Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sare + carbonat de magneziu, mai alunecos decat pe gheata?!
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Flaviu48913
Incepand din aceasta iarna in Sibiu nu se mai foloseste nisip + sare drept material antiderapant, ci sare + carbonat de magneziu.

Faptul ca nu se mai arunca tone de nisip pe strazi este un lucru pozitiv,
dar as vrea sa discutam despre noul amestec: sare + carbonat de magneziu.
Nu stiu in ce alte orase se mai foloseste acest amestec, dat iata ce am observat eu: de indata ce temperaturile devin pozitive, asfaltul se acopera cu un strat alunecos mult mai periculos decat gheata pe care poti derapa "intr-o veselie".
Astazi de exemplu, la vreo 8 grade temperatura exterioara am "reusit" sa pun masina de-a latul intr-o curba luata intr-a doua, cu vreo 30 km/h! Asa ceva nu am patit nici pe polei! (am cauciucuri de iarna)!

Stie cineva mai multe despre acest amestec? A mai patit cineva chestii similare? Caci dupa cele intamplate doar solutie antiderpanta nu mi se pare a fi!!!
M A R I U S
Ai foarte mare dreptate!Si eu la Bacau am patit la fel....afara erau vreo 5 grade si pe jos aluneca ca dracu,cum puneam o frana cum intra ABSul exact ca pe polei!Initial am crezut ca s-a stricat computerul de bord si ca afara erau multe grade cu minus,dar am vazut balti pe marginea drumului si nu mi-a venit sa cred.Acuma, citind postul tau,m-am linistit...credeam ca sunt probleme la masina( cu toate ca si alti prieteni au patit la fel,dar nimeni nu stia nimic).De unde au scos amestecul asta ''minune''?
Ovidiu67601
Domnilor numai in Romania se poate intampla asa ceva :bash:
radu66490
[quote="Flaviu48913"]Astazi de exemplu, la vreo 8 grade temperatura exterioara am "reusit" sa pun masina de-a latul intr-o curba luata intr-a doua, cu vreo 30 km/h! Asa ceva nu am patit nici pe polei! (am cauciucuri de iarna)!

cauciucuri de iarna.....sunt bune pe zapada,ma indoiesc ca pe polei sau gheatza fac mare branza
Flaviu48913
Radu, sa stii ca o anvelopa de iarna face multa branza pe polei si gheata, in orice caz, mult mai mult decat o anvelopa de vara sau una all-season. Avand in vedere ca am pe masina cam toate sistemele electronice (ABS, EBD), lipsind doar ESP-ul, toate acestea in combinatie cu o anvelopa de iarna buna fac diferenta pe orice suprafata din sezonul hivernal.
radu66490
eu pun cauciucuri de iarna pe masina dar nu vad inbunatatiri decat pe zapada,daca asfaltul e uscat si inghetat e chiar mai rau
si e si normal cred.....
Flaviu48913
Radu, nu stiu ce anvelope de iarna ai.

Eu am Goodyear Ultra Grip GW3. Atat din proprie experienta, cat si din ceea ce am citit in reviste si pe site-uri, deja sub 10 grade C anvelopele de iarna au aderenta mai buna pe asfalt uscat decat cele de vara.

Asadar, nu cred ca experienta in urma caruia am deschis acest topic pot sa o pun pe seama anveolpelor!
vma
Clar anvelopele de iarna isi simt efectul pe gheata. Eu am doua randuri de cauciucuri + jante si le schimb in functie de conditiile meteo. Cand incepe sa inghete fug repede si le pun pe alea de iarna. Numa pana la vulcanizare si simt diferenta. Anvelope: Continental Winter Contact.
radu66490
ma rog,sunt cauciucurile care le am luat cu masina din germania,cu jante cu tot,de vara am semperit,de iarna nu mai stiu......dunlop cred???nu mai stiu.ma rog....daca e asfalt inghetat CLAR am aderenta mai scazuta
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.