Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce taxe se platesc la importul unei masini SH ?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
Claudiu4
Dintre cei care aduceti masini din vest, poate cineva sa-mi spuna cit mai exact ce taxe trebuie sa platesc daca aduc o masina sa zicem din Germania., pe persoana fizica, nu pe firma ? Unii zic ca tva-ul in Romania se plateste la valoarea in vama numai daca o aduci pe firma, nu pe pf.f. Se poate recupera tva-ul pe care-l platesti in Germania, la iesirea din aceasta tara ? Cam cit m-ar costa in plus sa aduc o masina din 2000-2001, fata de pretul de cumparare din Germania ?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Iulian8
te costa drumul pana acolo, apoi pe langa pretul masinii mai platesti 160 euro , numerele provizorii; combustibilul si autostrazile pana in romania , depinde de distanta. per total , drumul dus intors si plimbatul pe acolo plus numere poate fi intre 600 si 1000 euro.E bine sa ai acolo pe cineva la care sa dormi si care sa te duca pe la handleri sau la adresele unde gasesti masinile. E bine sa negociezi pretul in caz ca sti limba, ca mai nou nemtii s-au obisnuit sa nu negocieze din cauza celor care merg sa ia masini si pt ca habar n-au de germana nu sunt in stare sa negocieze si nemtii de abia asteapta sa prinda clienti din astia. TVA-ul de 16% il poti recupera numai daca masina a fost inmatriculata acolo pe o firma, daca a fost pe PF , nu se poate. sunt unii Handleri care iti dau tva-ul dar doar jumate din el sau cum negociezi cu ei. oricum tre sa ai hartia de export care sa o vizezi atat la vama din orasul unde iei masina cat si la iesire din UE si anume la granita austro -ungara. doar apoi poti sa te intorci inapoi in orasul de unde iei masina si la biroul de finante iti vor da aia tva-ul daca dovedesti ca masina a fost inmatriculata in afara UE. in romania tre sa ai hartia de EUR 1 ca sa platesti numai accizele care se ridica si alea cam la 1500-1800 euro in functie de cap cil. la RAR te costa cam 2 mil lei sa o omologhezi. ar mai fi spagile de rigoare in caz ca nu vrei sa iti faca aia zile fripte . sau poate ca e posibil si fara , depinde de oras si om.
mihai3
Pe scurt la ce a zis Iulian.
E de preferat sa apelezi la cineva care aduce masini, daca nu ai pe cineva acolo, pentru ca e posibil sa incurci actele sau sa iti iei teapa, lucruri care te-ar costa mult mai mult decat comisionul pe care il dai celui care iti aduce masina, asta in cazul in care nu vrei sa te apuci sa aduci masini si sa le vinzi in Romania.
Claudiu4
Multumesc pentru raspunsuri. Inca mai oscilez intre a lua o masina noua sau una sh. Ma mai gindesc.
marius10
poti sa spui ce masina te intereseaza si firma noastra va poate ajuta in achizitionarea unui autovehicul.
Radu45049
Doresc un Opel Astra 1.7 ,2.0 litri diesel,3 sau5 usi ,din 2000 sau mai nou (exclus caravan),cu aer conditionat si geamuri electrice pana in 7500 E.Se poate?
:wave:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.