Help - Search - Members - Calendar
Full Version: CONVINGERE
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
catalin41963
Va rog sa ma convingeti si pe mine sa-mi cumpar o Albea ce motive si argumente imi puteti da? De ce Albea? De ce nu Accent? (de ex) :bash:
C Z R
catalin acum depinde si de gusturi, cand te uiti prima data la o masina iti place sau nu, e prima impresie, de ce? nu stiu! are portbagaj mai mare, are finisari excelente cu plastice de buna calitate, e destul de incapatoare, este usor de manevrat, are 16 v, sunet sportiv, este confortabila in oras dar si la drum intins, este masina italiana si nu coreeana, este mai rafinata si are un pret bun, este deosebita in peisajul actual, si te anunt ca a aparut deja noul fiat albeea care este cool rau, nu cred ca o sa apara curand in romania, dar...
RaduZRP
Albea este o masina foarte buna si stilata. La Albea performantele tehnice, consumul, designul si confortul si imbina cel mai bine din clasa. La asta se adauga si pretul.
Din cate am studiat eu, am inteles ca Accentul este ceva mai sportiv, dar pierde la celelalte capitole in fata lui Albea. Personal mie nu-mi place stilul asiatic la masinile din clasa asta (conduc un Suzuki Swift la servici, si sincer ma calca pe nervi).
Asadar, depinde de tine ce vrei mai mult: sportivitate si atat, sau si confort si stil.
Cand mi-am luat Albea, am considerat-o o masina uratica la inceput. Oricum mi-am zis ca merita, si am cumparat-o. Pot sa-ti spun ca acum la 4500 Km sunt cel putin indragostit de ea, si sunt sigur ca am facut cea mai buna alegere. Eu sunt foarte multumit. Citeste tot topicul "Posesorii de Fiat Albea" si afli suficiente.

Eu te sfatuiesc sa te gandesti bine. Alegerea iti apartine. Cum zicea si Alex: tine si de gusturi.
Mihai50547
Salutare.
Am trecut si eu prin aceeasi dilema. Albea vs. Accent. Am ales Albea pentru ca mi s-a parut in primul rand mai frumoasa. Dpdv al designului exterior eu cred ca nu se pot compara. La celelalte capitole (putere motor, consum...) Accent castiga dar nu cu atat de mult incat sa faca diferenta. Acum nu stiu care mai sunt ofertele. Am inteles ca Hyundai are garantie 5 ani si mi se pare ca mai are si avantaj client ..nu stiu sigur. Deci orienteaza-te si in functie de pret. Eu am ales Albea si nu imi pare rau. Dar crezi ca daca alegem Accent imi parea rau?

Sa ne spui ce ai ales si de ce.

Succes.
James Kilowatt
Unele guri rele spuneau ca albeea are caroseria galvanizata, iar accent nu. O fi sau adevarat, habar n-am insa probabil ca se poate verifica usor.
C Z R
QUOTE(MR28673)
Unele guri rele spuneau ca albeea are caroseria galvanizata, iar accent nu. O fi sau adevarat, habar n-am insa probabil ca se poate verifica usor.


da este galvanizata nici eu nu am crezut, albeea sta foarte bine la capitolul securitate, cred ca are 4 stele, dar nu sunt sigur smile.gif
daniel64326
Pai hai sa-ti spun si eu de ce...Pentru ca nu o vezi ca pe Logan de la taxiuri pana la masini de politie comunitara, pentru ca este atat de confortabila incat iti vine sa nu te mai dai jos din ea, pentru ca daca o calci putin scoti cam ce vrei de la ea, petru ca are consum care te va surprinde placut, pentru ca daca vei vrea sa o incarci la maxim nu cred ca vei reusi( e urias portbagajul) si pentru ca nu are nimic din banalul Accent-ului. Ah, uitasem , si penrtu ca daca nu o vei lua, te vei uita mult timp dupa ea pe strada si te vei gandi ca ai gresit...Oricum, multa bafta!
Mihai50547
Jos palaria pentru raspunsul lui Daniel. Asa-i
Ionut45405
In Constanta o sa o vezi si taxi! Si poate si prin alte parti...
Centaurus
Si eu tot Albea as alege dintre cele doua...Am mers cu masina unei prietene(fiat Albea) si am ramas surprins cat de fiabila este masina asta.
Ovidiu67601
Nu inteleg de ce tocmai la fiat te-ai oprit. Mai sunt si alte marci mult mai fiabile si mai sigure. Ce bani ai disponibili?nu uita ca albeea se fabrica in mare parte in Turcia.Si cu asta cred ca am spus tot.
Ovidiu67601
Te incanta ideea ca ai garantie 3 ani fara limita de kilometrii? hyundai are 5 ani in limita a 100.000 de km. Stai de curiozitate intr-o zi langa un service Fiat si numara cate albeea intra acolo cu probleme.fa acelasi lucru si la hyndai accent si ai sa te convingi mai bine.Ce te intereseaza mai mult: sa ai un plastic in interior de mai buna calitate sau sa stai cat mai putin in service?
RaduZRP
Vis-a-vis de garantie, depine cat mergi. Daca mergi foarte mult e convenabil sistemul Albea: 3 ani fara limita de km. Daca mergi putin (foarte putin) atunci sistemul lui Hyundai Accent e mai avantajos.
Tu Ovidiu presupun ca ti-ai luat doua zile libere si ai stat de paza langa service-urile celor doua marci, si ai numarat tu cate masini au intrat. Ma rog poate ai facut asta. Si daca da, te rog sa ne comunici si noua cifrele exacte sa facem si noi o statistica.

In orice caz, nu vreau sa te contrazic vis-a-vis de fiabilitatea celor doua. Chiar recunosc ca masinile coreene stau binisor la fiabilitate, iar cele italiene mai slab. Totusi inainte de a-mi lua Albea am studiat problema, si am inteles ca pe cei de la Fiat chiar modelul Albea i-a scos din rahat, tocmai datorita faptului ca rezolvase probleme de fiablitate cu care s-au confruntat o perioada masinile lor. In momentul de fata fiabilitatea Fiaturilor se incadreaza in limitele normalului, asa ca sunt de parare ca nu trebuie sa-si fac nimeni griji pe tema asta?
Si nu inteleg Ovidiu de ce faptul ca Albea e produsa in Turcia ar fi o problema. Ba chiar de loc. Tehnologia e aceeasi, si mana de lucru are in momentul de fata o importanta mai redusa ca inainte. Si Renaultul Megane Sedane si Clio Symbol sunt tot in Turcia fabricate. N-am auzit sa fie probleme majore din cauza asta.
Eu am Albea cu aproape 5000km si nu am avut nici cea mai mica problema de fiabilitate. Merge si se comporta struna. Sunt foarte multumit de masina.
Ionut45405
Intai numara cate buc. s=au vandut... Si 5 ani e numai la "motor, transmisie si cutie de viteze" (parca utimele 2 n-ar fi =) daca nu se schimba proprietarul. Trebuiesc luate in calcul si alte aspecte: costuri de intretinere si ale pieselor, disponibilitatea pieselor de schimb, retea de service in teritoriu, etc. Albea chiar mi se pare OK cu mentiunea ca are obligatoriu nevoie de ABS.
James Kilowatt
QUOTE(Ovidiu67601)
nu uita ca albeea se fabrica in mare parte in Turcia.Si cu asta cred ca am spus tot.


Si Brava e facuta in turcia, si in topul reliabilityindex e in primele locuri la fiabilitate, cu mult inaintea unor masini facute in Germania, Franta sau Italia. Si cu multe locuri inaintea sora-sii aproape gemene, Bravo...
catalin57101
Am sa-ti raspund in calitate de posesor de Accent,putea fi si Kalos dar am preferat asa si pot sa-ti spun ca forma masinii este deosebita,cu tenta sportiva,joasa(1.40 inaltime),cu un aspect mai omogen si elegant decat la Albea care pare cocotata pe roti,cu o vizibilitate foarte buna si in fata(este singura masina la care am vazut fara probleme botul masinii) si in spate,cu o suspensie independenta pe toate rotile,lucru nemaiintilnit in clasa asta de preturi,suspensie superconfortabila si care tine masina lipita de asfalt,avand o stabilitate de invidiat.
Motorul e mai puternic(85 c.p.) si consumul mai mic(cam 8-10) in oras,si 5-6 la drum lung,acceleratiile si reprizele sunt peste cele oferite de Albea.
Vorbind de fiabilitate,clar Albea este sub Accent,se stie ca masinile coreene sunt bine facute si ca rezista bine in timp.
Pentru cei care nu stiu in state, Hyundai ofera o garantie neegalata de 10 ani!!!! Sunt pe val si au o piata foarte buna, ofera un pret corect,dotari destule si o garantie de incredere.
La noi oferta lor de garantie e iarasi cea mai buna cu 3 ani fara limita de kilometri(inclusiv amortizoare,pivoti,bucse,amortizoare) iar garantia de 5 ani in limita a 100.000 kilometri care acopera motorul,cutia de viteze,planetare.Nu e putin lucru sa fii acoperit de garantie intr-o tara cu drumuri atat de proaste si cu combustibili dubiosi.
Este cea mai buna oferta de pe piata si nu cred ca te intereseaza ca garantia va fi de 3 ani daca se schimba titularul pentru ca al doilea titular nu vei mai fi tu!
Despre partea cu tara de origine sunt de acord ca nu e regula sa spui daca e facuta la turci e mai proasta,dar nici nu e un motiv de lauda,dar despre masinile facute in Korea numai de bine,masina are finisaje care surprind la nivelul asta de pret si cred ca am auzit cu totii ce masini bune au fost Cielo produse in Korea fata de cele facute la noi la Craiova(nivelul de calitate a scazut enorm).
Nu vreau sa jignesc pe nimeni,fiecare alege pana la urma masina care ii place sau cea pentru care are bani si stim cu totii ca cea mai buna masina este cea pe care o ai.
Cand am cautat masina am pus in carti Accentul,Kalosul,Loganul,Albea si dupa drive test cu fiecare model,dupa documentare pe net despre ele,dupa ce am citit comparatii din revistele de profil am ales asa si as alege din nou la fel.Urmatoarea alegere ar fi fost Kalosul cu un raport pret/dotari foarte bun,dar care pierde la dinamica si consum,oricum peste Albea.
Alegerea iti apartine,cel mai bine mergi si cere sa faci drive test cu masinile care te intereseaza.
Am 3.000 km cu ea,masina a fost luata in 11.2005 si se comporta exemplar,fara zgomote de la plastice,fara trepidatii in volan sau schimbator,incalzeste foarte bine si nu m-a lasat indiferent de gerul de afara a pornit la prima cheie mereu.
Zetics40545
Uite ce am sterpelit de pe topicul cu fiabilitatea marcilor de pe acest forum:

Auto Bild Quality Report 2006
The report assesses reliability, long-term quality, service, and customer satisfaction.

1. Mazda
2. Toyota
3. Honda
4. Hyundai
5. Nissan
6. Chevrolet
7. Volvo
8. Suzuki
9. Mitsubishi
10. Opel
11. Audi
12.BMW
13.Smart
14. Skoda
15. Mercedes
16. Ford
17.SEAT
18.Volkswagen
19. Kia
20. Alfa Romeo
21. Citroen
22. Renault
23. FIAT


Ca o comparatie directa intre marci, pentru cei care fac 'sto de Hyundai cu 5 ani garantie la motor+cutie +transmisie si 3 ani la restul!

Stati sa va spun una buna: bateria are garantie numai 2 ani! Hala firma, huh?! Stati ca am una si mai buna: garantie la vopsea 6 luni! de risul curcilor, am masina de 1 an si de 6 luni nu mai am garantie la vopsea!

Ma rog, ar mai fi faptul ca tot ei imi garanteaza ca rugina nu va strapunge tabla dinspre interior in mai putin de 6 ani. Nu conteza, nu? Vopseaua la 6 luni a pus capac!

Ei, dar de fapt ce puii nostri conteaza la o masina? Daca firma imi garanteaza in 3 ani cam tot in afara de baterie si luciul de la vopsea, in legatura cu ce ar trebui sa imi mai fac griji oare?


Ok, dupa ce ne-am dat in barci destul, hai sa fim realisti. Ambele masini sint low cost, au plastic dur si n-au ESP-uri, ASR-uri, TCS-uri si alte nebunii. Cel mult un ABS si un EBD! N-au cinspe mii de stele la impact, iar frumoase sint doar pentru cei ce le plac!

Aici ar trebui doar sa enumere fiecare ce ii place / sau nu ii place la fiecare masina, iar cei interesati vor culege ce ii intereseaza!

Sa ne traiasca masinile, indiferent daca e galbuie sau maninca paste! :cheers:
Doru65791
Ca fapt divers, uite ce scrie unul pe aici in 2003: http://www.automotivehelper.com/topic113681.htm

Fiat builds and assembles the, Dobló, Palio, Albea, Palio Weekend and the Marea

Renault builds and assembles the, Clio Symbol, Megané II Sedan and some of the old Megané and Megané Grandtourers.

Hyundai builds and assembles the, Accent, Super and L100

Toyota builds and assembles the Corolla

that's it... aaah and Mercedes builds Trucks and Busses in Turkey, such as the O403, O404, Travego, Actross and some models I don't know.



Oare calitatea unui produs mai depinde de pozitia geografica a fabricii?
Eu cred ca doar de seriozitatea producatorului. Multe nume celebre din lumea electronicii si nu numai, au fabricile in tari unde forta de munca este ieftina, taxele mai mici, pretentii la protejarea mediului aproape inexistente (China, Turcia, etc) deci costuri de productie mult reduse.
Ionut45405
Ce marca are 6 luni garantie la vopsea? In nici un caz Fiat. Suspensia la Hyundai fara suparare e marca "elastic"!
Mihai50547
Ionut cred ca vopseaua e ultimul lucru care ar trebui sa nu iti convina la Fiat. Se stie despre calitatea vopselei Fiaturilor si se mai stie ca Fiat ofera garantie 8 ani pentru corodarea in interior. Una din problemele pe care Fiat nu le are este vopseaua. In rest intradevar are garda cam inalta. Dar cred ca se poate rezolva cu niste cauciucuri subtiri. (zic si eu)
Zetics40545
QUOTE(Ionut45405)
Ce marca are 6 luni garantie la vopsea? In nici un caz Fiat. Suspensia la Hyundai fara suparare e marca "elastic"!


Ia-te de orice de la Accent, dar nu de suspensie...este cu 15 clase peste cea de la Albea..fara suparare! (ma refer la vechiul Accent, asta nou nu stiu, dar ne mai fiind independenta suspensia...o fi si elastic)
C Z R
QUOTE(Zetics40545)
QUOTE(Ionut45405)
Ce marca are 6 luni garantie la vopsea? In nici un caz Fiat. Suspensia la Hyundai fara suparare e marca "elastic"!


Ia-te de orice de la Accent, dar nu de suspensie...este cu 15 clase peste cea de la Albea..fara suparare! (ma refer la vechiul Accent, asta nou nu stiu, dar ne mai fiind independenta suspensia...o fi si elastic)


Ce sa mai Accent e cu 1000 de clase peste albeea, dar sa nu uitam ca a iesit cea mai proasta masina in opnia multor specialisti auto printre care si Top Gear, ce or fi avand astia...??? ofticosii nu stiu astia cu ce se mananca masinile... noobii ...
Zetics40545
1. Ma refeream la suspensie ca are 1.123.454.087,5 clase peste suspensia de la Albea

2. Eu am gasit doar acest articol pe TopGear. Poti sa aduci mai multe dovezi? Sau macar sa spui contextul, cu ce masini era comparat....any details? Needles to say ca nu am gasit Albea printre modelele Fiat la care au facut ei review...oare pentru ca oricum e pentru Europa de Est si probabil nici nu se comercializeaza la ei?

3. Sint gata sa incepem o comparatie umar la umar ... daca are vreun rost.

4. Unii (nu spunem cine) nu au prins esenta postului meu de joi 16 febr. Daca ar fi prins-o, punctele 1-3 nu s-ar avea rostul.
Ionut45405
Nu stiu de ce zici de "n" clase... Ideea e ca la toate Hyu e moale si are tangaj si ruliu mare, plus ca au rotile ca de skate (mici-mici-mici). La Fiat e mai rigida (si mai inconfortabila) dar tinuta de drum e mai sigura.
Zetics40545
Eu cred ca este o impresie complet gresita!

Senzatia de moale vine in primul rind de la cauciucurile cu talon inalt care vin default pe masina, mai si vin cam desumflate, si in plus am vazut ca multi nu prea si le-au umflat cum trebuie. In momentul cind le-am pus presiunea corecta a mai disparut senzatia aia de nu simteam nici o groapa. Iar daca te duci pe forumul Hyundai (nu ma refer la sectiunea Hyundai din acest forum....) vei vedea ca cineva care are un Accent venit din fabrica cu roti pe 14 de aliaj se plinge ca este prea rigida!!!

Mai sint citeva aspecte:

- SIGUR nu are tangaj si ruliu, am mers cu o dacie cu astfel de probleme si nici pe departe nu se poate nici macar compara
- am avut pasageri in masina, care la unele curbe s-au crispat si s-au tinut strins de manere, spunind ca daca erau cu masina lor se rasturnau la viteza cu care am luat eu curbele (Kalos, Tico)
- am mers cu 190+ pe autostrada, ori din ce spui tu trebuia sa zbor de pe sosea. Nici gand de asa ceva! Crede-ma (si daca nu ma crezi iti pot demonstra!!!) la viteze mari Accentul se lipeste (n-am alt termen) de sosea, ceea ce devine chiar enervant, pentru ca se cam simt denivelarile alea mai largi, si devine obositor (A2 e ceva mai buna in acest sens si e mai comoda)
- stiu ca aici o sa sari in sus: in testele comparative dintre Logan, Kalos, Albea, Accent si Clio, cea mai rea tinuta de drum in mers sportiv o avea Albea.
- suspensia independenta pe toate 4 rotile contribuie si ea la confortul la drum. De asemenea se urmareste mult mai fidel neregularitatile drumului. O denivelare o simte doar roata care a intalnit-o, nu si perechea ca in cazul celorlalte suspensii.

Ce inseamna roti ca de skate?? Daca te referi la diametrul exterior, este exact acelasi ca la multe alte masini: Clio, Cielo, Kalos, Fabia si altele.
Daca te referi la latime, standard rotile de la Accent si de la Albea au exact aceeasi latime 175mm.

Asta nu inseamna ca nu stie mai mult. Eu tocmai mi-am luat jante de AL pe 14", cu gume 185 latime. Dupa ce trece iarna si le schimb, te invit sa vezi stabilitate si tinuta de drum.

Asa cum am mai spus, se poate spune ca in multe privinte Albea este peste Accent, ca o fi mai frumoasa (subiectiv si nu sint de acord), ca are portbagaj mai mare (adevarat), ca are plastic mai bun pe la interior (nu stiu, asa o fi), ca are mai mult spariu interior (asa o fi, nu stiu), ca nu rugineste asa de repede ca Accentul (o fi si asta, nu stiu) si altele si altele, dar chesti cu suspensia las-o balta. Nu tine!
catalin57101
Dupa cum am mai spus am un Accent de 3 luni si confirm cele spuse de Zetics in ce priveste comportamentul rutier al lui.Si suspensia este peste cea a concurentei directe si numesc aici masinile cu care am comparat cand am dorit sa-mi iau masina: Logan,Clio,Albea,Kalos si Fabia.
In ceea ce priveste partea cu rotile sunt la fel de late cu plus la Accent datorita faptului ca masina e mai joasa si forma mai omogena,rotile arata mai bine fata de Albea care pare "cocotata".
Fiecare masina are plusuri si minusuri dar sa nu exagerati cu opiniile negative fata de o masina foarte buna si care se vinde in toata lumea nu doar in europa de est.
Radu69537
mai oameni buni, nu va mai certati degeaba, caci ambele masini sunt cam tot pe acolo. eu am un fiat albea cu care am parcurs pana acum cam 8000km, dintre care mare parte in bucuresti si pe distante scurte (deci cu motorul rece). In afara localitatii am ajuns si pana la 170 km/h cu super100 de la omv si mai avea pedala, insa nu m-am riscat deoarece la 170 la ora daca bate vantul incepi sa simti cum intra aerul pe dedesubt, datorita inaltimii masinii (pe de alta parte insa in carte este specificata o viteza maxima de 162, asa ca no comment). Ideea este urmatoarea: cand mi-am luat masina am avut de ales intre hyundai accent, ford fiesta, fiat albea, logan sau kalos. Kalosul a picat din start (chestie de gust), la fel si fiesta (mult prea mic pt nevoiile mele), iar despe logan nici nu putea fi vorba dupa ce am citit atatea lucruri rele despre el si dupa ce m-am suit intr-unul si am vazut cat de incomfortabil este. Si uite asa mi-am luat albea, prin prisma faptului ca accent este facut in coreea si, sper sa nu ma insel, taxele sunt ceva mai mari; acum am 8000 de km cu el si sunt pe deplin multumit, nu am avut nici o problema cu el, mai putin un accident frontal destul de nasol prin care am trecut saptamana trecuta, iar acum trebuie sa astept sa iasa din service. In concluzie, sunt multumit de alegerea facuta, dar sunt sigur ca la fel de multumit as fi fost si cu accentul. Diferentele dintre cele 2 masini nu sunt foarte mari; prin vara erau niste teste pe net facute de cei de la autotest parca si acolo se putea vedea cat de apropiate sunt cele 2 masini.
p.s.: referitor la chestia ca albea este cea mai instabila, sa stii ca te inseli, cea mai instabila fiind loganul; albea are o stabilitate destul de mare oferita de suspensiile rigide
Razvan63327
Bai baieti nu va mai luati voi dupa ce scrie in carti. Accent mai sportiv, ma face sa rad. Intreceti-va cu Albea cu vreun Accent sa vedeti diferenta. Poate Accent sa fie mai stabil desi nu cred.
Aure71487
QUOTE(MR28673)
QUOTE(Ovidiu67601)
nu uita ca albeea se fabrica in mare parte in Turcia.Si cu asta cred ca am spus tot.


Si Brava e facuta in turcia, si in topul reliabilityindex e in primele locuri la fiabilitate, cu mult inaintea unor masini facute in Germania, Franta sau Italia. Si cu multe locuri inaintea sora-sii aproape gemene, Bravo...

Da parca stiam ca Brava nu se mai fabrica demult(pacat sportiva masina 16v 96 cai)am atins multe performante cu ea,mai ales la sprint nu ma intrecea nimeni,desii consuma cam mult,dar asta e nu le poti avea pe toate,la o tehnologie din 98.
Aure71487
Daca tot suntem pe acest topic de convingeri,va rog sa ma convingeti ca Doblo Panorama este o masina buna (sau rea) ca sunt pe cale sa semnez precontractul si nu stiu ce sa fac.

Intrebari : In general si mai cu seama la Doblo consumul (diesel)este real cel declarat de constructor?(ca dilerul vrea sa ma tromboneasca sau nu?)

Cum se comporta la drum?

Are stabilitate sau la un vant mai tare ma arunca de pe sosea( tinind cont ca sunt din Constanta si la noi bate tot timpul anului mai cu seama iarna) eu fac si multe drumuri (zilnic minim 100 km afara si in localitate)

Cum sta cu directia?
Cu suspensiile?
Cu franele?

Vreau pareri.

Maine merg sa fac un test de conducere sa vad ce poate,am sa va exprim parerile.
Stanean75862
Am ciit si m-am minunat... Va certati pe tema accent si albea...deh e treaba voastra.
Dspre consumurile declarate de dealeri, (producatori), albea mea se incadreaza in ele +- 0.3l /100 km.
Confortul .... cred ca e la fel la amandoua, cat despre stabilitate???? cine va opreste sa mergeti LEGAL???? max 110 afara si 50 in localitate??? la 50 la ora albea mea ia curbele mai bine ca Supernova pe care am avut-o anterior, dar e mult mai moale la suspensii.
Voi ziceti ca albea e rigida??? Urcati-va intr-o Supernova, si va veti shimba parerile.
In rest...codnuceti linistit, ca mai suntem si noi, ceilalti....iar soselele sunt ale tuturor....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.