Help - Search - Members - Calendar
Full Version: opel calibra
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
raileanu69046
imi doresc sa achizitionez un opel calibra...imi place mult aceasta masina dar cum este un model mai vechi banuiesc ca exista unele riscuri,dar nu prea stiu nimic despre acest model,ma poate ajuta cineva,sa ma lamureasca care ar fi avantajele sau dezavantajele acestei masini,putere,consum,uzura...piesele de schimb se gasesc greu..etc...pls...
florin55503
va fi greu sa gasesti una intreaga, dar la vremea ei a fost o super masinuta. puterea parca era intre 136 si 204 cai la cea de 200 de cai era turbo si aveai si AWD. de fapt mai era unul de 150 sfi

piese se gasesc stai fara grija si nu sunt scumpe si chiar la dezmembrari

masina trage de rupe, dar la viteze de 190-220 e usor instabila
Senator
Opel Calibra imparte multe componente cu Vectra A , aici intrand motoarele , puntile , elemente de interior etc.La aparitie a fost cel mai aerodinamic automobil de serie (cw=0,26) , lucru care s-a mentinut pana in urma cu cativa ani.

Motorizarile modelului Calibra au fost la inceput 2.0i 8V( C20NE) cu 115 CP si 2.0i 16V (C20XE) cu 150 de CP.Ulterior a aparut o varianta turbo cu 204 CP (C20LET) si una V6 de 2.5 (C25XE) cu 170 de CP. Dupa facelift C20XE a fost inlocuit cu o involutie :doh: 2.0 16V Ecotec (X20XEV) cu 136 de CP iar C25XE a devenit X25XE.

Dezavantaje in ceea ce priveste piesele nu exista acestea fiind in mare parte comune cu Vectra A si prin urmare ieftine sau foarte ieftine. Exista si pe la dezmembrari insa de multe ori sumele solicitate acolo depasesc pretul pieselor noi. Singurele preturi mari apar la sistemele de tractiune integrala , bineinteles la modelele dotate cu asa ceva.

Un lucru important de care trebuie sa tii cont la achizitionarea unui astfel de model e starea caroseriei , rugina fiind un subiect ca si in cazul Vectra A.

@florin55503
Chestia cu instabilitatea e valabila doar pentru suspensia standard.
raileanu69046
observ cu dezamagire k putine lamuriri,eu din ce am mai intrebat pe la specialisti,multi mi-au zis k o sa gasesc masinute,dar foarte forjate,si de aceea mai pun o intrebare pentru cei care au avut un asemenea model...cum se comporta masina la 100-140.000 km,cum au majoritatea modelelor,ar mai putea iesi ceva din masina asta...dupa vreo cura de tuning?
florin55503
daca ar avea doar atati km ar fi super si nu ai avea probleme cu ea. dar ma indoiesc ca o masina de 15 ani sa aiba 140.000 km. daca gasesti o masina cu nr asta de km maeri probleme nu sunt. ulei distributie si verificata bucsaraia
fayar80594
QUOTE
The car was bought in Germany and was set to German fuel – 86 octane fuel when in Poland it is necessary to switch it to 95 octane so the engine would work more evenly and efficiently.
The switch is located in the engine chamber on the right side (looking at the car front-to-back) near the windshield, next to the circuit-break box and shock absorber. It is a plastic ending on 2 cords. To switch it to the second setting it is required to disconnect and reconnect it other way around.


sursa:http://www.opel-calibra.e-zin.net/?site=297&vertical_navigation=

ce vrea sa spuna ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.