Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Octavia tour audio
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Andrei63039
Dragilor,
tocmai mi-a venit masina O1 1.9/90 cp si vreau sa fac ceva cu sistemul audio pt. ca cel din dotarea masinii se aude groaznic.
Spuneti-mi va rog, e ok sa pun boxe in locasurile pregatite in hayon, mi se par cam mici, firave... Se pot monta in portierele spate?
Boxele standard sunt Blaupunkt?
Vreau un mp3 Sony si 4 boxe.
Orice sugestie e bine venita.
Multumesc.
DORU
Prima sugestie: foloseste functia de cautare !!!!!! (in mod miraculos, la sectiunea Skoda vei gasi deja topicuri pe aceasta tema si chiar si solutii la problema ta - unul este "Vieta").

In alta ordine de idei, poti face schimbari atat la nivelul boxelor cat si al aparatului audio. In spate monteaza alte boxe in placa de deasupra portbagajului. Succes la cautare!
Andrei63039
Multumesc pt. sugestie, dar nu m-ai ajutat cu nimic.
Stie cineva ce adancime trebuie sa aiba boxele pt.portierele de la Octavia tour : 46, 56, 66mm? Diametrul este de 17cm.
Ce tip de boxe a-ti montat pe Tour?
arigato.gif
DORU
In usile fata, diametrul 13 cm. In placa din spate, boxe eliptice pe 3 cai.
Andrei63039
13 cm?
La mine sunt de 17cm pe fata.
Multumesc.
arigato.gif
DORU
Da, 17cm la panou, insa 13cm in dreptul magnetului. Nu poti lua boxe prea mari, nu exista adancimea necesara pt magneti seriosi. Eu am montat Sony 3 cai. m-au costat sub 2 mil lei. In spate, tot Sony pe 3 cai, evident mai mari si mai puternice. Iar in fata am inlocuit tweeterele originale cu unele Sony mai puternice. Acum am 6 boxe care se aud mai bine decat cele 8 originale (tweeterele din spate le-am dezactivat).
AlexTM
Care tweetere din spate? Din usi?
DORU
Exact, cele din usile spate.
Fuscobal
1) Uita de Sony in tot ce tine de car-audio
2) Precizeaza un buget si muzica pe care o asculti !
DORU
@Fuscobal,

Marfa Sony produsa in China, de acord cu tine. Insa eu am cumparat boxele de la Sony din Germania, modelul nici nu exista in catalogul lor pt Romania. Rezultat: calitate, sunet plin.
Andrei63039
Bine dragilor,
da' cu adancimea ce fac? Asta vreau sa stiu, cat de adanci ( 46,56,66 mm )? Desteptii de la Open service din Iasi habar nu au pe ce lume traiesc.
In ceea ce priveste Sony, voi lua doar mp3 player pentru calitate, boxe vreau Pioneer.
In suporturile de langa hayon merg doar boxe de 13.
Fuscobal
Sony si calitate nu merg puse in aceeasi propozitie indiferent unde au fost produse. De asemenea, mp3 si calitate nu merg impreuna, iar daca mai e si Sony...dumnezeu cu mila ! Ma rog...fiecare cu referinta lui. Decat atunci cand vei asculta ceva mai bun iti vei da seama de realitate !
In legatura cu adancimea, scoate si tu difuzorul stock si masoara cu ruleta, cu geamul coborat ca nu-i asa greu. Iti dai seama ca e greu sa stie cineva treaba asta pentru ca nu-i precizata nicaieri. Daca vrei sa te complici si ai bani de investit, portierele se pot modifica serios cu materiale insonorizante si inele de MDF pe care sa stea difuzorul !
DORU
Ti-am trimis MP, Fuscobal !
Fuscobal
Raspuns la MP ! biggrin.gif
DORU
biggrin.gif
DORU
biggrin.gif :wave:
grenouille
am si eu o nelamurire....
la ce va trebuie super sistem audio performant in masina?
ca sincer, majoritatea merg cu ea de acasa pana la servici (o ora-doua pe zi); se mai fac si alte drumuri dar oricum se aude zgomotul motorului inauntru; doar nu se face discoteca nu? e o pura curiozitate, mie mi se par ahrisuficiente boxele din fabrica (eu oricum stau cu urechea la drum, motor, omu' de langa mine)... m-as enrva sa fie ceva ce nu merge la partea electrica/mecanica a masinii, nu ca nu se aud boxele bine
Moca61990
Si atunci la ce mai ceri mah pererea altora si ii chinui pe baietii astia sa iti dea raspunsuri. :argue: ............i-ati un Gloria 12, nu stiu daca se mai gasesc alea cu un difuzor, ca a fost editie limitata band.gif ....dar ai soround garantat Dolby 5.0
grenouille
QUOTE(Moca61990)
Si atunci la ce mai ceri mah pererea altora si ii chinui pe baietii astia sa iti dea raspunsuri. :argue: ............i-ati un Gloria 12, nu stiu daca se mai gasesc alea cu un difuzor, ca a fost editie limitata band.gif ....dar ai soround garantat Dolby 5.0


aceste mesaj a fost pentru mine? blush.gif nu de alta da' ca sa stiu cum reactionez la un atac gratuit
Moca61990
nu, nu e pentru tine, stai calm!!! vorbeam cu doru beer.gif
DORU
Urechea fina cu bani se tine...eu am investit cateva sute de euro in sist audio si nu-mi pare rau. Apropo, probabil ca tu ai diesel, dar la mine in masina nu se aude nimic de la motor. Si oricum, nu a zis nimeni ca nu trebuie sa asculti si motorul...dar in timp, odata cu experienta, poti asculta si muzica mai tare si mai de calitate. Crede-ma pe cuvant!
arigato.gif
grenouille
da, intr-adevar am diesel. si da, ai dreptate, in timp urechea se formeaza altfel (acum si daca imi vorbeste cineva langa mine ma deranjeaza ca parca pierd din concentrare). dar nu as investi cateva sute de euro numa' ca sa se auda un pic mai bine... de asta eram curioasa sa aud si parerile voastre- ce va face sa investiti atat si sa va chinuiti cu sistemul audio.
intrebarea mea vine si datorita faptului ca am vazut masini in care urla muzica de se zguduiau geamurile (nu neaparat ce inteleg eu prin muzica dar ma rog... fiecare cu gusturile lui) si tot incerc sa inteleg mentalitatea celor care fac asta.

Moca61990, scuzele mele atunci!
Fuscobal
Off, e greu de inteles daca n-ai o pasiune pentru asa ceva. Chestia cu datul muzicii mai incet ca sa auzi motorul se aplica la Dacie. Eu cred ca lumea isi ia Octavii si altele de genul tocmai ca sa nu mai stea cu urechea la motor sa nu pateasca ceva si sa poata sa asculte o muzica decent fara sa suiere vantul prin masina. Daca tu iti pierzi din concentrare atunci cand vorbeste cineva cu tine nu e bine deloc. Sincer iti spun ca ai probleme cu atentia distributiva. Fii atent la drum ca nu e de gluma. Acum...in ce priveste muzica, daca nu te multumeste silentiozitatea masinii, exista materiale de antifonare care ajuta si la o acustica corecta a habitaclului dar si la izolarea acestuia de zgomotele de afara. Daca antifonezi bine masina chiar nu o sa mai auzi nici motorul cand il pornesti !
DORU
Ar fi de preferat sa te inveti cu masina, abia apoi sa devii distributiva...
Deci investitia in audio nu e o prioritate pt tine. Nu-i bai!
grenouille
eu am o atentie distributiva dar...permis am de doar 2 luni. e cu totul altfel cand esti la volan decat atunci cand esti pe scaunul din dreapta soferului. asa ca prefer sa ma concentrez la drum decat la radio, omu' de langa si mai stiu eu ce.
DORU
Procedezi f. corect si te admir pt asta! arigato.gif
Moca61990
lady......monteaza-ti si tu sitemul audio dupa ce dai mamaliga jos din geam....ca de la bashi se creaza vibratii si o sa cada mereu band.gif
grenouille
QUOTE(Moca61990)
lady......monteaza-ti si tu sitemul audio dupa ce dai mamaliga jos din geam....ca de la bashi se creaza vibratii si o sa cada mereu band.gif


pai mamaliga din fatza sta bine merci acolo unde e. aia din spate a cazut (ma rog, pt nenea politaiu' daca ma opreste se vede ca a fost lipita si bineinteles ca nu am stiut ca a cazut) dar brusc dupa ce nu o mai am vizibila pe luneta toti tembelii se abtin sa ma mai claxoneze si sa considere ca e dreptul lor prin nastere sa se "bage" in fatza mea (uimitor, da' si eu tre' sa ajung dimineata la servici absolut la fel ca ei...)
boxe&stuff le am pe alea din fabrica (cum am zis, nu sunt pretentioasa... da' incerc sa vad din timp ca sa planific bugetul care sunt avantajele unui sistem audio mai bun si mai scump, omu' cat traieste invata, mai ales intr-un domeniu complet nou pt mine)
sergiutruta
Partea cu auzitul motorului se formeaza in timp...eu am carnetu de aproape 10 luni si acuma oricat de tare ar merge muzica, tot stiu cat e de turat si cum suna motorul pentru ca il simt chiar daca fizic nu-l aud. Da' daca ma muti in alta masina, se schimba treaba, recunosc. :angel:
Despre purtarea mamaligilor, mie nu mi se pare ca sunt tratat de sus in trafic pentru ca le port. Si le port, desi lumea ma intreaba de ce nu le dau jos biggrin.gif.
Moca61990
si eu aveam probleme de genu ca nu aud motoru cand am muzica tare..........dar s-a rezolvat....am bagat motoru prin boxesmile.gif)))))))))))))))))))))))[/b]
grenouille
QUOTE(sergiutruta)
Despre purtarea mamaligilor, mie nu mi se pare ca sunt tratat de sus in trafic pentru ca le port. Si le port, desi lumea ma intreaba de ce nu le dau jos biggrin.gif.


off topic - da, dar eu sunt femeie. :bandit: nu se comporta la fel lumea cu un sofer femeie ca cu unul barbat. sa vezi ce amuzant e cand trece un tir pe banda de langa si se gandeste soferu' lui sa te claxoneze (io pe banda 1, ala pe banda 2, libera... ) numa' ca sa iti faca cu mana :bash: :bash: :bash:
Fuscobal
Vezi ca mai sunt si soferi din aia care fac cu mana sau intorc capul si iau si de volan in acelasi timp spre tine...la fel ca biciclistii ! bicycle.gif
Adr1an
Mi-a venit si mie masinuta cu un Sony CDX-GT200 (este dotare de serie la Octaviile Tour) si sunt foarte multumit de el cu o mica exceptie.. am pus un CD cu mp3-uri si imi tot sare melodiile. (UNEORI la 2/3 din melodie sare la urmatoarea) Ce sa fie oare? E calitatea indoielnica a CD-ului sau poate trebuie sa ii modific ceva setari ?
DORU
Ai si un manual al aparatului? Atunci citeste-l sa vezi daca e vorba de setari. Desi sincer cred ca CD-ul este de vina...ai incercat cu un altul sa vezi daca se repeta problema? Atunci, practic, ai avea raspuns la intrebarea ta...
AlexTM
E trial version biggrin.gif
Mihai44627
oare ce o fi asa de greu sa te duci la o firma care se ocupa cu sonorizari auto si sa le zici cam ce vrei...ei se vor ocupa si de dimensiunile difuzoarelor..si de mp3 si de banii tai....sau poate vrei sa te duci in targ in vitan sa iti cumperi 2 difuzoare de la unu` care le are intinse pe un ziar...ca sa mai economisesti 200mii...ca na....bagi niste motorina..si uite asa esti fericit ca ai muzica & motorina...si ai ce povesti prietenilor..ca afacere buna ai facut tu "azi" in targ! wink.gif...sal
AlexTM
Ce tare ai fost biggrin.gif biggrin.gif
cui se adresa mesajul tau, dupa atitea luni?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.