Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Consum Logan 1.4 MPI
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Logan Berlina/MCV/Pick-up
Pages: 1, 2
Cipp
Logan de 1.4 MPI e solutie low-buget! Cine si-l cumpara ar trebui sa stie bine aceasta problema, asa cum si eu atunci cand mi-am luat albea am stiut ca motorul va fi lenes dar din fericire consumul este excelent, macar de atata lucru sunt fericit! Iar opel corsa 1.0 60 cai mi se pare o masina mult mai bine motorizata decat logan 1.4! Am mers cu un corsa 1.1 pe carburator(sper sa fie 1.1 si nu 1.2, nu mai retin exact, era vechiul corsa din anii '94) care mergea impecabil, cu 4% afara!!!; si la 140 km/h mosu care o conducea cu stimulator cardiac nu avea nici o emotie, pt. ca nu se auzea nimic, doar fluieratul vantului. Mi-a ramas in ureche si pe retina masina aia... Loganul...nu!
cristi94865
Da din cite stiu eu Albea are in jur la 80c.p dar are o caroserie cu un disain mult mai dragut fata de Logan finisaje atit interioare cat si exterioare mai estetice ca la logan si mult mai aerodinamica mai micuta,dar asta nu-nseamna ca n-ar fii spatioasa,si consumul pe masura ca-i gindita mai bine decat loganul echipat la marimea lui cu 1,4mpi
dacia solenza
audi a4 96kw
A70877
Cristi,
nu cred ca intamplator am aceeasi parere cu a ta (despre Logan 1.4MPI)
Acest model este bun pentru o anumita clasa sociala (din care fac si eu parte).
Eu am ales 1.5DCI. Daca nu ar fi existat aceasta motorizare la Logan, nu mi-as fi cumaprat marca asta de masina. Sunt (inca) multumit de el

Ca tot ai amintit de Albea. Poate sa fie ultimul ragnet cat tot Fiat o produce iar consumul nu scade sub 8.5% in oras, in cele mai bune conditii de trafic. Scuze dar 1.5 DCI nu consuma mai mult de 6.2% in aceleasi conditii, iar costul la prima revizie (10 mii km) a fost de 170 RON.

Va pupa tata!
ncristi
QUOTE
Atunci ce sa mai spunem de Fabia 1,2 55 CP, Opel Corsa D 1,0 -60 CP?



O alat masina nemtesaca skoda octavia 1.4 75 HP smile.gif...VARZA...dar asa cum spune cristi "nu se pune ca-i nemteasca" smile.gif
ghergic96504
QUOTE(Cristian67492)
Domnilor, de fapt cat consuma LOGANUL de 1.4 in oras ?
Rog sa raspunda la aceasta intrebare in primul rand posesorii de LOGAN 1.4 cu computer la bord.
Cristi
------------------------------------------------------------------------------------
Pieton... batran ...si ...obosit
------------------------------------------------------------------------------------ :coffee:

mie imi consuma undeva la 9% si am vreo 1800 Km efectuati
REMUS69209
Salutare,din cate stiu eu "scoda octavia"nu e masina nemteasca asa cum nici Loganul nu e deloc Renault,asa ca....
emcos85376
QUOTE(A70877)
Cristi,
Ca tot ai amintit de Albea. Poate sa fie ultimul ragnet cat tot Fiat o produce iar consumul nu scade sub 8.5% in oras, in cele mai bune conditii de trafic. Scuze dar 1.5 DCI nu consuma mai mult de 6.2% in aceleasi conditii, iar costul la prima revizie (10 mii km) a fost de 170 RON.
Va pupa tata!


tu compari consumul la un diesel cu cel al unui benzinar!? de ce nu compari o bicicleta cu un cal, de exp, ca doar amandoua merg pe drum.. biggrin.gif . si sa ma inspir de la tine..."poate sa fie loganul ultimul ragnet, ca tot Dacia o produce!" biggrin.gif biggrin.gif
florin55503
credeam ca s-a trecut de mult peste chestiile astea. cei care isi iau logan ii considera prosti pe cei care isi iau SH-uri straine sau alte masini noi low-cost si invers.

nu exista masina pe care sa o servisezi in tarisoara noastra (la reprezentanta-deci cu piese originale) la care sa iesi mai ieftin decat la logan. si ai si garantie. piesele in schimb daca nu ai casco la logan sa te fereasca dumnezeu sunt la fel de scumpe chiar mai scumpe decat multe masini straine.

eu la opel nu fac intretinerea masinii in reprezentanta si imi cumpar singur ulei, placute etc si ies cam la fel ca si la logan. dar daca doamne fereste imi cade ceva am pus-o de mamaliga pt ca nu am garantie. la 307 de exemplu in afara de o revizie care a costa690 RON in rest toate reviziile au fost cel putin 800 RON. si daca schimbi distributia vei avea surpinderea sa lasi 2500 ron

voi asta trebuie sa intelegeti ca, probabil muti ditre posesorii de logan si-ar lua passat, vectra daca si-ar permite intretinerea (unii dintre ei) si ar avea timp liber disponibil (daca nu faci intretinerea la reprezentanta trebuie sa ai timp liber sa alergi dupa piese). am un amic care catiga mult peste salariul mediu pe economie si pentru ca pur si simplu nu are timp sa alerge dupa piese si-a cumparat un logan
alcris01
Singurul motor care se comporta onorabil pe Logan este cel de 1.6l cu 16 v. La 105 CP chiar se misca bine, inclusiv in depasiri :wave:
A70877
va rog sa ma scuzati!
nu am vrut sa jignesc pe nimeni. imi pare rau daca am facut-o si va asigur ca a fost fara intentie.

va multumesc pentru intelegere smile.gif



va pupa tata smile.gif
guerilla
am sters niste mesaje total aiurea. mihai98395 a primit ban definitiv si i-au fost sterse mesajele.
va rog pastrati topicul curat
Izo
Salut.Sunt nou pe situ acesta si miam cam aruncat ochii pe forumuri si discutii despre logan, mai ales la acest forum cu consumul.Din fericire sunt posesor al acestei marci (varianta 1,4 MPI laureat plus fabricatie 2007).Masina este impartita cu tatal meu si avem stiluri de condus fff diferie eu fiinf tinar si el la aproape de virsta a treia.Avind in vedre consumu k sa nu ma lalai nu stiu cum consuma la voi atita pt ca eu am un consum de maxim 8.5 dupa stilul de condus al tatalui adika batrineste si d emulte ori ff subturat iar la condusul meu umpic sportiv dar nu schimb niciodata sub 2500 de ture si ajung ei pe la 4800 destul de des am un consum de 8-8,3 maxim mentinez pe timp de ierna si locuiesc in Constanta unde traficul recunosc este umpic mai fluent fata de bucresti dar vara cosumul este de maxim 7,5 pt condusul l tata iar 7 % la condusul meu aerul conditionat folosit dar nu in permanenta.In exterior consumult cel ami mik a fost de 6,2 intre 90-120 km/h fara AC.Acum depinde si de stilul de condus eu unu sunt multumit de consum, mentionez vara Constanta are un trafic lafel ca bucurestiu.
Numai bine!
klaus
Nu stiu cum scoateti voi in Bucuresti consum de ~ 8.5% cu 1.4 cand mie dieseul mi-a consumat ~ 8%, in frumusetea asta de trafic-dimineata la 8-9 si seara la 18. Am mers si pe 1.4 asta vara si consumul in Bucuresti era undeva la 11-12% cu aerul pornit.
RUE
1.4 mpi cu 13200 km, TM- Caransebes - Poiana Marului (urcare serpentine in treptele 2-3) si retur in TM in total cam 330 km cu jumatate mers cu AC ul pornit si lumini: 5.5% mediu.
Felix60549
Consum oras = 10,6%
Consum extra = 6,6%

Prea mult totusi pentru un motor de 1,4. down.gif
RUE
200 km facuti in oras exclusiv, timisoara - traversat de oras dimineata si retur la 4 si plus alte deplasari in oras: 9.5% (1.4)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.