Help - Search - Members - Calendar
Full Version: pareri despre laguna
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Renault
Pages: 1, 2
cioaba
ma bate gandul sa-mi schimb actuala masina cu o laguna. as vrea sa stiu la ce sa ma astept, asa ca vreau parerile voastre, in special pe cele ale posesorilor. mersi band.gif
Luka
Incearca sa citesti aici http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=5182

Daca mai ai si alte intrebari, sunt pe-aici smile.gif
cioaba
QUOTE(Luka)
Daca mai ai si alte intrebari, sunt pe-aici smile.gif

am vazut asta, cam de acolo mi-a venit ideea. vroiam sa stiu in termeni de fiabilitate cam unde se invarte. si cel mai mult as vrea sa stiu cum sta pe sosea. fiind asa lata eu as zice ca bine, dar meganul meu e cam moale in arcuri fata de nemtoaice, asa ca nu stiu ce sa zic.
la capitolul design m-a topit, ca altfel n-as mai bate campii pe aici.

a, si chiar am o intrebare pt tine: e adevarat ca e plina de senzori pt toate prostiile, inclusiv presiune pneuri? ai avut ceva probleme cu ei? gurile rele zic ca daca se buleste unul iti fac bordul pom de craciun ca la migul 21.
Luka
In legatura cu stabilitatea pe sosea, este o masina orientata spre confort, cu suspensii oarecum mai moi. Nu vei simti toate gropile in ficat smile.gif , dar nici nu cred ca vei avea acelasi sentiment de 'lipire de drum' ca la alte masini cu suspensii mai dure. Pe de alta parte, eu rareori merg cu ea la limita asa ca nu sunt cel mai bun exemplu de la cre sa tragi concluzii in privinta asta biggrin.gif Masinile frantuzesti, in general, pun accentul pe confort.

Senzori are intr-adevar, chiar si de presiune a pneurilor, insa nu am avut asemenea 'bucurii' sa se strice. In 10 000 km de cand o am, nu am avut genul asta de probleme cu stricarea senzorilor. Parerea mea este ca te ajuta foarte mult faptul ca are acesti senzori de toate felurile pentru ca iti spune imediat daca ceva nu merge ok. Spre exemplu, vasul cu lichid de frana este pozitionat oarecum aiurea astfel incat trebuie sa te uiti atent la nivelul lichidului. Eu, fiind mai delasator, am uitat sa mai verific, iar de curand minunata voce a computerului m-a anuntat ca exista probleme la circuitul de franare. In consecinta, am verificat si am adaugat un pic de lichid de frana. A fost foarte multumita si nu mi-a mai zis nimic biggrin.gif

Am o anume parere despre cei care vorbesc diverse fara sa stie. Evident, poti spune ca si ABS-ul se poate strica, deci e mai bine sa nu ai, dar tampenia este evidenta. Mai bine sa ai ceva decat sa nu ai biggrin.gif

Daca mai vrei sa afli altceva, te rog.
cioaba
mersi, exact asta vroiam sa aud. zilele astea o sa-si ia un coleg si am sa vad exact despre ce-i vorba. sper sa ma lase sa ma dau cu ea. bicycle.gif
in concluzie esti multumit? cat de ? pe o scara 1-10. band.gif
Luka
Nu pot sa fiu obiectiv intrucat nu am condus foarte multe masini astfel incat sa fac o comparatie corecta.

As zice un 8/10 tinand cont de raportul pret/ce ofera masina.
mircea9
Este o masina f.confortabila la condus.
Cred ca sint subiectiv dar cred ca isi merita locul 8 /10.

Poate ca este o prostiuta ce gindesc eu,dar observa daca poti gestul reflex al posesorilor de Laguna care coboara de la volan:se uita la ea inca o data in timp ce se indeparteaza,clar ca sint mindri si" indragostiti" de ele.
Luka
QUOTE(mircea9)
Poate ca este o prostiuta ce gindesc eu,dar observa daca poti gestul reflex al posesorilor de Laguna care coboara de la volan:se uita la ea inca o data in timp ce se indeparteaza,clar ca sint mindri si" indragostiti" de ele.


Ha ha ha....si eu ma uit, dar nu stiu daca e dragoste...poate mai mult grija biggrin.gif Oricum, mi-a placut asta beer.gif
cioaba
am probat si mi-a placut! tot un 8/10 ii dau variantei pe care am vazut-o, desi era fara piele si climatronic. m-a impresionat mult caroseria care da impresia de soliditate in mers si la trantirea usilor.
chestii super : marime, forme, dotari, finisaje, cutie in 6 trepte, motoare cu performante peste medie
chestii pt. care nu ia 10/10: suspensie cam moale, bordul cam jos ce te forteaza sa lasi scaunul mai jos daca ai picioarele lungi

concluzie: imi place si cred ca fac miscarea. mai astept ceva pareri despre fiabilitate si costuri intretinere, desi cred ca sunt in limitele firmei producatore si am cunostinte despre beer.gif
gabi63320
La pretul ei, Laguna mi se pare o oferta exceptionala. Singura chestie mai naspa e ca nu stiu cat de mult se va mai fabrica actuala serie. Daca ar fi sa mai cumpar o masina, tot Laguna asi alege, diesel.
La stabilitate, "Noua" Laguna II sta mai bine decat varianta fabricata intre 2000 - 2004, avand suspensiile intarite. Am facut ravagii in pasul Oituz, doar un P206 tinandu-se cat de cat de mine. La curbe, masina e peste Avensis sau Passat (pe care le-am condus cam in aceleasi conditii).
Apropo: o prietena nu si-a lasat sotul sa isi cumpere o Laguna, pe motiv ca seamana cu un "aspirator de femei". A ales un Mondeo break, ca sa transmita faptul ca e casatorit soferul si are familie.
Multa bafta.
ncristi
QUOTE
A ales un Mondeo break, ca sa transmita faptul ca e casatorit soferul si are familie.


Tareee laugh.gif

Mai bine neinsurat laugh.gif
Luka
Intr-adevar, problema remarcata cu bordul jos si ajustarea scaunului este corecta. Dupa un an de condus zi de zi masina, pozitia pt spate este perfecta, nu am nici o durere, insa incep sa ma doara picioarele sad.gif

Eu am 1.90 inaltime si incerc tot felul de combinatii intre scaun si volan ca sa rezolv chestia asta, Daca as putea sa trag bordul in spate ca sa pot da scaunul cat vreau eu ar fi minunat :angel:
Valentin68734
http://renault.masini.ro/anunturi-second-h...nault,46867.htm
Primul proprietar, motor 2.2 dci, full. cadou cauciucuri de iarna+car kit bluetooth - instalat.
Eu primesc alta de la firma.
Se elibereaza factura.
Masina a rulat foarte putin si in general afara din tara.
cioaba
QUOTE(Luka)
Eu am 1.90 inaltime si incerc tot felul de combinatii intre scaun si volan ca sa rezolv chestia asta, Daca as putea sa trag bordul in spate ca sa pot da scaunul cat vreau eu ar fi minunat :angel:


scaunul la podea si volanul la compromis pt. drumuri mai lungi. nerecomandat pt oras ca nu se vad gropile.

vad ca nu-si mai da nimeni cu parerea pe marginea subiectului. pareau mai multi posesori de laguna, si vazusem si ceva nemultumuti prin niste subiecte mai vechi....mai asteptam, poate mai apar, ca ce am vazut m-a incantat grozav....
biggrin.gif
CCI
Nu mai sta pe ganduri si ia una. Daca poti sa iei cu facelift, super. Are multe imbunatatiri, mai ales pe la suspensii si electronica (punctele slabe ale originalului). Plus ca arata beton smile.gif

Minus: portbagaj cam mic pentru clasa sa, fata de concurenta.
Luka
Hai ma ca ma jignesti smile.gif ... portbagaj mic?? Mie mi se pare imens asa cum e, nu mai vorbesc cum arata daca rabatezi bancheta spate.
CCI
No sorry, fara jigniri. Dar si nasul meu are L2 si a avut un M1 classic inainte (de care am si eu) si a zis clar ca e mai mic portbagajul - mai ales cand are de dus bagaje a 4 persoane din care 2 neveste biggrin.gif Eu am impresia ca e cam mic la 430L, avand in vedere ca Mondeo are 500L, Passat nou are 560, Meg1 al meu are 500 smile.gif

De fapt, portbagajul este printre singurele lucruri care pe mine personal ma cam deranjeaza in alegerea lui Laguna 2 ca o noua masina personala smile.gif (desi acum stau sa iasa o oferta, ca sunt 99% pornit pe una).
Luka
Vezi cum iti dai seama unde-s familisti...... biggrin.gif
Pe mine aspectul portbagaj ma intereseaza cam de 2 ori pe an, cand plec in concediu (doar 2 oameni) si cand mai cumpar ceva voluminos.
Dar sincer, mie mi se pare mare. E posibil sa nu mai fie asa mare cand te gandesti la bagajele femeilor biggrin.gif
cioaba
QUOTE(CCI)
Nu mai sta pe ganduri si ia una.


s-a notat! mersi de opinie. :wave:
CCI
QUOTE(Luka)
Vezi cum iti dai seama unde-s familisti...... biggrin.gif
Pe mine aspectul portbagaj ma intereseaza cam de 2 ori pe an, cand plec in concediu (doar 2 oameni) si cand mai cumpar ceva voluminos.
Dar sincer, mie mi se pare mare. E posibil sa nu mai fie asa mare cand te gandesti la bagajele femeilor biggrin.gif


:angel: biggrin.gif

Oricum, cred ca am gasit si solutia pentru bagaje - o cutie din aia pe masina biggrin.gif Acum astept sa prind un drive-test cu un 2.0T si ii tot intreb pe astia de la rro cand apare 2.0dci :angel:
Dragos70830
Daca nu ai luat inca laguna .. nu mai sta pe ganduri smile.gif

Eu am 2, 1.8 benzina si 1.9dci de 120 de cai. Daca iei modelul 2005 e ok pt ca ai garantie .. insa daca iei laguna rulata fara garantie trebuie sa te astepti la reparatii de minim 1000 de euro in primele 6 luni. Drumurile de la noi + o revizie minim .. Masina e ok, confortabila, sigura si imi place la nebunie... dar reparatiile sunt mult prea costisitoare si impreuna cu incompetenta celor din service-urile Renault romania ajungi sa blestemi ziua in care ai luat-o. Dar cum omul nu invata din greseli.. vreau sa gresec inca o data cu un 2.2dci..
Si inca ceva .. daca iei masina "adusa recent" be aware.. 99% dintre astea aduse au km dat inapoi. majoritatea au peste 150 de mii si le vand :minigun: magarii aici la 70 .. 90 de mii de km. :bandit:
Luka
Din cate am citit despre 2.2 dci, n-ar fi chiar cea mai recomandata motorizare. Pe unde am citit scria ca nu ofera ce te-ai astepta de la ea.
Mai bine asteapta un pic introducerea motorului de 2.0 diesel.
V l a d
am facut de curand un testdrive cu laguna 2, 2,2dci. Din pacate masina mi-a lasat un gust extrem de amar. Finisajele la interior sunt superbe, masina e confortabila, dar nu are nici un fel de tinuta de drum. Directia reactionaza cu intarziere, suspensiile sunt muuuuuuuuuuult prea moi si masina se comporta ca o barca. Ce sa mai vorbim de stabilitate in aceste conditii. Mototul sincer sa fiu mi-a placut, reactioneaza prompt si merge frumos. Desi masina avea 10.000km plasticele din interior scartaiau in prostie. In concluzie am fost foarte dezamagit de ea. Daca vrei o masina comoda cu care sa mergi cu 60km/h atunci e pentru tine. Motorul ala nu are ce cauta pe o asemenea masina, pur si simplu nu ai ce sa faci cu puterea din cauza directiei si a suspensiilor. Imi pare rau, am renault, vroiam laguna, dar dupa test drive mi-a trecut brusc.
In aceeasi bani am condus o octavia 2.0tdi care e la 1000 de ani distanta fata de laguna. Pur si simplu nu se compara... directia e buna si responsiva suspensiile sunt si comode si asigura si stabilitate.
Luka
Vlad, Laguna nu este o masina sportiva. Este o masina orientata 90% spre confort asa ca e logic sa aiba suspensii moi.

Din pacate, nu am mers cu Laguna 2.0 turbo sau 3.0, dar am inteles ca la aceste motorizari ar fi suspensiile mai tari. Repet, nu stiu sigur acest lucru, e posibil sa gresesc.
V l a d
la asta cu care am mers eu erau oribil de moi suspensiile. Eu inteleg ca e o masina orientata spre confort, dar sa ai un control atat de slab imi pare o bila neagra decisiva. Mai sunt si alte masini confortabile care se tin bine pe drum. Nu stiu ce sa zic sincer asta cu suspensia si directia mi-au stricat toate planurile caci vroiam sa iau ca urmatoare masina 2.2dci-ul, acum am renuntat...
cioaba
eu m-am jucat cu un de 1,9 dci 120cp din 2002 cu 150 000km. intr-adevar e cam moale pe arcuri, dar e mai stabila decat M1 al meu. poate din gabarit. e totusi o masina cuminte, "la casa ei", dar finisajele mi s-au parut misto si nu scartaia nimic, la interior sau exterior. in schimb mi-e frica sa nu ma cuminteasca prea tare dat fiind faptul ca are darul de a te adormi cu stilul ei bland.

dupa cum vedeti eu mai mult dau din gura si astept primavara adevarata, ca pana atunci nu renunt la masina nici 2 zile pana imi iau alta.
oricum, daca mai aveti pareri si despre concurenta care ar trebui probata, va foarte multumesc...
Luka
Pai nu stii ca e o masina fara concurenta biggrin.gif
Evident, doar o gluma.
cioaba
gluma asta are un sambure de adevar in raortul ce ofera/pret. altfel nu deschideam topicul asta. vroiam sa vad si partea "opusa", ca daca dau un ban in plus si iau tot megane, mai bine ii fac un chip-tuning astuia pe care il am deja. band.gif
gabi63320
Nu stiu cum va dezamageste suspensia si directia, dar eu pot spune ca am condus multe masini la viata mea si consider ca Laguna este undeva la mijloc (nu se compara cu audi, bmw, dar este peste multe masini din clasa). Am mers in ultimul timp destul de mult si cu Avensis de 2l diesel si ma plictiseste. Nu este la fel de confortabil ca Laguna. Sincer, daca ar fi sa aleg Laguna 1,9 dci e mult mai potrivita pentru drumurile noastre. Passat-ul da sentimentul de siguranta si robustete, da parca nu are ambianta Lagunei. Suspensia dupa martie 2005 a fost intarita (Noua Laguna II) si sportivitatea a crescut mult. Eu chiar daca am motorul de 1,6 am scos vineri noapte 3 ore si 56 minute Bucuresti - Iasi, prin Bacau, pe un traseu Clubul Nastase - Floreasca - Urziceni........Bacau, Roman, Iasi (zona Centrala - Gara)= 416 km, cu un consum mediu de 8,5 %. Masina s-a comportat impecabil, cu mentiunea ca urca greu in viteza dupa 160, dar se comporta exemplar la 180. In curbe sta impecabil, confortul e foarte bun daca gasesti pozitia optima a picioarelor.
Clar e o masina pentru drumuri lungi in conditii de confort, cu o vizibilitate buna, adaptata drumurilor noastre prin scutul de otel si garda la sol marita.
Luka
Off: Pot sa-ti recomand, absolut sincer, sa nu mai faci chestii de genul asta?
gabi63320
QUOTE(Luka)
Off: Pot sa-ti recomand, absolut sincer, sa nu mai faci chestii de genul asta?


Ce insemna asta?
eddie
Probabil ca sa nu mai mergi noaptea cu 160-180 km/h!?
ncristi
Eu prefer suspensiile mai moi si urasc suspensiile rigide care te fac sa-ti cantane dintii cand treci peste orice denivelare. Suspensiile octaviei II imi pare extrem de rigide (prea rigide)...simti orice denivelare, orice linie de tramvai tot.

Nici barca sa fie dar nici asa rigide. La drumurile noastre suspensiile f rigide sunt inutile.

O referinta in domeniu mi se pare avensisul. Eu o consider masina cu cele mai reusite suspensii care se vinde acum la noi pe piata.
O alta reusit la acest capitol mi s-a parut pastaul (nu asta nou -- generatia precedenta).
Luka
QUOTE(E d d i e)
Probabil ca sa nu mai mergi noaptea cu 160-180 km/h!?


Mersi, Eddie, la asta ma refeream biggrin.gif
Valentin68734
Stiu ca nu e voie sa postez aici dar...incerc si eu toate variantele.

http://renault.masini.ro/anunturi-second-h...nault,46867.htm

Trebuie sa vina masina de serviciu si sunt nevoit sa o dau. Cu mare parere de rau.
gabi63320
Pt. Luka - sa stii ca nu e nici prima nici ultima data cand se intampla. Pe acelasi traseu de aproximativ 415 km detin recordul personal de 3 ore si 34 minute cu un Peugeot 406 hdi (tot noaptea). Sincer, cand am de parcurs distante scurte merg linistit, dar cand stiu ca am de stat la volan peste 8 ore, dau batai ca altfel mor de plictiseala si devine si obositor. Slava D-lui ca nu m-a luat nici un radar cu mai mult de 96 Km/h in localitate. Bafta tuturor!
Valentin68734
Asa cum am mai scris, am o Laguna 2 de vanzare. Pretul este bun, negociabil, cu TVA cu full optios si cu doar 30k kilometri.

Daca e vreo persoana real interesata va stau la dispozitie cu placere.

Acesta nu este un anunt de vanzare, anunturile de vanzare fiind postate la vanzari.
band.gif
Luka
QUOTE(gabi63320)
Pt. Luka - sa stii ca nu e nici prima nici ultima data cand se intampla. Pe acelasi traseu de aproximativ 415 km detin recordul personal de 3 ore si 34 minute cu un Peugeot 406 hdi (tot noaptea). Sincer, cand am de parcurs distante scurte merg linistit, dar cand stiu ca am de stat la volan peste 8 ore, dau batai ca altfel mor de plictiseala si devine si obositor. Slava D-lui ca nu m-a luat nici un radar cu mai mult de 96 Km/h in localitate. Bafta tuturor!


Pana la urma e alegerea ta cum mergi. Pe acel drum eu m-am rasturnat intr-un sant asa ca sunt mai atent.
Bineinteles, depinde si de pricepere si de noroc.
cioaba
si eu ii dau, dar in limita traficului. am o mare frica de cei care se uita in oglinda doar cand se barbieresc, asa ca trec pe langa ei tiptil. cat despre noapte am o alta jena in sensul ca ma deranjeaza rau farurile unora si merg cuminte. nu dau sfaturi ca si eu am oaresce inclinatii spre "zborul la mica inaltime", dar prefer sa merg f tare doar cand depind numai de mine si nu de altii, fiindca lumea e plina de berbeci imprevizibili care sa te ajute sa te ridici la ceruri.
Luka
Din pacate, e destul de greu sa depinzi doar de tine si sa fii in relativa siguranta, poate doar pe un circuit.
Si eu depindeam de mine pe un drum gol si am ajuns in sant asa ca acum fac pe inteleptul blush.gif
TINI
Cred ca ar trebui sa te interesezi si cat te va costa intretinerea.Revizii, reparatii etc.Am avut si eu Laguna 2 Combi iar la 60.000 km (la IPSO) revizia costa 22 mil. ROL.Asta in 2004.Bine, cu schimb distributie, role, ulei, filtre si ce mai implica o revizie, dar parca e prea mult.
George51082
Imi dau cu parerea in calitate de posesor RENAULT LAGUNA si fost posesor de multe masini din aceeasi categorie;;Laguna te atrage in primul rand cu aspectul si confortul, in momentul in care te urci in ea sa o incerci, vei observa numeroase dotari(la un pret accesibil) si dupa parerea mea (am varianta 1.9DCI, 120CP) e foarte sprintena pe sosea, dar asta numai dupa treapta a 2 a, nu are demaraj impresionant. PROBLEMA: pana acum nu am patit nimic cu ea, decat ca mi sa aprins un senzor la bujiii, atat, eu acum vreau sa o vand, pt cei interesati.....XXXXXXXXXXXX

ANUNTURILE DE MICA PUBLICITATE SUNT INTERZISE PE FORUM !
catalin61196
Nu vi se pare un pret exagerat de mic? Masina e din 2003 si are toate optiunile. Mi se spune ca e o.k. si ca nu a fost taxi. Stie cineva cum sa o verific daca ma hotarasc sa merg sa o cumpar? :angel:
catalin61196
Nu vi se pare un pret exagerat de mic? Masina e din 2003 si are toate optiunile. Mi se spune ca e o.k. si ca nu a fost taxi. Stie cineva cum sa o verific daca ma hotarasc sa merg sa o cumpar? :angel:
CCI
Pot si eu sa imi dau cu parerea ca posesor smile.gif La facelift s-au schimbat multe, atat la directie cat si la suspensii. Masina sta extrem de bine in curbe, si chiar provocata nu provoaca surprize. Suspensia nu este nici tare de iti clantane dintii, dar de aici pana la barca e distanta mare.

Comparativ cu un Passat nou, Laguna nu e cu nimic mai prejos, ba din contra, mie mi se pare mai sprintena pe viraje, fiind si mai usoara.

Se prea poate ca la modelul pe care il am, sa se fi umblat la suspensii - am inteles ca sunt intarite, dar nu sunt ridicate ca la diesel pentru drumuri grele.

In rest, ca si comfort si calitate in interior, masina e superba. Avensis si Mondeo nu sunt nici macar pe aproape smile.gif
Legionaru'
QUOTE(CCI)
In rest, ca si comfort si calitate in interior, masina e superba. Avensis si Mondeo nu sunt nici macar pe aproape smile.gif


Sigur ca da! biggrin.gif
ncristi
Laguna 2.2 a crescut in calitate si motorul 2.0T este demential asa ca CCI are cu se mandri smile.gif

Un raport putere/consum excelent.
CCI
QUOTE(Tuca Show)
QUOTE(CCI)
In rest, ca si comfort si calitate in interior, masina e superba. Avensis si Mondeo nu sunt nici macar pe aproape smile.gif


Sigur ca da! biggrin.gif


SIGUR ca da (dupa gusturile mele), altfel imi luam Avensis sau Mondeo smile.gif. Acuma serios, nu am vrut sa supar nici un posesor de Avensis sau Mondeo, Avensis chiar a fost pe lista scurta de optiuni, insa inima tot la Laguna m-a trimis...

Iar interiorul Dynamique de la L2.2 e chiar incredibil de bine facut.
catalin61196
Multumesc, pentru raspunsurile date dar mai am o problema. Am condus zilele trcute un meganeII a unui prieten, modelul scurt?!...smile.gif si m-a impresionat tinuta de drum si cosumul f.f. mic. Intr-adevar nu ai tot confortul de pe laguna, dar totusi...nu e diferenta chiar atat de mare. Ce sfat imi dati?
Mircea38023
Eu zic sa te faci ca uiti de ...episodul cu Megane-ul....fa-te ca nu exista...si ia Laguna
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.