sa-ti repare casco mult mai repede decat orice RCA biggrin.gif

Cel cu constatarea de la asigurari trebuie sa vada masina si sa-i faca poze pentru dosar. Faptul ca respectiva firma de asigurari nu are contract cu service-ul respectiv nu e o problema. Vorbim de un virament bancar in oricare din cazuri!

Si ca sa fiu in rand cu lumea... unde naiba e politia cand ai nevoie de ei?! Umbla tot felu ....... beti pe strazi si ei stau si freaca menta(sau cara aragaze cu duba cum am vazut ieri, pacat ca n-aveam aparatul foto la mine :bash: )
Anyway, sper sa se rezolve cat mai bine si cat mai repede :wave:
HalbaSus
I feel for you :console: Un lucru asemanator am patit si eu cu masina mea (am povestit AICI - cauta cam pe la mijlocul paginii) cu un betiv care a intrat in mine.

Faza cu alcoolemia e adevarata, daca are imbibatie alcoolica de peste 0.8 (limita infractiunii) atunci RCA-ul nu te despagubeste... cu CASCO nu stiu cum e...

Faza cu lovitul capului... daca iti trece fara complicatii e mai bine ca nu te-ai dus la IML... cat timp am asteptat politistul sa vina la fata locului, alte 2 masini s-au busit in mod similar (doar ca acolo nu era nimeni beat, si "victima" era partial vinovata (oprise pe sosea ca sa ia o gura de suc))... ma rog, ideea e ca pasagerul din dreapta al masinii lovite s-a dus la dispensar... iar acestia au facut actele necesare... cand a auzit politistul acest lucru nu le-a mai dat copii dupa procesul verbal - cu care sa mearga la asigurare-) pentru ca a zis ca trebuie sa se stabileasca daca exista sau nu o latura penala... deci mai complica si asta treburile... oricum eu sper sa te faci bine si tu si masina ta... P.S: data viitoare ai grija nu doar sa porti centurile ci sa reglezi bine tetierele... daca nu aveam tetierele reglate cred ca si eu si sotia ne loveam destul de zdravan)
gabi4
QUOTE(HalbaSus)
ci sa reglezi bine tetierele... daca nu aveam tetierele reglate cred ca si eu si sotia ne loveam destul de zdravan)

in ce sens se regleaza tetierele?
HalbaSus
Tetierele trebuie reglate in asa fel incat capul sa fie cat mai aproape de tetiera, ideal ar fi sa-ti sprijini capul pe tetiera in timpul mersului... daca nu, oricum sa nu fie mai mult de 1 cm intre cap si tetiera... cu cat capul tau se deplaseaza mai multi cm in spate cu atat mai grav va fi impactul... de asemenea e important ca tetierele sa fie blocabile, adica odata reglate sa ramana in aceasi pozitie fara sa le poti misca, pentru ca in cazul unui impact sa nu permita ruperea gatului. Masinile mai "smechere" au tetiere active, care in momentul impactului se deplaseaza in fata, incercand sa-ti mentina capul in aceasi pozitie.
Maff
Du-te la spital.Daca intarzii s-ar putea sa apara complicatii!Si sa le spui exact cum te-ai lovit.Isi vor putea da seama mai usor de ceea ce s-a intamplat.Ai grija de tine.Insanatosire grabnica.
Impulse
Sincer imi pare tare rau sa aud ca ai trecut printr-un asemenea incident. Eu recomand si chiar insist sa mergi la medic, sa iti faci o radiografie cervicala si sa consulti neaparat si un medic neurolog. Chiar daca durerea se va ameliora este bine sa stii ce a fost. Aceste lovituri pot avea repercusiuni dintre cele mai nedorite si dupa ani de zile. De asemenea, daca intr-adevar acolo exista ceva, insist sa obtii hartia de la IML. Sper din tot sufletul sa fie doar ceva de moment. Sa auzim numai de bine!
eddie
Imi pare rau Vlad de ce ai patit.Sper sa fii bine si sa ne vedem totusi la prima intalnire !
In decursul a 16 ani de cand am carnetul,am fost lovit si eu lovit in spate de 3 ori si a trebuit sa indrept tablaria.Doar la una din lovituri,am avut o mica problema,mama care se afla in spate a acuzat ceva dureri de gat pentru putin timp.
Eu stiu ca,depinde de asigurator,in situatii ca aceasta sau cand cel ce loveste nu are asigurare,casco tau iti repara masina si recupereaza ei de la respectivul paguba,e treaba lor cum,il dau in judecata,nu stiu....
Chestia asta mi-a spus-o un tip care mi-a facut casco la una din masini si e director la Unita,chiar mi-a specificat ca ei rezolva toate problemele.
marius60959
imi pare rau ptr ce ai patit. nu trebuia sa va fie mila de dobitoc...mai ales ca era baut! cam tardiv acum.
dar la politie nu ai scris in declaratie ca au rezultat vatamari corporale?
partea proasta e ca tu vei fi nevoit acum sa alergi, bani cheltuiti pe transport - am inteles ca nu poti merge cu masina, timp pierdut...
daca il vei da in judecata, poate ar fi bine sa strangi tot ce cheltuiesti
(chitante, facturi...etc de la eventuale medicamente, transport)
sper sa rezolvi cat mai usor ptr tine...
si neaparat du-te la spital. loviturile la cap/coloana nu trebuie neglijate
multa bafta si sanatate!
boty
Imi pare rau pentru ce ai patit si sper sa nu fie nimic grav si durerile sa-ti treaca, iar in privinta masinii nu ar trebui sa-ti faci probleme pt ca pana nu apare vinovatu :minigun:( doresc acelasi lucru tuturor celor care se urca la volan sub influenta :bandit: ) este un accident cu autor necunoscut ca si cand masina ar fi fost lovita in parcare.
Multa sanatate :doctor: si succes la politie ...
Maff
Macar i-ai numarul de la masina?Sau numele?Fa-ti radiografie.
Andrei75
Vlad iti doresc insanatosire rapida si sa repari cat mai repede masina.
In astfel de situatii nu poti decat sa te consolezi ca putea sa fie mai rau (tatal meu a avut un accident asemanator dar s-a ales si cu 2 coaste rupte si nici nu avea casco, iar ala nu avea RCA). Cand aud de astfel de intamplari imi pun serios problema daca merita sa vand Supernova si sa investesc atatia bani ca sa vina vreun idiot la un semafor :minigun:
geeoo30
In israel am vazut un accident minor, tot la fel dar mult mai usor undeva la un semafor, soferul masinii lovite in spate, care avea un pic bara zgariata, sa dat jos din masina si sa intins pe strada dupa ce a sunat ambulanta si politia si a asteptat venirea lor in pozitia aia......( acolo vin in 2-3 min).
In general acolo oamenii cu masini lovite cer si despagubiri pentru soc emotional......
Sfatul meu este sa-l inveti minte pe nemernic, dute la spital ia certificat medico-legal si aranjeazal pe nebun...
Altefel nu se invata minte si o sa o comita din nou peste cativa ani...
Vlad6
QUOTE
Chestia asta mi-a spus-o un tip care mi-a facut casco la una din masini si e director la Unita,chiar mi-a specificat ca ei rezolva toate problemele.

Eu am casco la Unita (nu fac reclama smile.gif deci sper sa nu fie probleme smile.gif
Si acum legat de numarul de inamtriculare: inainte sa incepem "excursia" la politie m-am dus in spate si i-am citit numarul de inmatriculare si eu si sotia celuilalt sofer implicat el este:
B-24433
eddie
Nu eram sigur,dar acum mi-am adus aminte ca am vorbiut de asta la ultima intalnire,nu mai stiu daca aveai casco sau te-am trimis eu la el ?Are sediu vis-a-vis de Spitalul de Urgenta pe Floreasca.
DORU
Vlad, abia acum am vazut topicul postat de tine!

Imi pare sincer rau de ce ti s-a intamplat. Inconstienta se plateste, asa ca lasa-l pe Dumnezeu sa-i acorde mila sau intelegere, tu obtine-ti dreptatea. E suficient ca nu l-ai pocnit sau nu-i doresti raul. Dar dreptatea trebuie sa fie de partea ta! arigato.gif
Vlad6
Am fost la doctor.
Am facut radiografii,tomograf etc si mi-au scris o reteta fata-verso.
Trebuie sa port guler, sa fac repaos ( ei ziceau 2 sap dar am negociat la una smile.gif ).
Tratamentul si tinutul gulerului le fac 2 saptamani dar sa stau acasa 2 sap. e mai greu.
Am o zi de internare si o saptamana concediu medical si cred ca o sa ma duc la IML cu astea apoi cu certificatul de la IML ma duc la politie si de acolo iilas pe "incoruptibilii" sa-si faca treaba in ceea ce-l priveste pe idiot iar eu ma voi ocupa de reparatul masinii.
Problmele pornesc de la momentul inpactului cand nu stiu ce artere s-au srtangulat si nu stiu ce chestii legate de niste ligamente la coloana s-au rupt si nu imi mai tin coloana cum trebuie asa ca trebuie sa le ajut cu gulerul respectiv si daca in 2 sap nu se deplaseaza nimic astea se refac( ajutate de tratament) si sunt ca nou ( cel putin pentru o perioada ca in timp pot aparea hernii nu stiu de care)
marius60959
of...
sanatate! si sa-ti traca cat mai repede si fara urmari!
ai mai aflat ceva de la politie? l-au gasit?
Vlad6
Tocmai au vorbit cu celalalt sofer implicat ( au zis ca de mine nu au dat ) si mergem inpreuna maine la 17-00 la politie.
Sper pana atunci sa scot si certificatul de la IML sa-l duc cu mine si in orice caz gulerul meu va face cu certitudine impresie buna biggrin.gif
V l a d
man sanatate in primul rand si in al doilea fa-l praf pe ala
Maff
Bafta!Scoate-ti certificatul, poti cere despagubiri.
Mihai63349
Multa sanatate, Vlad!
Ia pielea jos de pe idiot!
Impulse
Vlad, daca medicul ti-a spus sa te protejezi doua saptamani eu zic sa ii asculti sfatul. Ma bucur insa ca ai fost la medic. Evita sa faci efort daca spui ca ai probleme cu ligamentele. Lasa masina ca o repara aia si fara sa stai tu langa ea. Multa sanatate!
Mariustom
Salutare :wave:
Multă sănătate, Vlad, și ... "belește-l" pe nenorocit. C-așa merită ăștia :bash:
Adin.C
subscriu si eu la "Insanatosire grabnica!"

...n-as vrea sa fiu in pielea ta..

Take Care, :wave:
CPI
Sa stai linistit e cel mai bine. Si mersul la servici te solicita, chair daca stai pe scaun.

Sanatate!
Cristi
geeoo30
Ceva ligamente rupte am avut si eu dar la un umar, desi am stat cu mana intr-o anumita pozitie 2 saptamani, am avut dureri acolo aprx 6 luni dupa accident...
Pana la urma a trecut, nu vreau sa te sperii dar trebuie sa ai mare grija in primele saptamani, cat mai putin efort si tine proteza, e esential pt vindecarea ulterioara...
BRAC
Insanatosire grabnica!
Legat de airbag-uri am vazut si eu o masina accidentata urat in partea dreapta fata dar fara ca acestea sa se deschida.Am intrebat cum e posibil, mi s-a explicat ca era un singur senzor amplasat in partea stanga dupa motor si cum zona respectiva nu fusese afectata nu s-au deschis. blush.gif
Totusi,nu inteleg, ai chemat politia la locul accidentului cum se procedeaza in mod normal, sau nu?
Apropo de proceduri, in occident daca nu rezulta raniri sau victime in urma accidentului se face o constatare amiabila intre cei implicati cu care se merge la societatea de asigurari si atat, fara politie.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.