Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 1,9 TDI
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Bogdan69197
De ce nemtii isi vand 1,9 TDI-urile?
eddie
Pentru ca sunt cele mai des intalnite,normal,dar ei vand toate modelele si capacitatile,in proportia de care dispun....
Mumu
QUOTE(Bogdan69197)
De ce nemtii isi vand 1,9 TDI-urile?




Cred ca e o intrebare pertinenta si as completa-o cu "...si de ce sunt f.incintati de japoneze,mai mult?"
Raspunsul lui Eddie il consider 50% bun .Poate ne mai ajuta si altii.

Asta este doar parerea mea!
Ghita A.
Singurul raspunus corect la aceasta intrebare intrebatoare este: pentru ca au la cine sa le vanda. Daca nu le cumpara nimeni nu aveau cui sa le vanda si le tineau pt ei.
Maff
Ei vand toate masinile in aceeasi masura, doar ca motorizarile de 1.9TDI sunt cele mai intalnite.Si la noi s-a creeat o adevarata isterie cu Passatul 1.9TDI, nu ei le vand preponderent pe astea, ci noi le cumparam.
radu66490
nemtii au vazut ca dieselul are potential si au inceput sa arunce pe piatza acest 1.9tdi si alte motoare
lumea se pare ca a inceput sa aprecieze dieselul,cred ca vanzarile diesel benzina sunt acum 50/50 fatza de 20/80 acu 10 ani
Betty69389
Nemtii isi vand TDI-urile pentru unele noi. Si atata timp cat au atatia fani in RO, de ce nu le-ar vinde bine? Noi avem in adevar o slabiciune pt. 1.9 TDI, insa respectivele motoare au cam ramas in urma, tehnologic vorbind, pe trendul actual scriind HDi, nu TDI smile.gif
radu66490
un a4 din 99 sa zicem 1.9 de 110cp e inca performant si in 2006 crede ma
am mers cu asa ceva de curand si.....e valabila inca masina
mike.omega
TDI(cel din 99) nu e la fel de performant la capitolul noxe si fumul negru ce iese pe teava la pornire si reprize fata de dCI, HDI, TDCI, D-4D, I-CDTi, CDTI :angel: (bine nu cred ca sunt toate, ca n-am datele in fata dar din 99 si pana acum generatiile de diesel s-au schimbat de vreo 3 ori biggrin.gif )
costel31664
Am auzit undeva ca nu prea o sa mai fie TDi, ca VW-Audi ar renunta la pumpe-duse si ar trece la common rail. Are cineva detalii?
Irinel68957
da. Incepand cu 2004 (parca), motoarele 2.7, 3.0 si 4.2 TDI de pe Audi (A4, A6, A8), Touareg si Phaeton sunt, in ciuda numelui, common rail.
cioaba
QUOTE(Bogdan69197)
De ce nemtii isi vand 1,9 TDI-urile?


pentru ca le-au folosit destul :angel:
Iulian HondaFan
TDI-urile au fost printre primele motoare diesel moderne ( turbo, cu injectie directa si algoritmi de injectie de inalta precizie care au dus la performante f. bune cu un consum redus) si au aparut 1 an dupa primul common-rail al FIAT. ca intotdeauna italienii desi au inovat tehnologic primii nu au stiut sa fructifice si comercial blush.gif . VAG inca de la inceputul anilor '90 au dominat piata masinilor diesel in Europa si pana pe la sfarsitul anilor '90 cand si ceilalti mari producatori au introdus diesele la fel sau mai performante (HDI/TDCI al joint-venture-ului PSA-Ford, DCI-ul Renault, CDTI-ul GM-Isuzu, D4D al Toyota, etc.) si-au format renumele.

asa cred ca au ajns sa fie cunoscute si apreciate pe scara mai larga si de romani. deja pe piata romaneasca marcile VAG adunate vand mai mult decat Renault ( fara Dacia desigur) iar la capitolul diesel dominarea este si mai accentuata ( Renault inca vinde mai multe masini pe benzina decat diesel in Ro).

TDI-urile raman inca motoarele cu cel mai mare randament termic, desi sunt batute la rafinament de majoritatea commonrail-urilor.

inca si in prezent VAG este producatorul mondial cu cea mai mare pondere a masinilor diesel in vanzarile sale desi si competotorii sai inregistreaza proportii crescande de diesel. 2004 a fost primul an in care pe ansamblul pietei europene masinile diesel au depasit pe cele pe benzina.

datorita faptului ca sistemele PD sunt un pic mai scump de produs decat cele commonrail (CR) si ca restul producatorilor merg exclusiv pe CR, VAG a hotarat sa treaca si el exclusiv pe CR si tranzitia va avea loc incepand cu modelele 2007, desi e f. probabil ca PD-uri se vor mai face inca cativa ani dupa aceea.

decizia VAG este mai mult economica. blush.gif unicul furnizor de sisteme PD este Bosch, care in acelasi timp este si cel mai mare producator mondial de sisteme CR. a produce 2 tipuri de sisteme este mai scump decat a produce unul singur la scara mai mare. zvonurile in lumea auto circula cum ca Bosch au spus celor de la VAG ceva de genul: PD -urile va costa X euro bucata, daca treceti pe CR pe care noi le putem face mai ieftin o sa va coste X-n euro bucata. se pare ca acel n inmultit cu cele aprox 2.5mil de masini diesel construite anual de VAG inseamna o economie substantiala. la asta se adauga si faptul ca probabil costurile de dezvoltare ale viitoarelor motoare VAG va deveni mai mic pentru ca elemente ale tehnologiei CR pot fi achizitionate mai ieftin decat ar fi costat dezvoltarea exclusiva de catre VAG in continuare a sistemului PD.
Mihai63349
Adevar graiesti, Iuliane. Am totusi o mica corectie de facut. TDI cu pompa-injector au aparut dupa prima generatie CR - Fiat.
Primele TDI VAG au aparut mult inainte (in '91 se montau pe AUDI 100 modelul 83-92). Iar prin anii 80, Ford echipa transit-urile cu motoare Diesel cu injectie directa de 2,5 l.
radu66490
fiatul cunostea tehnica injector-pompa in 2002,iveco(care apartinea de fiat)avea motoarele `cursor `care erau cu injector pompa
avantajul la acesta solutie e ca presiunea in injectoare ajunge la valori mai ridicate decat common rail ul(ceva de genul 1900 fata de 1600 bari,cred),deci explozia e mai puternica,deci puterea si cuplu sunt mai mari dar ....sunt mai zgomotoase si mai scumpe
asa am auzit si eu,vw sunt pe cale sa renuntze complet la tehnologia injector-pompa in favoarea common rail,se pare ca e mai rentabila
Impulse
Nemtii nu vand 1.9 TDI-urile pentru ca sunt proaste si nici pentru ca le plac japonezele mai mult. Asta da concluzie ce sa zic... :angel:
Intrebarea este de ce romanii prefera 1.9 TDI. Simplu: pentru ca sunt diesel iar acum este furia motoarelor diesel si pentru ca se incadreaza sub 2000 cmc unde beneficiaza de o anumita cota de impozitare. Simplu si ...punct.
James Kilowatt
Corect smile.gif Nemtii vand TDI-urile in draci, pentru ca le-au cumparat in draci acum 5 ani. Daca acum 5 ani au cumparat Golf TDI, ce ar trebui sa vanda acum, Corolla D4D? biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.