Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sa fie fiesta....?? Ce ma sfatuiti??
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Pages: 1, 2
Carmen70027
Saptamana asta sunt pe cale sa-mi achizitionez o masina si inca nu sunt 100% convinsa de alegerea mea. Dupa mai multe test-drive-uri si razgandiri, m-am decis la o fiesta de 1.4 cu 80 cp - benzina. Este adevarat ca am tot condus fiesta de 1.4 cdti si sunt foarte incantata de el. As vrea insa si niste pareri mai experimentate... eventual ale unor deja posesori de fiesta. Probleme, ceva?? Costuri de intretinere? Revizii?? Inca nu am aflat ce consum are in oras si in cat timp ajunge de la 0-100 km. Precizez ca sunt o soferita mai nervoasa si-mi place sa-i dau cu scart... biggrin.gif :angel:
florin29702
nu stiu ce sa spun de fiesta pe benzina dar daca vrei raliuri cred ca e mai buna decat cea diesel, eu nu pot sa o innebunesc pe la semafoare in schimb la drum se duce lin, e super. tu alegi:)
Carmen70027
Pai eu pot sa-ti spun cu mana pe inima ca am tot condus 1.25 tdci si i-am dat cu scart... fara prea mult efort. Mi-a placut foarte mult cum merge... asta m-a determinat sa raman la fiesta. Banuiesc ca cea pe benzina e si mai nervoasa...
G e o r g e
scart poti sa dai pe orice masina smile.gif nu asta arata cat de sportiva este smile.gif
Carmen70027
Si asta e adevarat... dar sa nu uitam totusi ca sunt femeie biggrin.gif . Sau sa spun altfel... cu cat ajunge mai repede de la 0-100 km... cu atat mai bine pentru mine... bicycle.gif
Dragos67083
Dupa parerea mea Fordul este o masina super fiabila. Bine eu am un Mondeo, dar m-am uitat la Fiesta pentru sotia mea. Si arata foarte bine, mai bine decat celelalte masini din categoria ei. Ce nu imi plac sint farurile astea noi, stopurile merg, dar farurile sunt prea "bulbucate". Stai bine de tot in ea, dar recunosc ca nu am mers cu Fiesta.
Cat despre motorul pe benzina, masina este prea mica pentru a te complica cu un motor pe motorina, cred ca cel de 1,4 benzina este foarte potrivit.
Asa ca succes la cumparaturi!!!
Carmen70027
Mi-ar fi placut si un seat Ibiza, dar intre timp s-a mai scumpit cu vreo 250 eur si deja nu prea mai merita... Pana acum am auzit numai cuvinte de lauda la adresa fiestului.. m-ar fi interesat si daca au fost ceva probleme cu el...
dan37349
nu am condus inca o fiesta, dar si eu vreau sa-mi iau una, diesel de 1.4
pana sa ma hotarasc am batut toate forumurile posibile de la noi si de la altii, si am decis: fiesta va fi masinuta mea
te sfatuiesc sa faci la fel adica sa consulti si forumuri straine, o sa-ti dea o imagine mai de ansamblu
bafta
Carmen70027
Diferenta e ca eu am condus una disel si e super ok... insa din ce m-am mai consultat si eu cu specialisti in domeniu se zice ca cele disel nu renteaza decat daca mergi mai mult de 80000 pe an. Costurile de intretinere sunt un pic mai mari iar in oras (Bucuresti mai ales) diferenta de consum nu este asa de mare.... Eu as fi vrut de 1.4 pe benzina dar se pare ca nu se fac decat pe comanda si ar trebui sa astept vreo 3 luni ca sa-mi iau :evil: :bash:
danmatyas
ia-ti 1.25 75 cp..consuma si mai putin decat 1.4 80 cp.are doar 5 cp in minus..nu ii vei simti in trafiul cotidian.Sunt pe stoc la 11.105 euro (cu vopsea metalizata).Diesel iti renteaza daca treci de 25 000 km pe an..nu de 80 000.Intretinerea e mai scumpa cu cateva milioane la diesel.
Carmen70027
Pai pana la urma n-am incotro... 3 luni nu stau pentru 5 cai smile.gif)... Dar nu stiu cum se zice??? De exemplu ca vw polo de 1.2 e in 3 cilindri si nu e tocmai bine... asta in cat cilindri e???
danmatyas
e in 4 cilindri si in plus are 16 supape smile.gif
Carmen70027
Adica e de bine, nu? smile.gif Ca incercam sa fac o comparatie cu alte masini cu motor de 1.2, ex polo happy sau ibiza... Despre polo se zice ca e prea puturos, ca e in 3 cilindri si ca nu poate decat cu 2 persoane si o sacosica... Cam la fel si despre ibiza, insa despre fiesta am tot auzit ca e ok, ca trage bine si e un motor bun, mai ales cu 75 cp.
Mikidutzaa
Eu in locul tau mi-as lua Fiesta de 1.6 chit ca stai 3 luni. Abia despre aia se poate spune ca e cat de cat sportiva.

Eu am mers cu 1.3 si mi s-a parut puturosenia intruchipata
Carmen70027
Am dat comanda!!!!!!! E o oferta super buna acum... la 9200 cip cu aer, abs, inchidere, vopsea metaliz... beeeeeeeeeeeton
V56465
bRavo! Bine ai venit in lumea posesorilor de ford!

Sa o stapinesti sanatoasa, sa te bucuri de ea si la citi mai multi km fara incidente.

Asteptam vesti si chiar poze, de ce nu?
Florin67056
Felicitari! smile.gif
Sa ai mult mult noroc la ea tongue.gif
Carmen70027
Multumesc mult... sa dea Dumnezeu !! arigato.gif Si voua la fel... Vine in 2-3 sapt si e VIOLET!!!! smile.gif))) O sa fie si poze, cu siguranta. Sper sa nu regret in nici un moment investitia...
Carmen70027
Stie cineva ce e EBD-ul?? Si la ce foloseste?? Ca e inclus in pachet si ma gandeam ca ar fi bina sa stiu si eu la ce ma ajuta.. sau ma incurca smile.gif
V56465
QUOTE(Carmen70027)
Stie cineva ce e EBD-ul?? Si la ce foloseste??


EBD = Electronic Brake force Distribution.

Este o functie integrata a anumitor sisteme ABS pentru optimizarea repartizarii fortei de frinare intre rotile fata-spate, oricare ar fi forta de apasare pe pedala de frina.
Carmen70027
arigato.gif
Multumesc
Carmen70027
Ieri a venit si Violeta mea... deja am aproape 100 de km si pot sa spun ca sunt innebunita dupa ea. Deocamdata o menajez, nu-mi permit scarturi sau supraturatii, dar asa lin merge excelent. Sonorizarea e de nota 10. Zilele astea i-am planificat niste drumuri mai lungi asa ca voi reveni cu impresii si poate poze smile.gif
claudiu73432
felicitari pt masinutza. eu unul as fi mers pe un diesel (de fapt asa am si facut blush.gif )
EBD dupa cum a mai spus cineva inainte te ajuta ca atunci cand franezi pe suprafete diferite (ex jumate ud jumate cu mazga) masina sa nu derapeze. sistemule de fapt unul pe cat de ingenios pe atat de simplu: nu permite blocarea rotilor pe spate pana nu intra in functiune abs-ul. asa ca ia-ti adio de la intoarceri cu frana de mana - pur si simplu nu se pot pt ca nu se blocheaza rotzile din spate. bicycle.gif
Carmen70027
Multumesc... la fel. Am testat si fiestele pe motorina si mi-au placut foarte mult insa unii specialisti mi-au recomandat benzina. Zica-se intretinerea e un pic mai ieftina si diferenta intre consum nu e f mare.
claudiu73432
ma uit chiar acum la datele oferite de ford: 1,25 benz are 8,6U/4,9E/6,2M ; iar 1,4 tdci are 5,4U/3,8E/4,4M. e adevarat ca e greu sa obtii cifrele astea, dar pentru cineva ca mine care merge 90% in oras diferenta e hotaratoare. si in plus toata lumea stie ca un motor diesel tine macar de 2 ori mai mult ca unul pe benzina. blush.gif
Carmen70027
Si eu merg tot in Bucuresti... si pana acum.. desi e noua masina, n-am scos nici pe departe consumul din carte... Inca nu stiu daca sa-mi para rau ca am luat benzina... dar, repet, cica ar fi costurile mai mari.. ca sa nu mai vb de diferenta de pret care se amortizeaza in cateva mii bune de km, iar eu fac cam 15 km pe zi.
claudiu73432
NU ai de ce sa iti para rau ca ai luat benzina; ar trebui sa iti para bine ca ai o fiesta misto. intradevar preturile de service s-ar putea sa fie mai mici la benz dar imi scot "parleala" cand o sa trebuiasca sa fac motorul (benz pe la 90.000, iar diesel pe la 250.000).
Diferenta de pret intre 1,25 si 1,4 tdci e de aproximativ 1000€, ceea ce inseamna ca imi recuperez banii dupa 15.000 de km, adica aproximativ 1-2 ani.

______________
Fiesta 2005 1,4 TDCi, 68 Cp, Tonic !!!
claudiu73432
QUOTE(Carmen70027)
Si eu merg tot in Bucuresti... si pana acum.. desi e noua masina, n-am scos nici pe departe consumul din carte... .

dar ce consum iti scoate?
Carmen70027
Pai nu prea pot sa spun cu exactitate deoarece numai in oras nu am mers foarte mult. A iesit undeva in jur de 12-14. Mai incerc o data. I-am facut un plin ieri dimineata. Va spun cand il termin.
Adelin Daniel47895
Da-l incolo de consum...rupe-i fashu....dai te rog un 6000 rpm pt mine si zi-mi cum se simte cand ai 80kmh intr-a 2-a tongue.gif
claudiu73432
ii spun eu cum e sa ai 65-70 in a 2-a la doar 42oo de ture :1:
Adelin Daniel47895
Pai pe diesel asa ia smile.gif
Lucian55
sa vedeti ce misto e in viteza a2a si la 90km/h cand deja intra pe rosu
sau la 65 km/h cu a1a Sporturi extreme cu fiesta smile.gif
consumu a fost mare si la fiesta mea in primii 1000 km ( undeva pe la 13 blush.gif ) acum a scazut pe la 9
chiar o sa incerc chestia cu frana de mana , de ziceti voi ca nu merge
deci daca rotile pe spate nu se mai blocheaza decat cand intra si abs-ul inseamna ca nu are rost sa trag frana de mana cand masina sta pe loc pentru ca nu a intrat ABS-ul ?
Adelin Daniel47895
.....frana de mana e mecanica si independenta de EBD... asa k va puteti da linistiti cu frana de mana...va asigur eu ca se invarte de minune..si face niste drifturi superbe.


pai la u e asa k aveti banzina si are alte rapoarte cutia... la diesel sunt mai mici valorile sad.gif...da sa vezi ce zambete avem pe buze cand intra turbo si simtim si noi cuplu smile.gif
Carmen70027
Nu stiu cat tineti voi la masinile voastre dar eu tin foarte mult la a mea... nu prea ma lasa inima sa fac teste d-astea cu ea,,, mai ales ca n-am nici 700 de km inca si o sa tot platesc la ea niste ani. Recunosc insa ca un diesel merge mai frumos. Tdci-urile sunt bestiale, au demaraj si se infig mai bine decat 1.25 benzina.
Lucian55
Asa e , dar nici de fiesta nu ma plang , se infige mult bine dupa 1100 km incolo . merge frana de mana . iar cel cu fiesta argintiu diesel , poate ne vedem vreodata la o liniuta beer.gif
claudiu73432
merge frana de mana daca nu ai EBD, eu am incercat la 30-35 km/h si a trebuit sa trag f tare de ea ca sa se simta ca si cum ai pisca frana - deci nici urma de blocat roti. asta pe suprafata uscata - pe umed nu am incercat. iar chestia ca ce sens ar avea sa tragi frana de mana pe loc daca ai ebd - probabil e valabila sub o anumita viteza.
daca reusiti spuneti-mi si mie cum - eu am trecut de pe o dacie la care mergea ca unsa bicycle.gif
Adelin Daniel47895
Claudiu eu nu am EBD si la 40kmh dak trag frana la maxim in linie dreapta nu se simte ca si cum s-ar bloca vreo roata, in schimb dak trag si de volan incepe sa dearapeze....atat imi place la ea k dak dau drumu la frana de mana inceteaza si derapaju (la viteze mici desigur).
Nici nu as sfatui pe cineva sa incerce asa ceva cu masina noua..eu am luat-o sh si cel ce mi-a vandut-o mi-a explicat practic ca e perfecta pt "scheme" biggrin.gif. Liniutza ...hmmm...suna tentant... poate odata si odata..cine stie...momentan tre sa o scot din service ca mi-a rearanjat unu cu un mitsubishi haionu...
Lucian55
pai da , ideea nu era ca as avea pretentia sa imi franeze masina puternic , ideea era sa derapeze , si am EBD
Carmen70027
Abia astept sa fac 1000 de km.. mai am putin. E din ce in ce mai bine, ce-i drept. Insa cu ac-ul pornit e sad.gif(((( n-are demaraj aproape deloc
Adelin Daniel47895
QUOTE(Carmen70027)
n-are demaraj aproape deloc

Hmmm....nasol...sincer sa fiu nu am condus si benzina..da ar trebui sa fie destul de vioaie...comparativ cu dieselu de 68.... incearca si u sa n-o ierti la turatie si poate e mai rapida...smile.gif
Lucian55
ideea e ca teoretic in primii nu stiu cati km nu ai voie sa treci de 3000 rpm . dar mie nu mi-a zis nimeni de chestia asta si nici carte tehnica nu am primit la masina , asa ca ....
iti zic eu , cel mai bine trage de la 4000 in sus , pana aici e cam puturoasa
Carmen70027
Pai eu am condus si diesel.. (chiar acum o ora smile.gif).. E mai puturoasa un pic la pornire dar cand se cupleaza common-rail-ul... e belea.. il simti cand fuge de sub tine. La benzina nu e asa.. se simte ceva dar nu se compara. E adevarat ca masina mea are cam 700 km si nici nu vreau sa o fortez. Lumea zice ca in primii 1000 km sa nu o turez mai mult de 3000rpm si nici mai mult de 100-110 km/h. Cel care mi-a vandut-o de la reprezentanta a spus ca nu am restrictii de turatie sau viteza ci doar sa nu fac liniute cu ea. Oricum kilometrii parcursi de simt si la cutie si la motor.. deci sper la mai bine.
Adelin Daniel47895
Pai dieselu e puturos sub 2000rpm....
Mikidutzaa
Ce vrei, masina are 75CP si peste o tona! E normal sa fie puturoasa...
florin29702
trebuie turatie la benzina, e drept, dar motorul isi va da drumul la 10000km parcursi, deocamdata e strans si nu arata tot ce poate.
Carmen70027
Ce inseamna 2000 rpm?? o nimica toata.. o plecare de pe loc mai vioaie un pic. Caii zic ca sunt suficienti la numar... nu e chiar o herghelie dar... nu e chiar puturoasa.. a nu se intelege gresit. Doar ca eu sunt maniaca biggrin.gif wum wum cred ca m-ar multumi un motor de vreo 2.0 cu 150-200 de cai... si nu o masina mare. :minigun: blink.gif
Adelin Daniel47895
Asa ziceam si eu pana am condus un megane 1.4 16v de 95 cp la capacitate maxima si mi-am dat seama cat de mult inseamna puterea asta dak sti sa o folosesti....
claudiu73432
dieselul nu are decat 68 dar fuge de sub tine. intr-adevar sub 2100-2300 te intrebi ce e cu lastunul pe care il conduci, dar cu cat te apropii de 2700-3200 realizezi ca ai dat banii pe un ford totusi. iti recomand sa tii benzina aia intre 2500-3700 si atunci cred ca o sa stii si tu ca ai ford biggrin.gif
florin29702
la ce te refereai cand ai spus ca iti dai seama ca ai un ford la turatii mari?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.