Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sfat: Audi A6 2.8
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Adi66540
Salutare,


Am o oferta sa cumpar un Audi A6, fabricat in 1997, 165.000 km, nelovit, motor de 2.8 l, 128 kW (174 CP), cutie manuala, rulat numai in Vest, la incredibilul pret de... 3500 EUR. Masina e luata de la firma specializata, deci eu inclin sa cred ca nu e furata. Intrebarile mele ar fi urmatoarele:

1. Merita sa dau 3500 EUR acum si sa string din dinti la fiecare reparatie? O estimare a cheltuielilor viitoare de intretinere (nu iau in calcul benzina, care ma va usca) imi poate oferi cineva?
2. Masina poate fi inscrisa in Romania?
3. Daca nu poate fi inscrisa, care e exact sistemul cu "conducere cu procura"? Am inteles ca daca proprietarul in acte este un strain, el iti poate da procura ca poti sa conduci masina in strainatate (adica inclusiv in Romania), doar ca nu poti sa faci treaba asta mai mult de 90 de zile consecutiv. Altfel zis, o data la trei luni hop pina la Giurgiu-Ruse si inapoi.
4. Daca ramin in situatia de la punctul 3, adica masina este inscrisa in strainatate, o pot asigura in Romania?

Merci frumos, eu imi rod unghiile ca nebunu' pe-aici si nu stiu ce sa fac.
madalina
Nu mai este valabila prevederea cu 90 de zile consecutive, ci 90 de zile in TOTAL. Asa ca nu ai de ce sa cumperi masina. sau o cumperi si astepti sa vezi ce se intampla cu regulile de inmatriculare. S-ar putea sa se elimine obligativitatea euro3, dar sa puna la inmatriculare niste taxe de te usuca sau impozit etc
Skywalker
1. are motor mare si te usca la benzina consumul urban la 2.8l este de @18% si extra urban de @10%
2. cu numere straine poti circula pe baza de procura maxim 120 zile dar se poate si mai mult cu conditiia ca cei de la vama sa nu-ti puna stampila cu data de intrare
3. poti face asigurare la masina si in Romania dar e vreo 50 euro pe 30 zile
4. motorul respectiv are euro2 deci deocamdata nu se poate inmatricula in RO, mai asteapta cateva luni si o poti inmatricula in Ro dar la ce motor are vei plati o taxa enorma.
Adi66540
Multumesc madalina & skywalker pentru raspunsurile competente. Nu m-am lamurit de o chestie: skywalker, de ce zici sa mai astept citeva luni? Din ce am auzit eu, nu numai ca nu se scoate obligativitatea Euro3, dar de la 1 ianuarie 2007 se baga Euro4 obligatoriu. Recunosc, nu ma pricep la masini, de-asta vin aici dupa sfaturi.

Variante alternative:
- Daewoo Lanos S din 1998, 1.5 l, 63 kW / 86 CP, 38.000 km - 3.000 EUR.
- Kia Rio RS din 2002, 1.34 l, 55 kW / 75 CP, 102.000 km - 3.100 EUR.

Din ce am mai citit eu, Kia aia a avut niste review-uri darimatoare - ploua inauntru, pute, nu se inchid/nu se deschid usile etc etc etc. In schimb, Lanos-ul a fost foarte bine primit, in special la capitolul rezistenta. Amindoua par sa fie in faimoasa lista a RAR cu autovehiculele acceptate la inmatriculare. Voi ce ziceti, ce ati alege?
James Kilowatt
Eu as alege lanos-ul, Rio mi se pare mica si urata.

Insa pretul pe care l-ai gasit nu e chiar foarte bun; Eu am dat 3800€ pe Nubira din 2000, cu GPL si climatizare automata. E drept, ceva mai multi km (88.000). Cand inca imi cautam masina, am gasit cu 3000 euro negociabil Lanos din '99, cu aer conditionat si GPL, 45.000km, insa cu motorul de 1.3, iar eu voiam musai motor mai mare.
Eu cred ca si climatizarea si GPL-ul sunt doua optiuni care merita, si care daca mai cauti ar putea sa fie "gratuite", Lanos poti gasi la pret foarte bun daca ai rabdare sa cauti. Arunca un ochi pe autoscout24.be wink.gif

PS daca tot nu esti alergi la coreene, poti cauta si Hyundai Accent, Pony sau Excel. Cele din perioada 98-99-00 sunt pana in 3000 euro iar motoarele sunt ok, e foarte raspandit motorul de 1.3 12V si 85 CP care inca se vinde si acum. A avut un amic unul din 97, pe care l-a vandut unei colege. De la 70 la 130 mii nu a avut alte probleme decat mici frecusuri cu macaraua de la geam.
Adi66540
Nu-s alergic la coreene - prietena mea are un Espero si, in afara de costurile la reparatii, care te indoaie, nu am ce sa reprosez masinii. Nubire mai vechi (1998-1999) am gasit si pe-aici, la 3000-3500 EUR, dar nu sint sigur care din ele pot fi inscrise in Romania, pentru ca minunatia aia de lista a RAR nu contine si anul de fabricatie la model.
Apropo, Nubira pe benzina cit iti consuma (oras/afara) ?

La prima strigare, ca imi dadusi idei cu Hyundai, am gasit asa:

- Hyundai Sonata 2.0i, din 1997, 94.000 km, 102 kW - aproximativ 2500 EUR. Are pe ea urmatoarele: air conditioning, 2x airbags, ABS, seat covers - leather, central door lock, immobilizer, el. control of all windows, power steering, aluminium wheels, adjustable steering wheel, tinted glass, speedometer, el. side mirrors, preparation for radio, manual transmission.
Treaba e ca lista RAR contine numai Sonate cu motor de 1997, nu de 1989 cmc, cum zice la asta, de 100 kW, nu 102 kW... oare o merge inscris?
James Kilowatt
Spre rusinea mea, habar n-am cat imi consuma pe benzina... am facut cu ea de cand o am cam 8000km, si nu am facut inca vre-un plin de benzina blush.gif Am mers exclusiv pe gaz, benzina am folosit-o doar pentru pornire.

Nu cred ca poti imatricula hyundai-ul de care zici. Si cu nubira e la fel... Exista doua motoare in 2000, de 2000cm3 aproape identice, dar de puteri diferite: X20SED si T20SED. Unul e inmatriculabil, celalalt nu....

Insa poate se renunta la tampenia asta cu Euro3.
Adi66540
Bun, ai idee de vreo lista care sa faca echivalenta intre masina si model, pe de o parte, si tipul de motor, pe de alta parte? Aia ar fi cheia cea mai buna de cautare in lista RAR, ca restul...
James Kilowatt
Nu cred ca se poate face echivalenta asta, cel putin la Nubira, exact acelasi model are ambele motoare, pentru anul 2000.

Insa poate ajuta altceva. Euro3 a devenit obligatorie in UE la 1 ianuarie 2000 pentru modelele noi, si la 1 ianuarie 2001 pentru toate modelele. Evident, legea se aplica doar la masini noi, nu ca la noi. Deci, tot ce e inmatriculat PRIMA DATA incepand din 2001 e sigur euro3. Inainte de 2001, s-ar putea sa fie, s-ar putea sa nu fie, depinde de model tipul motorului....
Skywalker
Romania a ratificat tratatul de libera circulatie a marfurilor in cadrul CE iar norma EURO4 va fi aplicata doar autovehiculelor noi aflate le prima inmatriculare.
Ca si variante mai ai si Opel Vectra B, Omega B, Audi A4 (B5), Renault Laguna, VW Passat/Bora.
Daca te poti descurca cu ratele cumpara ceva nou si dai avans vreo 3500 euro iar aici ai mai multe variante.
Andrei Suzuki
Nu stiu daca ti-a zis cineva,dar NU KIA! Taica-miu la 17k km trebuie sa schimbe amortizoarele!
Adi66540
Asta cu tratatul de libera circulatie conteaza doar pentru taxele vamale, corect? La mine oricum nu ar fi asta o problema (sper), pentru ca legea prevede ca pot repatria pina la doua masini, fara taxe vamale, cu conditia sa le fi cumparat cu cel putin sase luni inainte de repatriere.
Adi66540
La Kia am cam renuntat, visele de "smecher cu A6" s-au imprastiat cind am auzit de 18 l / 100 km, acum cred ca ma voi orienta spre o coreeana - Hyundai / Daewoo.
Skywalker
La tratat e vorba si de posibilitatea inmatricularii unor masini mai "vechi" de euro3. Cu repatriere nu platesti mai nimic la vama dar de taxa pe lux asta o platesti pentru ca idiotii nostrii de guvernanti considera ca masinila peste 2.5l intra in categoria masinilor de lux?!!

Important este cati km faci pe an si atunci stii cam masina sa-ti cumperi. Daca vrei masina cu multi cp ai cateva variante bune la clasa mica si compact, ex: Renault Clio Williams 2l 147 cp stock masina are 935 kg si este de serie limitata si cu cat trec anii masina costa tot mai mult.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.