Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme cu lampa check engine aprinsa
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Hyundai
Radu-260
salut,
detin un Hyundai Accent fabricatie 2000,cu cca.56000km parcursi.De cam 4 luni s-a aprins in bord lampa de check.Am fost de trei ori la reprezentanta,au pus baietii tester-ul pe ea,dar nu au gasit nimic.Mi-au dat reset,a stat stinsa 2 zile,apoi iarasi s-a aprins.Ultima oara acum 5 zile,mi-au zis ca problema provine de la debitmetru,ca trebuie inlocuit,si mi-au facut o oferta de pret...care m-a naucit:500 Euro.S-a mai lovit cineva de asta.Nu stiu daca are importanta,dar lampa s-a aprins dupa ce am alimentat de la Lukoil.Intre timp am schimbat bujii,am curatat injectoare,problema persista.
Toma55815
Nu stiu daca te ajuta dar la mine check engine sta aprins datorita senzorului de oxigen (cel de dupa catalizator).
Acesta se poate defecta sau nu comunica cu computerul.
Verifica mufele desi la o diagnosticare pentru motor trebuia sa iti apara o eroare.
Radu-260
Salut,
merci pentru raspuns.Nu mai stiu nici eu ce sa mai cred.Am facut trei diagnosticari.La primele doua au zis ca nu e nimic in neregula...la cea de a treia,au zis ca e senzorul de aer de pe debitmetru dus,si ca trebuie sa schimb debitmetrul;explicatia a fostt SF.Un senzor!!! din motor citeste informatie de pe arborele cotit si sesizeaza ca aprinderea nu e ok!!! din cauza asta cica se aprinde lampa de check.si ca mersul nu OK al motorului se datoreaza senzorului de aer de pe debitmetru.Care nu costa decat 500 de euro la ei,cu reducere!!!. Nu stiu ce sa mai cred.Sunt total nepregatiti,habar nu au sa interpreteze niste date de pe calculatorul masinii.La tine in afara de faptul ca e lampa aprinsa,masina are vreun simptom,adica merge altfel,porneste greu,nu trage?
BandiT
o problema asemanatoare am cumnatul meu la o elantra din 94..
dar daca ia borna de la baterie si o pune apoi la loc, se stinge check engine.
si se aprinde aleator dupa 500 de km sau dupa 100 de km sau dupa 1 saptamana.
si apoi iar da bateria jos...
sunt curios dupa ce rezolvi, sa ne spui care a fost problema
bafta
Radu-260
salutare,

dupa ultimele discutii,am reusit sa-mi gasesc debitmetrul din cauza caruia mi-au zis cei de la reprezentanta ca se aprinde lampa,in Canada,la 280 dolari canadieni.la reprezentanta costa 495 euro!!! nu l-am schimbat inca,dar de trei zile mi s-a stins si lampa din bord,fara sa intervin cu nimic.
am parcurs cca.800 de kilometri,si nu s-a mai aprins.Sper sa ramana asa.Am sa va tin la curent.
sergiutruta
Salut,

am avut si eu o problema cu debitmetrul care l-am schimbat acum doua zile. Al meu era dus detot, nu aveam nici un martor pe bord, dar tot cautand pe net am aflat cum sa diagnostichez problema.
Masina se comporta astfel: sub 2000rpm, era foarte lenesa, nu tragea aproape deloc, iar peste 2000 se misca acceptabil dar oricum era foarte lenesa masina. Cand ieseam in depasiri incepeam sa ma rog. La Rover 25-ul meu, daca se face o diagnosticare cu computerul de bord, nu este indicata nici o eroare daca debitmetrul e defect. Dar daca scoti fisa de la el, masina se schimba, trage, merge cum ar trebui sa mearga. Asa ca am mers, l-am schimbat, si toate-s bune acuma biggrin.gif.
Apropo, al meu a costat 230 euro cu tot cu TVA de la Automobile Bavaria.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.