Help - Search - Members - Calendar
Full Version: rezista skoda fabia conditiilor de drum din romania?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Bogdan20
Pt. posesori, sau pt. cunoscatori:
Cat de buna sau "ne-buna" este skoda fabia pt. conditiile de drum din romania? Astept cu interes opiniile voastre
Thank u
P.S. Motorul Sdi de 64 cp, e potrivit pt. varianta sedan, adica... in caz ca masina e plina (5 persoane si niste bagaje acolo..) se chinuie din rasputeri sa urce un deal si huruie cam ca o dacie? si incepe sa iasa fum? (exagerez, stiu ! ) sau pe autostrada, pe la 120 incepe sa vibreze si sa faca urat de tot? E potrivit motorul pt un sofer care nu merge cu mai mult de 120-130 km/h ?

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-12-11 21:30 ]
M i h a i
Din cate stiu eu de la prietni, SKoda e chiar indicata pt drumurile noastre. Mai ales Oktavia zici ca a fost construita pentru urcat borduri
guerilla
Daca alegi si "Pachetul drumuri grele" (scut metalic, suspensii intarite) nu ai nici o problema.
Roberto
Da. oricat de SKODA se numeste masina ta,tot Volkswagen este!

Asa ca poti sa stai linistit,ai facut o alegere buna!
Iulian8
Eu am adus de asta vara 4 skode fabia 1,9 sdi din germania din care am dat 3 si mai am una din 2002. masinile sunt destul de economicoase, am scos pe autostrada 4,1%, exact cat scrie si in carte iar in oras nu ia mai mult de 5,5% chiar daca in carte se da alta cifra ( eu stau in timisoara, poate pt bucuresti nu e valabil) . ca si fiabilitate e destul de multumitor insa ca orice masina are si parti negative. are tendinta sa se uzeze la drumurile noastre , bucsa de la brat, de asemenea bucsa care e pe bara stabilizatoare( sunt relativ ieftine 300 mii si 200 mii). telescoapele sunt ok, directia se manevreaza surprinzator de usor si comod, e f usor de condus prin oras si datorita dimensiunilor sale. motorul chiar daca nu este turbo si are 68CP si 125 Nm, trage destul de bine cand depasesti sau vrei sa te strecori printr-o intersectie. toata masina e VW polo, pe toate elementele sunt inscriptionate siglele VW si Audi ceea ce denota provenienta lor. la pretul pe care il are eu zic ca masina e ok.
ps la viteza, in curbe masina are o usoara tendinta subviratorie probabil datorita puntii rigide pe spate, o solutie cam nefericit aleasa.
am reusit pe autostrada sa ating 160 km/h, viteza la care nu am simtit nici o vibratie sau sunet nelalocul lui , motorul torcand destul de frumos pe la 4000 ture. e destul de bine insonorizata.


[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-12-10 23:28 ]
Bogdan21
Stai linistit ...in ceea ce priveste conditia drumurilor, face fata cu brio...fabiuta mea a trecut prin toate gropile din Galati, dar in ceea ce priveste puterea te-as sfatui sa alegi o motorizare superioara...macar 75 CP...OK?
cristianc
QUOTE(Roberto)
Da. oricat de SKODA se numeste masina ta,tot Volkswagen este!
<BR><IMG SRC="http://www.masini.ro/forum/images/smiles/icon_smile.gif">
<BR>Asa ca poti sa stai linistit,ai facut o alegere buna!


Am sa te contrazic: oricat de VW pare ca este tot SKODA se numeste si este supralicitata ca pret!
TLS-09
Nu as spune supralicitata.
Daca raportezi diferenta minora de calitate la diferenta ceva mai mare de pret eu cred ca merita.
DORU
Eu am trei sfaturi pt tine:

1= fa un drive-test cu 2 motorizari diferite de Fabia, asa te vei convinge mai bine in privinta asteptarilor tale si in mare masura a ceea ce iti poate oferi masina.

2= cati km mergi pe an? Daca esti peste 20-25.000, atunci merita un diesel; daca nu, mai bine o benzina.

3= in fct de raspunsul pe care il ai la pct 2, iti recomand versiunea 1.4 TDI 70 CP sau 80 CP, depinde cati bani ai - vezi ca Fabia diesel e la oferta la Skoda chiar acum. Daca alegi benzina, mergi pe 1.2 HTP (daca iei hatch) sau 1.4 MPI (pt sedan sau combi).
Poti intreba de ce nu-ti recomand 1.4 75 CP sau 101 CP 16v... iti raspund: daca ai de gand sa o tii minim 5 ani, asteapta-te la 60.000 km la costuri mai mari, le cam cad distributiile... in caz ca vrei s-o dai pana in 50.000km, poti opta pt versiunea de 101 CP (desi consuma 12% la inceput, se mai lasa spre 10% dupa rodaj), se preteaza mai bine greutatii unui sedan.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.