Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Guvernului nu-i place GPS-ul....de ce oare?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic
Pisoiu
Am sesizat o chestie ciudata: nefiind de loc din Bucuresti, cand ma nimeresc pe acolo, folosesc iGO-ul pentru ghidare, insa de fiecare data cand intru in piata Victoriei, semnalul GPS dispare complet pe o raza cam de 1km, cu punct central pe palat. Nu exista nici un obstacol care sa ascunda satelitii. A mai patit cineva asa ceva?

/pisoiu
Ovidiu67601
Dispare semnalul din motive de siguranta nationala.Alta explicatie nu stiu sa-ti dau.
mike.omega
Exact, se numeste Securitate Nationala biggrin.gif
Asa cum nici pe programe gen Google Earth sau World Wind(made by Nasa) nu au trecute pe harta cladirile oficiale(gen Casa Alba, Pentagon si altele) :angel:
Pisoiu
La combinatia google earth - pentagon te contrazic, l-am gasit. Poate restul nu, dar cand o sa am timp o sa caut.

/pisoiu
TLS-09
Este evident ca sint bruiate comunicatiile in zona respectiva. Este de asemenea perfect normal sa fie asa.
f1anatic
Pesemne ca actualii guvernantzi romani sint paranoici.

Microsoft Streets and Trips 2005 afiseaza atit Pentagonul cit si Casa Alba. Semnalul nu este bruiat spre exemplu linga O'Hare International Airport - care are o portziune militara - sau pe linga bazele militare cum ar fi Scott Air Force Base, IL sau Savannah Army Depot - JoDaviess County, ILLINOIS unde merg la vinatoare si folosesc GPS-ul.
Pisoiu
Cu siguranta sunt paranoici. Probabil ca vor sa se protejeze de eventuale atacuri cu proiectile ghidate GPS. Acuma nu sunt eu specialist in armament militar, insa dupa parerea mea, singurele proiectile care pot sa foloseasca sistemul GPS sunt cele ghidate (rachete balistice etc). Din ce am mai vazut pe la televizor, rachetele astea zboara cu viteze foarte mari, posibil supersonice, mai ales inainte de impact. Un calcul simplu arata ca un proiectil care zboara cu viteza sunetului parcurge toata distanta in care lipseste semnalul gps in zona (aprox. 1 km) in mai putin de o secunda. Ma indoiesc ca un proiectil ghidat GPS isi mai face corectii de traseu importante cu 1 secunda inainte de impact, asa ca, cine stie...cineva a zis ca are un sistem de bruiere GPS si guvernul a zis "hai sa-l luam si pe asta, ca nu strica..."

/pisoiu
James Kilowatt
Stai ca le cam incurci.

Rachetele balistice vin peste tinta aproape in cadere libera, de pe o traictorie sub-orbitala. Traictoria lor a fost stabilita inainte de lansare, combustibilul a fost deja ars inca inainte de a incepe "caderea", iar in ultimile secunde fie fac doar mici corectii, fie nu fac chiar nimic. Daca au coordonatele tintei nu cred ca le mai trebuie GPS la bord. Sunt cam ca niste obuze, le imprimi o viteza si o directie de la inceput si apoi isi urmeaza mai mult sau mai putin orbeste traictoria. De aia se si cheama "balistice".

Rachetele de croaziera, gen Tomahawk sunt cele care au nevoie de ghidaj, pentru ca pot iesi din diverse motive de pe traictorie si au nevoie de corectii. Tomahawk e subsonica, zboara cu vreo 900km/h. Pentru a garanta insa ca intra pe geamul cui trebuie, are probabil nevoie de ghidaj inclusiv in ultima secunda.

PS
Eu ma intreb cum au facut rusii sa-i dea o racheta in cap cecenului ala, dupa ce i-au depistat telefonul mobil...
Pisoiu
QUOTE(MR28673)
Stai ca le cam incurci.

....

PS
Eu ma intreb cum au facut rusii sa-i dea o racheta in cap cecenului ala, dupa ce i-au depistat telefonul mobil...


Am zis ca nu sunt specialist. Oricum, multumesc pentru clarificari. Din cate stiu eu i-au depistat aria aproximativa unde este mobilul si dupa aceea probabil s-a ghidat dupa cea mai puternica sursa de semnal radio. Din cate stiu, cam acelasi principiu e aplicat si la rachetele antiradar.

/pisoiu
Cipicanu`
La toate evenimentele oficiale la care am participat eu...si la care au fost invitati presedintele tarii sau premierul nu s-a putut vorbi la telefon...toate semnalele erau bruiate. Erau si niste oameni care umblau cu o antena in mana...zici ca erau robotei...sa caute diferite dispozitive care pot exploda. Sunt cei de la STS, SRI, etc.
V56465
nici eu nu-s specialist in domeniu'.... da' ce sa zic? ca si cind treci cu masina, radioul parca innebuneste si o ia razna.... asta o stiti si voi f bine... Deci se pare ca tot ce misca prin zona aia e "contaminat", bruiat s.am.d....

Ma intreb oare ce-or fce cei care locuiesc in zona? :bash: Cu radio, tv dar mai ales cu telefonia mobila.... si vb aia... Orange-ul e la un pas de ei... Sa fie de vina oare si antele lor?

Dar si mai si.... daca e chiar asa... de... aia oare in Guvern oare cum or vorbi? :boxing: sau :argue: sau band.gif
sergiutruta
Asta voiam sa zic si eu, este un bruiaj radio pentru toate emisiile radio, nu doar pentru gps. Am auzit chiar ca pe toata Calea Victoriei exista un bruiaj radio. S-ar putea sa fie doar zvonuri totusi...
TLS-09
Problemele nu vizeaza neaparat un atac. Si oricum Casa Alba si Pentagonul au sisteme de aparare mai eficiente (desi avem si proba contarara multumita unui tip ,Osama parca-l cheama).
Ideea lipsei semnalului priveste strict bruiajul pentru interceptarea comunicatiilor pe liniile secretizate guvernamentale si nu un atac cu racheta(pe care oricum nu-l pregatesti folosind Google Earth).
Oricum intersant cat de complicata poate deveni o problema simpla (de altfel legile lui Murphy se aplica perfect) discutia din topic plecand de la lipsa semanulului GPS si ajungand la rachete balistice.Misto nu?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.