Help - Search - Members - Calendar
Full Version: consum combustibil la -15 grade - mondeo
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
danmatyas
salutare.ii rog pe posesorii de mondeo 2.0 diesel sa imi spuna si mie cat le consuma masinile pe gerul asta de afara. A mea ia, cred, undeva la 10.5-11 litri, asta cu incalzirea de 5 minute inainte de a o porni la drum.mersi.
Ghita A.
Am asa ceva si consumul la mine a crescut de la 6,2 la 7. Mentionez ca nu am drumuri in oras, ci doar drumuri lungi. Astept vara!
Adin.C
mi-a crescut zilele astea la 7.5, si, din pacate, zilele astea am avut doar deplasari loco... arigato.gif
danmatyas
adin, 7.5 urban sau mixt? urban cat iti ia?
Flaviu48913
Zilele astea, mie imi ia cam 10.5%, doar prin oras. Si inca n-am facut un drum prin oras de cand a venit gerul asta cumplit si sa ajunga motorul la temperatura normala de functionare.
sorin63997
Eu am TDCI de 2,2 , am resetat computeru de bord chiar in prima dimineata de ger mare, si imi arata dupa 3 zile 9,6 litri /100km , fata de 8,4 de obicei. Aici intervine si stilu de condus... Var-miu are 2.0tdci 130cp si ii consuma nornal 9 in oras, dar acum pe frig d-asta, se vaita de 11l/100km.
danmatyas
deci nu e anormal sa imi consume cat imi consuma. e beton motorizarea 2.2 tdci trage ca un nebun motorul asta! e bestial!
Adin.C
QUOTE(dan florin57283)
adin, 7.5 urban sau mixt? urban cat iti ia?


urban, adiq Bucurestiul asta explodat si superaglomerat, din ce am vazut eu la ultumul drum in afara, consumul scazuse pe la 6.3
Talos66362
Orice masina consuma mai mult cand temperatura este scazuta. Eu am un Mondeo '96 2.0L automatica si consumul este de 10-11L/100Km prin oras cu aerul conditionat mergand.

La temperatura scazuta, uleiul urca mult mai incet in motor si lubricatia (ungerea) se face greu cea ce causzeaza motorul sa se invarta mai greu folosind mai mult combustibil.
danmatyas
sincer, nu imi vine sa cred ca un motor de 2.0 benzina consuma 10-11 litri urban, cu atata mai putin cu cat e cutie automata!!! din start mai adaugi 2 litri.
raul-27
Si eu am plaja de valori 10-11.
Talos66362
QUOTE(dan florin57283)
sincer, nu imi vine sa cred ca un motor de 2.0 benzina consuma 10-11 litri urban, cu atata mai putin cu cat e cutie automata!!! din start mai adaugi 2 litri.


Nah! nu are cum...
Cealalta masina a mea este o Toyota Vienta Grande (Lexus) V6 3.0L auto '99, si aceia consuma 10.5L/100Km (fara aer conditionat pornit), atunci cum un motor de 4cyl sa consume mai mult? Iteleg ca motorul in 4cyl lucreaza mai greu ca acel in 6cyl, dar daca consuma mai mult de 11L/100Km, atunci este problema ori cu piciorul ori cu motorul...smile.gif

Eu aici (in Australia), nu intampin temperaturi sub 0 grade, doar cateva zile pe an si acestea sunt -1 sau -2 grade celsius. Totusi 10-11L/100Kms nu e ceva de necrezut, mie si se pare mult oricum. Am dus-o la serivice la noi la lucru si a verificat-o a spus ca tot-i in regula la ea.
Dacian62586
Acum pe frig consumul este intre 9-10 l, cu porniri si lasat la relanti cateva minute. Inainte lua in jur de 8 l. Consumul este doar in oras.
Florin67056
Eu am intre 10 si am ajuns si la 12% si cred k si un pic mai mult cand au fost cu mult sub -15 grade. Mentionez k o mai si "calc" dar numai pt a pleca din intersectii si o calc (dar nu pana in podea) pana sa schimb in a 3-a. In afara imi mananca acuma 7.
danmatyas
le fel si la mine..la frig ia cam 10 urban...si in afara 6.3 cam asa..la mers normal, daca o calc ajunge la 7.toamna imi lua 9 urban.
sorin63997
... si pe langa ger, Bucurestiul te obliga sa mergi foarte mult cu treptele 1 si 2 , deci nu va mai ganditi sa scoateti un consum apropiat de cel din cartea tehnica a masinii, consum care e scos (pe bune) prin vreun oras din Germania unde se circula de vreo sapte mii de ori mai bine ca la noi...
Florin67056
Suna ciudat dar cam asa e si prin Baia Mare: treapta 1, cel mult 2. Dupa 7-7.30 seara e mai lejer. Nu degeaba i se spune micul Bucuresti biggrin.gif
gabriel68466
am facut acum 2 saptamani plinul, am mers fix 508 km si azi am completat cu cca 55 litri de motorina deci cam 10,8l/100km, calculat de mine ca nu am computer de bord.
am mers numai prin bucuresti si am folosit in jumatate din timpul de mers caldura si 2-3 min la relanti dimineata.
ma cam sperie consumul asta de 11l/100km ca o am doar de 1 luna masina si am crezut ca are vre-o hiba

FORD MONDEO 2001 TDDI 115 CP
Florin67056
Stai linistit k nu are nici o hiba. Asa consuma k la noi in romania totul e pe dos: drumuri pe care parca au trecut tancuri, aglomeratie, k doar deh, nu s-au facut altele. Deci e ok consumul!
danmatyas
bine zice colegu, totu` e pe dos la noi.Si mie imi ia 10% urban, cand o sa mai se incalzeasca o sa ia 9%, nu o sa fie asa tragic.E ok consumu`..nu te impacienta smile.gif
Flaviu48913
Eu vara, daca nu merg prea mult cu aerulul conditionat prin oras, imi ia cam 7.5%, fata de 9.5% acum. De abia astept vara.... smile.gif
danmatyas
depinde pe unde mergi si cum mergi, cat de des pornesti si opresti masina.in carte e dat 8.2% consumu`, imi vine greu sa cred ca poti scoate mai mic de atata.cei care calculeaza consumu` il calculeaza pe un anumit traseu..fara porniri si opiri de 10 ori pe zi si nu la temperaturi scazute, fara accelerari bruste la turatii inalte.la un condus normal nu cred ca poate sa iti ia 7.5%.
Flaviu48913
Sa detaliez conditiile in care ajung vara la un consum de 7.5% (am computer de bord, deci nu poate fi vorba de vreo eroare de calcul).
- circul in cea mai mare parte a timpului seara, cand traficul este destul de redus
- evit foarte mult semafoarele
- dimineata cand merg la servici fac 3 km, dar drumul nu este prea aglomerat, cu doua 2 semafoare
- schimb vitezele pe la 2000-2100 de ture
- nu o calc decat destul de rar
- vara, aer conditionat cam 30% din timp.
- nu stiu cat de important era, dar vara trecuta masina era proaspat adusa din Germania, cu revizia tocmai facuta acolo

Iar daca tot veni vorba de consum, la drum lung recordul este 5% Sibiu-Viena, mergand prudent fiindca tocmai remarcasem ca nu prea mai am placute de frana pe fata, si am fost nevoit sa le schimb in Austria.
Am facut vara trecuta doua drumuri prin Europa, cu autostrazi, sosele de munte, orase, etc si am avut consum 6.0% (doua persoane in masina), respectiv 6.1% (patru persoane). Pe autostrada am mers si cu 200 km/h in Germania, dar in in general am mers cam cu 140-150 km/h.
Florin67056
Dan ai perfecta dreptate. Eu pornesc motorul de minim 7 ori intr-o zi, minim. Si in vara nu ma astept sub absolut nici o forma sa coboare sub 8. Cred k va fi in jur de 8-8,5%. Am masina din toamna si nu pot sa spun nimic despre consumul din vara.Dar in toamna consuma in jur de 9.Cam pe acolo. Cum ai putea sa reduci consumu e sa o lasi la liber cat mai mult cu putinta. Dar daca e iarna e echivalent cu o sinucidere tongue.gif
danmatyas
cam asa ...9 imi lua si mie toamna.La drum mai lung mi-a luat 6.3, la pompa verificat, nu am computer de bord.Nu stiu cat e de relevat consumu asta ce ti-l da comp de bord.Am auzit niste consumuri luate de pe comp de bord de-ti venea sa razi smile.gif nu tare m-as lua dupa ce zice computeru, mai bine se verifica la pompa, pe distante lungi ca eroarea sa fie cat mai mica.
Flaviu48913
Am verificat de cateva ori rezultatul de pe computer de bord cu media calculata dupa alimentarea la pompa si de fiecare data a iesit consumul corect la zecimala.

Singurul domeniu in care computerul de bord da erori apreciabile este in estimarea numarului de km care il mai poti face cu combustibilul din rezervor. In acest caz, eroarea si variatiile sunt uneori de +-50 km, dar probabil acest calcul rezulta pe baza consumului instant (oricum, consumul instant nu este afisat pe bord la Mondeo).
Flaviu48913
Update:

zilele astea, o data cu incalzirea vremii, consumul ajuns la 8.8%.... si scade in continuare....
Florin67056
Flaviu, am o intrebare: dupa ce ai cuplat intr-o treapta superioara cum accelerezi, incet incet sau putin mai repede. K si asta are o influenta majora. Si inca ceva, te folosesti de frana de motor, sau nu?
K de exemplu prin Baia Mare avem zapada de vreo 2 luni jumate bune si practic daca ninge nu ma pot risca sa o las la liber smile.gif
danmatyas
si mie mi-a scazut consumu de cand s-a incalzit, cam cu un litru din cate observ eu fara comp de bord
ps: voua nu vi se exfoliaza vopseaua de la praguri? (din cauza pietricelelor ce lovesc acolo).
Florin67056
Si mie mi-a scazut consumul dar ink nu va pot spune cu cat.Am facut plinul si astept sa fac 100 de km dar va anunt.Mie nu mi se exfoliaza vopseaua de la praguri. Sau nu inca smile.gif
Flaviu48913
Florin, sa stii ca nu calc foarte tare pedala de acceleratie, mai degraba accelerez usor.

Dan Florin, eu inca nu am avut nici o problema cu exfoliatul vopselei.
Florin67056
Consum 9.5% sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.